Az ilyenekért megéri

2013-09-12
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Kapok leveleket, amiben emberek leírják, hogy a blog olvasása közben jöttek rá, hogy valamit kezdeniük kellene a pénzügyeikkel. Felszámolták a hiteleiket és elkezdtek takarékoskodni, maguk is megdöbbentek, mennyire egyszerűen megy és mennyire más úgy élni, hogy megtakarításod van és nem gyomorgörcsöd a hiteleid miatt.

Egy ilyen levelet most megosztok veletek, hogy téged is inspiráljon, ha változtatnod kell az anyagi életeden.

"Kedves Miklós!

Szeretném megköszönni, hogy írod a blogodat- nagyon sokat segített. A blog olvasása során döbbentem rá, hogy nincsenek rendben a pénzügyeim. Kérlek engedd meg, hogy pár sorban leírjam.

Feleségemmel havi bevételünk netto 360.000 Ft. Az emlegetett 6 havi megélhetés megvolt, mert egyszer kaptam jutalmat és kivételesen okos módon nem költöttem el.( Nyitottam egy egyszerű számlát és beraktam lekötés nélkül.)

Volt egy 250.000 Ft -ot érő 16 éves Fordunk, amit állandóan szereltetnünk kellett, és már úgy köszöntek el a szerelők, hogy viszlát két hét múlva... folyószámlahitelem 800.000 Ft, hitelkártya 120.000 Ft, személyi kölcsön 400.000, amiből még vissza volt 230.000 ft. Lakáshitel fundamenta 3.200.000. Éreztem én, hogy baj lesz és egy új adósságrendező hitel felvételén gondolkodtam. Ezután találtam rá az írásaidra és viszonylag rövid időn belül el is olvastam a posztokat. Aztán gondolkodni és számolni kezdtem.

Az autót eladtam 210.000 Ft ért, amit kipótoltam és visszafizettem a 230.000 Ft személyi hitelt. A havi költések összeírásával és átgondolásával 3 hónap alatt rendeztem a hitelkártya adósságomat és ezt le is mondtam. A 6 havi eddig is meglévő megtakarításunkat áthelyeztem a folyószámlámra, így az is ki van egyenlítve, és így nem kell többet fizetni a havi 13.000 Ft-os kamatot. ( mellesleg azelőtt évekig észre sem vettem, hogy levonták a számlámról, egyszerűen nem tűnt fel. nagy meglepetés volt mikor kiszámoltam, hogy a fullra lemerített keret bizony havi 13.000 Ft ba kerül.). odáig még nem jutottam el, hogy lemondjam a hitelkeretet, mivel az a biztonsági tartalék, és évente " csak" 2000 Forintba kerül. Összességében ezzel a gondolkodással és a Te segítségeddel havi 45.000 Ft kamat és törlesztő fizetésétől, valamint átlag havi 50.000 Ft szervíz és üzemanyag fizetésétől szabadultam meg, amit azóta félreteszünk.

Remélem nem untattalak és még egyszer köszi a blogot."

Previous Post
Heti összefoglaló
Next Post
Napi 09.14

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram