Ingyen balesetbiztosítás minden gyereknek

Sokan nem tudják (én sem tudtam), hogy az állam köt balesetbiztosítást minden 3 és 18 év közötti gyerekre. Ez idén a Groupamánál van.

Falnak nem mész az összegtől (3 ezer forint csonttörésre, 200 ezer forint baleseti halál esetére, 300 ezer forint 100%-os baleseti rokkantság esetén), de azért érdemes tudni róla. (Bár reméljük, soha nem lesz rá szükség. Részletek

Erről jut eszembe, most van kialakítás alatt egy új életbiztosítási csomag az egyesület számára.

Ha akarjátok, abba most tudunk kérni balesetbiztosítást 18 év alattiaknak. Lenne-e rá igény?

Évi 8.270 Ft lenne és az alábbi összegeket fizetné:

Baleseti halál 20 000 000 Ft

Közlekedési baleseti halál 10 000 000 Ft

Közlekedési baleseti rokkantság 10 000 000 Ft

Baleseti rokkantság 20 000 000 Ft

Baleseti kórházi napi térítés plusz (10. naptól) 15 000 Ft

Baleseti műtéti térítés 200 000 Ft

Köszönjük Annának a hírt.

 

 

Share

52 hozzászólás

 • Pallos Levente
  Rossz nyelvek szerint ezért kellett szponzorálniuk a Fradi stadiont.
 • cromofag
  +1 érdekel a lehetőség, illetve egyéb családi konstrukció. (2+3)
 • lastoth
  Szia Miklós – én biztosan kötnék mindkét gyerkőcre.
 • antenna
  Miklós, esetleg családi csomagot ki tudtok alkudni? Mondjuk max. 3 18 év alatti gyerekig. Vannak ilyen konstrukciók a piacon, én jó ötletnek tartom, mert egy havi díjjal mindenki biztosítva van, nem kell többször vagy több felé fizetni és talán kedvezményesebb, mint egyesével.
 • lala
  Engem érdekelne!
 • SpongyaBob
  Évi 8.270 Ft-ért engem érdekelne.
 • Géza
  Én alapból nem értem, hogy az állam miért költ ilyesmire. Egyrészt maga a biztosítási díj, másrészt hogy évente versenyeztetik a szolgáltatókat, értékelik az ajánlatokat, szerződést kötnek, ezzel foglalkoznak köztisztviselők valamilyen hivatalban.

  És ezért kap az állampolgár egy jelképes összeget, ha valami történik. Szerintem sokan be se jelentik, több a munka vele, mint 3000 Ft. Magánemberként sem értem, hogy minek a gyerekre balesetbiztosítást kötni. Nem fog gyorsabban gyógyulni a törése attól, hogy kap pár ezer Ft-ot.

 • PöLö
  Az államiból mi két éve nem láttunk pénzt (törés) valami agyrohasztó adminisztratív vacakolás miatt.

  Az egyesületi gyerekbiztosítás érdekel, köszi a szervezést.

 • Garázs
  Miklós!
  Kitehetnél egy-egy űrlapot, ahol az e-mail címüket megadnák azok, akiket érdekel az élet, egy másikat akiket az egészségbiztosítás érdekel. (Engem például ez utóbbi.) Amikor megszületik az adott termék e-mailben tudnád értesíteni az érdeklődőket.
 • jz
  Igen van rá igény!
 • Kiszamolo
  Géza, egyébként tényleg hülyeség. Az állam azért nem szokott biztosítást kötni, mert egy biztosító profitorientált, egy állam van akkora, hogy jobban jár, ha a kárt fizeti, mint az éves biztosítási díjat.

  Itt is mondhatná az állam, hogy ennyi pénzt kiutal, ha kár keletkezett. Az egészségügy lejelenti, a Kincstár kifizeti, viszontlátásra.

 • Adócsaló vállalkozó
  +1 érdekel
 • PL
  Kedves Miklós,

  Érdekelne a csomag, főleg ha lenne felnőtt baleset biztosítás is. Az életbiztosításba nem fértem bele, de egy balesetbiztosítás kellene a családnak.

 • S.E.
  Igény volna rá, igen!
  Én sem fértem be az életbiztosításba, kötöttem balesetbiztosítást a családra, ennek a többszöröséért. Engem is érdekelne az is, ha nem csak gyerekekre vonatkozna.
 • Anna
  +1 a gyermekbiztosításra … illetve a családi csomag nem is badarság, vagy olyan családi, hogy egyben lehetne kötni a családban a közeli hozzátartozókra és a gyermekekre (van 5 felnőtt és 1 gyermek). Nézem ezt az 5000Ft-osat hónapok óta. Jutányos nagyon, de lusta vagyok kitölteni és utalni személyenként.
 • [rastyve]
  Kedves Miklós,

  igen, érdekelne.

 • NAR
  Pontosan mire lenne jó egy ilyen biztosítás? Érvényes külföldön is (és akkor nem kell síeléshez utasbiztosítást kötni)? Itthon fizeti a TB a gyerek ellátását – vagy vannak magángyerekkórházak, ahol lehet költeni?
 • szak123
  Érdekel! 18 év fölötti is érdekelne.
 • Taki
  Komplett családi engem is érdekelne!
 • Music is my destiny
  A biztosítást nem értem, a fenti számok 1 főre vonatkoznak? Én jelenleg az Erste baleseti védelmének Prémium csomagját fizetem az egész családra, pont Miklós ajánlotta. Na az 5290 Ft/hó árért védi az egész családot, bár néhány esetben rosszabbak a térítési díjai.

  Én szívesen kiadok akár havi 5000-et is, ha van rá lehetőség, szerintem érdemes lenne egy nagyobb csomagot is összeállítani. Mondjuk nem évi 8000 Ft-ért, hanem 20000-ért, arányosan nagyobb térítésekért.

 • Dax Ildikó
  Nekem már 18 fölöttiek a gyerekek, de családi biztosítás érdekelne.
 • MTibi725
  Mi is biztosan kötnénk 2 gyerkőcre, a meglévő egyesületink mellé
 • Inevitable
  Hol a trükk? Évi 8300 forintért majdnem ugyanazt tudja mint a havi 5000 forintos (évi 60ezer) korábbi életbiztosítás?
  Valami nem kerek.
 • Kiszamolo
  Inev, hatalmas a különbség. Ez csak balesetre fizet.
 • RacskoD
  +1 érdekel, 1 év múlva +2.
 • Jóska Pista
  Gyerekre miért kell biztosítást kötni?
  Mert családfenntartónál értem, a kiesett jövedelmet pótolja a biztosítás, de egy gyerek kéz törésénél mit kompenzál az a 3000 forint?
  Olyan, mintha szerencsejáték lenne, ahol akkor nyersz, ha valami baleset történik. Egyedül rokkantság esetén érzem értelmét.
 • Tucsok
  Én most felelősségbiztosítást keresgélek… Németországban, Amerikában pl. kb. alapelvárás, hogy legyen, nem is vészes az ára (Németországban pl. 40 eurós éves díjért 5000-5M EUR körüli összegig biztosít a különböző esetekre – ebben benne van pl. ha a gyerek betöri focizás közben a szomszéd ablakát vagy a sokmilliós orvosi költsége is valakinek, akit elütsz biciklivel). Tud valaki ilyet itthon, esetleg az egyesületben várható, hogy lenne ilyen? Neten keresgélve csak ilyen vállalati csomagokat találtam…
 • Kiszamolo
  Jóska, igen, a rokkantság a legfontosabb. Voltam már olyannál, ahol a gyerek tolószékes lett baleset miatt.

  Kórházi napi díj, műtét is jól jöhet, mert az is sokba kerül a családnak.

 • Kiszamolo
  Tücsök, több biztosítótól kértem, senkinek nem volt eddig.
 • Családfő
  Tucsok, a lakásbiztosítások jellemzően tartalmazzák ezt. Ha nem a fapados változatot kötöd, akkor értelmes összegről beszélünk.
 • Fairy
  Hmm, azért kíváncsi lennék, mennyibe is kerül az adófizetőknek ez az “ingyenes” biztosítás.
  Azt hiszem ez egy maradvány a Kádár-korszakból – akkor is volt ilyen, csak nem egy magánbiztosító csinálta, hanem az állami.
  Ott persze papíron nem keresett az ÁB semmit a dolgon – de hát az ezen dolgozó munkatársakat is fizetni kellett valamiből.

  Egy demokratikus rendszerben nagy előny, hogy minden állampolgár számára látható ez a költség, és ha a többség úgy dönt, le lehet mondani;
  sajnos a mai magyar valóság az, hogy már a szerződés létét se propagálják, a kifizetést meg úgy kell kiperelni a kormányból; arról már nem is szólva, hogy a többség nem képes változtatni, ha kiderülne, hogy nem éri meg.

 • Családfő
  Miklós, minket is érdekelhetnek az új ajánlatok (a rég várt egészségbiztosítás is), várjuk a részleteket.
 • Fairy
  Még egy dolog – ha megnézed a kormányrendeletet, ami 2003-as, az alapvető feltételeket (pl. ki lehet biztosító, biztosított) 2014-ben módosították, viszont a térítési díjakat tételesen forintban tartalmazó táblázatot nem, az 2003-as.
  Magyarul azért ilyen nevetséges a térítési összeg, mert azt a 2003-as viszonyokra tervezték, amit az inflációval ki kellett volna igazítani. De ez valahogy nem jutott eszébe a kormánynak 2014-ben.
  Nem, nem hiszem, hogy csak elkerülte volna a figyelmüket, mikor módosították a rendeletet.
 • PL
  pl. az Uniqa Puzzle balesetbiztosítás-ban van 5MFt
 • bajgab
  Egyesületi életbiztosításom van, de érdekelne a gyerek baleset-biztosítás is (2 gyerek, 3 és 8 éves), bár a részleteket is ismerni kellene a végső döntéshez.
  Gondolom a cikkben szerepelő évi összeg gyermekenként értendő.
 • antenna
  @Jóska: kérdésed az állami biztosításra vonatkozott? Az nem ad a családfenntartó esetében, kivéve, ha 18 év alatti. De amúgy sem oldana meg semmit a 2-300 ezer Ft. Rendes biztosítást miért ne érné meg kötni gyerekre? Ha (soha ne történjen meg) komoly baleset éri, akkor a családi kasszának nagyon nem mindegy. Az állam ad max. 2-300 ezret, egy itthon normálisnak mondható biztosítás pedig 10-20 milliót.
  @Music: nézd meg a BB balasetbiztosítását. A te verziód csak 2300Ft, egyedül a 2 millás haláleseti kockázat nincs benne.
  @Miklós: tudom, könnyű a kibicnek. De nagyon jó lenne egy olyan családi verzió, ami komplett csomag (halál, baleset, rokkantság, műtét, stb.). Tovább megyek (Karácsony van!): kétféle módozat lehetne. Egy olcsóbb és egy drágább. Nem mindenkinek kell, hogy a baleseti halála esetén 38 millát fizessen a biztosító, mert elég az adósságok rendezéséhez 15 is.
 • T contractor
  @Jóska Pista
  Szerintem esszeru mindenkire biztositast kotni.
  A gyerekre peldaul azert, mert ha valami baja esik, akkor ugyis neked kell rohangalni vele az ugyeit intezni, otthon lenni vele, stb.
  Tehat te mint csaladfentarto kiesel a munkabol arra a napra vagy napokra.
  Ha a felesegemet eri valami baleset, akkor nekem kell atvenni a helyet a mindennapi gyerekekkel valo teendok eseteben.
  Ergo kiesek a munkabol, vagy jelentosen megvaltoznak a korulmenyeim, ez alltal csokken az a bevetel is.
  Stb.
  Eletbiztositas dito, a felesegem elhuny, akkor nekem kell atvenni a helyet a csaladban. Ebbol kovetkezik, nyilvan komoly bevetel kieses keletkezik ez alltal, a minkamat mar nem tudom ugy vegezni, mint elotte.
  Szoval szerintem nem csak a csaladfentratore celszeru biztositast kotni. Nyilvan nem a 3 ezer forintosra gondolok.
 • snasim
  Érdekel a gyermek biztosítás vagy a család biztosítás is. Engem érdekelne még egy picit drágábban is ha lehet rajta változtatni (pl felelősség biztosítás vagy súlyos betegség esetleg rettegett betegségek biztosítását betenni a gyermek halála helyett). Tagja vagyok az egyesületinek, mert van gyerek és abban az esetben van értelme a halál esetére kötött biztosításnak. A gyermek halála esetén fizetett összegnek nincs értelme.
 • Pytyusz
  A gyermek biztosítás, ill. a család biztosítás minket is érdekelne! 😀
 • Aomame
  Soha nem gondoltam még erre, de igen,kell a biztosítás a gyerekre is. Egy könnyebben gyógyuló sérülés is felemészthet némi csúszópénzt a magyar egészségügyben, egy rokkantság/hosszú rehabilitáció még inkább. Tornára,fejlesztésre hordani, vki kiesik a munkából. Ha kifizeted, h házhoz jöjjön valaki, akkor az egy valag pénz. Ha kerekesszékbe kényszerül, akadálymentessé kell tenni a házadat/lakásodat. Még egy költözés is befigyelhet.
 • Szabolcs
  Tervezem, hogy belépek az egyesületi biztosításba és érdekelne a gyerekbiztosítás is. Köszi.
 • Gábor
  Igen. 2felnott+3gyerek.
 • gaborr
  Fairy ott van az NFM szerződésben, éves 54millió forintjába kerül az adófizetőknek. Fejenként kb 6ft/év. Nem sok, de lehet, hogy ennyit sem ér.
 • Jóska Pista
  antenna
  2017-06-14 at 07:52
  Nem az államira, hanem úgy az összesre.

  T contractor
  2017-06-14 at 08:05
  Oké, értem miről írsz. (Innen kitöröltem pár gonosz megjegyzést.) Szerencsére sosem voltam olyan helyzetben, hogy míg valamelyik gyerekemmel ültem a traumán, azon kelljen gondolkoznom, most mekkora jövedelemkiesést szenvedek el.

 • Fairy

  Az tényleg nem sok. Ebben az esetben nem mutyi, csak szimpla hülyeség – az adminisztrációs költség a törvény körül ennél több.
 • Anita
  +4 gyerek

  haláleseti nagy összegnek én sem látom sok értelmét, inkább egy súlyos, elhúzódó betegség esetén jönne jól a plusz pénz

 • Sokatolvas
  érdekes!
 • S.Sándor
  engemet is érdekel!
 • LSV
  Miklós, Ha új csomag kerül kialakításra akkor a régit meg kell szüntetni és az újat megkötni, vagy át lehet majd regisztrálni (vagy csak én értem félre)?
  Családi balesetbiztosítás feltételek alapján érdekelhet minket is, de ha lesz új egyesületi biztosítás a gyerek baleset biztosítással akkor az még jobban ( 3 gyerek ).