Az ING Magánnyugdíjpénztár is feladja?

2014-04-14
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A Világgazdaság értesülése szerint a 62 ezer megmaradt magánnyugdíjpénztári tag majdnem felét magáénak tudó ING is bedobja a törölközőt.

Mivel a választások után egyértelmű, hogy változás itt nem lesz és a kormány által megengedett 0,2%-os vagyonkezelői díjból nem hogy hasznot nem lehet elérni, de súlyosan veszteséges az üzletág, ezért várható volt a lépés.

A végső döntés az április 22.-i közgyűlésen lesz meghozva. Hogy megszűnik-e a pénztár, vagy beolvad egy másikba, esetleg tovább él, ekkor fog kiderülni. Ennek fényében kell vagy nem kell majd semmit tenned.

Úgy látszik, bejön a trükk: olyan kicsi költséget kell megengedni a nyugdíjpénztáraknak, hogy a legutolsó is bedobja a törölközőt, így nem lesz más út, mint vissza az államiba. Az ING kiesése után már csak négy pénztár marad, hogy meddig, még kérdéses.

A Világgazdaság cikke a témában itt.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram