Axa kártya visszaadása

Az Axa bank a tranzakciós illeték miatt április egytől bevezeti a havi díjat a bankkártyáira, a dombornyomott Mastercard például havi 300 Ft-ba, azaz évi 3.600 Ft-ba fog kerülni. Ez még mindig az egyik legolcsóbb dombornyomott kártya, de ha nem, vagy alig használjuk, akkor bizony ablakon kidobott pénz és sok másik bank kínál ennél olcsóbb kártyát, igaz, nem dombornyomottat.

Öröm az ürömben, hogy amelyik hónapban legalább 40 ezer forintért vásárolsz ezzel a kártyáddal, visszatérítik az arra a hónapra járó havi díjat. Ez a régebbi Visa kártyákra nem vonatkozik.

A visszaadással kapcsolatban több különböző vélemény látott napvilágot, maga az Axa ügyfélszolgálata is többször mást mondott.

Tegnap megszüntettem a kártyáimat, ezért rákérdeztem, hogy akkor most mi a végső verzió.

A kártyákat továbbra is díjmentesen meg lehet szüntetni, ez az úgynevezett “lejáratás”. Ehhez be kell telefonálni az Axához, vagy be  lehet menni személyesen is.

Az emlegetett 10 ezer forintos díjat csak akkor kell megfizetned, ha elhagytad a kártyádat és le akarod tiltatni.

Share

31 hozzászólás

 • Gabengaben
  A személyes randevút nem javasolom. Bementem az egyik fiókba, ahol közölték, hogy a telefonos ügyfélszolgálat az illetékes.
 • Kiszamolo
  Az Axás ügyintézők csak biológiai díszletek, még a számládra sem látnak rá. Viszont ingyen telefonálsz a központba. 🙂
 • TT
  Én telefonon lemondtam, nem számoltak fel díjat érte. Viszont próbáltak meggyőzni az új kártyáikról jópár percen keresztül, de hárítottam.
 • Norbi
  Nekem is hasonló a tapasztalatom: gyakorlatilag ingyen lecserélig a régi VISA Classic kártyámat Mastercard Standard-re. Amikor majd az új MC kártyát aktiválom, a régi VISA kártya automatikusan lejár.
 • Norbi
  “A személyes randevút nem javasolom. Bementem az egyik fiókba, ahol közölték, hogy a telefonos ügyfélszolgálat az illetékes.”

  Fura, én személyesen intéztem…
  Lehet, hogy csak azért nem küldtek el, mert egyéb számlaügyintézés is volt, amit viszont csak személyesen lehetett elvégezni.

 • Géza
  Számomra ez a módosítás meglehetősen aggályos. Egyrészt alapvetően van valami olyan szabály, hogy új fajta díjat egy meglévő szerződés esetében nem lehet bevezetni. A havi kártyadíj pedig eddig nem létezett.

  Másrészt az AXA-nál ugye eddig éves díj sem volt, hanem csak a fizikai kártyacserének volt díja 3 évente. Amikor pedig legutóbb cserélték a kártyámat, akkor én abban a tudatban fizettem ki a kártyadíjat, hogy ezzel 3 évre minden költség le van tudva a kártya kapcsán. Telefonon (álnaivan) felhívtam őket, hogy ugye ez az új díj rám majd csak a 3 év leteltével vonatkozik. Persze nem. Kapcsolták a főnököt, ő sem tudott mást mondani. Kértem írásbeli választ, amivelbizonyítani tudom, hogy megkíséreltem a bankkal tisztázni a panaszt. Ezt napokban meg is kaptam, irány a pszáf.

  És még annyi kiegészítés: ha régi Visa kártyád van, azt ingyen cserélik MasterCard-ra, és ha azzal folyamatosan eléred a havi 40.000-es költést, akkor ingyenes a havi díj is.

 • mtoma73
  Ezért van a szerződésedben, hogy az aktuális díjakat az ilyen olyan Hirdetményben lehet megtalálni. Ezt ők közzé teszik a törvény szerint meghatározott idővel a bevezetés előtt és kész. Ha valaki nem olvassa el ezeket, akkor így járt, attól még rá is érvényes.
  Mindennek van díja, maximum 0 Ft. 🙂
  Nem hiszem, hogy egy szerződésbe leírnák, hogy ingyenes, maximum azt, hogy a szerződéskötés pillanatában a díj 0 Ft.
 • Adam
  Azt megkérdezhetem, hogy milyen megfontolásból adtátok vissza a kártyáitokat? Szerintetek ezekkel a pluszdíjakkal már nem éri meg? Én utazom Európán kívülre évente egyszer-kétszer, így a MasterCard World is megéri, mellette ingyenes sms és MasterCard Lounge a reptéren! 😉 Ezek nélkül annyira nem vonzó már?
 • Kiszamolo
  Én csak internetes vásárlásra használtam hébe-hóba, ahhoz meg így már drága.

  Azért írtam, hogy még mindig az egyik legolcsóbb dombornyomott, ha szükséged van dombornyomottra.

  Nekem nincs.

 • majomka
  Eddig nekem csak dombornyomott MC volt, amivel neten vásároltam/wow előfizut nyomtam, de most lehet váltok az ingyenes K&H zérós Maestro miatt és leadom az OTP-s kártyát (meg a számlát is), az infonál az van írva a bankrácion, hogy internetes vásárlásra is alkalmas a Maestro. Ez tényleg így van? Csak mert eddig úgy tudtam, hogy dombornyomott kell ilyenekhez.
 • Zyzz
  Legolcsóbb dombornyomott? Gránitnál 950 Ft az éves díj.

  AXA dombornyomott kártya előnye (nekem VISA van): középárfolyam közeli értéken (VISA oldalán elérhető) váltja a devizát, ha külföldön/neten vásárolsz. Ez dolláronként 7-10 Ft-tal jobb, mint a legtöbb másik bank kártyájánál, ahol dupla konverzióval számolnak (kártyatársaság + bank saját eladási árfolyama). Összehasonlítási alapom Erste és Citi kártyával van.

 • Géza
  sajnos már nem lehet megtalálni a korábbi hirdetményeket, pedig érdekes lenne.

  A jelenleg hatályosban már valóban szerepel a 0 Ft-os havi kártyadíj, ami április 1-től már nem 0. De évekkel ezelőtt nem hiszem, hogy szerepelt volna.

  Igen, mindennek, aminek 0 a díja, azt lehet emelni, de aminek viszont nem szerepel a díja a listán, azt nem. Természetesen azért mindennek nincs díja, még 0 Ft-al sem, így heti, napi, és óránkénti kártyadíj sincs. Ha a bank logikáját elfogadjuk, akkor ezeket is bevezethetné.

 • Géza
  A Master Card World, az más dolog, az egy új termék, független a kártya visszaadástól.

  Én is váltottam World kártyát, de más banknál (K&H) kedvezőbbet találtam. Ott az első év ingyen volt (azt hiszem, megszűnt azóta az akció), nincs havi díj, semmi, és van benne egy utazási biztosítás. Mivel viszonylag sokat repülök, csak a lounge miatt kerestem egy premium Master card-ot.

 • mtoma73
  Ha rákényszerülne lehet bevezetné ezeket a díjakat is.
  Pont ettől rugalmas az egész a bank szempontjából, hogy csak annyit írnak a szerződésbe, hogy az aktuális díjakat hol találjuk, azt nem írják, hogy konkrétan milyen díjak vannak, így tetszőlegesen új díjakat hozhatnak be / törölhetnek , díjat emelhetnek /csökkenthetnek.
  Ezért nem érdekes, hogy akkor milyen díjak voltak, amikor megkötötted, mert a szerződésedben sem szerepelnek ezek a díjak.
  Ha meg nem tetszenek az új költségek van rá x napod, hogy felmond a szerződést plusz költség nélkül. Talán így van.
 • Taxus
  A kártya letiltásos részhez annyit tennék hozzá, hogy volt egy kollégám, aki az egyik bank telefonos ügyfélszolgálatán dolgozott, és ő adta azt a tippet, hogy ha elhagyod a bankkártyád, ne a 10 ezer Ft-os letiltást kérd, hanem vitesd le a napi limitet 1 Ft-ra. 😉
 • mutyilufi
  Ha csak netes vásárlásra kell, több banknál vannak virtuális webkártyák is. Ezek általában bizonyos számlacsomagokhoz járnak és nem kerülnek semmibe a számlacsomag díján felül. OTP-nél tuti van ilyen, asszem a CIB-nél is van, de biztos van a többi banknál is, utána kell járni.
 • medvegyev
  Lejaratattam a kartyamat, de most jutott eszembe, hogy kotottem melle biztositast, kivancsi vagyok, hogy a maradek zsetont idoaranyosan visszafizetik-e. Hetfon majd felhivom oket es beszamolok.

  Medvegyev

 • AtomG
  Mivel a biztosítás a kártyával érvényes csak, ezért elveszik a biztosított státuszod. A biztosítási díjat nem kapod vissza természetesen. Legalábbis én így jártam. (CIB)
 • Kiszamolo
  Van, ahol időarányosan visszaadják, ilyen asszem a Rafi.
 • pdw
  Es van ahol fel sem szamoljak: Unicredit.
  (Ertsd: a kartyadija utolag terhelodik, viszont ha te akar 1 honappal elotte lemondod a kartyat akkor nem terhelik be.)
  Tobb kartyaval is megcsinaltam mar ugyanezt 🙂
 • medvegyev
  Mivel ok valtoztattak a felteteleken, elvarasom, hogy idoaranyosan visszakapjam, bar mar rendesen fizettek amikor baj volt.
 • Bud Fox
  A Gránit Banknál elég sok féle számlacsomag van, érdemes a honlapján böngészni, a Netbankja különösen biztonságos, az Electra védelmi rendszer miatt. Nekem kártyadíjat nem számítottak fel, ez év elején nyitottam számlát. A lényeg h 11 féle alternatíva közül lehet választani, akár úgy is lehet számlát nyitni, h nem kér hozzá kártyát az ember.
 • Req
  “Azt megkérdezhetem, hogy milyen megfontolásból adtátok vissza a kártyáitokat?”

  Az Axa bankszámlát sokan korábban a minimális díjai miatt választották, inkább mellékszámlaként, mint főszámlaként. Ezért a 0 Ft-hoz képest a havi 300 Ft sok, főleg, ha valaki egyáltalán nem is használja a bankkártyát!

  Azt abszolút nem értem, hogy egy ilyen egyszerű bank miért csak drága, “puccos” bankkártyákat bocsát ki? Igazán adhatnának valami egyszerűbbet is, olcsóbban!Régebben más bankoknál olyan “csöves” bankkártyákat kaptam, ehhez képest az Axás dombornyomott MC egyszerűen fantasztikus! 🙂

  Jut eszembe, ennek a kártyának van Paypass fizetési funkciója. Az mennyire praktikus, van valakinek valami tapasztalata?

 • mikve
  “Azt abszolút nem értem, hogy egy ilyen egyszerű bank miért csak drága, “puccos” bankkártyákat bocsát ki? Igazán adhatnának valami egyszerűbbet is, olcsóbban!”

  Mert a csóringer ügyfél senkinek sem kell, ezért…:)

 • mutyilufi
  Req: Nekem paypass-os a kártyám de nem estem tőle hanyatt. Eleve nagyon kevés az elfogadóhely, ráadásul 5000Ft-ig nem kell pin kód, ami lehet hogy kényelmes de szerintem orbitális biztonsági kockázat, főleg ha nem kapsz sms-t a terhelésekről. Ha elhagyod, sok pénzt le lehet róla pattintani ötezresével, mire rájössz és letiltatod. Annyi az előnye hogy a kártyát nem adod ki a kezedből fizetésnél, illetve 5000Ft alatt kicsit gyorsabb vele fizetni. Szóval szerintem parasztvakítás, plusz pénzt biztos nem adnék érte, de ilyet adtak alapból.
 • Tamás
  Én kb 1 hónapja cseréltem le a Visát Mastercardra az Axánál.A művelet teljesen díjmentes és gyors.Mivel nekem 2 visám volt,az egyiket lejáratták,a másikat “lecserélték” az újra.40000ft nekem összejön havonta vásárlásokból.
 • medvegyev
  En mondjuk ugy szamolom, ha nem a Citilife-al koltok 40000Ft-t, akkor 400 forintot minimum bukok ha nem 1200-at. Tudom beteg vagyok, de nem faj 🙂
 • Medvegyev
  Tegnap elfelejtettem felhívni az AXA-t, hogy mi van azzal a biztosítással, amit a kártyához kértem, csak időközben lejáratattam magát a kártyát.
  Ma megtettem:
  AXA Telebank 1-es versenyzője határozottan állította: A biztosítás egy évig él, a kártya csak a szerződéskötés napján kell, illetve az utolsón, ha hosszabbítani akarod.
 • Gaben
  Egy kis info:
  Most az AXA-nal 7.00 %-os az EBKM, 2 hónap lekötés esetén.
  A 2013.02.19-én aktuális egyenlegen felüli pénzek lekötésére van lehetőség.
  https://www.axa.hu/hu/megtakaritas/lekotott-betet/
 • Bruno
  Amúgy a VISA Classic és a Standard MasterCard között van lényegi különbség?
 • Csillag
  Axás Visa kártyával Angliában nem tudtam fizetni, állandóan azt írta ki, hogy a PIN kód blokkolva van.Az első ilyen eset után saját költségemre felhívtam a bankot, az ügyintéző szerint átmeneti terminál hibáról van szó. Nem átmeneti probléma volt, így akadt egy pár kínos percem…