Az OTP Lakástakarék vége

Megjelent egy hirdetmény, miszerint az OTP Lakástakarék befejezi a most kínált termékének az értékesítését. Mivel más terméke nincs is, ez valószínűleg azt jelenti, hogy nem köt új szerződéseket többé, csak hagyja kifutni a meglévőket.

Nem lehet nagyon csodálkozni a döntésen, állami támogatás nélkül nem versenyképesek a lakástakarékok termékei, hiába próbálják meg annak beállítani.

Hogy miért nem éri megkötni az új termékeket, arról már itt írtam:

Új Fundamenta termék vélemény

Kérdés, hogy a megmaradt két lakástakarék meddig húzza még?

Share

54 hozzászólás

 • Xabel
  a jogszabály továbbra is azt tartalmazza, hogy az éves befizetés után 30% állami támogatás jár. Annyival egészült ki, hogy “24/A. § A lakástakarékpénztárakról szóló 1996. évi CXIII. törvény módosításáról szóló 2018. évi LXIII. törvény hatálybalépését követően kötött lakás-előtakarékossági szerződés esetében a lakás-előtakarékoskodót a 21. § szerinti állami támogatás nem illeti meg.” Ez a dátum ugye 2018. október 17. De a neved alapján Te vagy a jogász. Én csak olvasgatom a jogszabályokat, és ezek alapján nem értem hogy mondhat valaki olyat, hogy nem jár rá támogatás… Ezzel csak azt akartam mondani, hogy én nem hagynám annyiban, ha ilyen szöveggel akarnának lerázni
 • Barnabás.Jog
  Értő olvasás a kulcs 😉
  Írtam hogy nincs azzal bajom, hogy többet kapnak.
  Fix 40 ezer/adásvétel ügyvédek is vannak, ahogy írtad: feltölti adatokkal, 3 oldal a szerződés. Ha van nem készpénzes, nem egy-egy eladó és vevő van, nem teljesen tiszta a tulajdoni lap, akkor 3 héttel későbbre ad időpontot – úgyis elmész máshoz, és ő ezzel jobban is jár.
  Én aránylag sokat kerülök kapcsolatba ügyvédi műhibákkal (Nem én követem el, hanem “hobbi”), közös az összesben, hogy az ügyvéd kolléga aki elbaszta többnyire tök csóró, ami azért gáz, mert a felelősségbiztosításban van önrész, illetve a legtöbb ún. “talpas” ügyvédnek a legkisebb biztije van, ami még egy átlagos budapesti lakás elrontását sem fedezi, nem hogy egy drágábbat. Na ezeknek a fedezete pont az lenne, ha nem szarért-hugyért dolgozna. Egy ingatlanos nem tudja úgy elbaszni, hogy fizetnie kelljen – bár ő sem tudna miből.
 • headset
  @Barnabás.Jog
  “Értő olvasás a kulcs. 🙂 Írtam hogy nincs azzal bajom, hogy többet kapnak.”

  Hidd el, tudok értő módon olvasni. De hadd fordítsam vissza ezt a lekicsinylő megjegyzést. Ha újra végigolvasod a hozzászólásomat, az sehol sem tartalmazza, hogy mit gondolsz a jogos díjazásról. Csak azt, hogy én mit gondolok. 🙂

  Egyébként szomorú, ha az általad leírt esetek (nem készpénzes, nem egy-egy eladó és vevő van, nem teljesen tiszta a tulajdoni lap) akkora bonyolultságot jelentenek egy képzett ügyvédnek, hogy emiatt kibújik a szerződés megírása alól.

  És röviden rágooglizva, nem találtam egyetlen ügyvédet sem, aki fix 40 ezerért dolgozik. Csak hasonló minimumok vannak és utána jön a százalék.

  És amit a műhibákról írsz, az azt mutatja, hogy még ennyi pénzért sem lehet biztos az ember, hogy az ügyvéd jól végzi a munkáját. Aki képes rá, jobban teszi, ha maga is alaposan utánanéz.

 • netudki
  @Én is akarok kommentelni…

  na latod. Probalnad ki akkor, amikor NEM jartak le, es ugy akarod hasznalni. NEM fogod tudni.

  En kotottem mindkettot: OTP-t CSAK akkor, ha az ugyfel 1000%-ra mondta, hogy nem lesz olyan, hogy nem tudja befizetni valamelyik honapban, nem lesz olyan, hogy hamarabb akarja felhasznalni.

  Neked nem volt OTP-s lakaskasszad, csak lakastakarekpenztarad, leven a lakaskassza az a Fundamenta.

  Ez a ‘majd azt mondja, hogy’ meg kulon vicces, mert 20 eve azt hallom, hogy majd nem ugy lesz, ahogy leszerzodtunk. Eddig ugy volt.

  Szoval ha eljon az ideje, en siman kotok majd ltp-t ujra, es az Funda lesz. Nem veletlenul kukaztam ki a csodas uj OTP-s termeket is, ami egy vicc volt.

  Meg is szuntettek.