Új kezdeményezés: ismerd meg a költségvetést

2015-05-02
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A magyar állampolgárok legtöbbjét a legkisebb mértékben sem érdekli, mi történik a pénzével, amit adó formájában befizet. Akit viszont érdekel, az sincs túl könnyű helyzetben, mert a költségvetésről szóló törvény minden, csak nem könnyen értelmezhető olvasmány.

Ezen a két dolgon szeretne segíteni egy új kezdeményezés. Egyrészt, hogy végre a magyar állampolgárok is legyenek tudatosak és kérjék számon a mindenkori kormányt, mire is fordítják az adóforintokat, amit tőlük vettek el, másrészt hogy civil szervezetek is beleszólhassanak, hogy mire mennyit költsön a kormány.

(Arról, hogy mennyi adót fizet egy átlagember, már írtam itt: Ennyit adózol. Az adózásról általánosságban pedig itt: Milyen a jó adórendszer?)

A kezdeményezés sajtóközleménye itt, az ennél sokkal érdekesebb infógrafikája pedig itt található: Költségvetés 2015

A grafikán vizuálisan is láthatod, mire mennyit költ az állam és erre milyen formában szedi be a pénzt az adófizetőktől. Érdemes megnézni az arányokat és eljátszani a gondolattal, te hogyan osztanád inkább fel azt a 13,5 billió forintot.

A projekt mögött a KFIB áll, az oldalukon találsz néhány jó anyagot a témában, amit érdemes elolvasnod.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram