OTP Lakástakarék akció még pár napig

Most kaptam spamben, hogy a hónap végéig akciós az OTP LTP nyitása, az első LTP nyitási költség maximális díja egyhavi díj, a többi díjmentes.

Ha akarsz most nyitni OTP lakástakarékot, érdemes lehet élni vele. Az akció feltétele, hogy itt jelentkezz ezen a linken és az így kapott kuponkódot felhasználva lesz akciós a nyitás.

További részletek a linken.

(Persze élhetsz a megosztásos trükkel is, amiről már itt írtam. De minek trükközni, ha most akciós a nyitás? További tudnivaló a lakástakarékokról ebben a cikkben.)

Share

38 hozzászólás

 • szocske

  a megosztásban sztem nem az a jó, hogy nincs számlanyitási díj, mert az pont van akkor is (ha minimum díjas volt az eredeti, akkor növelni kell a szerződéses összeget a min. díj kétszeresére), hanem az, hogy nem 4 év a min. futamidő, hanem 1-2-3, így jobb lehet a hozam.

 • Tamás

  A gyerek (fél éves) nevére kötött LTP felhasználásával mia helyzet?
  olvastam régebbi bejegyzéseket, azóta változott valami?

  Ki mit tud?

 • Pisti

  Az Erstenel most ingyenes az LTP nyitas, havidij 150 Ft bankmonitoron keresztul, es ket ltp nyitas eseten 15000-es e-digital kupon ajandek van. Nekem pont aktualis. Szerintetek melyik legyen?

 • graphite

  Online lehet nyitni?

 • Garbo

  @pisti
  Az, amelyik 3%-ot kamatozik, az Erste pont nem. Az otp-t nem tudom.

 • szocske

  @Pisti a felhasználás módjától függ. Akinek hitel nem kell, szerintem még mindig a fundamenta hozamlesővel jár legjobban, a 0,1-1% helyett adott 3% kamat és a hitelkártyás befizetés lehetősége 4 év alatt bőven többet hoz, mint a 9000Ft nyitási díjat.
  Aki felveszi a hitelt is, az spórolhat esetleg párezret ezekkel az ingyenes nyitás akciókkal, bár ha tud hitelkártyával fizetni, akkor még mindig jobb lehet a Fundamenta, bár itt nem garantált, hogy 4 éven keresztül lehet majd HK-val fizetni.

 • Geroj

  Otp fix4 , 3%-kamat , 45 hónap, feltétel amex hitelkártya igénylés, de erről csop. besz. Megbizással fizethető.

 • Pisti

  @szocske, de nincs otp-s szamlam es nem is szeretnek, amex hitelkartyat vegkepp nem. szamlavezetesi dij, sms dijak, kartya keszites, tranzakcios dijak, nem vagyok meggyozve, hogy ez jo lesz nekem. Van egy nagyon jo 0 ft-os bankszamlam, amin amig nem muszaj nem valtoztatnek. A hitelt jelenleg nem tudom, majd 4 ev mulva kiderul, hogy fogok allni. Viszont ugy tajekoztattak, hogy a hitel resze, elmeletben ugyanugy allamilag tamogatott minden ltp-nek. Vagy ez nem igy van? Kicsit olyan erzesem van, mintha az almat a kortevel hasonlitgatnam 🙁 Jo lenne ezeket a rejtett koltsegeket egyben latni. Fundamentanal, mintha azt olvastam volna, hogy a megtakaritas 1%-at behuzzak, ez 3 szerzodesnel mar jelentos osszegnek tunik.
  koszonom a segitseget!

 • szocske

  A hitelnél én nem tudok áll. támogatásról.
  A megtakarítási időszakban, ami 4-10 év között kb. tetszőleges, jár a befizetésre 3% állami támogatás.
  Alapvetően mindegyik cégnél a szerződéses összeg 1%-a a kötési díj.
  Az otp és az erste ezt szokta akcióban részben vagy teljesen elengedni. Régen ennek otpnél nem volt feltétele, az utóbbi években számlanyitáshoz kötik, pl. ersténél onnan is kell fizetni.
  A fundamenta ezt nem szokta elengedni, náluk ennek jelentős része az ügynökök jutaléka.
  Azonban nem kötelező annyit fizetni mint amire szerződsz, így negyedelhető a szerződéskötési díj. Ha később mégis kiderül, hogy kell a hitel, akkor lehet módosítani és befizetni.
  Persze ha akcióban elengedik a nyitási díjat, akkor érdemes a max. összegre kötni, bár tudtommal akciós kötésnél a későbbi esetleges módosításkor sem kell befizetni, ha pl. futamidőt növelnél.

 • szocske

  @geroj mennyi az amex kártya költsége?
  Ha 4 év alatt 9000-től kevesebb, akkor ez is jó opció. Bár kétlem, hogy ilyen olcsó lenne.
  Az amex kártyát jóval kevesebb helyen fogadják el EU-ban mint a VISA/MC párost, tehát amex mellé úgyis lenne másik hitelkártyám is.
  Ezen kívül ha jól tudom az amexnál csak 1% a visszatérítés, egyéb bankoknál nem nehéz 2%-ost találni, így azzal is számolva a fundamenta hozama jobb.
  Ráadásul ha nem csop.beszedéssel fizetek, hanem én adom meg a kártyás befizetés összegét, akkor év elején be tudom fizetni, így hosszabb időre jár a 3% kamat.
  Szóval nálam még mindig a fundamenta nyert.

 • kritizator

  Most kaptam spamben, hogy a hónap végéig akciós az OTP LTP nyitása, az első maximális díja egyhavi díj, a többi díjmentes.

  Az első micsodának maximális a díja???

 • szocske

  @kritizator az első LTPnek? 🙂

 • bobo

  “Online kuponnal mindössze egy számlanyitási díjat kell megfizessen,
  családtagjai részére nyitott további számlák díjmentesek!”

 • Jakab Csaba

  Amex 3000 körül. Viszont az első év ingyenes, ha 2017. 02. 13-ig össz. 120.000,-ft értékben használod. De, 6 hónapig 4 %visszatérités max.5.000-ft/hó.

 • Jakab Csaba

  Ja, és az összes számlát az Amexről fizetem csop. besz.-el. Egyébként én is Erste Jokert használok.

 • Geroj

  Amúgy, 1 év után visszaadom.

 • kisbankar

  Minimum összegre kell kötni 3%-is betéti kamatozású Fundamentát, kötési díjjal (9eFt). Aztán 20e-t fizetni. Ver minden ingyenes nullkamatozású ajánlatot, ha nem kell a hitelrész. Egyszerű matek.
  Csak ez nem bolt az ügynököknek…
  🙂

 • Ildikó

  @kisbankar Akkor is jó, ha kell hitel, mert kb. annyi az állami támogatás, mint amennyi a hitel kamata.

 • Peter

  Pár hete kötöttem 2db ltpt az otpnél. Sms szolgáltatásért kellett fizetni 2*990Ftot . Szerződést nem lehet későbbiekben megosztani, csak 10 éves futamidőt lehetett kötni, ami 4 év után megszüntethető.

 • attila

  @szocske üdv, a hozamleső 3% 4 év az melyik módozat ? illetve át tudod módosítani egy már meglévő ltp-met erre ? ha igen mennyire kerül ? illetve meg tudom az újat osztani ?

 • Kiszamolo

  Peter, ha a törvény engedi a megosztást, az OTP hogyan tilthatná? Max azt mondhatja, hogy akkor utólag be kell fizetni a nyitási díjat.

 • Peter

  Igazán van Miklós, ez kimaradt a kommentemből. Van egy ilyen: “Hűség feloldásának díja, ügyfél kérelem alapján”.

 • szocske

  @attila sajnos meglevonel modositani nem lehet, de megosztasnal az uj mar lehet masik modozat. 623 a legrovidebb hozamleso, ha jol emlekszem 67 honapos, de 45. honapban fel lehet mondani. Igy 9000 a nyitasi dij a korabbi 6100 helyett

 • LTPLTP

  OTP, ERSTE, AEGON … 0.1% betéti kamat … vicc
  Nyitási díj 0 Ft … vicc …
  10 éves futamidőnél az 0.1%-nál 16 ezer a kamat, a Fundánál 160 ezer
  Megérte a nyitási díj akció?

 • szocske

  @LTPLTP azt nem értem a 16 és 160ezer hogyan jött ki, de az alap felvetést igen.

  Míg a többieknél jellemzően 0,1-1% között mozog a betéti kamat, a fundamentánál 1 vagy 3%.
  Bár fentebb írták, hogy az otp-nek is van 3%-os módozata, igaz feltételekkel.

  Mindenesetre én is azon a véleményen vagyok, hogy a kamat jóval többet hoz, mint a nyitási díj esetleges elengedése.

 • attila

  @szocske úgy nézem online nem lehet kötni azt a módozatot, ki van ez találva, el van dugva úgy hogy ember legyen a talpán aki megtalálja….

 • szocske

  @attila igy van, neha meg az ugynokok is titkoljak vagy akar etagadjak, mert kevesebb erte a jutalek

 • Attila

  OTP-nél ha van Direkted (netbankod) és azon keresztül online indítod a szerződéskötést, kérsz 989Ft-ért SMS szolgáltatást (fölösleges lenne amúgy), és vállalsz 4 év hűséget (addig nem módosítasz összeget lefelé (fölfelé lehet), nem osztasz meg, szünteted meg stb), akkor ingyenes a számlanyitás (futamidőtől függetlenül) és teljesen otthonról végezhető (azaz 1x kell postára menni feladni az aláírt szerződést, amit postán küldenek ki).

 • Axus

  @Peter

  Ha diplomatikus szeretnék maradni, akkor azt tudom mondani, hogy nem kaptál korrekt tájékoztatást. Természetesen nem csak 10éves LTP van, és nem kötelező SMS szerződést kötni mellé (kivétel ha az aktuális akciónak feltétele, hogy elengedjék a nyitási díjat), és a megosztást egyedül az Aegon korlátozza max. 4 darabban. Annyiszor oszthatod meg és vonhatod össze, ahányszor csak szeretnéd.

  Az ügyintézőnek érdeke, hogy 10évest nyisson az ügyfél, mert nagyobb a szerződéses összeg, ami alapján a teljesítményt számolják. Egy időben gyakori jelenség volt az OTP-s 10éves, 5000Ft-os LTP. Minden kispénzű ügyfélre azt beszélték rá, egy darab, nagyobb havidíjú helyett. 4 év után már nincs jutalékvisszaírás sem, így az ügyintézőt már nem fogja érdekelni, ha felveszed. Különösképp azért, mert már rég nem fog ott dolgozni.

 • Axus

  @attila @szocske

  Ha utánaolvastatok, akkor láthatjátok, hogy két LTP típus létezik. A betéti és a hitel típusú. A betéti magasabb betéti kamatokat kínál, cserében a hitel kamata is magasabb. A hitel típusú csekély betéti kamatot ad, de a hitel is jóval kedvezőbb. Az LTP alapvetően egy hitelintézet hitelterméke. Ami a Fundamentát illeti, hihetetlen olcsón jut, államilag támogatott forráshoz, aminek enyhén piactorzító hatása van.

  A lakástakarékpénztárak zárt rendszerben működnek. Az állam előírja, hogy a pénz szinte egészét állampapírokba kell fektetni, ami a lakossági állampapíroknál is kedvezőtlenebb hozamot ad. A jelenlegi kamatkörnyezetben nagyon alacsonyak a kamatmarzsok, emiatt nem tudnak a hitel termékeknél 0%-nál lényegesen magasabb betéti kamatot adni. A Funda is a hitelekből él. Rengetegen keresik azonnali hitellel őket. A betéti típusú termékek emiatt szinte megszűntek.

 • Axus

  Aegonnál létezik 0,5%-os betéti kamattal LTP, de csak értékesítési ponton, vagy ügynöknél nyitható, és nincs számlanyitási kedvezmény. 20000-es díjfizetéssel, főleg hosszú futamidőnél jobban megéri. Fundánál hasonló a helyzet. Rövidebb futamidőnél nem feltétlenül jársz jobban.

 • szocske

  bankmonitor.hu/cikk/ilyen-nincs-meg-jobb-befektetes-lesz-a-lakastakarek/

  A lakástakarékban összegyűjtött pénzhez 3 hónap alatt lehet hozzájutni, […] Egy törvényjavaslat szerint ezt az időszakot rövidítenék le 2 hónapra.

  Kíváncsi vagyok ez érvényes lesz-e visszamenőleg is vagy csak az új szerződésekre.
  Eddig szinte csak negatív változások történtek az évek során, ahol nagyon jó volt, hogy csak új szerződésekre vonatkozott, de most ez határozottan pozitív változás.

 • szocske

  @Axus
  Igen, két típus van, de nem mindegy, hogy míg Fundamentánál 1% és 3% a kétféle kamat, addig pl. Ersténél ha jól emlékszem 0,1% és 1% (1,5%??).
  Tisztában vagyok a háttérrel is, hogy jelenleg a fundamentának bukó 3% kamatot adni, de ez legyen az ő problémájuk. Akkor is 1 és 3% kamatot fizettek, amikor 8% volt az alapkamat, most csepegtethetnek vissza kicsit az akkor elvont pénzekből az ügyfeleknek.
  Cserébe jelenleg a Fundamenta komoly lakossági hitelállománnyal rendelkezhet, pl. a 180Ft-os CHF hitel végtörlesztéskor elég sokan az ő hitelükkel tudtak gyorsan kiszállni.

 • Axus

  @szocske

  A 2 hónapnak nincs olyan nagy hatása. Azoknak jó, akik szeretnének minél gyorsabban hozzájutni a pénzükhöz. Akik az EBKM miatt szerették meg az LTP-t, a 45+3 hónapos módozatokat választották. Ez lesz most 46+2 hónap. Mivel általában a kiutalási időszak alatt is folytatták a befizetést, ugyanúgy 48 hónapos marad a valós futamidő. Az pénztárak lesznek szomorúak, mert kisebb számjegyet kell írni az EBKM fülre ezek után.

  Azt említettem, hogy az LTP nem nagy üzlet, sem a hitelintézetnek, sem az ügynökeinek. A hitel a fő profitforrás. A jutalék is a többszöröse. OTP, Erste és az Aegon igyekszik a termékeivel összepárosítani. És hidd el, nagyon sok embernek többet számít az ingyenes számlanyitás, mint a kamat. Ha neked nem, akkor te egy tudatos kisebbséghez tartozol, aki átlag feletti jövedelemmel rendelkezik. Az LTP egy nagyon korrekt termék, még 0,1%-al is.

 • szocske

  @Axus a 0,1%-kal az a gondom, hogy 4-10 év futamidő alatt simán lehetnek újra 8%-os kamatok, akkor meg már a 30% állami támogatással is alig fizet majd többet, ahogy régen sem érte meg a 8 éves szabad felhaszn. sem, hiszen a bankban is adtak közel annyi kamatot.

 • Axus

  @szocske

  Lehetnek, de nem valószínű, hogy lesznek. 2008-ban és 2012-ben közel voltunk az államcsődhöz, és nehezen eladhatók voltak az államkötvények. Mára – részben az LTP-nek köszönhetően – sokkal nagyobb arányban finanszírozza az államadósságot a hazai lakosság, és stabil a gazdaság, keresettek a magyar állampapírok. Nagyon messze vagyunk a 8%-tól most, a kockázatok is alacsonyabbak, a szabályozás is szigorúbb lett. Nagyon valószínűtlen, hogy 4 éven belül megközelíthetjük a 8%-ot.

  Van most a piacon 3000milliárd forintnyi lakáshitel állomány. Ha valaki LTP-vel indított, kevesebb hitelt vett fel emiatt, és a legolcsóbb, forint alapú, fix kamatozású lakáshitelt vette fel az LTP-vel, akkor ma sokkal több pénze van, mint akik fejest ugrottak devizahiteles medencébe.

 • Axus

  Ha azt a szűk réteget nézzük, akinek csak a befektetés és a hozam volt fontos, akkor ők tudtak betéti LTP-t nyitni, és jóval a 30% feletti hozamot kaptak rá, lévén, hogy az állami támogatás is kamatozik. A népnevelő hatásról se feledkezzünk meg. A többség egyszerűen nem kezd el félretenni pénzt az 5-10 éves célokra. Nem terveznek előre tudatosan. Lehet, hogy tudnának félretenni, lehet, hogy közel ugyanannyit hozna nekik más befektetés is, de a gyakorlatban nem ez történik, hanem elköltik a pénzt. Egy lekötött betétnél, vagy államkötvénynél csak kamatperiódusra, vagy lejáratkor tudod felvenni a pénzt plusz költségek nélkül. Az LTP már 4 évre adómentes, és meglehetősen rugalmas megoldás. Ha bankbetétbe fektetsz, állampapírt vásárolsz, akkor kell előtte megtakarítanod, hogy kapjál értelmes hozamot. LTP-nél a befizetések után jár az állami támogatás. 0-ról tudsz megtakarítani 30% hozammal.

 • Raszabo

  Ha jól látom, meghosszabbították Nov30-ig