CIB Malacpersely: tovább csökken a kamat

Sajnos az eddig oly nagyszerű CIB Malacpersely kamata tovább csökken, március 18.-ától már csak 5,75% (EBKM: 5,9%) lesz az elérhető kamat.

Ha valaki arra használja, amire kitalálták, hogy eltegyen havi 10 ezreket, akkor még mindig egy jó ajánlat, lévén továbbra is költségmentes számla és bármikor szabadon hozzáférhető.

Azonban ha nagyobb összegeket tart itt valaki, vagy havi 50-100 ezret tesz el, már érdemes lesz átgondolni a kérdést ilyen kamatok mellett.

Továbbra is jó ajánlat az Erste Aktív betétje (cikk és leírás itt), illetve egy TBSZ számlával kombinált prémium állampapír vásárlása havonta is jó kamatot hoz, ha hosszú távon nem akarunk hozzányúlni a megtakarításunkhoz.

A CIB Malacperselyből interneten 0,34%-ért tudunk elutalni pénzt, ez egymillió forintnál 3.400 Ft. Ennél olcsóbb nyitni egy Online számlát (bankkártyát ne kérjünk!), ingyenesen neten átvezetni ide az összeget és innen szintén ingyenesen elutalni, majd bezárni a számlát. Az Online számla egy havi díja 740 ft kedvezmény nélkül. (220 ezer forint egyenleg alatt nem éri meg ez a módszer.)

A hirdetmény itt találjátok.

Share

41 hozzászólás

 • Tiesto22
  Szóval ezer voltak ezek a nagy bónusz akciózások hogy gyorsan beszedjék a pénzt, utána meg majdnem 2%-al csökkentsék a kamatot pár hónap alatt. Azthiszem itt be is fejeztem a cib-el és márciustol keresek másik bankot. Hiába a 4000bónusz ha többet bukok vele ha itt maradok.
 • pdw
  Havi 50-100 kozotti megtakaritasnal milyen egyeb alternativakat javasolnal?

  A TBSZ + PMAK az oke, viszont pl. nekem az Erste Aktiv nem biztos hogy osszejon annak ellenere hogy Erstes a szamlam es van hitelkartyam is, mert a havi 4 darab beszedesem egy Citis hitelkartyarol megy ahol van ra visszaterites, egyeb tranzakciobol meg nem biztos hgoy osszejon a 3 havi 12db (meg csak 1 honapja van, ugyhogy nem tudok atlagolni).

 • kj
  A helyedben még nem temetném, ki tudja milyen betét ajánlatok lesznek más bankoknál márciusban…
 • star70
  Kedves Kiszámoló,

  pár hónapja olvasom a blogodat,nagyon sok hasznos tanácsot olvastam itt,sőt
  meg is valósítottam párat:-)
  Szeretném megvédeni a CIB online csomagját szerintem talán a legjobb.3 hónapja váltottam a classic csomagról ide(eleve a fizetésem is ide érkezik),és van 1 db csoportos beszedésim,illetve utalok INGYEN mindent.Egyedül ami pénzbe kerül az a felvétel januártól..339 ft+a számlavezetési díj így 200 valahány forint..Nem értem miért nem éri meg 220ezer ft egyenleg alatt?Lehet van a KH de velük annyira rossza tapasztalatim vannak,hogy inkább nem..most szüntette meg a férjem a számláját…De ez persze egyéni,kinek melyik bank szimpatikusabb..nekem a CIB-nél soha nem volt semmi gondom..
  A kérdésem pedig a következő:ha van ERsténél szimpla bankszámlám(a biztosítás miatt ami éppen kapóra jött a sokat utazó férjemnek:-)és oda érkezik mondjuk 60ezer ft havonta azt le kell kötnöm?Vagy csak vásárolok ahogy írtad és így is kamatozik?A honlapon olvastam,hogy min 100 ezer ft-nak kell rajta lennie…kicsit zavaros nekem…elnézést az értetlenkedésért:-(Amúgy az ersténél a számlanyitáskor majdnem felálltam,mert amit lehetett az ügyintéző elrontott….de lehet csak rossz napja volt:-)
  Szóval ha lehet én meghagynám az online számlát és átutalnám az erstére az egész fizetésemet vagy majdnem,és az egész kamatozik?Vagy hogyan..amúgy az axa is szimpi,de ahhoz sajnos nincs elég jövedelmem:-(((

 • star70
  Természetesen az Erste Aktív betétjére gondoltam..a lekötés miatt..
 • Zabalint
  Barátnőmnek diákszámlája (cibezz) van a cibnél, ehhez van cibezz megtakarítási számlája, ami hasonló a Malacperselyhez, de 2,5 milla alatt jobb kondíciókkal, mert csak havi 2 ezer kell a jó kamathoz, viszont diáknak kell lenni hozzá. Korábban jegybanki alapkamat + 0,5% volt, így mikor legutóbb ősszel bement a bankba valamit intézni, reklámozták neki a malacperselyt, hogy az jobb (asszem éppen 0,5 vagy 1%-al átmenetileg jobb volt), mondta neki nem kell.

  Mostanra ez 7.5% kamatot ad (2,5 millióig, utána csak 2,5, de neki kevesebb van), míg a Malacpersely 5,75%. Szóval jól átverték volna.

 • Kiszamolo
  Senki nem bántotta a CIB Online számlát, szerintem is jó.

  A leírás arról szólt, hogyan utald el a pénzed a Malacból.

  Vagy egyenesen 0,38%-ért, vagy nyiss egy Online-t és azt közbeiktatva ingyen utald el.

  Mivel az Online havi díja 740 ft, ezért ha kevesebb pénzed van a Malacon, mint 220 ezer, felesleges ezzel szórakozni, olcsóbb utalni közvetlenül.

 • Kiszamolo
  Az Erste nem kamatozik, csak ha betétlekötést csinálsz.

  Két különböző dolog van: az egyik, hogy havi 40 ezret kell minimum költened az Aktív betét kamatprémiumához.

  A másik, hogy a legkisebb leköthető összeg 100 ezer forint. Vagyis ennél kevesebb pénzzel nem tudsz betétet lekötni.

 • NivoBoy
  Zabalint: először is a CIBEZZ számlacsomaghoz nem kell diáknak lenned, 26 éves korig mindenki igénybe veheti (akkor is ha már dolgozol), 26 év fölött kell csak igazolni a nappali tagozatos jogviszonyt. Ehhez tényleg létezik egy CIBEZZ Megtakarítási számla, de az jelenleg ugyanolyan kamatokat kínál, mint a Malacpersely, még a kamatváltozás napja is megegyezik. Az érvényes kamat tájékoztatókat itt megtalálod: http://cib.hu/maganszemelyek/kondiciok/megtakaritasok/index
  2013. 01. 02. – től 7,50%
  2013. 01. 14. – től 6,75%
  2013. 03. 18. – től 5,75%
  Érdekesség, hogy a CIB eddig a jegybanki alapkamat fölött +0,5%-kal kamatoztatta a Malacperselyt, ami most eltűnik (az alapkamat 2012. december 19-től 5.75%)
 • Dávid
  Március 18-tól a CIBEZZ is évi 5,75%-on kamatozik, így a Malacpersely a bónusszal már jobban megéri.
 • star70
  Értem,köszönöm:-)
  Igen utólag átolvastam,és valóban az utalásról szólt bocsánat:-)
 • phicapricorni
  Unicredit Takarékszámla Pluszról mi a véleményed?

  Igaz ez 3 millió felett éri meg igazán, de szintén nem kell semmit lekötni (elszámolás viszont negyedévente van, nem havonta).

  http://www.unicreditbank.hu/maganszemelyek/szamlavezetes/takarekszamla_plusz/index.html

 • phicapricorni
  Esetleg van ennél jobb látra szoló lekötés nélküli lehetőség?
 • Kiszamolo
  sajna nincs
 • Istvan
  Az Unicredit takarékszámla sávos kamatozású, ott csak a 3 millió feletti részre kapod a 7% kamatot

  0 – 49.999
  3,00%

  50.000 – 999.999
  5,00%

  1.000.000 – 2.999.999
  6,50%

  3.000.000 –
  7,00%

 • Kiszamolo
  csak elutalni ne akard a számláról a pénzt, mert az mindjárt 1,2%

  Pénztári be- és kifizetések a Takarékszámla Pluszra/Takarékszámla Pluszról nem kezdeményezhetők.

 • phicapricorni
  Igen, de 3 millió felett már jobb mint a Malacpersely, mert összeségében 6% felett lesz valahol.
 • phicapricorni
  Igen 1.2%, de ez gyakorlatilag a “magas” kamat és lekötetlenség ára. Feltört lekötött betét esetén még többet bukhat az ember szerintem.

  Meg mondom őszintén nekem most AXA Kamathozóm van (nem elsődleges számla), de 9%-ról hiphopp lement 4%-ra a kamat és most gondolkozóban vagyok.

  (ráadásul az MNB-hez való viszony is (MNB-0.5)-ről (MNB-1.75)-re módosult)

 • star70
  Mi a véleményed a questor 10 % fölötti kamatairól?
  Mennyire biztonságos?

  Nekünk ott volt a pénzünk amikor eladtuk a lakást ,9 hónapig albérletben laktunk,és így éppen megérte,mert a kamat kitermelte az albérleti díjat…utólag azért elgondolkodtam mi lett volna ha becsődölnek…

  Látra szóló,tehát bármikor kivehetsz belőle..szóval..vélemény?

  Az nlc-n is terjesztik a blogodat,3-an is Téged ajánlottak egy topikban:-)
  Csak így tovább,erősen hiánypótló amit csinálsz!!!!!

 • egyre geCIBb ügyfél
  A Malacpersellyel jól megszívatott a CIB Bank decemberben,
  Ugyanis a kondíciós lista szerint minden hónap utolsó banki munkanapja már a következő havi kamatperiódusra számítódik. A CIB önhatalmúlag december 28.-ára eső kamatfordulót mégis átírta december 31.-ére minden előzetes értesítés nélkül.

  Én dec. 28-án megterheltem a számlám, tudván, hogy ez már nem érinti az előző ciklust. De mivel ők áthelyezték a dátumot, ezért úgy veszik, hogy az adott kamatperiódusban terheltem, ezért 21 ezer forint helyett még 300 forint kamatot sem adtak, mert terhelés esetén nem jár a bónusz kamat (7,5%)

  Most írom a levelet a PSZÁF-nak, mert ilyet nem tehetnek.
  Csak óvatosan a CIB-bel, mert egyre szemetebbek!
  Kb. 20 éve vagyok az ügyfelük, de egyre kevesebb pénzzel, mert valamivel mindig kihúzzák a gyufát. Most például ezzel.

 • pdw
  Ezt feltetelezem, idoben elore kozoltek “ev vegi teljesitesi rend” cimszoval a honlapjukon. Gondolhatnad, hogy evvegen borul minden rendszeruseg. Ezert hiaba duzzogni.
 • pdw
  Van megint 4000Ft-os akcio. Akinek 2 malacperselye van az beregisztralhatja a masikat erre (az egyiket meg ugye a tavaly szeptemberiben megtette), igy 2×4000 forintot lehet kapni ingyen 2013 december ill 2014 marciusban.
 • Viki
  Erstenél voltak tavaly időnként a csúcskamat napok (32-64nap kb. és elég változó milyen időt adtak meg) akkor lelehetett kötni a számlán a pénzt erre a kis időre is, eseti lekötés volt ha jól emlékszem. A honlapon olvashatsz róla a megtakarításos résznél. Ha feltörted a lekötést akkor nem járt kamat, ha nem akkor a futamidő végén jóváírták a kamatot (-kamatadó). Netbankon 10000Ft volt a min. leköthető összeg… de megérte többet lekötni. 1-2hónapra nem nagy kötöttség, de még mindig többet fizet, mintha csak lenne az összeg a számládon (ha nincs más lekötésed náluk).
 • egyre geCIBb ügyfél
  “Ezt feltetelezem, idoben elore kozoltek”

  Te feltételezel, én pedig tényeket írok.
  Eleve nem változtathatnak rajta, ha kiírják a honlapra, ha nem.
  Az érvényes kondiciós lista az irányadó, azt pedig nem lehet egyik napról a másikra megváltoztatni, hanem hónapokkal előbb kell közzétenni.

  Másrészt direkt meg is kérdeztem őket telefonon, hogy decemberben mikor lesz a fordulónap, és azt a tájékoztatást kaptam ami a kondi listában is le volt írva. (dec 28)

  Mellesleg most, 1 hónappal később jóváírták az egyik számlám bónuszkamatát, tehát ez is azt igazolja, hogy ők hibáztak.
  Nem tudom, hogy mindenkinek jóváírták, vagy csak annak, aki (én) reklamált?
  A másik számlámon viszont nem írták jóvá, mert fel sem fogták, hogy mi ott a probléma. Ezt újból meg kell panaszolnom.

  Elég idegesítő, hogy nekem kell 2-3 kört futnom, hogy visszakapjam a pénzem.

 • iambandee
  Jól tudom, hogyha készpénzzel, bankfiókban fizetek havonta a Malacpersely számlára, akkor annak nincs költsége?
 • Körtefa
  Attól függ:
  BEFIZETÉSEK
  Készpénzbefizetés bankfiókban forintban 0 Ft
  50 db érme feletti befizetés díja 3,123 %
 • pdw
  Az idokoltsegen kivul ingyen van 🙂
  Miert nem utalod? Van egy par szamla meg amirol megoldhato ingyen.
 • Körtefa
  Május 13. => 4,5%
 • G
  július 15-től 3,5%-ra (nettó 2,94%-ra) csökken a kamat, tegnap jött ki az új hirdetmény. most már tényleg gondolkodom, hova vigyem a megtakarításaimat.
 • pdw
  Az Erste Elorelato is 6-rol 5-re ment le.
  Ilyen kamatszinteknel felesleges kamatvadaszkodni.
  Tedd be a bankodnal egy takarekszamlara v penzpiaci alapba es kesz.
 • Körtefa
  Nem a kamat csökken most, hanem a tranzakciós díjak változnak.
 • gab
  Mi változik? Egyszerűen nem találom a különbséget, csak máshogy van tördelve a hirdetmény.
 • kustela
  Valóban… Lemaradtam a júliusi változásról, azt hittem, csak augusztusban csökken megint. 🙁
  Hurrá… Azért azzal a 4000 Ft-tal remélem, még megéri. :/
 • Körtefa
  Átnéztem tüzetesebben most, másképpen van tördelve, és pár lábjegyzet lett átírva, tranzakciós díj nem változik (csak a tördelés miatt úgy láttam).
 • Hitel
  off. Anno nyitottam EUR mperselyt is, mert volt némi valutám, beváltani és szinte azonnal felélni nem akartam így beraktam ide és toltam havonta amit kellett a “zsíros” kamatért. Kb egy éve hála többek között ennek a blognak elhatároztam és lezártam egy unit link bizt.-t. Az abból megmentett pénzből igen kedvezően sikerült nagy tételben EUR-t vásárolni. Telt az idő, megszületett a döntés, h lezárom az EUR-os autóhitelt és erre pont jó lesz ez hiszen jelenleg átlag 287 FT-om van benne per EUR.
  Már ott vagyok hogy utaltam volna a kondíciós lista szerinti borsos jutalékon de kiderült NEM lehet utalni egy külső EUR-ós számlára. Át kellene vezetni magamnak majd onnan továbbtolni amin azonnal realizálhatok ~1000 EURónként ~ 33 EUR-nyi veszteséget….folyt.köv.
 • Hitel
  …vagy kiveszem valutába (nem inygen) és befizetem a jó szla-ra (nem ingyen) így már csak kb 10.000 plusz FT-ba fájt volna a végtörlesztés.
  Több oldalról is cinkes ez azért. A kondi lista Bankközi átutalás rovatában feltüntetett összeg miatt joggal hihettem hogy ez a dolog működhet..!?! Lehet benéztem valami apróbetűs részt mert csak a kondíciós listára koncentráltam…Na mindegy. Továbbkutattam és valószínűleg egy EUR folyszámla lesz a megoldás. Nyitás-zárás ktsg 0, havi díj (mostmég százvalamennyi Ft, októbertől duplája) az utalásnak természetesen lesz ktsg-e de így “megúszom” pár ezer FT-ból a végtörlesztést.
  Mindezek tetejére jön a levél tegnap, hogy egyoldalúan felmondják az EUR Mpersely szerződést mert lényegében megszűnik a termék, jan.5.-ig van időm rendelkezni a pénzzel. Úgyhogy aki esetleg még nem kapott levelet az készüljön fel.
 • Maris
  Ezt néztétek már? Szomorú 🙁
  cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/hird_megtak_140115_1115.pdf&type=related
 • Zsolti
  Sziasztok!

  Van valami alternatíva a mostani 3%-os malacperselynek? Arra gondoltam, minden hónap végén a megmaradt pénzem félretenném (havi 5-35 ezer), és egy helyen gyűjteném. Nincsenek nagy elvárásaim, de annak semmi értelme, hogy számlát nyissak, utalgassak, majd év végén akár kivegyem, és nyerjek rajta 400 Ft-ot (kamatadó, utalás díja, utánajárás, stb.). Ennyi pénzzel ha jól értelmezem, sem a TBSZ-nek, sem a “kincstárjegyezésnek” nincs értelme. Mit tegyek? LTP-om van, láthatáron van egy kirepülés a családi fészekből, és már olyan is megfordult a fejemben, hogy nem félreteszem a pénzt, hanem apránként előre megveszek használati tárgyakat, műszaki berendezéseket (mosógép, hűtő, stb). Mit javasoltok?

 • janos
  Ez attol fugg, hogy mire gyujtesz.

  En elso korben az onsegelyezo penztart ajanlanam, ugy, hogy mellette felretennek eleg penzt az elromlo muszaki cikkekre.

  Az onsegelyezo meg jolesz gyerekvallalas, betegseg, munkanelkuliseg eseten.

  Mondjuk ebben kb 1-2 millio forintnal tobbet nem eri meg betenni, es ha lakascelra gyujtesz, akkor nem valoszinu, hogy jo valasztas.