Átverés vagy lehetőség?

A napokban többször megkaptam a Benefit Barcode Inc. csodálatos ajánlatát és kérdeztétek, ez vajon a legújabb átverés-e?

A cég saját véleménye szerint brutális árrobbanás előtt áll, idézném a saját honlapjukat:

“…A felhasználók száma a világpiacon 2019-re meg fog százszorozódni. Ennek segítségével az új – már angol alapnyelvű – háttérszoftver fejlesztését elősegítő új tulajdonosok minimum tízszeres hozamra számíthatnak a dokumentumokban látható információk alapján.

A cég értéke azonban pár év alatt akár több mint ezerszeresére(!) is nőhet. Tavaly tavasszal ment tőzsdére a Snapchat, amely cég részvényei – ezen cikk alapján – már 1.600-szor annyit érnek. Őket pár éve a Facebook már akkor fel akarta vásárolni 3 milliárd(!) dollárért, amikor – 100 millió felhasználó birtokában – még 0 dollár bevételük volt. A Snap még most is veszteséget termel, de a piaci értéke már most is 20 milliárd dollár felett van. Nos, a Benefit Barcode Inc. – az üzleti modelle alapján – 100 millió ügyfélnél már több száz millió dollár profitot fog termelni.”

Nem akarok erről véleményt formálni, elég, ha belinkelem a Nemzeti Bank augusztusi állásfoglalását, ami egyben egy ötmilliós büntetés is volt engedély nélküli pénzgyűjtés miatt.

Ez nem akadályozza meg a céget, hogy tovább hirdesse a remek lehetőséget, már toborozzák a jobb sorsra érdemes befektetőket a februári bemutatójukra.

Hogy mennyire legális az egész, vagy mennyire reális a beígért hozam, döntsd el magadnak a fentiek ismeretében.

Update: azóta történt: “A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2020-2021-ben piacfelügyeleti vizsgálatot folytatott a Benefit Barcode Inc. társaságnál, amely során jogsértést nem állapítottak meg. Jáger Lászlónak és a Benefit Barcode Inc. társaságnak így az ajándékba adott részvények kapcsán semmilyen elmarasztalásban sem volt része, tevékenységüket tovább folytathatják.”

Mondjuk arról nem jött hír, hogy az ezerszázalékos növekedés hogy áll. 🙂

Share

59 hozzászólás

 • -.-
  Ez is egy legalább akkora innováció, mint a cryptocurrenci -.-“
 • RDLDR
  Ehhez csak annyit mondanék: “hát menjen tőzsdére aztán szedjen össze pénzt” de ez konkrétan csalás amit most csinál magánszemélyektől kunyerál mintha az részvény lenne. Majd a sok hülye bevásárol mint a Norbi bizniszből. Ezúttal is köszöni Nojbi és Jéka az új Mercit / BMWt stb.
 • ügyvéd
  Átverés. Mi más?
 • Családfő
  Végre valami pezsgés, már rég olvastunk itt gyümölcsöző befektetési lehetőségről (a butacoint most hagyjuk). Kell a fenének a pmáp meg holmi etf.

  …de most komolyan, Miklós, ezekről milyen emberek kérdeznek téged? Ennyire sok a palimadár? (Bár, legalább kérdez, mielőtt beszáll.)

 • százegy
  Mindig van 1-2% buta, akinek bármi eladhatö. Bár ügynökökkel egyszerűbb, veszik a skyway “részvényeket” is s zsenik.
 • tere
  ha rakeresunk a snap teljesitmenyere, lathatjuk h 1600x helyett inkabb 0.5x az a szorzo:) 25 korul bocsajtottak ki, 14-et er ebben a pillanatban
 • FoX
  Júúúj, már most látom a komment-cunamit. 🙂 Jönnek majd az okosok a Kairos után még megmaradt pénzükkel, hogy akkor most ezen jól visszaszereznek mindent. De persze mi mindannyian maradi hülyék vagyunk, hogy ebben nem látjuk a zsenialitást.
  Egészen elképesztő, hogy hogyan képesek egyesek még mindig megenni az ilyen maszlagokat.
 • NeTuddKi
  A több ezerszeres haszon már annyira nevetséges, hogy nincs is hozzátennivalóm. Persze volt már ilyen, de mennyi ellenpélda van? Viszont ha valaki a piaci kamatnál jelentősebb hasznot ígér azon is érdemes elgondolkozni. Ha nekem van egy ötletem ami a reményeim szerint 10-20% -nál (banki kamat) sokkal többet hoz (minimum 50%), akkor bolond lennék másnak adni a hasznot. Felveszem a banktól a kölcsönt és inkább én zsebelem be a hasznot. Kockázatra lehet ennyi hasznot ígérni(!), de az már kockázatos befektetés, nem is kicsi. De ez is inkább felejtős.
 • Alfa
  Hát aki ennek a semmitmondó hülyeségnek bedől az dőlt be a bróker Marcsikának is 🙂
  Aztán megint lesznek újfajta károsultak…
 • Kiszamolo
  Családfő, nem feltétlenül kérdeznek, van aki azért küldte át, hogy egy újabb átverés.

  Ami igazán megdöbbentő, amikor valamiről írtam, első volt a Google-ben, ennek ellenére ezrek beléptek. Vagyis még csak be sem írta a keresőbe, hogy XY. Enélkül beletolt 15-20 milliót.

 • troger
  Ja tényleg kairos 🙂 Felszámolás elrendelve, nincs ügyvezető sem:

  beta.companieshouse.gov.uk/company/09152272/filing-history

  Ehhez képest kairos ICO 😀 Agyatlanoknak kötelező, gondolom napi 10 órát azóta is járatják a gépeket a sufniban. Nevetséges.

  kairosplanet.com/ico-start

  kairosplanet.com/detailed-information-regarding-ico

  Amúgy elnézést, remélem nem túl off-topic.

 • Zabalint
  A szöveg olyan szinten bűzlik az átveréstől, már csak az hiányzik belőle, hogy szó szerint leírják, hogy gyere add a pénzed balek, lehúzunk, hogy aki bedől neki, azt nem tudom sajnálni, mert az már tudatosan égeti a pénzét.
 • jozsi11
  Ugy latszik a hulyeseg sosem szunik meg. Csak atalakul 🙂
 • Paprikajancsi
  Butacoin.:D Mondjak a nocoinerek akik nem ertenek hozza.
 • BélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaJózsiBélaBélaBélaBéla
  @Paprikajancsi:

  Mitol szamit valaki bitcoin szakertonek? Attol, hogy vett vagy kell meg hozza valami szakvizsga esetleg van valahol parszaz oldalnyi tananyag a kozgazdasag alapjainak ujradefinialasaval? Erdekelne, mitol szamit valaki a te skaladon hozzaertonek. Mert ahogy elnezem a belepesi feltetel az a vasarlas… Mint egyfajta tagdij. Szoval mi kell meg, hogy felnohessen hozzad az emlitett nocoiner emberke?

 • Choose Lee
  Röviden: vegyünk egy űrhajónyi babot és jegyezzük a tőzsdén a fingot. Garantált 1000-szeres hozam. A GDP vajon attól is mennyit lenne előrébb…
 • Coin huszár
  :OFF

  Üssetek meg, köpjetek le, de én ma vettem Bitcoint (11747.5 USD/db árfolyamon). 24400-on fogok kiszállni. Még az idén!

 • fudosin
  A Snapchat-es nagy kaszálás hiteles hírforrása:
  bercode.com/wp-content/uploads/2017/05/snapchat.jpg
 • Andras
  Kiszamolo, a google talalatok nem mindenkinek ugyanazok. Ha te vagy en rakeresel valamire ami a blogban megtalalhato akkor az elso 10 talalat kiszamolo.hus lesz. Ha a nagymamam keres ra ugyanarra a szora (aki nem ismeri a kiszamolo blogot), egyetlen kiszamolos talalt sem lesz. Rengeteg dologtol fugg hogy kinek mik a talalatok es milyen sorrendben. Szoval attol mert valaki rakeres hogy kairos, ha egyebkent nem kiszamolo-olvaso, akkor elobb talalja meg az ugynokoket es a gyakorikerdeseket mint a kiszamolos cikket az atveresrol.
 • FoX
  huszár
  Nem vagyok jós, de szinte biztos vagyok benne, hogy valahogy majd “elfelejtesz” visszajönni ide, amikor rohadtul nem jön be a számításod. Mint ahogy a többi olyan, aki túlságosan magabiztos. De tudod, mit? “Beszéljünk” december 31-én. Én itt leszek. 🙂
 • Családfő
  Coin huszárok,

  Üssetek meg, köpjetek le, én ma bemegyek a kaszinóba 2 millával, és 5 millával jövök ki. Még ma este!

  😉

  Ez ilyen. Van, akinek bejön, a többség bukik. Bemenetkor persze mind azt hiszi, hogy nyer. Hajrá, legyél az egyik nyertes.

 • headset
  Én nem gondolom, hogy ennyire negatívan kellene hozzáállni, ha valaki – saját pénzét kockáztatva – másként gondolkodik. Bár nincs bitcoinom és a közeljövőben nem is lesz, én drukkolok Coin huszárnak.

  Végül is technikai szempontból nézve nem teljesen rossz az időpont. Van egy hosszútávú emelkedő trend és egy drawback. (+)

  Az 50 napos mozgóátlag korábban mindig megállította az esést, de január 11-én már nem. (-) Van egy alig látható resistance 12700-nál. (+)

  Ugyanakkor a japán gyertyák nem mutatnak vételi jelet. 20-án volt egy árfolyamnövekedés, de 21-én ellentétesre fordult. (-)

  Lehet, hogy ezek alapján sokan gondolják, hogy itt az idő belépni, és akkor jöhet egy újabb uptrend.

  De a kereskedés lebonyolítása fokozottan kockázatos. Az un. bitcoin tőzsdékhez át kell transzferálni a tulajdonjogot. Ellenőrizetlenek. Nincs clearinghouse, stb. (- – -)

 • headset
  És lehet, hogy a korrekció még nem ért véget.

  A korábbi korrekció előtti lokális maximum, mint komoly ellenállás 8000-nél van. Ez kb. egybeesik a 200-as mozgóátlaggal is

 • Keffer
  Tudom, hogy kishitű vagyok, de ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ha a bizonyítottan hozzá-nem értő wárenbüfé, meg a másik, az a hazaáruló párhuzamos nem látják akkora biznicnek, hogy zsebpénzből megvegyék az egészet, akkor majd a sok kispógár, beleértve engem is okosabbak leszünk nálunk, mert bár az elmúlt 50 évben ők voltak mindig az okosabbak, de ehhez nem értenek, ehhez én jobban értek.

  Azt mondják az üzletben, hogy ami túl szép, hogy igaz legyen, az nem igaz, ami viszont sz*rnak néz ki, na az pontosan az! :D:D:D

 • Dave
  Frennel meglett a csodaházam, Kairossal a tőkém, amit Emgoldex aranyaiba fektettem, ez is akkora pénzeket fog hozni, hogy mindenki elpukkantja magát! Az így keletkezett széndioxidot pedig semlegesítem a Botanoo csomagjaimmal!
 • Coin huszár
  Bízom a bitcoinban. Nem azért, mert valami oltári nagy cég állna mögötte és az termeli majd a profitot. Egyszerűen azért, mert ez az első kriptopénz. És olyan tulajdonságokkal rendelkezik, ami mitt keresett és az is lesz.

  FOX Mindenki magából indul ki. Magad minősítetted ezzel a negatív hozzászólással.

  Egyet biztosan tudok. Nem fogok itt sírni nektek, ha bukóban leszek. Még akkor se, ha nagy bukóban.

  Családfő : a kaszinóval ellentétben a bitcoin árfolyamváltozásai előre láthatóak. A csökkenés csak átmeneti. A szándékosan felreppentett koreai tiltás időszaki hatása. Nem lesz tartós bedőlés. /szerintem/

 • Coin huszár
  köszönöm a bíztatást és hogy drukkolsz. Nem kockázatmentes a bitcoin, de bátraké a szerencse. Legalábbis ezt mondják. 🙂
 • FoX
  Ez egy magasröptű hozzászólás a legnagyobb bitcoin-láz idejéből, ami nem is volt olyan régen:

  “Norbert
  2017-12-12 at 22:01
  Szerintem, ha van pénzügyi diplomád, add le ahol szerezted. Fogalmazd meg nekem, mennyit ér 1 kiló arany, ha azt elfelejtené a világ, hogy értéknek tekintünk rá. És mi van mögötte? Mire fel? Mivel jobb egy másik fémhez képest? Na ugyanezt tudja a bitcoin. Ha tetszik, ha nem. Nekem pár millió forintom van benne, és holnap is veszek. A gondom a stilusoddal van, szerintem elviselhetetlen. Ha piramis, ha nem,te kimaradtál. Vegyél kenyeret a befektetésedből. Jó étvágyat!”

  Ez az illető azóta se nagyon dicsekszik errefelé. Persze a kamugépek nem is szoktak, amikor a tények megcáfolják őket. 😀 😀

 • ügyvéd
  Annyira, de annyira nagyon unom már a “coinozást”!!!!
  Nem-e lehetne legalább itt hanyagolni a témát? Kösszke.
 • ügyvéd

  “hazaáruló párhuzamos” FETRENGEK!!! Már megérte ma felkelni)))))))))))))))
 • nyman
  Engem a mult heten felhivtak Taiwanrol(?), hogy rabeszeljenek reszvenyvasarlasra. Erdekes egy magyar mobilt irt ki, felvettem, mint kesobb kiderult, hogy egy idos nenie volt a szam. Gondolom a telefon proxin olyan szamot allitanak be, amilyet akarnak.

  Mivel lattam pl. a Wall Street farkasait, illetve hallottam, olvastam a hideg hivas technikakrol, MLM rabeszelesrol, erdeklodessel figyeltem, hogy milyen technikakkal nem hagyja, hogy befejezzem a hivast. Majd kb 40(!) perc utan, mikor a teljes repertoart vegighallgattam mar tobbszor is, kinyomtam. Majd volt cseh bejovo hivasom, illetve azota is van taiwani, ausztral, angol korzetszamokkal naponta tobb bejovo hivasom. Egyebkent azt kell, hogy mondjam, fantasztikus es lehengerlo volt a stilusa. Az angol, amit beszelt, tiszta, vilagos ertheto. (folyt kov)

 • nyman
  (folyt)
  Eloszor ca. 100 ezer dollarnyi reszvenyt, majd a vegen mar csak 10 ezer dollarnyit akart vetetni. Termeszetesen offshore, minden adozas kikerulheto veluk.

  A ceg ez volt blackwaterglobal.com/ (lehet, hogy valodi, lehet, hogy fake oldal), a reszveny meg ez nasdaq.com/symbol/anab. Ebbol tavaly nyaron kellett volna bevasarolni.

  Mas is jart mar igy?

  Mondjuk akkor 112-korult jart az arfolyam, ma mar 116. Persze lehet azert mert sokakat paliztak be vetelre.

  Hogy a telefonszamom honnan tudtak, passz. Vagy honnan sejtettek, hogy lehet potencialisan 20-30 millio forintom, szinten nem tudom. Tanultam, dolgoztam kulfoldon jo par evet, gyanitom valamelyik Cv adatbazisbol „vadasztak” le.

 • antenna
  Coin huszár, te hogy találtál ide? Gondolom, nem vagy rendszeres olvasó.
 • százegy
  Fox! A bitcoinba és társaiba olyan pénzt kell befektetni, amit tudod, hogy elbukhatsz. Nekem életem legrosszabb döntése volt, hogy 2 éve nem vettem, mert bonyolult volt technikailag. Nem sokat, 1 millát akartam betolni. Ilyen kiemelkedően magas kockázatú befektetésnél az az elvem, hogy amennyiben a pakk fele eléri min. a befektetett pénzt, akkor az 50%-ot kiveszem, a többi marad. Aztán nagyobb felfutásnál időnként szintén felezés. Csak hát ritka az ilyen sikersztori. Úgyhogy egyáltalán nem hülyeség kiemelt kockázatú eszközbe fektetni, ha tisztában vagy azzal, hogy mindent bukhatsz. Az a baj, ha nagyszájú álmodozó vagy, a kockázatot nem méred fel megfelelően.
 • százegy
  Keffer! Rengeteg elképesztően naiv ember van, akik mindent elhisznek, ami le van írva. Jó párat megmentettem már ismerettségi körben, miután elkezdett dicsekedni, hogy milyen jó üzletet tud. Nemhogy nem értik az alapokat se, arra is képtelenek, hogy a google-t használják, mint Kiszámoló írta. Emellett arról álmodoznak, hogy majd ők is csinálnak nagy dobást, amivel villoghatnak. Emellett sok hülye azt hiszi, attól döntésképes, ha azonnal belevág. Ezeket 1 perc alatt behúzzák az “üzletkötők” a kamudumával és a hozamígéretekkel.
 • Krisz
  Már megint nagyon okos és határozott itt mindenki Bitcoin témában 😀

  @Béla
  Nem, nem a vásárlás. Nézz utána, hogy hogyan épül fel a blockchain, hogyan lehet a blokkokat és tranzakciókat validálni, mit csinálnak a node-ok, mit a minerek, mi az incentive, és hogyan biztosítja a rendszer a konszenzust, valamint mik a potenciális sebezhetőségek és limitációk. Ez itt felhoz egy elég jó szintre:

  coursera.org/learn/cryptocurrency

  Egyébként a bitcoint védők és vásárlók egy jelentős része ugyanannyira fogalmatlan lehet, szóval nekik is ajánlanám a linkelt kurzust.

  Vagy B opció, fogalmatlanul vagdalkozol tovább, mint a többiek.

 • headset
  huszár
  “Bízom a bitcoinban.”

  És mi a stratégiád, ha elindul lefelé az árfolyam?

  Stoploss?
  Vagy kivárás határozatlan ideig az áralakulástól függetlenül?
  Nem rosszindulatból kérdezem. Erre is fel kell készülni.

  És techikailag hogy intézted a vásárlást? Valamelyik bitcoin tőzsdén?
  Most is ott van vagy áttetted saját erszénybe?

 • Családfő
  Coin huszár, előre látható az árfolyam??? Ha ezt komolyan mondtad, akkor tényleg kaszinózol.

  Mit számít az, hogy ez az első cryptocurrency? A blockchain technológival sokkal jobbak vannak. Fundamentálisan sincs semmi alapja a növekedésnek – persze, a “láz” táplálhatja még. Vagy nem.

  Részemről nyerj sokat – de akkor se csodálkozz, ha nem sikerül.

 • dmry
  lehet, elsőre 8400-on is érdemes kiszállni, de ki tudja ma, amit honlap:) után sem sokan…
 • LSV
  Nem értek a bitcoinhoz, de valahol mint ha azt írták volna hogy sem vásárolni nem lehet vele sem eladni. Ez igaz? Vagy simán lehet venni-adni mint egy részvényt? Ennyire egyszerű lett volna bevásárolni 250-en és most meg eladni 12000-ért?
 • FoX
  Coin huszár, én nem magamból indulok ki, hanem az eddigi tapasztalatok ezt mutatják. Aki rendszeresen olvassa a blogot, tudja miről beszélek. Aki meg időnként idetéved dicsekedni, az még nem.
  De továbbra is fenntartom: én itt leszek december 31-én, megvitathatjuk.
  Viszont, csatlakozva egy korábbi hsz-hez: ha te is elhiszed, hogy BÁRMINEK, de főleg a bitcoinnak az árfolyammozgása előre látható, akkor te nem befektetsz, hanem kaszinózol. Messziről jött ember azt mond, amit akar, a tapasztalt meg azt hisz el, amit akar.
 • FoX
  @százegy
  A kockázatos eszközökbe való befektetés abszolút jogos és logikus eleme egy portfóliónak. De azért azt te is látod, hogy amit a mi huszárunk írogat, az ettől nagyon messze van. Még idén kiszáll belőle, ráadásul pont 24400-on. Mert előre látható az ármozgás. LOL!!! Még viccből sem írnék ilyet egy ilyen “eszközről” mint a bitcoin.
 • David89
  BTC témában mindenkinek megvan a véleménye.
  – azért mert Buffet, a világ legjobb befektetője ért a befektetéshez, nem biztos hogy ért mindenhez. Ö is ember, ö is tévedhet és tévedett már a múltban is.
  – azért mert a Blockchain és az Internet of things technologia a jövőkép, nem biztos hogy a hozzátartozó kryptovaluta ára tovább fog szárnyalni.
  – vicces, hogy a BTC pártiak nem biznak a papírpénzbe mert a nemzeti bankoknál van a hatalom és túl volatilis.
  – én hiszek a technologiában, de az árfolyamban nem anyira. Ennek ellenére sok gondolkodás után vettem többfajta kryptovalutát, saját erszényben tartom őket. De csakis spekuláció alapon és a pénzem kevesebb mint 5%-val, és simán tudok élni a gondolattal, hogy lehet a vége totálveszteség lesz.
  Legjobban azt tudom elképzelni, hogy az fog történni mint a Dotcom lufinál és az internetnél. Elején lufi volt, miután kipukkadt értékes lett.
 • Penge
  Ez inkább az MNB hatalomfitogtatása, nehogy egy startup véletlenül sikeres lehessen. Akik pedig tapsolnak neki, jusson eszükbe, hogy mennyire skizofrén állapot, hogy ugyanezek az emberek fel vannak háborodva (teljesen jogosan), mikor az ő adójukból kártalanítják a devizahiteleseket, Questorosokat illetve tartják el a nyugdíjasokat és így tovább…

  Ideje lenne már az embereknek felelősséget vállalni a tetteikért! Ha mindig bábáskodunk a pénzügyileg Taigetosz pozitív emberek fölött, akkor hogyan várjuk el, hogy majd bárki önálló felnőtt lesz?

 • SzaboZ
  Már 1476 kriptopénz létezik:
  coinmarketcap.com/all/views/all/
 • Geroj
  Üssetek le, köpjetek le, de most 10.322,-USD, de mégse veszek. Ha majd a forintért 1/1 adják veszek egy szépet a kulcstartómra.
 • BélaBélaBélaBélaBélaBélaBélaJózsiBélaBélaBélaBéla
  @Krisz:

  Nem teljesen kristalytiszta, hogy ezek az infok, miert tesznek uzleti szempontbol BTC szakertove, vezeto fejlesztokent mar most 3 jobb konszenzus algoritmust tudnek neked leimplementalni fejbol tobb programozasi nyelven is.

  Atolvastam, utananeztem, lehuztam githubrol, kis docker buheralassal lebuildeltem par cuccot a gepemen otthon.. megcsodaltam, ahogy a linuxos CUDA alatt osszeomlik nemelyik (amire nem szamitottam…), satobbisatobbi hudeokos vagyok.

  Es megsem ertem a penzugyi reszt. Lehet ha meg atnezek par forraskodot, hirtelen megvilagosodok, de akkor sem ertem.

  Azt tudom, hogy ha ellopjak akkor senki nem tudja visszaadni. Azt tudom, hogy az anonimitas egy mitosz(es nem is erdekel) es azt is, hogy az altalam irt rendszerek napi tranzakcioszamanak toredeket se birja kiszolgalni.

  Es nagy penzben merek ra fogadni, hogy van meg par hozzam hasonlo kocka, aki ugyanitt tart.

 • Gergő
  Lehet a láz fűti, de akkor azt jó rég óta, én 4 éve találkoztam először a bitcoinnal és pont a minap jöttem rá, hogy akkor vettem 30 usd értékben bitcoin-t. Most megtaláltam ezt a bitcoin-t az egyik exchangen, ahová akkor regisztráltam és most az esések után 310 usd körül el tudnám adni. Vannak itt is befolyásoló tényezők, amik mozgatják az árfolyamot, az elmúlt években januárban mindig megzuhant ezt arra vezették vissza, hogy ebben az időszakban van a kínai újhold év, ekkor a kis kínai és kelet-ázsai kisbefeketők kiveszik a kis fiatjukat és buliznak, de ez csak egy csepp a tengerben, olyan dologba ne fektess, amit nem is értesz, modhatnám, hogy a soft és hard forkok is lengetik az árfolyamot, de biztos vagyok benne sokan nem tudják milyen villáról is beszélek, akit érdekel a téma az utána jár, aki meg nem érti a hátterét az kritizálja (decemberben 19ezer volt a BTC)
 • Tartsd a tempót
  Ez annyira tetszik 😀
  MNB cikkben végig: “J. László”
  Az oldal alján meg: “Jáger László (lakóhely: 4400 Nyíregyháza, Fazekas János tér 7. 10. emelt 85.)”
  Zseniális 😀
 • jozsi11
  Jo dolog aradozni itt a bitcoin tech. hattererol, bloklanc, konszenzus, banyaszok, meg csomopontok, utana lehet odlani akit erdekel. Az biztos hogy az ar 10x-20x ozast 2017 elejetol ev vegeig nem a hozzaertok csinaltak, mivel ok semmi mast nem tesznek csak ulnek a szep kis kibanyaszott coinjaikon, es ennyi. Eetleg neha adnak el belole, az meg inkabb ar lehajto hatassal bir. Csak es kizarolag a mania + a rengeteg cikk es netes hirveres okozta az ar felhajtasat. Lefele meg erdekes modon a hataridos tozsden bevezetett ket termek utan indult. Az otlet maga baromi jo es hasznos, de azert ne legyenek illuzioink, most is at kel tenni fiat penzbe a btc-t vagy barmi mas kripto-t ha barmit venni akarsz belole barhol kb. Ha valami lesz akkor a fiat es a blokklanc tech-nek ossze kell ernie valahol, tehat a hagyomanyos bankok sem fognak kimaradni. folyt…