Hivatalos: vége az Erste Jokernek

Immár hivatalos, hogy szeptember 12-től kivezetik az Erste Joker hitelkártyát, sokak kedvencét. Egész pontosan a kártya maradhat, csak a visszatérítési akció szűnik meg mögüle. Link.

Köszönjük Istvánnak a hírt.

Share

40 hozzászólás

 • Endre bá
  Hetek óta hívogattak a mocskok, hogy vegyek fel a joker kártyámmal 0,5-1 millió hitelt KEDVEZMÉNYES 15% kamatra.
  Jól megmajmoltak volna, ha hagyom 🙂
 • Eliseo
  A Max miben jobb vagy rosszabb a Jokernel?
 • realestate
  No1. pénzügyi tanács: SOHA ne legyen SEMMILYEN hitelkártyád!

  free of charge…

 • Kumpi
  Mi ennek a jogi háttere? Azaz hogyan tudják az élő, meglévő szerződéseket ilyen rövid határidő alatt egyoldalúan megsemmisíteni? Annak idején még az élő számlacsomagok feltételein se tudtak változtatni, csak az új igényléseket szüntethették meg. Ez miben más?
 • Endre bá
  @realestate: tavaly ősz óta havi 5-7 eFt visszatérítést markoltam fel. Nem rossz a hitelkártya annak, aki elég érett hozzá.
 • kridli
  abban más, hogy ezzel a szerződéses feltételeid nem változnak. Se a szerződésedben, se az ÁSZF-ben, se a hitelkártyahirdetményben egy szó sincs a Joker kedvezményekről. Ez egy külön kedvezményprogram, külön hirdetményben, ami visszavonásig érvényes, bármikor visszavonhatják azonnali hatállyal.
 • realestate

  Már meg ne sértselek, de azzal a “havi 5-7 eFt visszatérítéssel” mégis mi akarsz mondani??? Az annyi mint f*ng a forgószélben…. legalábbis mifelénk. Ettől még nem lettél Warren Buffett… aprópénz amit a többi 90% bohóc fizet akik képtelenek feltölteni a hitelszámlájukat nullára.

  SOHA de SOHA nem volt hitelkártyám és nem is lesz! Ez ELVI kérdés nálam…de amelyik pénzügyi tanácaadó arra ösztönöz, hogy nyiss egyet és “kaszálj” havi 5-7 ezret az nálam lehúzta magát egy életre! 😉

 • Pít
  Picit azért méltatlankodok, mert semmilyen platformon nem tájékoztatott az Erste.
 • Alfa
  Sokat tesz az ERSTE azért hogy a hitel (azaz az LTP-k) lejárta után otthagyjam őket a francba…
 • graphite
  Erste és a jogi háttér 🙂 Nem Magyarországon éltél az elmúlt tizenévben?
 • der_
  Otp Amex helyett aki igényel Bonus hk-t az ne lepődjön meg, az új kártya kártyahasználati díját ki kell fizetni. Ez nálam 13e ft. Az amexét is kifizettem még év elején, az 16e ft volt, amit visszakaptam volna mert 1év alatt megvan a 2milliós terhelés, de így azt buktam mert megszűnik. Eddig – 29e ft 🙂
 • Körtefa
  @der_
  Szintén. Szerintem ezt jól kitalálták. 😀
 • der_
  De kapunk 2e ft bónuszt! 🙂
 • Ati
  Lényegében ugyanolyan jó a Max is. A fő különbség, hogy utóbbi csak havi 200.000 Ft-ig ad visszatérítést.
  Aki azt mondja, hogy a hitelkártya hülyeség, az nem érti a lényegét. A BKV bérletem megváráslására kapok vissza havonta 380 Ft-ot az Erstétől… Mi ez, ha nem a kreatív rezsicsökkentés.
  Azoknak való csak természetesen, akik a pénzt felnőttként képesek kezelni. Az alkoholistákhoz hasonlóan a társadalom jelentős hányada képtelen nem elkölteni a pénzt, ha még lehet. Ők pénzügyi szempontból gyerekek, evolúciós szempontból életképtelenek. Belőlük élnek a bankok. Nagyjából nekik szól ez a blog.
  Ha korrekt világban élnénk, személyiségtesztekkel ki lehetne szűrni azokat, akik pénzügyi szempontból nem nagykorúak. Ők nem vehetnének fel hitelt.
  Nekik tilos a hitelkártya is természetesen.
  De mint az alkoholizmusból, a pénzcentrikus hedonizmusból sem könnyű kigyógyulni…
 • Kumpi

  De végig Magyarország, és 18 éve (a kezdetektől) az Ersténél. Ebből az első 12 gond nélkül (kivéve hogy a megkérdezésem nélkül egyszer 1 Ft-ra állították a napi vásárlási limitem a tudtom nélkül, aminek köszönhetően nem tudtam vásárolni) Az utolsó 7 év maga a pokol felrúgtak minden létező törvényt és előírást. Ezalatt összesen kb. 70000 Ft utólagos jóváírást kaptam – ez csak az általuk elismert és számlával alátámasztott kár(!), a valóságban ennek nagyon sokszorosa volt a kár a botrányos ügyintézések, elveszett dokumentumok, ingyenesnek hazudott mégis levont költségek miatt. Több tucat reklamációm volt, sőt a békéltető testületet is megjártam miattuk.
 • Balazs
  A max-nál nem jovairjak az egyenlegen a visszatéritest, hanem külön alegyenlegen gyűlik. Amikor be akarod váltani, telefonon jelezni kell, h most szeretnéd bevaltani, és következő fizetesnel ebből az alegyenlegbol vonják le. Azt most hirtelen nem tudom de nem kizárt, h a megjelölt 3 kategóriába használhatod fel. Kicsit macerasabb mint a joker, de aki tudatosan tudja használni annak ugyanúgy megerheti. Persze nem ebből fog meggazdagodni.
 • Géza
  @der_ ha egy hitelkártya megszűnik, vissza kell fiztetniük a kifizetett éves díj arányos részét. De ha ilyen akcióban nyitottad, és alapból jól haladsz a feltételek teljesítése felé, akkor szerintem az egészet vissza kell adniuk.
 • Géza
  Mi lett a K&H zero kivezetés vége? Volt itt pár ember, aki nem volt hajlandó új csomagra váltani. Az utolsó kommentek szerint személyes elbeszélgetésre készültetek a bankba. Állítólag jövőre további (már nem értékesített) csomagok kivezetésére készül a K&H.
 • szocske
  @Géza, zérónál nem voltam érintette, de azt tudom, hogy év végén a k&h a start kisvállalkozói csomagot megszünteti, aki még ebben van, automatikusan a start+ba kerül, aminek kisebb a havidíja (2000 helyett 500 Ft), cserébe nincs teljesen ingyenes utalás és kp felvét, ki kell fizetni a tranzakciós adót.
 • Jelentéktelen Hangya
  @realestate: “Már meg ne sértselek, de azzal a “havi 5-7 eFt visszatérítéssel” mégis mi akarsz mondani??? Az annyi mint f*ng a forgószélben…. legalábbis mifelénk. ”

  Számold ki, mennyi pénzt kéne befektetni, hogy hasonló kockázat mellett havi nettó 5-7e forintot hozzon (esetemben egyébként ez inkább 8-10e)!

  Ha pár millió befektetése hozza ezt a pénzt, az rendben van, ha hitelkártya, akkor meg f*ng?

 • szocske
  @Balázs, nem kell telefonálgatni, netbankon tudod kezdeményezni a beváltást.
  Nem a 3 választott kategóriában, hanem az összes választhatóban be lehet váltani, utólagosan is, azaz, ha az adott elszámolási időszakban költöttél legalább annyit mondjuk a rozmanban, amennyit be akarsz váltani, akkor az időszak végén beváltod egészség/szépségápolás kategóriában és a köv. elszámoláskor jóváírják.
  Kicsit macerás, nem is tudom miért volt jó a banknak ezt így megbonyolítani, talán a citiforintok jóváírását akarták követni. De akinek nagyobb összeg összejött, az úgyis be fogja váltani, akinek meg aprópénz marad bent, az nem nagy nyereség a banknak sem.
 • Kolompos
  @der_:”Otp Amex helyett aki igényel Bonus hk-t az ne lepődjön meg, az új kártya kártyahasználati díját ki kell fizetni. Ez nálam 13e ft. Az amexét is kifizettem még év elején, az 16e ft volt, amit visszakaptam volna mert 1év alatt megvan a 2milliós terhelés, de így azt buktam mert megszűnik. Eddig – 29e ft”

  Túl vagy a kártyaváltáson és ekkor mínuszban vagy?

  Ez érdekes… amex blue-nál, nem “kártyahasználati díj”, hanem “kártya kibocsájtási díj” összege emlékeim szerint 5e körül van, amit jóvá is írtak mint visszatérítést néhány vásárlás után. (Te gondolom goldot használsz…)
  A kártya megszűnésével nem kellene bukod a visszatérítést, mert azt talán beteszik majd a záróegyenlegbe vagy tovább cipeled az új kártya egyenlegben.

 • Endre bá
  @realestate: én még nem vagyok azon a szinten, mint Te, hogy ha egy bank hozzám akar vágni havi 5-7 ezer Ft-ot, akkor elzavarjam a sunyiba.
 • realestate
  @Jelentéktelen Hangya
  Nem lehet az életben mindent pénzre lefordítani és nem forog mindig minden a pénz körül. Ennyi erővel ugorjak kútba mert a folyószámlámon ott van pár milla ami csak van és nem kamatozik? Hú mennyit bukok… veszett már ennél sokkal több is.


  Ez nem “szint” kérdése nálam, hanem mint írtam ELVI kérdés és mint ilyenen felesleges vitatkozni… mondjuk azt, hogy a neveltetésemből fakad mint ahogy a hitel ellenesség is (pedig nem voltak gazdagok a szüleim). Akkor sem volt hitelkártyám, amikor tizedennyim volt és akkor sem lesz ha tízszerannyim lesz mint most. Te ügyes vagy és tudod megfelelően kezelni de a többség nem és szívnak.

  Nem mondtam, hogy totál hülyeség csak azt hogy pü tanácsadó szájából nem nagyon szabadna kiesnie, hogy legyen hitelkártyád.

 • BTM
  Én is a héten kaptam meg a Joker megszűnéséről a levelet az Erstétől. Jobb híján marad a Max most egy ideig.
  Aztán remélem hamarosan elérhetővé válik egy szuperkedvezményes Kiszámoló bankszámlacsomag is. (Korábban már volt róla szó.)
 • vwxyz
  @realestate: “No1. pénzügyi tanács: SOHA ne legyen SEMMILYEN hitelkártyád!
  free of charge”
  Annyit is ér, amennyiért osztod.

  @Pít: Engem hívogattak ezerrel. Sokáig nem vettem fel, mert utálom, hogy ha ők hívnak, akkor is engem várakoztatnak, míg fel nem szabadul egy ügyintézőjük. Aztán egyszer mégis felvettem, és akkor igen részletesen elmeséltek mindent.
  Azt is, hogy az általuk kezdeményezett változtatás miatt kifizetik a welcome-ot is, pedig jópár éve volt Jokerem, Maxnél 5000 Ft-ot, Wizznél 20000 pontot.

 • Géza
  nekem még friss a Wizzair hitelkártyám, de jónak tűnik. A teljes hitekeret után jár visszatérítés. Persze csak akkor jó, ha szoktál Wizzairrel utazni, mert pontokban kapod. De így messze több is összejöhet, mint a fent említett havi 5-7 ezer Ft. (Azt hiszem, a max. hitelkeret 3 milla, annak a 2%-a 60.000 Ft; persze nem hiszem, hogy bárki fullra kihasználná).
 • szocske
  Géza “persze nem hiszem, hogy bárki fullra kihasználná” én meg biztos vagyok benne, hogy akad aki kihasználja. Ráadásul minden 3. hónapban van egy dupla pontos hétvége, olyankor havi 120ezer az elméleti max. visszatérítés…
  Mondjuk itt már komoly probléma lehet, hogy mit csináljak én évente közel 1 millió forinttal amit csak wizz repjegyre költhetek…
 • Géza
  @szöcske, azért azt a közel milliót elég nehéz elérni. Akkor a dupla pontos hétvégék hónapjában nem szabad költeni addig semmit (a fordulónap közelében szokott lenni a dupla hétvége), a 3 nap alatt meg fullra lemeríteni a 3 millát. És nem tudom, ki kap 3 millás keretet, én messze kevesebbet kaptam.
 • emsys
  @Géza:
  az akinek nettó 1 misi a fizetése 🙂 nem nagy matek a hitelkeret megállapítása, előző 6 hónapi béredről kérnek igazolást, a legkisebbet meg a legnagyobbat kihúzzák, maradék 4et átlagolják, és ennek az átlagnak a háromszorosa lesz a hitelkereted (kb).

  viszont hogy mire tudsz úgy elkölteni ÉRTELMESEN havi 3 misit (tehát minden hónapban 3x annyit mint a fizetésed!) úgy, hogy utána vissza is kapd (hogy megint el tudd majd költeni), az egy még jobb kérdés. a helyes megfejtők között a wizz air 1 csomag sósmogyorót sorsol ki 🙂 [nem, nyilván nem sorsol, ez csak vicc volt]

 • szocske
  @Géza, a 3M hitelkeretet előttem leírták, 1M fizetésre vszínű megadják, de sztem kisebbre is, attól függ van-e mellette egyéb hitel(kártya).
  Dupla pontos: én a wizz kártyám keretét mindig dupla pontoson nullázom, nyilván nem kiflit veszek belőle a tescoban (arra másik kártyát használok), a wizz felhasználását tetszőlegesen tudom időzíteni (pl. megtakarítás, egyre többet lehet hitelkártyával fizetni), tehát amikor dupla pontos várható, akkor előtte nem használom fel a hitelkeretet.
 • Danhadnagy
  nekem is van Wiszér kártyám, érdekes, amikor megkaptam 220 volt a nettóm, 460 lett a keret. casht nem hordok magamnál, azelőtt is kártyával fizetek, így meg összejön pár ingyen repjegy. aki szerint ez nem jó, az inkább olvassa a dörmögő dömötört.
 • Zumbaoktato
  és a Max üdvözlő 5e ft vajon megillet ilyenkor?
 • péter
  Sziasztok!
  Most kaptam meg a levelet a banktól, hogy a Joker helyett automatikusan max lesz a kártyámból.
  Eddig nekem működött a hitelkártya. A master kártyámon mindig van 300 ezer forint, ez az alap. A visszafizetéssel még sosem volt gond. A pénzvisszatérítés kb arra jó, hogy fedezi az éves kártyadíjakat, plusz pici zsebpénz. A joker visa pedig tényleg jó árfolyamon váltja az eurot, ha épp külföldön vásárolok.
  Ha az erste max macerásabb lesz, mint a joker volt, akkor szívfájdalom nélkül lemondom. Írta valaki, hogy a pénzvisszatérítés nem pénzben, hanem “erste forintokban” lesz. Ez mit jelent?
 • István
  További különbség, hogy a max-nál pénzbe kerül a vásárlás értesítő sms. Jokernél ez ingyen volt.
 • Tamás
  tegnap voltam MM-ben vásárolni BB kártyával.. automatikusan akarták adni a 10 vagy 20% kedvezmény amikor meglátták a hk-t, tök jól esett, hogy szóltak, nekem ez teljesen kiment a fejemből… (végül is nem lett semmi, mert leárazott cuccot vettem, ezért meg én szóltam 🙂 )
 • kridli
  @István ez nem így van. A max és a joker csak kedvezmény program, semmi köze a kártya költségeihez. A költségek attol függenek mikor nyitotta az ember. Ha valakit átsorolnak maxba, attól a költségeinek a réginek kell maradnia.
 • Zumbaoktato
  szerintem a tranzakciós smsnek díja lesz
  s ez valahol az oldalukon is ott van, csak nem találom
 • Zumbaoktato
  erstebank.hu/hu/maganszemelyek/hitelkartyak/erste-max-hitelkartya/utasbiztositas
  SMS szolgáltatások

  Erste Max Hitelkártyás vásárlásait és aktuális egyenlegét mindig nyomon követheti, hiszen SMS szolgáltatások kapcsolódnak hozzá:

  díjmentes Fordulónapi SMS értesítés a fordulónapot követő munkanapon a törlesztésről és a vásárlás visszatérítés összegéről,
  továbbá havi díj ellenében igényelheti az Erste Hitelkártya Hírnök szolgáltatást, amely SMS-ben értesíti Önt a tranzakciókról (pl. vásárlás, készpénzfelvétel, csoportos beszedés, átutalás stb.)

 • kridli
  ez az újonnan igényelt kártyákra igaz.