Csoportos egészségbiztosítás az egyesületnek

Megkaptuk a végső ajánlatot az egészségbiztosításra az egyesület tagjai részére. (Ha nem vagy az, könnyen azzá válhatsz. Bővebben erre. Ha céged van, vagy cégnél dolgozol mint döntéshozó, ahol legalább 10-20 fő lenne biztosított, akkor cégként is megkötheted. Ez azért jobb ebben az esetben, mert leírható az adóalapból, azaz költségként elszámolható. Ha ez a helyzet, írj egy e-mailt nekem. Elvileg csak akkor kérhetitek, ha mindenki kéri a cégnél, de ezt valószínűleg megoldjuk, ha mégse így lenne.)

Nem tudom, mi lehet nyilvános az ajánlatból, ezért csak kiemelem a lényeget, a többit az érdeklődők e-mailben kérhetik. (E-mail cím a cikk végén.)

Ebben a cikkben már írtam az egészségbiztosításokról, ez a fajta a második, ahol magánorvosokhoz mehetsz szükség esetén az állami ellátás helyett. Kérlek, olvasd el, hogy értsd ezt a cikket. (Az első választható lesz hamarosan az életbiztosítások között, a harmadik pedig jövő év elejétől lesz jó áron elérhető reményeim szerint.)

Az egészségbiztosításokról

Akkor tudjuk megkötni az egészségbiztosítást, ha legalább ötven ember kéri. Ha nem jön össze ennyi ember, akkor tárgytalan lesz.

Négy csomag van, havi 990 és 6.990 Ft közötti csomagok.

Szolgáltató az Advanced Medical, jelenleg 380 szerződött partner van országszerte. (Érdemes ellenőrizni, a te lakhelyed közelében mennyi van. Állítólag folyamatosan veszik fel az újabb partnereket.)

Fontos, hogy meglévő betegség miatti orvosi kezelést nem térít a biztosítás. Ha tehát cukorbetegség, autoimmun betegség, vagy bármi egyéb betegség miatt már jársz orvoshoz, ezeket a kezeléseket nem fogja kifizetni a biztosító. (Egyéb kizárások a feltételekben találhatóak.)

A legolcsóbb csomagról azt gondoltam, hogy senkinek nem kell, állítólag mégis sokan ezt választják a kedvezmények és a szervezés miatt.

Ez havi 990 Ft, de csak az alábbiakat tartalmazza: 24 órás orvosi segélyvonal, második orvosi szakvélemény a kapott papírok alapján és 3 féle nagyértékű diagnosztika maximum évente 250 ezer forint értékben, plusz a külön nem részletezett 5-20% kedvezmény a szerződött partnereknél.

A következő lépcsőben már pluszban 16 féle szakterületen járóbeteg-ellátás plusz ambuláns műtétek, labor 118 paraméter alapján, 16 féle diagnosztika, 3 féle nagyértékű diagnosztika (CT, MR, PET-CT) és éves szűrővizsgálat (hasi ultrahang, mellkas röntgen, labor, belgyógyászat.) A díja havi 2.900 Ft, de 30% önrész van, az is úgy, hogy kifizeted teljesen és 70%-át visszakapod. Ezt a csomagot kevesen választják.

Az eggyel drágább csomag ugyanez, de önrész nélkül, semmit nem kell fizetned, az orvos a biztosítónak küldi a számlát. Ez havi 4.900 Ft. Éves felső limitek ennél a két csomagnál: labor 25 ezer Ft, járóbeteg-ellátás 300 ezer forint, nagyértékű diagnosztika 250 ezer Ft, egynapos sebészet 300 ezer forint.

A legnagyobb csomagban már 32 féle szakorvosi rendelés és ambuláns műtétek vannak, a labor 173 paramétert vizsgál, 21 féle diagnosztika, 4 féle nagyértékű diagnosztika, szűrővizsgálatnál pluszban nőgyógyászat, urológia és szemészet. Éves felső limitek: labor 50 ezer Ft, járóbeteg-ellátás 1 millió forint, nagyértékű diagnosztika 500 ezer Ft, egynapos sebészet 300 ezer forint. Ez havi 6.900 Ft-ba kerül.

(Az e-mailből kiderül, mi az a 32 féle szakorvosi rendelés és a labor mit vizsgál, stb.)

Ha érdekel a dolog, írj egy akár üres mailt az egeszsegbizt@gmail.com címre. Figyelem, ezt az e-mailt senki nem olvassa, a kérdéseidet ne küldd oda.

Ha szeretnéd megkötni majd ezt az egészségbiztosítást, írj egy hozzászólást, benne a választott csomaggal és hány fővel. Az e-mail címedet csak én látom, ha a megfelelő helyre írtad.

Online oktatás a pénzügyekről. 15 órányi anyag, nézz bele ingyen.

Valódi pénzügyi tanácsadás termékértékesítés nélkül csak 35 ezer forint.

20 millió forintos életbiztosítás havi 4.990 Ft-ért, életkortól függetlenül.

Share

106 hozzászólás

 • sifarr
  Látom, többeknek jelent problémát a 65 éves felső korhatár. Ez egy cégre kialakított csomag, amelyet a dolgozóira köthet. Ezért van a 18-65 éves korhatár.
  Csak azért merek alternatíváról írni, mert Kiszámoló cikkei nekem azt bizonyítják, hogy ő valóban független tanácsokat ad.

  Alternatíva lehet a CIB Egészségőr biztosítása. Ez hasonló, mit az itt leírt.
  A különbségek:
  – 18 év alatti gyerekre is köthető, ami egy szülőnek legalább olyan fontos, mint a saját biztosítása.
  – a felső korhatár 70 év. Pontosabban a 70. születésnapot követő biztosítási évforduló, azaz az elméleti maximum 70 év 11 hónap.
  – van limit nélküli csomag is, igaz valamivel drágábban.
  Van 2 kiegészítő csomag rákra, ami egyszeri támogatást ad (1 vagy 3 millió), illetve 18 hónapig járadékot (50 vagy 150 ezer/hó).
  Igaz, kell hozzá egy számla, de arra már az egész család biztosítható.

  Még valami: nincs közöm van a CIB-hez.

 • Gondolkodj
  Hát nemtom, szerintem a szűrővizsgálatok rendszeres kihasználásával már majdnem nullán van az ember, plusz ott a rengeteg egyéb biztosítási esemény. A prémium csomag már elég jó biznisz lehet ha beüt a ménkű (ne üssön, inkább kidobok egy csomó pénzt az ablakon, csak egészség legyen).

  Én nem értem azokat, akik drágállják meg húzzák a szájukat. A biztosító nem szeretetszolgálat, NYILVÁN úgy számolta ki, hogy a végén ő járjon jól. Viszont ha valaki nem lép be 60 évesen, mert öt évre minek, aztán 62 évesen beüt a ménkű, akkor lesz ott szomorkodás dögivel. UFF.

  Csak itt lehet jelentkezni amúgy? Én nem akarom összekötni a kommentjeimet a nevemmel, mert csak. 😀

 • ajsa
  Én kivárom a jövő év elejét, és majd a teljes palettáról válogatnék. A 3. típusú viszont biztosan érdekelne majd (ami a drága és szinte biztosan bekövetkező kórházi kezeléseket fedezi), de ha ott is 65 évesen (amikor az ember “elkezd” komolyan beteg lenni) megszűnik a biztosítás, az nem lenne igazán nyerő…. Szóval ha majd meglesz az összes egészségbiztosítás, bővül az életbiztosítás, lehetne majd erről egy összefoglaló cikket kérni?
 • Garbo
  Elkezdtem örülni, amíg nem olvastam, hogy mi nincs benne: fogászat, nőgyógyászat, terhesgondozás, lézeres szemészeti műtétek, fogászati műtétek, ápolás, idősgondozás, pszichiátria, addikt terápia, visszérkezelés, alkalmassági vizsgálatok, szépészet (pl. fogyás utáni bőrkorrekció egy kötényhasú férfinál vagy anyánál) … azaz kb. mindaz, ami egy átlagos embert érintene és amire felhasználná a prémium csomagot.
  Az évi egy teljes kivizsgálás meg nem sokkal kerül többe Ep-vel kombinálva magánban, mint az éves díja a a maximum csomagnak.
  Tehát nem értem, mire lehet felhasználni az egymillás keretet a gyakorlatban. Segítenél? Ugyanis kellene nekem 2 prémium, ha látnám az értelmét.
 • Garázs
  Fogászati kezelést (pótlás) állja?
 • Kiszamolo
  Garázs, nem. Az túl szép lenne.
 • Kiszamolo
  Garbo, amiket felsoroltál, azért kevés embert érint, viszont marha sokba kerül.

  Ha benne lenne mondjuk egy milliós meddőségi kezelés, vagy félmilliós szépészeti plasztika, akkor nem ennyibe kerülne.

  Ahogy mindenki megkötné, ha fizetne egy méregdrága fogpótlást.

  Azért a 32 doki között csak találsz olyat, ahová szoktál járni.

 • Kiszamolo
  Ajsa, senki nem biztosít 65 év feletti embereket. Ha igen, akkor horror áron.

  Egyszer mindenki meghal és zöme pont rákban vagy szívproblémában.

 • Okoska2
  Legkisebb csomag, 1 fő.
  Köszi!!
 • Családfő
  A kiszámolós életbiztosítással ellentétben, ami lényegében mindenkinek tökéletesen passzolhat, szerintem ez most nem egy ideális ajánlat azoknak, akik alapvetően egészségesen és egészségben élnek. Rengeteg a kizárás, és amit tartalmaz a biztosítás, az nem mindenkinek aktuális. Érdemes lehet végiggondolni, hogy az elmúlt években ki mennyit költött az itt fedezett területeken. (Például, az állami labor, ahová a háziorvos beutal, nálunk teljesen rendben van.) Én megvárom a teljes palettát, remélem, év elején tényleg érkezik. Az lenne az igazi, ha lenne megoldás az EP-ből fizetésre. (Megértettem a jelenlegi akadályt.)

  Nem bántásból, kíváncsiságból: aki itt tesz fel triviális kérdéseket (pl. életkor), és nem ismeri meg a lényeges részleteket, az vajon hogyan fogja eldönteni, hogy neki megfelel-e a konstrukció? Az ár önmagában semmit nem jelent. (Lásd lakásbiztosítások stb.)

 • Outsider
  Prémium csomag 2 fő
 • zotyadaf
  Üdv,

  2db komfort extra csomag

 • Homeropata
  Legnagyobb csomag 1 fő részére. Viszont még nem vagyok tag.
  A balesetbiztosítást végül ugye nem kötelező kötni? Nekem már van olyanom munkahelyemen keresztül.
  És nem gondoltam volna, hogy ilyen jó árajánlatot sikerül kiharcolnod. Van ahol triplája simán megvan. 🙂
 • Panasonic
  Kérlek segítsetek! Kiszámoló gondolkodásra tanít, de nekem most nem jön ki a matek. Kb 15 évig tudnám még igénybe venni a biztosítást. A max csomag ez idő alatt évi 85, összesen 1250e ft. Ugyanakkor: a szűrővizsgálatokat zsebből fizetve ultrahang 40e/maxi csomag, CT teljes test 90e, testtájak 20/40e. Tehát akár minden évben a biztosítás díjából komplett átvilágítást csináltathatok. A járóbeteg ellátásról: Ha jól értelmezem ezzel azt nyerem, hogy ha fáj a fejem, a hátam, a hasam stb akkor olyan rendelőbe járhatok, ahol a váróban kellemes zene szól és süppedősek a székek. De cserébe nagy valószínűséggel a város másik felén van. Ami valós előny az talán a várakozási idő rövidebbsége, illetve a hit, hogy magánban aztán tényleg érdekli a dokit az egészségem (tényleg?) De ha gond van (=műtét) ugyanúgy abba az állami kórházba utal be, mint az SZTK. Akkor mit nyerek ténylegesen? Ár/érték alapon?
 • ajsa
  Kiszámoló, hát pontosan ez az. A rák és a szívprobléma viszont -amikor kórházi kezelést is igényel- pont 65 év felett jelentkezik zömében. Ez tehát azt jelenti, hogy amikor tényleg szükségem lesz majd rá, nincs alternatívája az állami egészségügynek? Pontosabban persze van, de akkor nekem kell zsebbe nyúlni és fizetni a milliós külföldi kezelést. (Értem egyébként a biztosítót, csak így pont azt nem érem el, amit szeretnék, hogy majd egyszer ne egy állami kórházban vegetáljak öreg, rákos betegként.)
 • Gáborrrr
  Szia,
  A 4900Ft-os csomag érdekelne, 2 fő.
  Köszi!
 • Nagy Janos Zsolt
  Ilyen egeszsegbiztositast (egyeni, nem egyesuleti) elszamolja az egyik egeszsegpenztar. A biztositasban gyerekre eves dij 30e Ft, felnottnek tarifa szerint, atlag eves dija 45-60e Ft. Csaladkent az eves limit osszeadodik. Vagyis 250e+250e Ft = 500e Ft az egyik tagnak, ha a masik nem hasznalja fel. Felhasznalhato nem szerzodott partnerek fele is. Ambulans vizsgalatok, labor, kepalkoto, 1 napos sebeszet, orvosi masodvelemeny, call center van benne. Szurovizsgalat kerheto hozza, de feleslegesnek tartom. Minden evben ugyanaz. Raadasul a maganrendelok kedvezmenyeket adnak a szuresekre. Erdemes tobb felet csinaltatni: tumormaker, pajzsmirigy, stb.
 • Péter
  Érdekel, 2 főre a legnagyobb csomag.
 • Gábor
  Lenne egy olyan kérdésem, hogy olyan esetben, ha van egy epekő, amit egy hasi ultrahang kimutatott. De a vizsgáló szakorvos nem javasolta a műtétet, mivel nem okoz problémát. Azonban egyszer begyulladhat, amikor műtét hirtelen szükségessé válik. Na ilyen esetben a biztosító, hogyan fog eljárni? A probléma korábban már ismert volt, tehát ez alapján akár elutasíthatja a műtét térítését.
 • Kiszamolo
  ajsa, egy onkológiai kezelés 3-30 millió forint, a 65 éven felettiek nagy része sajnos igénybe is veszi. Szerinted mennyiért kellene adni az éves biztosítást, hogy megérje a biztosítónak?
 • Kiszamolo
  Panasonic, azt nyered, hogy nem ötven másik beteggel ülsz ott fél napot aznap, amire kaptál időpontot előtte négy hónappal.

  Persze most is mehetsz magánorvoshoz és fizetsz érte. A biztosítónak annyi a haszna, hogy ő olcsóbban kapja nagytételben ugyanazt, mint te.

  De persze ő is keresni akar rajta.

  El kell dönteni, megér-e neked évi 80 ezret. (Ennek egy része visszajön az éves szűrővizsgálaton.)

 • nemtom

  “Az évi egy teljes kivizsgálás meg nem sokkal kerül többe Ep-vel kombinálva magánban, mint az éves díja a a maximum csomagnak.”

  És itt van a lényeg. A kivizsgálás majdnem a maximum csomag ára, viszont a biztosítás sok más dolgot is lefed, amit egy eygszerű vizsgálat nyilván nem.

 • Garbo
  @Gábor
  Off félig, de nyugvó kő mire problémát okoz, addigra jó eséllyel az a probléma, hogy szétirritált a hasnyálmirigyet, aminek két kimenetele van:
  a, hasnyálmirigy-gyulladás, ami kvanagy szívás és kihat az életminőségedre hosszú távon
  vagy
  b, hasnyálmirigyrák, ami meg … kb. kampó.
  Esetleg epehólyagrák.
  Ha meg gyulladásban műtenek (nem fognak, csak sürgősségi alapon ebben az esetben, különben hónapokig diétáztatnak előtte, nem véletlenül), akkor egyfelől nem laparoszkópia, hanem keresztbevágnak, másfelől jó eséllyel étkezési rendellenesség marad vissza egy életre, plusz hasmars is.
  Vetesd ki a jófenébe azonnal, és ne törődj a térítéssel!

  Pardon. Nem anyagi kérdés, de megfizethetetlen.

 • Garbo
  @Kiszámoló

  Igen, értem. Azonban -hála istennek- nem érint az éves kivizsgáláson kívül semmi. Nőként érinthet még a terhesgondozás-szülés, de az nincs benne, vagy valami fogászati probléma. Ebben az esetben még gondolkodom rajta. Pedig első blikkre eléggé megörültem neki.

 • Vagi Róbert
  Prémium csomag 1 fő, komfort extra 1 fő, komfort 1 fő
 • Agent
  a legnagyobb csomag érdekelne engem is.
 • A legnagyobb csomag erdekelne. 2 fo elore is koszonom!
 • Siculus
  Köszönöm, jó lehetőség, érdekel: 1 (esetleg 2) fő prémium.
 • Moravetz Csabáné
  Érdekel a legnagyobb csomag 1 fő
 • Boldogh Tamás
  2 prémium csomag érdekel. Köszönjük!
 • Moravetz Csabáné
  Legnagyobb csomag érdekel 1 fő
 • rosen
  Úgy tudom, hogy a munkahelyi baleset esetén ha a a baleset a munkáltató hibájából történt, akkor az OEP behajtja az ellátás költségét a munkáltatót. A tájékoztatóban erre vonatkozóan viszont nem találtam kizárást, tehát a biztosító ebben az esetben is vállalja a költségeket? Ez különösen érdekes akkor, ha a munkáltató köt biztosítást az alkalmazottaira.
 • Kiszamolo
  rosen, a biztosítónak semmi köze az OEP-hez. Ő azt ígéri, hogy ekkor és ekkor fizet.
 • Zoarden
  Érdekelne a legnagyobb csomag két főre- Köszi!
  Még nem vagyok egyesületi tag. Online jelentkezés megvolt, papír alapú folyamatban.
 • Havasi Péter
  Én is érdeklődnék a legnagyobb csomag iránt, 1 fő. Köszönöm.
 • Surtya Zsolt
  Szia

  A prémium csomagra 1 fő .

  Köszönöm.

 • Gy.
  Legnagyobb, Prémium csomag 1 fő.
 • Hgaobr
  prémium csomag. 1 fő.
 • Z Tamas
  Legnagyobb csomag, 1 fo
 • János
  A legnagyobb csomag érdekel, 2főre.
 • Kezed
  Mindegyik csomagnál ezerszer jobban megéri az egyesület. Havi cirka 4000 forint csak, es sokkal tobbfele szakorvos van benne, mint itt az 5ezres csomagban. Rádmadásul szintén Advance Medical. Ezt még nem láttad, Miklós?
 • Kiszamolo
  kezedben, ha elolvasod, annyival rosszabb, amennyivel olcsóbb. Eleve sokkal kisebbek a limitek. Azt se gondolnám, hogy 32 féle orvosnál több lenne a 29, amit ad.
 • Keze
  Kiszamolo, ezt írtad:
  “Az eggyel drágább csomag ugyanez, de önrész nélkül, semmit nem kell fizetned, az orvos a biztosítónak küldi a számlát. Ez havi 4.900 Ft. Éves felső limitek ennél a két csomagnál: labor 25 ezer Ft, járóbeteg-ellátás 300 ezer forint, nagyértékű diagnosztika 250 ezer Ft, egynapos sebészet 300 ezer forint.”
  Az “ugyanez” ha – értelemszerűen – az előző bekezdésre vonatkozik, akkor 16 féle járóbeteg ellátást jelent, és gyakorlatilag pont a limiteket 4900Ft-ért, míg ott a 29-féle (!) szakorvosi ellátás kerül 4150Ft-ba hasonló éves limitekkel..
 • Hadam
  komfort extra 1 fő
 • Homeropata
  Körülbelül mikor várható visszajelzés? Illetve hogy fog történni ha megvan a megfelelő számú jelentkező?
 • Kiszamolo
  Homero, most kértem ajánlatot egy másik biztosítótól, mintha az egy kicsit olcsóbb lenne, de még nem biztos.
 • András
  Prémium/Komfort Extra csomag 2 fő.

  Miklós, egy kérdés: jól látom, hogy az MKB által nemrég kidobott hasonló konstrukció (mkbep.hu/tagoknak_betegsegbiztositas_plusz.html) valahol az Aegon Prémium, illetve Komfort Extra csomagjai egyes elemeinek összevegyítésével “egyenértékű”?

 • Kiszamolo
  András, én is néztem, de sokkal rosszabbak a paraméterei.
 • Vraskó Péter
  Komfort extra csomag 2 fő
 • zotyadaf
  Üdv,

  Remélem lesz jobb ajánlat, mert a kezed által leírt jobbnak tűnik.
  Ránéztem a honlapon és tényleg, ugyanolyan paraméterekkel olcsóbb mint az általad ajánlott.
  Szóval részemről sztornó egyelőre.