Cashback: a közeljövő kuponos oldalai

2013-06-11
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A nyugati országokban a kuponos oldalak népszerűségének csökkenése után az úgynevezett cashback oldalakon alapuló közösségi vásárlás hódit.

Egy-egy felkapottabb cashback oldalon több ezer ajánlat vár bennünket, mint például az amerikai Ebates-en, MrRebates-en, az angol Quidco-n és az ausztrál Bucksback-on.

Az oldalak működése igen egyszerű: az úgynevezett affiliate programban résztvevő cégek a weboldal(ak) tulajdonosainak magas jutalékot ígérnek, ha az ő ajánlására vásárol valaki náluk. Az egyik legismertebb ilyen affiliate oldal az amerikai Comission Junction. Ha egy weboldal tulajdonos csatlakozik ehhez az oldalhoz, akkor sok száz cég affiliate ajánlatából válogathat, amelyet aztán a weboldalán reklámozhat.

Ha valaki az ő oldaláról érkezve fizet elő mondjuk a Cable One internet-csomagjára, 120 dollár üti a markát. Ha egy másik személy pedig az ő oldalán található linkre kattintva fizet elő újságokra, vásárol könyveket, ruhákat, vagy bármi mást, 2-30% részesedést kap minden vásárlásból, gyakran még 30 nappal az átkattintó személy első látogatása után is.

A cashback oldalak mindössze ezeket az ajánlatokat gyűjtik össze és a megkapott jutalék egy részét visszaosztják a vásárlóknak. A vásárlók ugyanúgy jogosultak bármilyen akcióra, kedvezményre, mint a céloldal bármely másik látogatója, mindössze még további előnyt jelent a számukra, hogy a referáló oldal is visszaoszt az általa kapott jutalékból.

Mivel egy ilyen oldalt nem nagy kaland összehozni, számtalan kisebb és nagyobb oldal létezik, hasonlóan a kuponos oldalakhoz. Az igazán nagyok már kártyákat is bocsátanak ki, amellyel még offline, bolti vásárlás esetén is kapunk kedvezményeket.

A legtöbb oldalnál nincs semmi feltétele a csatlakozásnak, némelyek kérnek évi 5-10 dollár tagdíjat, amelyet az első vásárlásaink után járó visszatérítésből tartanak vissza.

Akár a  belinkelt oldalakat megnézve láthatjuk, hogy szinte minden létező lehetőségre a babaholmiktól a szolgáltatásokon át a fotófelszerelésig több tucat ajánlat vár minket, 2-7%-os visszatérítéssel. Olyan nagy cégeknél vásárolhatunk komoly kedvezménnyel, mint a Walmart, Tesco, Carter's, Vodafone, AT&T és ezekhez hasonlóak.

A visszatérítést az oldalak általában a számlánkra utalják, ha az elért egy bizonyos összeget.

Amiért mindezt leírtam, hátha valaki kedvet kap arra, hogy Magyarországon is létrehozzon egy ilyen oldalt, ahol több száz cég teljes ajánlata megtalálható. Persze nem lesz könnyű dolga, mivel például nem hogy a neten nem tudunk vásárolni, de még a bankkártyánkat is szinte kizárólag csak készpénz-felvételre használjuk. De ha a magyar Tesco-t, Vodafone-t és hasonló cégeket sikerül beszerveznie, szerintem garantált a siker. Úgyhogy vállalkozó kedvű olvasóim: kalandra fel.

(Fontos, hogy ne keverjük össze ezeket a weboldalakat a Magyarországon is létező, erősen piramisjáték-szagú kártyás visszatérítéses rendszerrel, ahová ügynökök hada igyekszik beszervezni a gyanútlan embereket. Először ingyenes visszatérítéses kártyáról van szó, majd arról, hogy de az igazán nagy buli, ha befizetsz kétszázezer forintot, mert akkor szintet lépsz és meg is gazdagodsz. Ott a kártya inkább csak ürügy, mint maga a cél. A cél az, hogy fizess be kétszázezret és találj másik 10 balekot, aki szintén befizeti ezt a pénzt a rendszerbe. Én most nem erről beszéltem, az ilyen ajánlatoktól szerintem meneküljetek.)

Szeretnél többet tudni a pénzügyekről? Gyere el az Akadémiára, még van hely a júniusi turnusra. Részletek itt.

Valódi pénzügyi tanácsadásra van szükséged, eleged van már az ügynökökből? Kattints a linkre további információért.

Olvasd el a többi pénzügyekről szóló írást is a kiszamolo.hu oldalon.

Ha szeretnéd tudni, hogy új poszt jelent meg a blogban, jelölj be minket a facebookon:www.facebook.com/kiszamolo vagy RSS-en

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram