Cetelem kamatok

“Iparági pletykák” szerint jövő héttől radikálisan nőnek a Cetelem kamatai.

Jó lehet egynek, ha bármikor kellhet a pénz vagy nem akarod az összes pénzed az államkincstárnál tartani. Nincs számlavezetési díj, még tranzakciós adó sem az utaláshoz. (Kamatadó viszont igen.)

Látraszóló kamat 9,38%

Egyéves kamat 10,5%

Kétéves 11,36% évente.

Link még nincs, csütörtök-pénteken már talán lesz valami a weboldalukon.

Share

67 hozzászólás

 • mérgesvagyok
  Raiffeisen ad egy hónapos lekötésre 11%-ot. Én vettem 12,5% 3 hó, 14% 6 hó DKJ-t. Raiff. Kamat prémium 3 havi hozama ma 2,89%, folyamatosan emelkedik. Ezt is vettem, hiszem bármikor eladható. Vétel: 0,25% volt.
 • Hello

  Konkrét példán keresztül: ha mondjuk a 91.naptól töröm fel a lekötött 1 éves betétet, attól még megkapom az elmúlt 3 hónap után a látra szóló betét kamatát?
 • Gaben
  No, ma már utaltam be. Így legalább látják, hogy a marketingjük is működik.. hátha feljebb tolják még picit.
  Köszi Miklós!
 • Buy & Hold
  Skacok, kiszámoló akadémia.
  Lekötni nem egy nagy hanem több kisebb-nagyobb összegben, és sokkal kevesebb fejfájás lesz idő előtti feltörés miatt.
 • Csinolina
  hogyan?:D én írtam ezzel kapcsolatban a Rafi privát bankáromnak, arról tájékoztatott, hogy a betéti kamatok náluk továbbra is 1% alatt vannak..
 • cetenem
  A 3 hónap alatti DKJ-k évesített hozama a mai napon 11,73%, kamatadó nincs. 3 hónap alatti lejáratnál mind ennyi, a másfél hónapos is, a 3 hónapos is. Idő előtti eladásnál 0,2% alatt van a költség. Ez áll szemben a Cetelem kamatadó utáni évesített 7,97%-ával. Ha a 0,2% eladási költséget és a menet közbeni esetleges árfolyamingadozást elkerülnéd, akkor 2 hónapra a 2 hónap múlva lejárót, 3 hónapra a 3 hónap múlva lejárót érdemes venni. De ha nem sikerül elkerülni, akkor is jobb, mint a Cetelem, hacsak nem 1 hétre kell.
 • Péter

  Szerintem iszonyat sokan nem értik hogyan kell a DKJ-t és úgy általában az állampapírokat adni-venni. Közvetlen környezetemben, tanult, diplomás emberek is teljesen elzárkóznak tőle, mondván nincs igazán olyan leírás sehol, amit átolvasva könnyen megérthetik.
  Államkincstári ügyfélszolgálaton én sem tájékozódnék szívesen, de javasoltam, hogy olvassanak ezzel kapcsolatos fórumokat ahol szintúgy lehet kérdezni. Van valakink egyéb ötlete?
 • cetenem
  Nem hiszem, hogy nem értik, legfeljebb nem akarják. Az euró vételt és eladást a bankban értik? Annak is van árfolyama, annál is ugyanúgy be kell írni az összeget és megnyomni a vétel, vagy eladás gombot. A DKJ-nél még a lejáratot is ki kell választani, de egy banki lekötött betétnél is. Azt elhiszem, hogy a kötvényárfolyam változását nem tudják kiszámolni a hozamszintváltozás függvényében, de azt 3 hónap alatti DKJ-nél felesleges is.
 • komm
  “Raiffeisen ad egy hónapos lekötésre 11%-ot. Én vettem 12,5% 3 hó, 14% 6 hó DKJ-t. Raiff. Kamat prémium 3 havi hozama ma 2,89%, folyamatosan emelkedik. Ezt is vettem, hiszem bármikor eladható. Vétel: 0,25% volt.” — Tehát “RAIFFEISEN KAMAT PRÉMIUM RÖVID KÖTVÉNY ALAP”-ot vettél. Csak hogy értsük. (Nem csak -t zavartad össze).

  “Konkrét példán keresztül: ha mondjuk a 91.naptól töröm fel a lekötött 1 éves betétet, attól még megkapom az elmúlt 3 hónap után a látra szóló betét kamatát?” – Senki nem állított ilyet…

 • Richmond
  Szerintem a látra szóló betét vs DKJ alma-körte.
  Mindkettő jó jelen esetben és mindkettőt ajánlanám kipróbálásra, de a látra szóló betétre adott kamatot/takarékszámlát csak más bankok takarékszámláján adott látra szóló kamattal érdemes összehasonlítani.
 • Csinolina
  én többször hívtam már fel a MÁK ügyfélszolgálatot, még magyarázatot is kaptam, hogy mi miért hogy.. szerintem rendben van, egyszerűbb, mint kommentekből tájékozódni:)
 • Feri
  @Péter
  Én se vettem soha, de elég egyértelműnek tűnik pl ez alapján: allampapirkalkulator.hu/dkj

  “Hogyan működik a DKJ?
  A DKJ-n nem kamat-, hanem árfolyamnyereség van: névértéke alatt tudod megvenni, de eredeti névértékén veszik vissza. Pl. 96,5%-os árfolyamon veszel 9650 Ft-ért egy 10 ezer Ft névértékű kötvényt, amit lejártakor 100%-os árfolyamon vesz vissza az ÁKK, tehát nyertél 350 Ft-ot. A DKJ-k futamideje 3 és 12 hónap, de meg lehet venni a már futó sorozatokat is, akár 2 hét lejáratú kötvényt is. Ha a piaci hozamszint csökkenésére játszik valaki (pl. úgy gondolja, hogy megy föl az infláció), akkor megteheti, hogy mindig csak 2-2 hetes kötvényeket vesz újra és újra, mivel előfordulhat, hogy mindig egyel olcsóbban tudja megvenni az aktuálisat, és így mindig egyel nagyobb lesz a hozama.”

  Ami max bonyolult lehet, ha nincs az illetőnek még államkincstári számlája és azt is csinálni kell….

 • Péter
  Nem szószerint ehhez a témához, de mégiscsak idekívánkozik….”Március 31-ig a befektetési vállalkozások, pénztárak, lakástakarékpénztárak, biztosítók, befektetési alapok, valamint a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a kereskedelmi bankoknál mostantól elhelyezett betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos diszkont kincstárjegy kamatánál – olvasható a gazdaságfejlesztési miniszter hétfői közleményében.”

  Ez még csupán a kezdet…

 • Bankváltás_drága
  Új vagyok itt, régi problémám: a bankváltás költsége. A hirdetményben mindenhol azt írják, hogy a számla megszüntetése ingyenes. De vajon a pénzt hogy veszem ki a számláról megszüntetéskor, ennek mi a költsége? Én jártam úgy korábban (Magnet bank), hogy elhoztam a megtakarításaimat, bezártam a számlát és 25 ezer forint volt az áthelyezése az összegnek egy új bankszámlára, amit egyébként csak a jobb kamat reményében nyitottam. Tehát van egy ilyen rejtett költség gyakran, ami miatt az ember nem nyit csak úgy hetente új banknál számlát, tévedek?
 • Saci
  @bankvaltas_draga

  A kérdés jó illetve sokakat érint.
  Viszont azt javaslom, hogy másold át a kérdésedet a legújabb (Kamatsapka a bankbetétekre vagy Az argentin megoldás) témához, mert azt jobban látják a megoldást tudó fórumozók a folyamatosan frissülő legújabb hozzászólások miatt…

 • Richmond
  Egyébként csak egy megadott számláról lehet utalni a Cetelem megtakarítási számlájára, különben öt napra zárolják az összeget.
  A netbank elég döcögősen indult ma egészen estig, az ügyintézés viszont gyors volt
 • Csinolina

  A legjobb kommentek/tipp a Rafi Premium Gold 2 csomaghoz kapcsolódó cikknél lesznek
  Sőt, konkrétan az lesz az egyik legjobb csomag, aminél az utalás/számlavezetés is ingyen lesz.. én is váltottam arra, egész jó a netbank is

Vélemény, hozzászólás?

A megadott név fog megjelenni, ezért érdemes nem a valódi nevedet megadni a hozzászóláshoz.

A hozzászólás előzetes moderáció után fog megjelenni.

A hozzászólás párbeszédre van kitalálva és nem monologizálásra. Ezért fogalmazd meg úgy a mondanivalód, hogy beleférjen egyszerre egy hozzászólásba. Senki nem akar téged olvasni 15 hozzászóláson keresztül (rajtad kívül természetesen). Ha cikket szeretnél írni, ajánlom valamelyik ingyenes blog oldalt, azok valók ilyenre.

Minden hozzászólótól elvárjuk a minimális tiszteletet mások felé. Akiknek ez (még) nem megy, azoknak felesleges fáradnia a gépeléssel. Beszélj úgy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy veled beszéljenek. Ennyire egyszerű eldöntened, megfelelsz-e ennek a feltételnek.

A hozzászólás nem alanyi jog, hanem egy lehetőség, ha olyat tudsz mondani, ami mások számára hasznos és építő. Köszönjük a megértést.

(Elnézést kérek mindenkitől, a fentiekért, sajnos a félreértések miatt kénytelen voltam leírni ezeket. Természetesen a te hozzászólásodat is szeretettel várjuk.)

Figyelem: FIREFOX böngészővel gondod lehet a hozzászólás elküldésével. Használj másik böngészőt a hozzászóláshoz, amíg ki nem javítják a hibát.

 karakter még felhasználható

A hozzászólás elküldésével hozzájárulsz, hogy az IP címed technikai okokból tárolva legyen. Ha ezt nem szeretnéd, ne küldd el a hozzászólást. Kérésre a hozzászólást töröljük az IP címeddel együtt.