Egyesületi hírek. Fontos!

2015-06-09
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Eljött az idő, hogy egyesületet alapítsunk. Itt van több tízezer pénzügyileg is tudatos vásárló, akiknek érdemes egyesületté tömörülni.

Így tudunk magunknak olcsó életbiztosítást, számlacsomagot, mobilflottát és egyebet kiharcolni, mind emellett terjesztjük a tudatos életmódhoz szükséges információkat a környezetünkben.

Ma voltam benn a biztosítónál, hogy végre rövidre zárjuk a csoportos életbiztosítás kérdését. Ők látni akarják a kockázati közösséget, hogy mennyi tagja van az egyesületnek, milyen korösszetételben, az egyesület hány százaléka szeretne biztosítást kötni és sok egyébre kíváncsiak még, mielőtt árajánlatot adnak. (Az előzetes felmérés nekik kevés.)

Ezért meg kell lépnünk a megalapítást, mert addig nem tudunk továbblépni. Ehhez első körben 10 alapító tag kell és egy jogász, aki segít megírni a szükséges okiratokat, valamint egy könyvelőt is szívesen látunk, aki szokott egyesületeket könyvelni.

Miután megalapultunk, kellene egy pár száz belépő tag, ami súlyt adna az egyesületnek.

Eddig az alábbi dolgok történtek az egyesület körül:

- A szóban forgó kockázati biztosításról fentebb írtam. (Előzmény cikk itt, ha még nem olvastad.)

- Már kaptam árat mobilflottára, de visszaküldtem, hogy egy kicsit még finomítsunk rajta. Annak az árlistája is meglesz a héten szerintem. Jó hír, hogy cégek is jöhetnek tokkal-vonóval, saját névre szóló számlát fognak kapni az egyesület áraival. Első körben kétszáz előfizetést kell elérnünk.

- Beszéltem már bankokkal, hogy kapjunk olcsó számlavezetést (úgynevezett céges dolgozói számlacsomagot). Van, ahonnan hamarosan küldik az ajánlatot, van ahonnan elutasítottak, de sok bankkal még nem is beszéltem. Szóval úgy néz ki, lesz számlacsomagunk is.

- Utazási irodával is beszéltem, hogy az egyesület tagjai kapjanak 5-10%-ot az utazások árából. Itt is a visszajelzésre várunk, de úgy néz ki, fog menni.

- Lakástakarékpénztárak elég negatívan állnak eddig hozzá a kért kedvezményekhez, de nem adjuk fel. Valamelyiknek csak kell néhány száz új belépő azért a pénzért cserébe, amit egyébként az ügynököknek fizetnének ki.

- Benzinkúton 8 Ft/liter kedvezmény, gyorsétteremben és könyvesboltban 10% kedvezmény és sok hasonló dolgot is el lehet érni, ha leszünk elegen.

Szerintem hatalmas potenciál van abban, ha csoportosan kérünk árengedményeket, kár lenne kihagyni a lehetőséget.

Sajnos az egyesületen keresztüli ügyintézés költségekkel is fog járni. Csak egy példát mondjak: csináltatnunk kell névre szóló plasztikkártyát és ezt el kell postázni. Csak ez az egy tétel majdnem 500 Ft évente. Ezen túl az egyesületnek kell beszedni például a biztosítás díját és elutalni a biztosítónak. Előbb-utóbb kell egy ember, aki az adatokat ellenőrzi, hívogatja a nemfizetőket, a nyűgös ügyeket intézi a mobilflottánál, a biztosításnál a ki és belépőket nyilvántartja és a többi.

Ezért arra gondoltam, indulásnak kétféle tagság lenne, a blue és a gold. Az olcsóbb évi 3.000 Ft lenne, ez elég a biztosításhoz, a számlacsomaghoz és a hasonlókhoz. A sokkal több munkával járó mobilflottához kellene az évi 6.000 Ft-os tagság, ami természetesen az olcsóbb tagdíj összes szolgáltatásához is jó.

Szerintem lesz annyi kedvezményünk, hogy bőven behozza a tagdíj árát évente.

Indulásnál még nem kellene befizetni a tagdíjat, csak ha megszületnek az első konkrét szerződések. Így semmit nem kockáztatsz a belépéssel.

Szóval itt tartunk most, várom a véleményeket, hozzászólásokat, belépési szándékok jelzését és az ötleteket, hogyan fejlesszük tovább a dolgot.

Ha olyan cégnél dolgozol, ahol tudsz az egyesületnek kedvezményt kiharcolni, tedd meg a köz érdekében. Ez lehet gyógyszertár-lánc, drogéria üzletlánc, autós iskola, számítógép-nagyker vagy bármi.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram