Cafeteria változások 2018-ban

2018-01-01
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Sok munkahelyen január közepéig kell nyilatkozni az igényelt cafeteriáról, ezért érdemes tudni két fontos változásról.

Bevezették a diákhitel törlesztésének a támogatását, 27,6 ezer forintig kérhető ez az elem, azonban mind a hitel meglétét, mind a törlesztés tényét igazolni kell. Ha van diákhiteled, érdemes kérni ezt a lehetőséget. (Ahogy azt tudni lehetett, az anya diákhitelének felét egyébként is elengedik a második gyerek születésekor, a harmadik gyerek esetén pedig a teljes összeget. Ezt azért fontos szem előtt tartani, ha gyereket tervezel és nő vagy. Hogy miért csak a nő diákhitelét engedik el, arra még nem sikerült rájönni.)

Másik fontos változás, hogy az adómentesen adható mobilitási lakhatási ("albérlet-")támogatás összegét egyrészt emelték, másrészt enyhítették a szabályokat.  Most már az első két évben akár 83 ezer forint is lehet a támogatás havi összege, ha a munkavállalónak a munkahely 60 kilométeres körzetében nincs többségi tulajdonában lakóingatlana.

Ezen túl az általános járulékcsökkentés miatt a cafeteria elemek adóterhelése is némileg csökkentek, jellemzően 40,7%-ra.

(Bár nem cafeteria, de sokakat érinthet, hogy szintén bevezették, hogy a jelzáloggal rendelkező családok hiteléből egy-egy millió forintot átvállal az állam a harmadik és további gyerekek születése után. Erről már itt írtam bővebben. További változásokról, mint növekvő adókedvezmény a kétgyerekes családoknak és a GYED összegének változása bővebb infó a EMMI közleményében.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram