Jönnek a hatalmas akciók

Közeledik az év végi hajrá, egyre több a kihagyhatatlan ajánlat az üzletek kínálatában. Nyakunkon a Black Friday is.

Azonban résen kell lenni, mert sok fantasztikus akció egyszerű kamu.

Zsolt írt egy levelet, hogy akart venni egy power bankot, megvárta az egyik legnagyobb online áruház most hétvégi szuper akcióját, hiszen féláron juthat a kinézett termékhez.

Azonban erre a hétvégére sajnálatos módon duplájára emelkedett a termék ára, hogy aztán giga-mega-szuper-hiper akcióban féláron elhozhassa ugyanazt ugyanannyiért. Képet is mellékelt az árváltozásról. (Gondolom a másik tüske az árban is egy hasonlóan giga-mega akciós hétvége volt.)

Nagyon észen kell lenni, mert most majd egymást érik a hasonló akciók. Most néztem egy telefont, amit húszezerrel olcsóbban adtak pár hete. Most felment az ára, de hétvégén arra is van 12% kuponos kedvezmény egy másik áruházláncnál. Köszönjük az ilyen akciókat.

S ami a legfontosabb: “Ha megveszel valamit csak azért, mert most 15 ezer forint helyett 8 ezerért adják, akkor nem spóroltál 7 ezer forintot, hanem feleslegesen elköltöttél 8 ezret.” Vagyis ne vegyél meg semmit, amire nincs igazán szükséged, még akkor se, ha most olcsóbban adják.

Share

62 hozzászólás

 • Baltazár
  EMAG:Előző évben Fekete péntek előtti csütörtökön szétnéztem az Emagnál, hogy mire is lenne szükségem. Kinéztem a Google Chromecast 2.0 kütyüt. Az ára 14990 Ft volt. Na gondoltam, ha erre kapok valami 50-60 akár 70% kedvezményt, ahogy a TV reklámban szólt, az elég baráti lesz.
  Péntek reggelre felárazódott 20 000 Ftra, majd le 13990 Ftra, így már kiírhatták a 33% os kedvezményt.
  Szépen csillogott volna a 1000 Ft kedvezmény is, de ez így elég gyomorforgató.
 • george
  Ki vesz manapság bármit árösszehasonlítás nélkül? Ez a trükk csak akkor jön be, ha máshol nem nézi meg az ember, hogy ott mennyiért adják.
 • B.Csaba
  Amíg egy rendes fogyasztói társadalomban valóban van a merketingnek hatása és nem azért vesznek új xy-t mert tönkrement, hanem mert az új kicsit menőbb, ott van értelme a kisopresnek. Itt a hianygazdasag völgyében ahol alig vesz valaki valamit (iPhone ellenpélda, de tudjuk ki és hogyan veszi) kell a sok %. És működik…
 • Charlie Firpo
  Minden ilyen esetet jelenteni kell a GVH-nál, ők meg bírságolnak. Előbb-utóbb csak elmegy a kedvük ettől az átveréstől.
 • Péter
  Emag – ról eleve semmit , a garanciához mehetsz Romániába.
 • Szabó Gábor
  Csak a játéktelefonoknál szokott ilyen pump&dump akció lenni, az üzletieknél eléggé fixek az árak. Sajnos vagy szerencsére 🙂
 • Marvin42
  Nem beszélve arról, hogy ha az ember nem hirtelen felindulásból vesz meg valamit, hanem tudja, hogy szüksége lesz rá, akkor nagyobb kapacitású powerbank-et is tud venni ennyiért külföldről.
 • István
  Azért nem értem ezt a dolgot, mert a mai világban, az interneten mindennek nyoma van. Ráadásul hiába írják rá valamire, hogy -25%, ha a neten más helyeken alapból is olcsóbb. Ez fél perc, és azonnal kiderül minden turpisság.

  Egyébként ez gondolom a hatóságoknak sem tetszene?

  Hasonló, igaz kisebb mértékben a Tesco, Auchan, stb. esetén is megfigyelhető, én most már a nagyobb akciókat ellenőrzöm a konkurens online boltjában, hogy ott éppen mennyi a % előtti ár. Ott is látni néhány trükköt (valamennyivel egyébként mindig olcsóbb, de nem egyszer közel sem annyival, mint a kiírt a %).

 • Agoston
  Ez neha konkretan mar odaig megy, hogy sok webshop-ban lehet a termekeket rendezni nemcsak ar, stb… szerint, de kedvezmeny szerint is.
  Mintha az lenne az egyeduli fontos dolog, hogy minusz hany szazalekert adjak.

  Ez olyan, mint a spam. Ha mindenki okos lenne, mar nem letezne.

 • Nagy Ferenc
  Lassan ezeknek az árdiagramoknak, a tetejét kell mindig nézni, utána meg venni. Az lesz a hiteles kereskedő, aki egy hitelesített (független) árdiagramot ki mer tenni a termékéhez. Egyébként meg mindent árat alapból ellenőrizni kell!
 • Ildikó70
  Ez csak akkor lenne igaz, ha tudatosan vásárolnánk. De amíg az ország lakosságának legalább 30%a benyalta a devizahitelt és a maradék épp most köteleződik el 20 évre addig tudatosságról ne nagyon beszéljünk.
  Sajnos az emberek nagy része felindulásból vásárol és a X% nagyon nagy csábítóerő.
 • Szabolcs
  Emag garanciáért NEM kell Romániába menni. Valójában ki sem kell mozdulni otthonról. Saját tapasztalatom szerint így működött:
  – 2 év garanciás termék 1,5 év után elromlott. Online felületen bejelentem.
  – Néhány napon belül futár jött érte és elvitte (ingyen).
  – Néhány hét után jeleztek hogy nem javítható, visszaadják az árát.
  – Pár napon belül visszautalták a teljes vételárat a számlámra.
 • Rissa
  Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, általában nem is az. Manapság könnyű az árakat összehasonlítani, én pl. az általam vásárolt termékek árait többnyire fejből tudom, így tudom, hogy mi van tényleg rendesen leakciózva.

  Ha már az áraknál tartunk, csak nekem tűnt fel, hogy sok élelmiszer ismét egyre drágább? Vannak termékek, amiket pár havonta rendszeresen leáraztak, most meg már vagy fél éve nem. Gondolom, valahogy kompenzálni kell az emelkedő munkabéreket.:-(

 • Zabalint

  Az emaggal a fő gond az, ami amúgy egy rakás más webáruházzal is, hogy nagyon sok Magyarországon hivatalosan nem forgalmazott terméket árul, amilet ha megveszel, akkor azt az emag egy román nagykertől rendeli meg és adja el neked, így viszont nem kapsz gyártói garanciát, csak az emag ad garanciát a termékre. Tehát veszel pl. egs Samsung telefont, ha elromlik, akkor a Samsung el fog hajtani, neked az emaggal kell tárgyalnod. A te esetedben ez flottul ment, de lehetnek olyan termékek, amelyeket nem tudnak javítani, és nem biztos, hogy van cseretermék, és az is problémás lesz, ha bármi vita van köztetek.

  Nem fikázom az emagot, mert én is rendeltem már tőlük, konkrétan egy telefont, de eleve ennek a tudatában, hogy ha valami gond lesz, akkor úgy tekintem, mint ha nem is lenne garancia.

 • Endre bá
  Telefont, Google TV dobozt stb. évek óta Kínából veszek fillérekért, ingyen szállítással.
  Műszaki cikket meg a Media Markttól. Van készlete, hamar szállít, jó az ára.
  Euronics-szal tettem egy próbát, de megbántam. Hazudott a készletről, nem szállított, keservesen adta vissza a pénzem.
  Alzaa jó még, a bevezetési akciókkal.
 • Hozzászóló
  Évek óta nem tudnak akciókkal csábítani. Egyszerűen azt próbálom megvenni, ami kell, és nem azt, ami akciós. Hiszem, hogy akkor tudok a legtöbbet spórolni, ha minél ritkabban járok boltba. Úgyis veszek olyat, ami nem létszükséglet, és nem azért mentem, csak így kevesebbszer.
 • gyilkosto
  Auchan “Glamour napok” 20% kedvezmény. Előző hétvégén adott mosógép 54990. Tárgyhétvégén 64990. :-))

  A buli ebben az, hogy a vásárló boldog, ha úgy gondolja jól járt. Valójában soha nem jár jól, de ehhez ismerni kell a rendszer működését.

 • Feri
  Mi van akkor ha az eladóról és a termektipusrol nincs info és a termek ára hihetetlen olcso? Megeri a kockazatot?

  vatera.hu/sztarajanlat/keresotavcso-messzelato-1624301625

 • Gábor
  A leárazás előtti pillanatban történő felül árazás bevett kereskedelmi trükk, mert mennyivel jobban mutat az árcímkén, hogy 5000ft helyett csak 3500, ami előtte is annyi volt 🙂
  Pont ilyen az ingyenes kiszállítás, ami sok esetben szintén bele van építve az árba.
  Vannak az akciós termékeket hírdető újságok is, aminek sok esetben az a lényege, hogy a vevő bemenjen a boltba, de nem az akcióst vegye.
  De ezek már csak így működnek és van aki átlátja ezeket és van aki nem és van ami valóban akciós.
 • Kiszamolo
  Még az eredeti ára alapján is vérgagyi valami lehet.
 • mitel hentes
  Nem mintha egyébként vásárlásfüggő lennék, de november közepétől január elejéig vásárlási stop van. Kivétel: a sürgős ruhavásárlások és a heti bevásárlások.
  Szerintem kb. 24 órát is megspórolok azzal, hogy nem állok a dugóban, plázák parkolóiban, sorakozva itt, ott, amott. És legalább százezer forintot sem költök el hülyeségekre.
  És mit kapnak a gyerekek karácsonyra? Tőlünk semmit. A nagyszülők és rokonok majd teleszórják őket ajándékokkal, nem fog nekik hiányozni még két doboz lego tőlünk. Viszont megszabadulunk a játékaik felétől cipősdoboz akció keretében. Kiválogathatják, hogy mivel nem játszanak, és azt megkapják más gyerekek.
  Mielőtt sajnálni kezditek “szegény” gyerekeket, akiknek 300 db játék helyett marad 150 db játékuk, elárulom, hogy januárban elmegyünk, és veszünk velük együtt olyan játékokat, amiket szeretnének. Néhányat…
 • graphite
  @Ildikó70 “De amíg az ország lakosságának legalább 30%a benyalta a devizahitelt ”

  Azért volt aki jól járt, pl. a parlamenti képviselők akik 180-on kiszálhattak. Szóval nem mindenki járt rosszul, csak Magyarosch-ra sikeredett.

  Komolyra fordítva a szót, a kamatparítás elve alapján a havi törlesztőrészlet nem nőtt volna meg csak minimális mértékben. Hogy mégis 100%-al nőtt sok esetben a törlesztőrészlet, az a bankok döntése volt. Egyes vélemények suerint a bankok biztosítást kötöttek ezekre a hitelekre, így érdekükben állt bedönteni őket.

  Ezért, szerintem a mostani BUBOR + X% hitelek, rövid kamatperiódussal veszélyesebbek, mint egy valós deviza hitel ( valós alatt azt értem, hogy a kamat a külföldi deviza kamatához igazodik).

 • Mat86
  MM-ben ki lehet fogni jó árat. Most vettünk porszívót kupon napokon. Ezt a modellt:
  arukereso.hu/porszivo-takaritogep-c3170/electrolux/euo9green-ultraone-p384902245/?gclid=Cj0KCQiA_5_QBRC9ARIsADVww17pHNjKF5qqEvUieux8Zqw7DCaI6MByhEfhMgEOjw9MiD6m-3HeLhYaAvR5EALw_wcB
  Itt 71 a legolcsóbb ár mi 64-ért vettük.
 • AAA
  Szakállas trükk, mint az ezeréves viccben.
  – Árazd le fiam azt a fűnyírót.
  – Mennyire?
  – Nem úgy, írj fölé egy nagyobb számot és húzd át.

  Tényleg azt hinné az ember, hogy a net kinyírja ezeket, de mégsem, pedig minimális energiabefektetéssel lehet tájékozódni.

 • -nb-
  ez a leárazás amúgy jól működik akkor is, ha tudod, hogy átverés. pl. kéne egy suzuki (új, ezen ne vitatkozzunk), neten megnéz, hatalmas ár. Levél találomra kiválasztott három kereskedőnek, mindegyik pontosan 700 ezer kedvezményt ad. Nézzünk negyediket: pontosan ugyanaz. Aztán ha megveszed, mégis azt érzed, hogy spóroltál 700 ezret. Pedig csak a listaárat kaptad meg 😉
 • nyman
  Regen nem lehetett akciosan arulni termeket, ha korabban x ideig nem volt az akcio elotti aron. Most meg mar az uzletek kirakakataiban is megszivta a nap az akcios tablakat.

  De van, az a trukk, hogy pl. kijon egy uj TV modell 400 e Ft-ert. Majd ket ev mulva kifutokent 150-180 ezerert mar hozza lehet jutni. Ekkor is van mikor kiirjak a 400 ezerre, majd leakciozzak.

  Ha akarok venni vmit, ami nem surgos, akkor van, hogy hetekig, auto eseten honapokig nezem a kinalatot. Idonkent csinalom az artukroket egy excelbe. Ilyenkor latja az ember, hogy mi lehet egy jobb vetel.

  Arosszehasonlito oldalakat is nezem, de nekem soxor meger 1-2 ezer felarat, ha a boltnak van uzlete is, illetve ha nem csak futarral szallit, hanem atvevopontra, postaval, plusz van kartyas fizetes. A futar akkor jon, mikor neki jo, az atvevoponton meg ott es akkor veszem at, ami nekem jo.

 • Csillag V
  A wizzair-nél amikor jön az email , hogy 20 % -os kedvezmény akció ,akkor feléjük sem nézek ,mert akkor a legdrágábbak. 🙂
 • Dörnyei József
  Több kiskerláncnál is elkezdték az évvégi áresésre való felkészülést áremelésekkel. Ha nem táraztál be dolgokból, akkor év végéig most drágább lesz minden…
 • Gergő

  Nem értek veled egyet, én a Samsung telefonomat Telekomban vettem. És kaptam rá 1 év forglmazói garanciát a.k.a Telekomos jótállást és kaptam rá egy úgynevezett Kiterjesztett csökkentett jótállást a gyártótól a.k.a Samsung jótállás. Az 1 éves Telekomos jótállás lejárta előtt kicseréltettem a beégett kijelzőt a Samsungnál, most rá egy fél évre ismét beégett a kijelző és a Samsung ismét kicserélni a kijelzőmet. Ha a Samsung oldalán beregisztrálod a termékedet, biztosan kapsz rá gyártói jótállást.

 • natasa
  @Gergő
  Egy emag-os Samsung terméket nem tudsz beregisztrálni a Samsung oldalán.
 • PöLö
  Tájékozatlan emberek, akik felülnek az ilyen parasztvakításnak, mindig lesznek.

  By the way: index.hu/napirajz/2016/11/25/felaron/

 • Gergő

  Ez azért lehet, mert nem a Samsung Electronics Magyar Zrt. által lett forgalomba hozva? Vagy valami más oka van?

 • natasa
  @Gergő
  A pontos okát nem tudom, hülyeséget meg nem akarok mondani. 🙂 De ugyanez van a sok neten fellelhető gsm bolt készülékeivel. Tesómnak vettünk egy ilyen boltból telefont, amikor baja volt, küldözgethettük saját költségen, és csak tákolták, nem javították. Egy biztos, MM vagy edigital, ott gyári gari van, inkább megveszem kicsit drágábban, de ne kelljen szívnom egy garanciális javítás miatt.
 • Zabalint
  @Gergő
  Nem értem mivel nem értesz egyet. Hivatalosan Magyarországon forgalmazott készüléket vettél, és tudtad érvényesíteni a gyártói garanciát. Ha szürkeimportos készüléket veszel, akkor nem tudod. Te is azt tamasztod alá, amiről beszélek.
 • szocske
  V, wizznél kb. minden ötödik 20% kedvezményes akció valós, de 5-ből 4 esetben előtte pár nappal tényleg megugranak az árak.
  Aki folyamatosan követi az árakat, az viszont kifoghat valós kedvezményt is.

  Olyan is előfordul, hogy pont szerencséd van, mert ahová te szeretnél utazni, ott pont nem emeltek árat az akció előtt, más célpontokra viszont igen.

 • Dani2
  Gearbestről rendeltem 2 tabletet, egy 10 colosat 83 dollárért (máskor 100 fölött szokott lenni) és egy 8 colosat 47-ért (70-80-ért adják egyébként). Még ingyen tartót is kaptam az elsőhőz 🙂 A szállítás ingyenes, a vámot és áfát a Gearbest intézi, és ez is ingyen volt. Kötöttem rá egy biztosítást 5 dolcsiért, hogy ha rosszak lesznek vagy elvesznek, kapjak full refundot. Na, ezért nem érdemes magyar webshopból rendelni, sokkal olcsóbb Kínából. Ha az európai raktárból hozzák, akkor 1-2 hét alatt ideér. Garancia nem érdekel, ilyen olcsó dolgoknál az utánajárás több idő lenne, és többe kerülne, mint újat venni.
 • Ildikó70
  Az emberek nagy részének semmilyen pénzügyi kultúrája sincs. Emiatt adósodtak el devizában, mert azt hitték ez az árfolyam az idők végezetéig úgy lesz. A nagy többségnek fogalma sincs az árfolyam ingadozásról, kamatváltozásról.
  Egyébként azt az akkor fennálló kormány döntötte be és jó sokat kaszált is belőle.
  A mostani eladósodás is nagy gond lesz, főleg ha a vállalt 3 gyerek nem születik meg és majd 10 év múlva ott állnak jó páran 20M hitellel, esetleg válás után.
 • Szaky
  Péter
  2017-11-12 at 13:38

  Tavaly nyitott mellettünk üzletet a Mall.hu, dettó ugyen ezt mondták: Csak Romániában, Ploiestiben és csak is személyesen lehet a garanciát érvényesíteni …:DD

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Szaky, téged félretájlkoztattak. A MALL jótállását České Budějovicében lehet érvényesíteni.
 • Tamás4
  “S ami a legfontosabb: “Ha megveszel valamit csak azért, mert most 15 ezer forint helyett 8 ezerért adják, akkor nem spóroltál 7 ezer forintot, hanem feleslegesen elköltöttél 8 ezret.” Vagyis ne vegyél meg semmit, amire nincs igazán szükséged, még akkor se, ha most olcsóbban adják.” Mindig bután néznek rám a ruha boltokban az eladók, amikor nem akarom kihasználni a kedvesen felajánlott, kihagyhatatlan “1 db 9900 Ft – a második már csak 7 900 Ft” akciójukat. Amikor a fenti mondatottal elmagyarázom neki, hogy miért nem, akkor még mindig vakargatják a fejüket…
 • Szaky
  Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  2017-11-13 at 14:16

  Na oda szívesen elmegyek még ha nem is jótállást kell érvényesíteni, ott van egy pár garantáltan jó ser ital … :)))

 • Tsh
  Emag garanciáról én is csak pozitívan tudok nyilatkozni. Ingyen jött a futár és vitte, hozta. Másik esetben nem tudták javítani, visszaadták az árát. Engem nem érdekel, hogy hova viszi el a futár, felőlem akár Romániába is viheti ha ott a szerviz. De működik jól.
 • delspam
  Két dolog:
  Nekem az emag garanciával eddig nem volt gondom, korrektek voltak, cseréltek, vagy pénzt adtak vissza. Meg amúgy a mall is.

  Ez a fekete minden nap:) az első évben durrant nagyot, bár akkor sem volt alapja, csak újnak hatott. Aki kicsit is gondolkozik és figyel az nem dől be neki, a többiek meg a pénztárnál állnak sorban:)

 • jami
  Ildikó, többségében nem vállalt 3 gyerekre veszik fel 😉

  És tényleg nagyon aggasztó, mennyire kevés a gyerek, plusz mennyien mennek el fiatalon. A jelenlegi regnálók döntéseivel nagyon nem értek egyet, de nem véletlen, hogy még az erős KDNP-s és amúgy sem haladó szellemű világképük mellett is támogatják a lombikot, mert az irányt muszáj megfordítani. Mi pl. ha még fiatalabbak lennénk simán vállalnánk még gyereket és ha csak fele ennyire lett volna támogatva, a munkába való visszaállás is 15-20 évvel korábban – most már érettségiző gyerekünk lenne és összességében több. (És mondjuk nem kellett volna feltétlenül lombik, meggyőződésem, hogy 10 év kemény stressz nem használt.)

 • jami
  Ha már offolok: a gyerekvállalás legnagyobb ellensége a leghamarabb 30 feletti elköteleződés. Főleg 35 után nagyon ritkán lesz 3 gyerek, még akkor is, ha amúgy nagyon szeretnének. Addigra szokások, karrier, meddőség, esetleg akkor induló hitel – nem gyerekbarát környezet.

  Korábban meg szülőkkel lakva, kilátástalan lakáshelyzetben, kevesen szülnek. Pár nélkül főleg 😉

  Mikor egyetemre kerültem, még voltak házaspári szobák. épülő új koliban is szempont volt. Mire végeztem, már párokkal sem tudták ezeket feltölteni.

  Én nagyon sajnálom, hogy későn tudtam csak szülni, mindketten nagy családot szerettünk volna, ekkora lett…

 • Andru
  Ezek a trükkök csak azoknál jönnek ki, akik nem impulzusvásárlók. De nagyon jól tudjuk, hogy ilyenkor azért vesznek nagyon sokan sok cuccot, mert akciós. Nem olcsó, hanem akciós! És így természetesen már a hülyének megéri 🙂
 • Ildikó70
  Azért azok is vannak szép számmal.
  Sőt! Ismerősi körömben 1 gyerekkel felvették, vállaltak még kettőt és most az orvosokat járják, hogy hogy lehetne igazolni, hogy nem lehet több gyerekük. Még csak nem is terveztek hármat eredetileg sem.
  Vidéken még simán laknak a fiatal családok a szülőkkel. Itt ráadásul sokkal olcsóbbak a házak, lakások, sokkal nagyobb esély van a különköltözésre is.
  Mi is szülőkkel laktunk pár évig, 2 gyerekkel, nem haltunk bele, sőt sokkal egyszerűbb volt a gyerekfelügyeletet megoldani.
 • Körtefa
  @Ildikó, és az elég, hogy igazolják, hogy nem lehet gyerekük? Az nem érv, mert az örökbefogadás is játszik.
 • jami
  Én úgy emlékszem, hogy csak a halva születés “igazol”, a vetélés sem, a meddőség sem – lehet örökbe fogadni.

  Lehet lakni szülőknél, de ahhoz az is kell, hogy a szülők ott lakjanak, ahol dolgoztok, no meg nem kell hozzá lakásméret is.

 • jami
  Ja, és te 20 (?) évvel ezelőtti szülőkkel lakásról írsz.
  Most is laknak szülőkkel, csak épp többnyire gyerekstátuszban, nem családdal…