A legjobb bankbetét Magyarországon?

2012-12-08
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Update: 2013. áprilisában az Erste Aktív Betét kamata 4,92%-ra csökkent sajnálatos módon. Így már messze nem a legjobb ajánlat a piacon. Legfrissebb bankbetéti kamatokat itt találsz: Bankmonitor bankbetét választó

Már írtam arról, hogy a tranzakciós adó miatt jövőre át fog alakulni a bankbetétek piaca, mert pár hónapra nem lesz értelme átutalni a pénzt másik bankba, hiszen elviszi az adó a hasznot. (Itt tudod elolvasni: A kamatvadászat vége)

Azonban ha nem utalom át új bankba a pénzt, akkor a következő alkalommal már csak elég szerény kamatot fogok rá kapni.

Ennél rosszabbul csak akkor járok, ha elfelejtem feltörni és újra lekötni a pénzt, mert akkor aztán 3%-os kamaton fog ketyegni a pénzem.

Nos, megtaláltam a megoldást az összes problémára. 🙂

Ez pedig az Erste Bank Aktív betétje.

Itt nem az új forrásra fizetnek magasabb kamatot, hanem ha teljesíted az aktivitás feltételét, amit nem túl nehéz:

Havonta legalább négy darab kártyás vásárlás, vagy csoportos beszedési megbízás, legalább havi 40 ezer forint értékben. Ezt bárki tudja teljesíteni, ennyit mindenki elkölt havonta bérletre, élelmiszerre, tankolásra.

Külön kedvezmény, hogy nem havonta kell meglennie a tételnek, hanem a futamidő alatt összességében, azaz például egy 12 hónapos betét esetén évente 48 alkalommal, legalább 480 ezer forint értékben.

Folytassam? Nincs a lejáró betétekkel való szívatás a 3%-os kamattal a második periódusra, automatikusan ugyanerre a konstrukcióra fordul újra a betét, azaz rá sem kell nézned hosszú ideig.

Tovább? Ha teljesíted a feltételt, mind a forintos, mind az eurós betétjeidre jár a magas kamat. Két legyet egy csapásra.

Ez is kevés? Bármennyi lekötöd betéted van, mindre megkapod ezt a kamatot, amíg a feltételeket teljesíted. Azaz akár havonta lekötheted a megtakarításaidat, ha az 100.000 Ft felett van, mindenre magas kamatot kapsz.

A legolcsóbb bankszámla a Szimpla számla, havi 249 Ft. De ilyet már úgyis nyitottál a kockázati életbiztosítás miatt, igaz?

Persze ahhoz, hogy el tudjál költeni havi 40 ezret, annak oda is kell érkeznie a számlára valahogy. De mi akadályoz meg abban, hogy a fizetésed egyik felét erre a számládra kérd a munkáltatódtól? (Sokan nem gondolnak erre a lehetőségre, pedig a legtöbb munkáltató szó nélkül megcsinálja ezt. Egyébként a nullás számlája sem olyan rossz az Erstének, akár főszámlának is jó.)

Valamint kell egy bankkártya is, ez jövőre évente 2.764 Ft, egy kétmilliós betét 0,14%-a. Kibírható összeg.

Milyen kamatot kapunk jelenleg erre a bankbetétre?

Forintban 7,61%-ot (EBKM), euróban 3,8%-ot. Mindkettő a legjobb jelenleg a piacon. (Update: sajnos hétfőtől kamatot csökkent az Erste (is), hat hónapra ad 7,22%-ot, egy évre 7,1%-ot. Az euró marad.)

Update 2: kérdeztétek, ez egy fizetett hirdetés-e? Sajnos nem az. 🙂

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram