Dollar Street

Kicsit megszakítva az ingatlanos sorozatot (sokak nagy örömére, akiket nem érint, így nem érdekel… 🙂 ), Márton küldött egy nagyon érdekes oldalt.

50 ország 230 családját fényképezték le és interjúvolták meg, milyen céljaik vannak, milyen álmaik, a gyerekek milyen játékkal játszanak, milyen a cipőjük, fogkeféjük, milyen a fürdőszoba, hogyan mosnak kezet, hol alszanak és így tovább. Minden családhoz oda van írva, mennyit keresnek havonta. 27 dollár Burundiban, 375 dollár Ghánában, de akár 19 ezer dollár Franciaországban.

Kicsit rá kell érezni az oldalon való navigálásra, de ha az megvan, nagyon jó szociális túra a világ rengeteg országában. Érdemes megnézni, hogy mennyire inkább az határozza meg az emberek életét, hogy milyen anyagi körülmények között élnek, mint az, hogy a világ melyik táján.

Az oldalt itt éritek el.

Share

102 hozzászólás

 • Kiszamolo
  Bagett, ezek nem átlagok, hanem kiragadott 2-3 példa egy-egy országból. Az átlagról semmit nem árul el.
 • N0MAD
  “ mindezt meg is ünnepeltetik veletek márc. 15-én, szabaccság, eggyenlőség, testvériség… ha pedig nem veszel fel kokárdát, fekete pont az ellenőrzőbe.
  Ezt akartátok 1848-ban, hát akkor jó étvágyat. Késő bánat!”

  Azt azért ugye tudod, hogy törvény előtti egyenlőségről van szó? Vagy a szabadsággal, testvériséggel(szolidarítással ) van bajod?
  Vagy csak fogalmad sincs semmiről, csak felsőbbrendűnek szeretnéd érezni magad valakinél?