Degiro online bróker

Többen kérdeztétek már a véleményem a Degiro-ról, ami pár hónapja indította el a magyarországi működését.

A Degiro egy klasszikus online bróker, annak minden előnyével (olcsó) és hátrányával. (csak online elérhető, korlátozott szolgáltatásokkal. Ez nem gyakran, de tud fájdalmas lenni.)

Hollandia második legnagyobb brókercége, most terjeszkedik Európában.

Ami jó benne, hogy sok piacot közvetlenül elérsz és igen alacsony kereskedési díjakkal üzemel. (Összehasonlító árak itt, teljes árlista itt. Érdemes megnézni az összehasonlító árakat a többi piaci szereplő miatt is. Nem véletlen, hogy én a KBC javasoltam eddig is.)

Kerestem adatokat, hogyan állhat a cég pénzügyileg (drága dolog a terjeszkedés és az ehhez kapcsolódó marketing), de sajnos semmit nem találtam. Ennek ellenére úgy gondolom, pénzügyileg nem lehet baj a céggel, bár ez az adatok hiányában csak megérzés. Jó lenne látni egy mérleget.

A hatalmas hátránya a cégnek, hogy nem kínál TBSZ számlát, így számomra már érdektelenné is vált. Mivel “buy and hold” befektető vagyok, vagyis egy befektetést éveken át megtartok, nem vonzó az, hogy egy-egy vásárláson pár száz forintot nyerhetek, ha cserébe több tízezret, ha nem százezret bukok azon, hogy nem tudom kihasználni a TBSZ számla adóelőnyét. (Erről bővebben itt írtam.)

Röviden: ha te aktív játékos vagy, aki napi szinten adsz-veszel és valamiért hanyagolod a TBSZ számlát, mindenképpen jól jársz a Degiro-val, de vedd figyelembe, hogy nem csak az árak, de a szolgáltatás is a fapados kategóriában versenyez. Ha hosszú távon fektetsz be és alacsony a kereskedési sebességed, a TBSZ hiánya miatt szerintem nem nyersz, sőt ráfizetsz a Degiro-val.

További infók a Degiro magyar nyelvű oldalán itt.

Share

34 hozzászólás

 • Németh Marcell
  Nem ajánlom. Nekem hetek óta ülnek a pénzemen. Beregisztráltam, befizettem az összeget, de nem tudtam bejelentkezni (blokkolva vagyok). Pár emailváltást követően (angolul! és a magyar számon is csak angolul beszélnek, bár furcsa mert a fenyegetőzésem után visszaírtak magyarul) kiderült hogy állítólag amerikai állampolgárként regisztráltam (erre nem emlékszem, de csak egy pipát jelent szóval akár véletlen bepipálhattam). Ezért lakcímkártya, személyi meg mindenféle adatokat kértek tőlem, hogy igazoljam nem vagyok amerikai állampolgár és akkor aktiválják a hozzáférést. Erre nem voltam hajlandó ezért visszakértem a pénzt. Ezt pedig a fenti okokból szintén megtagadták. Na tehát mégegyszer: Magyar címmel, magyar adatokkal regisztráltam majd magyar bankszámláról, forintba utaltam nekik. És nem hajlandóak visszautalni az összeget amíg nem igazolom hogy NEM vagyok amerikai állampolgár. Folyt köv.
 • Németh Marcell
  Folyt: Tehát mindeféle igazoló dokumentumok nélkül beregisztrálhattam “amerikai” állampolgárként de ahhoz hogy megszüntessem a regisztrációm és visszakapjam a pénzem igazolonom kell hogy nem vagyok az. Az emailbe pedig pontosan ezt írták: “Any payment which has been sent by US person will be returned to counter account.” És igen, a magyar számon csak angolul lehet beszélni és megkértek hogy írjak emailt szintén angolul. Én úgy tudom, hogy a magyar törvények értelmében a pénzügyi cégeknek (de bármi másnak is) kötelező magyar ügyfélszolgáltatot fenntartaniuk. De az is negítívum, hogy nem lehet demószámlát nyitni, hogy legalább a kezelőfelületet meg tudjam nézni.
 • Németh Marcell
  Fejlemények: PSZÁF említése után már nem volt fontos a nem amerikai létem igazolása és egyből visszautalták az összeget.
 • Kiszamolo
  Na ez a hátránya a fapados létnek. Meg hogy most keresik a magyar kollégát, Szófiába.
 • Manolin
  Továbbá érdekes, hogy a degiro.de és degiro.at honlapok alapján jóval kedvezőbb áron lehet elérni a német és osztrák piacot mint a magyar ügyfelek számára fenntartott degiro.hu-n. A magyar piacon már úgyis van egy nagyon olcsó szolgáltató a Random, a Degiro pedig ha 100e alatt kötünk nem éri meg, hisz 0,1%+100Ft, a Random a 0,2% min 99Ft-al jobban megéri. A Degiro esetén tehát érdekes, hogy a bécsi tőzsdét az osztrák ügyfelek mért érik el olcsóbban mint a magyarok, ahogy a német tőzsdét a német ügyfelek olcsóbban érik el, bár lehetséges hogy német számlát is lehet nyitni magyarként. Azért a bizalom érdekében igazán lehetne egy hazai ügyfélszolgálatuk, egyelőre nem nyitnék számlát náluk. A KBC-nél egyébként olcsó a devizaváltás?
 • AAA
  USA-ra a 0,50 € + USD 0,004 részvényenként nem lenne rossz ár, de nincs real time adat (ahogy Magyarországra sem), azért ez így érdekes elképzelés a részükről.:)
 • Endre
  Fura cég ez a derigo, kb. egy éves cég(!), egy halom gyermekbetegséggel (az interbeten rengeteg panaszt olvasni róluk), de közben már Magyaroszágon (is) terjeszkednek.
  A szolgáltatás a neten fellelhető információk alapján ultra fapados, és emellett kaotikusak a belső folyamatok is.
  Én csak kalandvágyoknak javaslom a számlanyitást, alapos tájékozódás után. Itt nem a TBSZ hiánya az egyetlen komoly gond.
 • Manolin
  A degiro.nl-t és degiro.eu-t is érdemes átnézni, 2008-ban alapították a céget Hollandiában, ami sztem vonzó azok a kedvező díjak, a kbc-nél sajnos a min díjak elég magasak, hiába veszünk csak 20 részvényt, a min 8-9€-t v akár többet is ki kell fizetni, a Random Capitalnál meg igazán csak az USA piac éri meg ahol 0,1-0,2% 2$ a min díj, az európai piacon azonban 0,25% min 6,5€. Szóval sokat kell még javulniuk hogy valóban ügyélbarát, jó szolgáltatásokat biztosítsanak, mert egyelőre csak a díjak kedvezőek, továbbá hogy a látraszóló pénzre is adnak kamatot, amit egy hozamgarantált pénzpiaci alapba fektetnek, ha az ügyfél nem fekteti be.
 • Endre
  jogos, pontosítom, hogy a magánbefektetők részére nyújtott szolgáltatás működik kb. 1,5 éve(2013 szeptemberében indult). Maga a cég valóban régebbi, csak korábban nem azzal a szolgáltatással foglalkozott, amit most eladni szeretne.
 • Flimo
  Ennél, vagy ha a randomnál regisztrálok, akkor egy magyar leány-fiók ügyfele leszek? Szóval amikor külföldre költözök, ugyan úgy kereshetek egy ottani szolgáltatót?
 • Áron

  A Randomcapital nem leányfiókja semminek, hanem egy magyar brókercég.
  randomcapital.hu/a_random_capitalrol_bemutatkozas.html

  2011 óta vagyok ügyfelük, és elégedett vagyok a szolgáltatással.

 • Gábor
  Degironál úgy működik, hogy a “helyi” piac elérése mindig olcsóbb. Ha német számlát nyitsz akkor a német az olcsóbb, ha magyart akkor a magyar. Nem kötik meg a kezedet, bárhol nyithatsz magyarként is számlát. Van telefonos ügyfélszolgálat, ahol engem profi módon kiszolgáltak. Hiába nyitsz német számlát a magyar ügyfélszolgálaton ugyanúgy kiszolgálnak.
  A probléma a külföldi számlával az adóbevallás problémája, mindig átszámolni a nyereséget, veszteséget megfelelő mnb árfolyamon, amit a degiro szerintem nem fog neked megtenni. (legalábbis egyelőre)
  Én nyitottam itt is, ott is számlát, a magyar piacon tökéletesen teljesült a megbízásom, ellenőriztem tényeg a piacra is bekerült a megbízás, tehát nem kamu 🙂 A németig még nem jutottam el, de ott egy holland számlára kell utalni az eurót.
 • buyandhold
  A TBSZ szlával kapcsolatban lenne kérdésem.(pontosabban egy b verzióval kapcsolatban).
  Szóval, ha én buy and hold befektető vagyok, de olyan külföldi brókernél van szlám, ahol nyilván nincs tbsz, akkor működik-e a köv.:
  ha jól tudom, csak realizált nyereség után kell adót fizetni. ha pl 10 év múlva egy időben lezárok minden pozíciót, akkor 2025-ben keletkezik nyereség, ami után adót kell fizetni. mi van akkor(persze megfelelően nagy összeg esetén) ha ebben az évben 183 napot külföldön töltök (mondjuk Thaiföldön koktélt szürcsölgetve). ekkor itthon elvileg nem kell a nyereség után adót fizetni.(a thaiföldi nav meg nem fog utánam jönni)így gyakorlatilag megoldott a külföldi tbsz, mivel megélhetési ktg. itthon is van, max egy lakást kell bérelni 6hónap+pár napig.
  Szóval ez a megoldás működik, vagy orbitális butaság?:)
 • Manolin
  Gábor, szóval ajánlod? Amúgy szerintem csak a külföldi piacok miatt éri meg számlát nyitni, 100eFt alatt jobban megéri kötni a hazai piacon, a DeGironál 100Ft-ot a 0,1%-hoz tuti hogy hozzáadnak költségként. A német és osztrák piac miatt megéri, pl a bécsi tőzsdén nagyon nem mindegy hogy 2€ a min díj vagy 11€ mint pl az erstenél, kbc-nél, erste-t abszolút nem ajánlom. Hiába a banki hátterű brókercég, ha egyszer nem korrekt, pl SaxoBank, az Interactive Brokers sem banki hátterű mégis tőzsdén jegyzett társaság, kereskednek a részvényeivel a szabadpiacon, a saját tőkéje is közel 10mrd $.
 • Manolin
  Gábor, ha német v osztrák számlát nyitnék náluk, mindenképp a német és osztrák honlapon kezdeményezzem a számlanyitást, vagy lehet a magyar honlapon is?
 • Gábor
  Manolin: az adott ország honlapján kell kezdeni a számlanyitást, mindig ellenőrizd az árakat:
  degiro.de/preise/
  degiro.at/preise/

  de ha bizonytalan vagy, akkor kérj segítséget akár az ügyfélszolgálattól, nehogy bukj már a számlanyitáson is! 🙂

  ami miatt engem érdekelt az az eurós számlavezetés, és az eurós befektetés olcsósága. a hazai döglött piacra nekem bőven elegendő az ebroker szolgáltatása, ahol extra számlavezetés díj sincs, ha cib online számlacsomagod van. csak kíváncsiságból próbáltam ki a degiro.hu-t.

 • Manolin
  Gábor, ha csak forintom van, attól még tudok utalni a DeGiro külföldi számlára?
 • Gábor
  Manolin, nem értem a kérdést. A külföldi degiro számlák nem forintban vannak vezetve. Tehát oda devizát kell utalni. Ha forintot utalsz akkor a degironak kell átváltani, ki tudja milyen árfolyamon…

  Közben teszteltem a német degiro-t, pöpecül ment a xetrán vásárlás.

 • Nagy Attila
  Buyandhold-nak valasz:

  Amig magyar allampolgar vagy, addig Magyarorszagon adot kell fizetned minden jovedelem utan. Fuggetlenul attol, hogy eppen hol tartozkodsz. Ha igy mukodne, akkor a fizetes napjan mindenki elmenne kulfoldre, hogy ne kelljen adot fizetnie.

  A szemelyijovedelem adonal vannak egyezmenyek, amik a kettos adozast elkerulik, de itt nnem szja-t kell fizetni.

  A c opcio mukodik, es a magyarok 90%-a ezt csinalja: nyit weben kulfoldi szamlat, es elfelejti bevallani a NAV-nak. Egyebkent a Degiro “magyarositas” is kb. annyi lehet, hogy ha kulfoldi szamlat nyitsz nallunk, akkor nem jelentenek a NAV-nak, ha magyart, akkor igen…

  TBSZ nelkul sajnos nem er semmit, de erre majd elobb utobb ok is rajonek, lahat par ev mulva lesz…

 • Kiszamolo
  Nagy Attila, ez így nem igaz. Csak akkor kell adót fizetned, ha közben itthon is élsz.

  Ha kiköltöztél közben például Írországba és semmi magyar kapcsolatod nincs, az azokban az években szerzett jövedelmed után nem kell adóznod itthon, ha ott leadóztad. (És lehet, hogy ott adómentes, például a külföldről származó osztalék, ha nem viszed be az országba.)

  Vagy pl. Németországban az első x ezer euró kamat is adómentes évente.

  Sokan csinálják ezt.

 • buyandhold
  Kedves Attila, köszi, de az alapokkal(sőt anál jóval többel) tisztában vagyok. Nem véletlenül írtam 183 napot pl. Az adózásnak semmi köze az állampolgársághoz. Ahogy Kiszámoló is leírta, ott adózol, ahol élsz, ha egy adott évben 2 országban, akkor ott, ahol 183+ napot töltöttél.
  A külföldi online számlákkal kapcsolatban is jó, ha tudod, h az eu országok között már évek óta működik az automatikus adatcsere, ezért ez a megállapításod sem helyes.Sőt 2016-17-től oecd szinten életbe lép az aeoi, ezért pl. a Kajmán szgk-en sem leswz eldugva a pénzed.
  (2014-től pl usa-val él a fatca)
  a degiroval kapcsolatban: jelenleg a bróker cégek nem jelentenek, csak a bankok. ez 2016.01.01-ével már nem így lesz (lásd. aeoi).
  ezt a fizetés napján mindenki elmenne külföldre opciót nem nagyon értem, hiszen nem elég 12 nap(havi fizu esetén) hanem min.183 kinti tartózkodás kell.
  azért köszönöm a hozzászólást. esetleg valaki, aki ért is ehhez?:)
 • Gábor
  szerintem legjobb ha egy adótanácsadóhoz fordulsz akinek van felelősségbiztosítása, és ha esetleg téved, le tudod rajta verni. vagy javaslom a NAV általános tájékoztató vonalát hívd fel: nav.gov.hu/nav/nav_kapcsolat
 • Csaba
  TBSZ számláról jut eszembe, hogy van egy biztosításom, ami min 3,5% hozammal működik. Arra készültem, hogy megszüntetem, de most épp magasabb ez a 3,5% mint amit a legtöbb helyen adnának nem akciós kamatként. Érdemes még bent hagyni?
 • Manolin
  A DeGironál érdemes lehet német v osztrák számlát nyitni úgy, hogy jelenleg csak HUF-al rendelkezem, kedvező árfolyamon váltják át? Úgy tudom ha magyar számlára utalok HUF-t, a tranzakció előtt is át lehet váltani, automatikusan annyi $-t v €-t vált át, amennyire szükség van a részvények megvételéhez.
 • Gábor
  igen lehet huf számlán is eurós papírokat venni, és igen van devizakonverzióra lehetőség. viszont beutalni és kiutalni csak huf-ban tudsz a magyar degiro számlánál. ha nincs euród akkor csak akkor érheti meg külföldi degiro számlát nyitnod, ha úgy gondolod hogy a tranzakciós (értékpapír vétel/eladás) díjak miatt jobban fogsz járni egy külföldi számlával. mivel bankból devizát utalni drágább mint hufot ez a külföldi számla ellen szól, viszont hogy hol éri meg legjobban a forintot devizára váltani (bankban, degironál, vagy utcán), annak neked kell utánajárnod (tipikusan az utcai pénzváltóban éri meg a legjobban, de annak meg egyéb hátrányai vannak ha előtte ki kell venned a forintot a számládról). még 1 fontos dolog lehet, hogy transferwise meg társaival nem lehet befektetési szolgáltatókhoz devizát utalni.
 • Manolin
  A legolcsóbb devizaváltáshoz a megoldás a bankkártyás átváltás, amelynek esetén szinte középárfolyamon lehet devizát váltani, a művelet online vásárlásnak minősül, ezért olcsó. Ennek lehetőségét lehetne felvetni a DeGironak, néhány brókercégnél már van erre lehetőség. Esetleg lehetne szólni a DeGironak, hogy legyen ugyanolyan olcsó a tranzakciós költség bármely ország ügyfele számára. A legolcsóbb devizaváltás talán ez lenne. Te hogy szoktál devizát váltani?
 • Kiszamolo
  Az a legolcsóbb váltás úgy 1,5% szokott lenni bankkártyánál…
 • Gábor
  igen szoktam devizát váltani. A CIB banknál vagyok és szörnyen rossz árfolyamon váltanak. Nem középárfolyamon, hanem deviza eladási árfolyamon. Jelentősen olcsóbb az utcai pénzváltó mint a CIB bank, még úgy is, ha felveszem a váltani való pénzt. Viszont bankja válogatja, hogy ki milyen árfolyamon vált. Azért mondtam, hogy utána kell járni.
  Degiro nem fogad bankkártyás befizetést, semelyik országban.
  Azon befektetési szolgáltatók ahol bankkártyával tudsz bejuttatni pénzt (forexre gondolok, mivel mást nem ismerek), ott meg jelentős plusz költséget számítanak fel a bankkártya használat miatt (tisztelet a kivételnek).
 • Manolin
  A bankkártyás devizaváltásnál arra gondoltam, amikor forex bróker cégnél lehet váltani, azonban ez a 1,5% honnan jött? Amikor vki az ebay-n vásárol, ott is fizethet bankkártyával és ez vásárlásnak minősül, nem az összes társaság számít fel 1,5%-ot, ez a deviza váltás is ilyen, hisz online vásárlásnak minősül, ami lehet akár olyan olcsó is mint egy normál üzletben történő vásárlás.
 • Gábor
  a 1,5% az az árrés amibe kerül a váltás. igen amikor boltban vásárolsz akkor is kifizeted. lehet hogy ez is megérne egy cikket 🙂 (bár lehet hogy van csak én nem tudok róla)
 • buffET
  Most beszéltem a magyar ügyfélszolgálattal, és még idén tervezik a TBSZ számla nyitásának lehetőségét magyar ügyfeleknek.

  Egyetlen fura dolog, amit nem értek, az következő kérdésre adott válasz:

  “Hol érhető el a társaságuk indulás óta auditált pénzügyi kimutatásai?”

  Cégünk pénzügyi kimutatásai jelenleg nem nyílvánosak, ezért ezzel sajnos nem tudok szolgálni.”

  Ezt kis gyanút kelt bennem mindenképpen, pedig az ár tényleg nagyon kecsegtető…

 • Stanlee
  a B.V. az a magyar kft-nek felel meg. Nem tudom, hogy hollandiában az általad kért adatokat kiadják-e. pl. Svájcban vagy Luxemburgban csak pénzért lehet beszerezni a kft-k beszámolóját, nem úgy, mint itthon. Az is lehet, hogy nincs nekik még, Németországban 2-3 év is lehet, mire egy cég éves beszámolója kompletten hozzáférhetővé válik. Az én volt munkaadóm nyilvános beszámolója 2012-es, és azt is módosították 2014-ben 🙂
 • Stanlee
  Most neztem az oldalukon, hogy bevezettek egy 700-as listat, ami alapjan havonta egyszer egy adott ISIN-hez egy ingyenes tranzakcio tartozik (vetel/eladas). Szerintem ez alapjan naluk mar megeri havi kisebb osszegekkel is megtakaritani ETF-be. Az egyszeri magas dij mondjuk egy havi 20000 HUF-os megtakaritast nem tett gazdasagossa, ez most valtozni latszik.
 • lama
  engem erdekelne ez a degiro
  de amit nyerhetnek a jutalekon, azt vesztem az adon…magyarul amig nincs tbsz, addig sajnos nem opcio
  (szerintem sokunknak) : ((((

  Kedves degiro, tessek bevezetni a tbszt, s akkor minden magyar nalatok kot ki!
  (erdekes kis arverseny alakulna) 😉
  ti tudtok errol barmit? degiro + tbsz temakorben