CIB Eco bankszámla akció

December 31-ig akciós a CIB Eco bankszámla nyitása. Ha most nyitsz ECO számlát, az elektronikus kártya díját az első évben elengedik (utána 2.900 Ft), minden netes utalás és csoportos beszedés ingyenes június 30-ig (utána a tranzakciós adót kell fizetni, 0,3%-ot), valamint a számlavezetés is nulla forint, ha legalább minimálbér, vagyis jelenleg szűk 74 ezer forint érkezik a számládra. (Egyébként 1.890 Ft, de az első három hónapban nem vizsgálják.)

Sok embernek jó lehet ez a számla, bővebb infó itt, hirdetmény itt.

Share

28 hozzászólás

 • Attila

  És ez miért is jobb, mint az Online számlacsomag, amelyben ingyen, tranzakciós költség nélkül lehet utalni?

 • Kiszamolo

  például mert 0 Ft a havidíja és ingyenes a kártya az első évben, nem úgy mint az online-nál?

 • Simon Templar

  Én még arra is látok esély, hogy az “akciót” 2017. 06. 30. után újra meghosszabbítsák pl. 1 évvel. Sokszor folyamodnak ehhez a megoldáshoz más bankok is, így akár a későbbiekben is maradhat abszolút 0 Ft-os a számla (2. éves kártyadíj és egyéb extrák nélkül). Persze ez csak spekuláció a részemről, de sok banknál lett divat az, hogy az akciót időről időre meghosszabbítják. Mondom ezt úgy, hogy én maradtam az Online csomagban.

 • Kalv

  Látszik, hog próbálnak átterelni az Online számlacsomagról, korábban a kártyázóssal most pedig ezzel. Közben például lakásvásárlásnál akkora tranzakciós adót fizettek helyettem, ami több év számlavezetési díját fedezi. Bolond lennék váltani.

 • Kiszamolo

  Kalv, a tranzakciós adó maximum 6.000 Ft utalásonként. A kártyázónál pedig benne van a dombornyomott kártya díja is a havi díjban, ami valami 5.900 Ft évente a többi csomagban. Sőt, a médiumtól felfelé még az utasbiztosítás is, ami szintén hasonló összeg évente.

 • karate k!d

  A mobil app segítségével tényleg lehet állítgatni a bankkártya által felvehető összeg limitét? Vagy valamit félreértettem a leírásban.

 • Zenith

  Ha az ember rendesen használja a számlát (pl. utal róla), akkor Online. Átlag Gézának tényleg jó lehet az Eco így, de ha van szemmel látható jövedelme, akkor már inkább Erste privilégium, nem? 🙂

 • Pisti

  igen lehet limitet is modositani, egesz jo lett az uj mobilappjuk, ha ujjlenyomat olvasos a telefonod, akkor azzal tudsz belepni jovahagyni bizonoyos osszeg alatti tranzakciokat.

 • Penge

  Még mindig nincs jobb mint a Gránit. Maximum az Erste Privilégium, de az is csak annak aki a feltételek teljesülése mellett gyakran utal, illetve használ csoportos beszedést ami kompenzálja az SMS-ek árát, mivel ott azért fizetni kell és nincs iSMS.

 • szocske

  De az online mar evek ota ingyenes, remenykedjunk, hogy az is marad a havidijert cserebe. Ha jovore ujra lesz tranzakcios ado, 1-2 nagyobb utalassal meg is van a havi 400 ft. Mondjuk minimalberhez jo, akinek keves a bevetele gondolpm nem utal rendszeresen milliokat

 • attila

  @penge az sms nem kötelező, tehát a privilégium abszolut nulla forint

 • TamasB

  Kevés bank vert még át úgy, mint a CIB, 170k-ba fájt. A végén már az igazgatótanácsnak is írtam, onnan sem jött semmi reakció.
  Senki ne menjen hozzájuk, ha lehet egy javaslatom.

 • Garbo

  @TamasB

  Mi volt ez az ügy (ha tudható)?

 • Kalv

  @Kiszamolo igaz, a maximumról megfeledkeztem. Így is elég sok hónapot fedezett csak az az egy utalás és most a hitel miatt minden hónapban utalok annyit, aminek több a tranzakciós adója, mint a havidíj. Nyílván lehetne olcsóbbra váltani, ha figyelném és kihasználnám az akciókat tudnék spórolni ezen, de annyit nem ér. Azt az időt inkább munkával töltöm 🙂

 • TamasB

  @Garbo Hosszú lenne elmesélni…

 • Kalv

  @TamasB ez engem is érdekelne. Legalább azt elárulhatnád, hogy milyen szolgáltatással kapcsolatban vertek át. Ha számlát vezetek náluk van félnivalóm?

 • headset

  Kiskeresetűeknek szerintem is jó választás a CIB ECO.

  Kisebb pontosítások:
  – a számlavezetés majdnem ingyenes, mert havi 56 Ft-ot fizetni kell a tokenért
  – a csoportos beszedés módosításának/törlésének díja 300 Ft
  – a számla zárása 1 éven belül 3500 Ft. Ha valaki most lép be, akkor az akciós időszak után 4 hónapot ki kell húznia tranzakciós adóval.

  Az akciós időszakot egyszer már meghosszabbították. Kezdetben április 30-ig szólt.

  Nekem is van CIB ECO-m. Innen küldöm szét a jövedelmemet.
  A kártyás vásárlásokat és a csoportos beszedéseket Sberbank Fair-ről intézem (csak kártyadíj).
  Néhány hónapos pénz parkoltatás: alapforgalmazó.hu, Platina Pi alap. Számlavezetés, vétel. eladás, utalás ingyen.
  🙂

 • Nimfas Corporation

  Marad az “Erste Privilegium L” csomag, ott ugyan havi 150eFt az elvárt beérkezés…
  Anyám utal 150eFt-ot, 2 nap múlva visszautalom (állandó utalás…) ingyen van azt JÓNAPOT!
  Mellé a Cetelem megtakarítási szla, oda és onnan is ingyen utalok-utalnak. Kockázat 0, mégis jobb a kamat mintha csak a számlán lenne a pénz…

 • Lion

  Cib Ecora valtottam Axa után. Keveset utalok, kartyat ritkan hasznalom.
  A net bankja nem olyan jo mint az Axáé, de semmikepp se akartam OTP-sé válni…

 • Kenrich

  Axa után ide jöttem, pedig nem vagyok “kisjövedelmű”.. A netbankja a commodore 64 világát idézi és fényévekkel van lemaradva. Nem tartom annyira biztonságosnak a token-t, mert szerintem simán klónozható app. Szóval nem mernék milliókat itt tárolni. Az 5 lépcsős axa-s beléptetőrendszer után ez nagyon lazának tűnik. Garanciát persze nem nagyon vállalnak. Lekötni nem érdemes pénzt, de küldeni annál inkább. Meglátjuk.

 • piccola

  Azt tegyük hozzá, hogy ha már van cibes kártyája valakinek, akkor a kártyadíjat nem engedik el. Ettől függetlenül én is gondolkodom a váltáson, másik cibes csomag helyett.

 • Kenrich

  Még valami.. Ez egy olasz bank.. Olaszország pedig padlón van, hát nem tudom..

  Egyébiránt a sokat sztárolt PNB pedig hiába a világ 6. legnagyobb bankja, ha a Lehmann Brothers az első volt, aztán egyszer csak 2008-ban 2 perc alatt csődbe ment..

 • Jalos

  Kenrich: ha jól tudom nem Olasz bank, csak Olasz bank a tulajdonosa. Ha az olasz bedől, attól ez megy tovább, max eladják másnak. De majd kijavítanak ha tévedek.

 • Tniláb

  Lenne egy kérdésem azokhoz , akiknek Erste Privilégium L számlája van.
  A csomagban tranzakciós illetéket sem kell fizetni?
  Ha nem kérek kártyát akkor teljesen 0 Huf minden itt?
  Netbankjuk milyen (K&H ról váltanék)

  Köszönöm a segítséget!

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos

  Nem kell tranzakciós illetéket fizetni.

  Kártya és SMS-szolgáltatás nélkül valóban 0.

  A K&H netbankja nekem jobban tetszik, mondjuk 10-es skálán 8-at adok, az Erstének 6-ot.
  A legnagyobb hiányosság számomra, hogy ha napi zárás után beadok vagy megváltoztatok egy állandó utalást, azt sehol sem látom a másnapi nyitásig.

 • szocske

  @Mikorka, valami logákátlan nevű menüpontban látod ezeket, talán a Tevékenységnapló nevű menüpontban?

 • Tniláb

  @Mikorka: köszönöm! És úgy összességében ez a CIB lehet a jobb, vagy az Erste Priv L (igazából közműszámlák rendezésére használnám).
  Őszintén megmondom, az ERSTE-s számlánál maga a folyamat nem túl szimpatikus (mi az, hogy csak ügynökön keresztül lehet megkötni?, ráadásul az ügynök sem tudott egy egyszerű kérdésre válaszolni – van-e tranzakciós díj vagy nincs. Mi itt a hozzáadott érték így?), illetve az esetleges SMS-ek és egyéb tételek költségei.

 • Uhu

  @headset:

  A Platina Pí, mint minden származtatott/abszolút alap, nem biztos, hogy párhónapos “pénzparkoltatásra” van kitalálva, lásd akár az OTP Supra esetét, de a concorde-os alapok mozgása is általában hektikus.