Az évszázad befektetései és a naiv emberek (Botanoo)

2012-02-22
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Kedves Olvasóim,

Ez cikk a Botanoo-ról és a hasonló remek ajánlatokról szólt, de eltávolítottam, mert nem hiányzik mindenféle hercehurca, hogy azon kelljen valakinek a jogi képviselőjével vitatkoznom, hogy ez most "csak" MLM, vagy pilótajáték, meg hogy mennyire komoly ez az önkéntes piac, meg mennyire megbízható egy cég, amit csak Magyarországon (és most már Romániában) ismernek.

Hogy MLM, vagy piramis, azt mindenki döntse el maga, de így működik. (valaki lementhetné, amíg le nem törlik.)

Mivel már többen is írtak a témáról, ajánlom figyelmetekbe Kupi Györgyi remek cikkét a témáról.

Meglepő módon Angliában is árulják ezeket a carbon crediteket, annyira, hogy az angol PSZÁF külön figyelmeztetést tett közzé és még a Guardian is foglalkozott a témával, túlárazott, szabályozatlan és eladhatatlan "fehér elefántnak" titulálva az egész dolgot. (A cikk itt, innen van link az FSA oldalára.)

Mivel az "önkéntes carbon creditek" egy teljesen szabályozatlan piac, viccből már megjelentek az ingyenes certifikátokat készítő oldalak.

Beírva a Google-be, hogy carbon credit scam (átverés), másfél millió találatot kapunk. Mindenkinek jó olvasást.

Érdemes olvasgatni a saját oldalaikat is, a kedvencem, hogy azért lehet megbízni  a Botanoo-ban, mert az dán cég és a statisztikák szerint a dán cégek megbízhatóak és a korrupció is ott a legkisebb, ezért nyugodtan rá lehet bízni a pénzt. Sajnos már becsuktam az oldalt, nem tudok linket adni (vagy 50-60 oldalt átolvastam, nem tudom, melyik volt.), de volt még pár ilyen gyöngyszem.

Ha valaki ezek után pénzt ad egy olyan cégnek, amiről semmit nem tud, egy olyan "termékért", amiről fogalma sincs, csak mert abban reménykedik, hogy sikerül mást is beszerveznie és gazdag lesz, hát tegye.

Szóval, az eredeti cikket eltávolítottam, állást nem foglalok, lehet, hogy a Botanoo remek cég és az évszázad üzlete, ennyi.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram