BNP Paribas állományátruházás

A BNP Paribas Bank átadja a lakossági megtakarítási állományát a cégen belüli Cetelem Banknak október 13-i dátummal. A változással jobban járnak a mostani ügyfelek, mert a Cetelem Banknál kisebbek a költségek és látraszóló kamat is van. A BNP Paribas bankfiókja tovább is várja az ügyfeleket a régi helyen, mindössze a felírat változik, a megszokott ügyintézők is maradnak a régiek.

Egyetlen fontos változás, hogy októbertől a magyar OBA fogja biztosítani a betéteket a mostani francia betétbiztosítás helyett.

Bővebb infó erre.

Share

17 hozzászólás

 • Lali
  Eddig pedig pont örültem, hogy nem az OBA védi.
  Diverzifikált kicsit.
 • Kenrich
  Na igen, pont erre akartam felhívni a figyelmet. Nem véletlenül értesítik az ügyfeleket ajánlott levélben. NAGYON, NAGYON nem mindegy, ki biztosítja a betéteket. A háttérről pedig nem esik szó… Hmm.. Gondolkodom is, hogy kiveszek minden pénzt onnan..

  A líra után jön a forint szerintem, de ne legyen igazam..

 • kog
  Egy laikusnak el tudjátok magyarázni, miért rosszabb a magyar OBA? Sima Cetelem Takarékszámlán van a megtakarításom, mire kell vigyáznom?
 • VAG
  Magyarul a BNP-s lekötött betéteken lévő összeget lejárat után Cetelem Takarékszámlára vezetik át? Semmi konkrét információ nincs erre vonatkozóan sem a levélben, sem a linken. (Vagy kreálnak valami újfajta számlát a megadott konstrukciókkal).
 • naa
  A privátbanki ügyfeleket is átvitték vajon a Cetelemhez? 🙂
 • Kiszamolo
  naa, azt már sok éve eladták asszem az Erstének.
 • Névtelen
  Nyilván a magasabb kockázat miatt. Azért mert ha beüt a krach, akkor bizony az OBA tartalékai 3 nap alatt kiürülnek.. Hiába jár(na), ha nem jut. Kis ország, kis pénz, kis OBA. Mindenki kap majd valamennyit.. Aztán gondolom vár majd valameddig.. Ha akar..
 • Kenrich
  Nyilván a magasabb kockázat miatt. Azért mert ha beüt a krach, akkor bizony az OBA tartalékai 3 nap alatt kiürülnek.. Hiába jár(na), ha nem jut. Kis ország, kis pénz, kis OBA. Mindenki kap majd valamennyit.. Aztán gondolom vár majd valameddig.. Ha akar..
 • headset
  @Névtelen
  “Azért mert ha beüt a krach, akkor bizony az OBA tartalékai 3 nap alatt kiürülnek.”

  Az OBA tartalékai nem annyiból állnak, mint amennyi a kasszájában van. Törvény biztosítja, hogy állami garanciával vehet fel kölcsönt vagy bocsájthat ki kötvényeket. A visszafizetésen sem kell töprengenie, mert a pénzintézetektől pótbefizetéseket rendelhet el.

  Az OBA csak egy teljes pénzügyi összeomlás és államcsőd esetén nem tudna kártalanítani.

  Ha ez bekövetkezne, akkor a francia alaptól bejövő 30 millió forintért is csak egy tojást lehetne venni.

 • Pampalini
  Ráadásul a takarékok csődjei miatt úgy rémlik, hogy alig maradt benne lóvé.
 • Sanyee
  A cetelemnél csak takarék számla van, nem?
 • Bubiv
  Off:
  Sziasztok,

  Mi a leg egyszerűbb módja annak, hogy kb. 10000 Euro-t likvid módon parkoltassak olcsón?
  Bárhol nézem, ekkora összegnél mindenhol von a bank számlavezetési díjat. Illetve egy háttér info, jelenleg nincs Magyarországon bankszámlám, nincs bevételem. (most költöztem haza). Az egyetlen megoldás, amit találtam, az a Transferwise borderless account, csak ugye az mégsem bank. Nincs erre valakinek valami egyéb jó ötlete?

  Köszi és üdv:
  Bubiv

 • mitel hentes

  Két betű: KP.
  Ha sűrűn hangoztatod az ismerőseid között, hogy üres zsebbel jöttél haza, és az a kicsi, ami maradt egy osztrák bank Euró számláján pihen, akkor még ellopni se fogják…

 • Bubiv

  kp, Forint, van annyi amennyi kell rövid távon. És asszonynak van Forint számlja. Ezt Euróban szeretném őrizgetni csak arra keresek ötletet, hogy hol.

  De köszi a tippet!

 • hapcibeno
  Kicsit erős a Cetelem önreklámja, mi szerint az átkerülőknek kedvezőbb kondíciókat kínálnak, hiszen náluk immár minden ingyenes. Jórészt (a kiutalás díján túl) a BNP Paribas-nál is ingyenes minden. Nekem nem túl kényelmes (s talán nem is annyira ügyfélbarát), hogy a Cetelem takarékszámlámra nem “látok rá”, online felület helyett legfeljebb telefonálhatok. (Ha az adott hónapban nem volt tranzakció, még számlakivonat sem jön.) Az állományátruházással kapcsolatos tájékoztatásból nekem leginkább az volt vonzó, hogy a BNP Paribas ügyfelei továbbra is ráláthatnak (kezelhetik azt) a megtakarításaikra online felületen. Fel is hívtam gyorsan a Cetelemet, hogy ha én is ezt szeretném (a takarékszámlámra online rálátni), akkor nyissak-e gyorsan egy ingyenes BNP Paribas számlát, s akkor nekem is lesz ilyen (októbertől)? De megnyugtattak: ez a lehetőség októbertől a sima takarékszámlásoknak is jár.
 • REmerich
  Bubiv,
  a GFS Consulting-ot keresd meg, ők tudnak rövid távra is biztonságos megoldást.
 • kridli
  Már fent van a Cetelem honlapján az új hirdetmény, hogy milyen lekötéseket lesznek elérhetőek október 13-tól. Gondolom az átvetteknél a régi kamat fut majd a lekötés lejáratáig, de újat ilyen kondíciókkal lehet majd kötni:
  cetelem.hu/sites/default/files/documents/takarekszamla_hirdetmeny_20181013.pdf