Bagázs hírek

2020-12-07
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Írtam már régebben a Bagázsról, elég sokan közületek támogatják/támogatták is őket.

Kíváncsi voltam, mi lehet velük így a járványban egy telepen, illetve hogy állnak a munkában és az anyagiakban. Az alábbi választ küldték, hátha titeket is érdekel, főleg a jelenlegi és volt támogatóikat.

(A levél egy magánlevél, ezt vedd figyelembe a stílusánál.)

Nem mondom, hogy egyszerű év volt, de azt hiszem, lehetne rosszabb is. Ahogy tavasszal is, néhány napja ismét teljesen átálltunk a digitális korrepetálásra, fejlesztésre, mentorálásra, ami a telepen egy elképesztően nehéz dolog, de ezt azt hiszem nem kell magyaráznom.

A tavaszi etaphoz képest most egy fokkal már rutinosabbak voltunk, és persze felkészülni is több időnk volt - nyáron sok tabletet vettünk és kaptunk is adományként, összesen negyven tabletet osztottunk szét.

A legnagyobb extra kiadás viszont nem is maga az eszköz egyszeri megvásárlása (bár még arra is lenne szükség), hanem a havi internet-előfizetések a családok számára. (Nem mindegyik szolgáltató elérhető, és csak mobilinternetre lehetséges előfizetni.)

Az év meghatározó történése volt, hogy elnyertünk egy nagyobb pályázatot a Civic Europe nevű szervezettől, amely pályázatnak köszönhetően szorosabb együttműködést alakíthatunk ki a bagi önkormányzattal is. Ez a projekt idén novemberben kezdődött, és egy éven át fog tartani.

Az elmúlt hetekben nagyobb figyelmet kapott egy együttműködésünk a Nők a Nőkért az Erőszak Ellen Egyesülettel, amelyet a brit nagykövetség támogat. Ebben a projektben Erő-csoport néven tartunk foglalkozásokat bagi lányoknak, amely foglalkozásoknak az a célja, hogy a lányok felismerjék, hogy nincsenek egyedül párkapcsolati problémáikkal.

Legfrissebb hírünk, hogy bár a Bagázs Bazár a járvány miatt zárva tart, de elkezdtük saját, egyedi Bagázsos táskáink árulását. Ezeket a táskákat varróköreinkben a dányi asszonyok varrják a Nanushkától kapott anyagokból és szabásmintából, a táskák feliratát pedig a kortárs képzőművész, Hitka Viktória tervezte.

Eddig a levél. Ha gondolod, támogasd őket (újra) akár pénzzel, akár vásárlással, akár feleslegessé vált tablettel vagy akár önkéntes munkával. Bővebb infó a weboldalukon, a bagazs.org-on.

Previous Post
Heti összes

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram