Bankszámlanyitás Ausztriában, friss tapasztalat

2022-09-14
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

István most akart számlát nyitni a Burgelandi Banknál, amit többen javasoltak neki. Ő írta meg a tapasztalatát, amit ezúton is köszönünk.

"A számlanyitással kapcsolatos érdeklődésemre az alábbi választ kaptam:

"Köszönjük érdeklődését bankunk iránt! A számtalan megkeresés miatt jelenleg nem tudunk új ügyfeleket fogadni. Kérjük Önöket, hogy amennyiben szeptember végén még aktuális a kérésük, keressenek meg minket újra.”

Bank of Burgenland összes fiókjának írtam, ugyanezt a formaválaszt kaptam, de egyetlen ügyintéző mégis felhívott. Negyedórát beszéltünk, és az derült ki, hogy ausztriai kötődés (munkavállalói, lakcím, bármi) nélkül nem nyit nekem számlát, akkor sem, ha százezer eurót fizetnék be.

Az a tapasztalat, hogy a magyarok egy-két éven belül lelépnek, a negyedéves számlavezetési díjat pedig nem tudják levonni, mert náluk ez utólag esedékes, ez kvázi veszteség a banknak. Az ügyféllel kötött szerződést compliance jogászok vizsgálják, akik nem örülnének nekem. Sem a pénzemnek, mert ők hosszú távban gondolkodnak, maga az összeg nem számít.

Rákérdeztem, és pár másodperc gondolkodás után hajlandó volt válaszolni: az utóbbi időben nagyon megszaporodtak a magyar igénylések, mindenki menekül, legalábbis pénzügyileg."

Eddig a levél. Ha te ugyanezt tapasztaltad, esetleg ennek pont az ellenkezőjét, esetleg tudsz másik bankot, ahol szóba álltak veled, írd meg a hozzászólásokban.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram