Decathlon rent: nem muszáj megvenned

2023-07-21
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A héten elmentünk a fiammal a Balaton mellé sátorozni. Egyik ismerősömtől kaptam kölcsön egy Arpenaz 3 Fresh&Black sátrat, a Decathlon csodasátrát, ami a vastag fekete szövetnek hála nem engedi át a napfényt és a vastag külső szövetnek hála a nap nem melegíti fel annyira.

Az elgondolás remek volt, a kivitelezés pedig egy kínzással felért. Minden éjszaka egy rémálom volt, ugyanis a vastag szöveteknek és a minimális szellőzésnek hála minden éjjel hőgutától és oxigénhiánytól szenvedtünk. A termék nyári sátornak teljesen alkalmatlan volt, viszont kínzásra elsőrangú, bármelyik titkosszolgálat használhatná. Mindenki mindent beismerne, csak hogy kiengedjék a sátorból, hogy levegőt kapjon és egy kis hűsítést odakint. Úgy benntartotta a meleget a sátor, hogy nem lehetett kibírni, miközben kint 20 fok volt csak éjszaka. S a pici, kéttenyérnyi szellőző a sátor tetején sem segített a komfortérzetünkön. (Miközben a sátor egész nap az árnyékban volt, egyszerűen a vastagsága és a szellőzés hiánya miatt a saját testünk hője melegítette fel elviselhetetlenre minden éjszaka. Második éjszaka már le is bontottuk a külsőt, de természetesen elkezdett esni, úgyhogy tehettük vissza és szenvedhettünk tovább...)

Mikor tegnap hazajöttünk, elmentem sátrakat nézni kíváncsiságból, mert éreztem, hogy azért ennél vannak sokkal jobb sátrak is, amit legközelebb tudnánk használni. Nézelődés közben botlottam bele a Decathlon Rent lehetőségébe, teljesen véletlenül a bolt egyik szegletében.

Gondolkoztam már azon, hogy például jó lenne kipróbálni a SUP-ot, hogy tetszik-e a gyerekeknek. De ha tetszik is, miért vegyen meg alsó hangon százezer forintért, ha egy nyáron néhány napot használnánk, ha egyáltalán bejön nekik. S mivel két gyerek van, nem egy, hanem mindjárt kettőt vagy hármat kellene venni. S kellene lapát is, mentőmellény is és pumpa is mindjárt.

Elmennénk tekerni valahová, de miért vegyek egy kerékpárszállítót az autóra, ha évi néhány alkalommal használom csak? Utána pedig egész évben kerülgethetem a garázsban.

Esetleg kipróbálnád az elektromos kerékpárt, mielőtt megvennéd?

Ezeken a problémákon segít a Decathlon Rent.

480 ezer forintos elektromos kerékpár egy napra:

250 ezer forintos sátor egy napra:

130 ezres SUP:

Evező, mentőmellény, pumpa 590 Ft/nap.

Sajnos sok mindent nem lehet bérelni, de nekem tetszik az ötlet. Amiket megnéztem termékeket az üzletben, elég újaknak tűntek, szóval nem egy leharcolt állományról van szó.

S igen, biztos vannak más sportszerkölcsönzők is, ebben talán az a jó, hogy egy nagyáruház van mögötte és sok helyen elérhető. (Bár a kínálat minden üzletben más.)

Ha neked van negatív vagy pozitív tapasztalatod a dologgal, várjuk a hozzászólásod.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram