Elindult a Digi mobilszolgáltatása

Néhány év késés után elindult a Digi mobilszolgáltatása, igaz, egyelőre tesztüzemben, viszont ennek megfelelően gyakorlatilag ingyen kaphatsz mobilnetet havi 50 GB-ig és 5 Ft-ért nem Digi irányba történő hívásokat (ugyanis a Digi előfizetők hívása is ingyenes.) Havi díj sincs.

Ha nem zavar, hogy béta-teszter leszel, főleg, ha van kétkártyás telefonod, az év végéig ezeken az árakon tudod használni a szolgáltatást. Ingyen net és a párod is ingyen hívod, ha neki is kérsz egy kártyát. Egyéb hívás 5 Ft-ért sem egy túl rossz ajánlat. Egyetlen feltétele, hogy akármilyen Digi szolgáltatásod legyen a mobil mellett.

A net 22 Mbit/sec sebességű, ez nem éppen az 5G kategória, de őszintén mire nem elég ilyen sebesség egy mobilnál?

A sávszélesség hiányát a Digi VoLTE és VoWifi hangátvitellel oldja meg. (Reméljük, sikeresen.)

További infó a Digi weboldalán. Ha van kedved, váltsd ki a kártyát.

Share

69 hozzászólás

 • Dombóvári Róbert
  A listát frissítették, ott vannak már az S10-es Samsungok is. Amúgy a Note 9 is “újabb” kb. mint a S9 volt.

  A párjával az ember meg nem hangalapú hívást fog kezdeményezni, hanem remélhetőleg teszteli, mit is tud az a sebességkorlátos net egy VoIp alkalmazásban. Nincs szükség arra, hogy avatatlanok is meghallgassák, hány liter tejet, vagy kenyeret kell vennie az embernek.

  Aki pedig mégsem aggódik az adatbiztonsága miatt, az legyen szíves és bőszen méregessen a Cellmapperrel, hogy mindenki valós lefedettségi adatokat láthasson a Digi hálózatáról.

 • kovlaj122
  Személyes tapasztalatok:

  Budapesten, valamint a Budapest-Sopron távon meglepően jó a lefedettség, eléggé össze is ér, valamint minimális jelszintnél is probléma nélkül működik.

  Azonban

  a kapacitással írtózatos problémák lesznek igen rövid idő alatt, ha ma az első napon, amikor még minimális számú kártya lett kiadva is a legjobb érték amit mértem 11/3Mb/s (fel/le) volt. Ha ezt elkezdi komoly számú ember használni komoly problémák lesznek mind a nettel, mind a hívásokkal.

  Valamint egyelőre külföldön sem működik, nincs roaming.

 • Kiszamolo
  kovlaj, bátran ráküldenek a hálózatra több tízezer embert, akik az ingyenesség miatt jönnek. Ha ezt kibírja, mindent ki fog bírni. Ha ezt kibírja…
 • Tamásfiam
  Bocs, de sávszélesség hiányát a sávszélesség növelésével lehet orvosolni, amihez főképp megfelelő frekvenciasáv illetve elegendő bázisállomás kell. A VoLTE és vowifi használattól nem lesz gyorsabb le illetve feltöltés.
 • Szabó Gábor
  üzleti telefont nem támogat? miert nincs kiirva?
 • naa
  Bocs, hogy lassú vagyok, de a több tízezer ember miért jelentene terhelési tesztet egy országos szolgáltatónál? A végén százezrek, ha nem milliók használják egy nagy szolgáltató hálózatát, nem????
 • Kiszamolo
  naa, oké, de mindjárt indulásnál?
 • AAA
  Szabó Gábor
  Sok olyan telefon is tudja a voltet és a vowifit ami nincs felsorolva, csak a felsoroltakat gondolom ki is próbálták. Pl. az én telefonom sincs felsorolva, de elvileg tudja mindkettőt.
 • aantww
  Naa: de ha azonnal minden korlátlan, akkor mindenki annyit fogja használni, ami a csövön kifér. Anno a Telenor is ezt csinálta a sokszor indok nélküli ajándék korlátlan netes napokkal, csak ő nem vallotta be, hogy éles hálózati terheléses tesztet csinál.
 • Kiszamolo
  Tamás, ha a hanghívás mehet wifin, vagy tömörítve LTE-n, az miért is nem csökkenti a kevés frekvencia miatti hiányt?
 • FLD1987
  Idézet: „A net 22 Mbit/sec sebességű, ez nem éppen az 5G kategória, de őszintén mire nem elég ilyen sebesség egy mobilnál?”

  A kérdésedre a válaszom az, hogy mindenre elég, amit használok, vagyis filmnézés (HBO GO), videónézés (YouTube), zenehallgatás (Spotify), felhő (OneDrive, Microsoft Office 365), böngészés. Viszont az a probléma a 22 Mbit/sec sebességgel, hogyha 100 ember használja azt a részt, vagyis cellát*, akkor 22 / 100 = 0,22 Mbit/sec lesz a sebesség, amit használhatnak az emberek. Ez a sebesség pedig kevés lenne arra, amire használom a mobilinternetet.
  *Úgy emlékszem, hogy cellának hívják.

 • Tamásfiam
  Kiszamolo: Wifit valszeg csak ott fog hasznalni a telefon hanghivasra(VoWifi) ahol nincs rendes 4G-s terero. Ilyen teruleteken nyilvan a netezni is csak Wifi-n lehet. Itt nincs problema a savszelesseggel, mivel nincs terero, letoltesi sebesseget a Wifi minosege hatarozza meg. Ahol van 4G lefedettseg ott VoLTE-t hasznal majd a telefon(ha tudja), a VoLTE pedig a ugyanazt a savszelesseget hasznalja, mint amit amugy normal adatkapcsolatra is hasznalnak a userek. Szoval ha sokan telefonalnak VoLTEn, akkor meg kevesebb jut normal adatforgalomra.
  Ha jol tudom a DIGI azzal sporolt, hogy kis frekvenciasavot vasarolt meg az allami aukcion. Ezert nem veletlen a 22Mbit\es korlat. Kivancsi vagyok mennyi lesz tenyleg ha egyszerre egy cellaban sokan fogjak hasznalni a korlatlan netet. Persze ha jo sok kis cellat tesznek fel, akkor ezen lehet javitani, de nem sokat
 • Kiszamolo
  FLD, nem azt írták, hogy cellánként használható 22 Mbit, hanem hogy felhasználóként ennyi a maximális sebesség. Mondjuk egy ilyen korlátlan nettel boritékolható, hogy nem fog mindenkinek elég jutni, mert sok okos majd ezen fog filmeket lewarezolni, mert ingyen van a net.
 • Kiszamolo
  Tamás, azért használják a wifit is hanghívásra, ha elérhető, mert ezzel is csökkentik a hálózat terhelését. Nem olyan nagy agysebészet ez. 🙂
 • TT
  Látom itt már mindenki hálózati mérnök. Szerintem jelentkezzetek a Digi-hez, ott biztos a takarítókra bízták a projektet és már alig várják, hogy valaki végre megmondja a tutit.
 • Dágvány
  Kiszamolo: “Havi 50 GB adatforgalom felett a maximális adat le- és feltöltési sebesség 256/256 kbit/s.” Szerintem ezzel a torrenthuszárok is többé-kevésbé kezelve vannak.
 • gaborr
  nekem az a tapasztalat, budapesten hegyvidéken is gyengusz a térerő 🙁
  nem értem, lehet a széchenyi hegyre nem raktak állomást? 🙁

  milyen az az üzleti telefon? én még nem hallottam ilyen kategóriát.

 • Copywriter
  Szombathelyen nincs Digi, pedig 70000-es nagyváros. Tudom, hogy Budapest, meg kétmilliós, de akkor is bekaphatják.
 • Dombóvári Róbert
  Most voltam bent az üsz-en. A lefedettségi térkép alatti településlista a mérvadó, hogy kinek adnak simet. Hiába van jelezve lefedettség a térképen, ha nem vagy a listában.
 • Alfa
  : Ha a telefonod “papíron” tudja a VoLTE-t, az pont semmit sem jelent.
  Főleg régebbi készülékeknél amíg az adott szolgáltató nem tesztelte azzal a (gyári) firmware-el, ami rajta van, addig nem tudhatod.
  Ahogy csiszolódik a szabvány, majd jobb lesz (újabb készülékekre) a helyzet, de addig lutri.
 • Alfa
  : az igaz, hogy a VoLTE csökkenti a kapacitás igényt a hagyományos GSM híváshoz képest, de amikor több tizezer user P2P igényével rászabadul a hálózatra, akkor édeskeveset fog számítani a VoLTE.
  Egy 5MHz cella elvi kapacitása 40 Mbps, az ügyfél limit 22 Mbps, gyakorlatban 2 P2P letöltő ügyfél, vagy 8 fullHD videót néző ügyfél kitömi fullra a cellát. Lényegtelen, hogy van-e ott párhuzamosan 3-4 hanghívás. Ez még nem katasztrófa, mert nem egyszerre jelentkezik minden igény, de az árazástól függ a várható terhelés.
  A többi operátornak 7-8x annyi kapacitás van átlagosan, és havi per ügyfél átlagban lényegesen kevesebb GB forgalmat engednek rá a hálózatra.
  A DIgi netje így már 100K ügyféltől is használhatatlanul bedugulhat. A többi operátor még jól is jár, elviszik az árérzékeny nagy igényű ügyfeleket.
 • Laci
  A legnagyobb hátránya a Digi Mobilnet-nek, hogy csak azoknak érhető el, akiknek van digi előfizetése. Ám Digi Internet elérhetősége is nagyon változó, meglepő, hogy Egerben csak egy városrészben érhető el, már 10 éve (max 10.000 ember számára egy 50.000 fős településen), és sosem fogják tovább bővíteni az internetet itt, ezt megmondták anno nekem. (Persze műholdas tv elérhető, de a Netflix korában csak felesleges kiadás).
  Amúgy tetszik az ajánlatuk. De engem kizártak belőle.
 • Q
  A Telenor azt mondta, hogy a korlátlan mobilnetüknél (Hello Data) az ügyfelek 98 %-a 100 GB-nál kevesebbet forgalmaz havonta.
  Ez jól tervezhetővé teszi a szolgáltatást technikailag. (Persze a csomagot már megszüntették, de van helyette 100 GB-os adatjegy.)

  Ez nyilván a Digi ügyfeleknél se lesz másként, főleg, hogy ezt amúgy is csak meglévő előfizetés mellett tudod használni.

  A többség egyáltalán nem nyomatja orrba-szájba a warezt mobilnetről.

 • János
  Nem a terheltseget, hanem a nem létező hálózatot és a kimondottan gyér beltéri lefedettséget ellensúlyozza a wifi.

  Kar, hogy elvileg csak azokkal megy amiket írták listát telefonok, mert ha jó a minősége, voip-ot is kiválthat ennyiért.

 • Kiszamolo
  Q, én még átéltem, amikor a Voda csinálta ugyanezt, korlátlan net a tesztüzemben résztvevőknek. Na, mindenki úgy (akarta) használni, ahogy a csövön kifért. Hát, sehogy nem fért ki, csak a hajunkat téptük úgy fél évig, mire beállt. Pedig azt nem is ingyen adták, csak nagyon olcsón.
 • Kiszamolo
  Laci, ne aggódj, nálunk is a sarkon kanyarodtak el, két házat kellett volna továbbhúzni a kábeleket, nem sikerült nekik. 🙂

  Amúgy se cseréltem volna le a UPC-t, mert 5.000 Ft havonta 300-as net és a legnagyobb tévécsomag. De a legnagyobb ficsör a tévé visszanézés egy hétig. Összesen három adót nézünk (két mese csatorna és a Comedy), de az jó, hogy azt nézünk, amit akarunk és akkor, plusz áttekerjük a reklámokat.

  Na ilyet nem tud a Digi és nem is fog egy belsős ember szerint.

 • Alper061
  Garantált sávszél: 0/0 mBIT/S. Remélhetőleg ezt azért majd éles üzemben egy picit megemelik.
 • Lala
  Sajnos nincs Digis előfizetésem, ezért (is) hülyeségnek tartom ezt, hogy csak Digiseknek nyitják meg a lehetőséget.
  Fél év nagy idő és a konkurrencia azalatt kijöhet olyan csomaggal, ami már alig lesz rosszabb, mint a Digi ajánlata és akkor a váltás nem opció. Jelenleg 2 Tkom Marathont használunk, de egyiket szívesen lecserélném egy jóárasított korlátlan csomagra. Az sem zavarna, hogy 50Gbyte után korlátoznak. Fél év nagy idő és közben a konkurrensek kijöhetnek hasonló termékkel és akkor ahhoz képest nagyon jó ajánlatnak kéne lenni a Diginek, hogy váltsak. Sőt a hűség miatt lehet, hogy 2 évig nem is váltok akkor.
  Azért ha most elkezdeném használni a Digit, akár egy minimális havidíjért (lehetne egy opció, hogy akinek nincs Digije most az fizessen valamennyit a teszt időszakban), akkor lenne rá jó esély, hogy megtartanám a tesz időszak után is.
 • Kiszamolo
  Copywriter, Budaörsön idéntől van és nem mindenhol (nálunk sincs), pedig az egyik leggazdagabb, sűrűn lakott település a Váci utcától 15 kilométerre légvonalban.
 • Kiszamolo
  Alfa, én is kicsit szkeptikus vagyok a Digi minőségével kapcsolatban. Ráadásul most rázúdítanak egy csomó user-t a hálózatra, akik csak azért jönnek, mert ingyen van. Aztán majd a fizetős ügyfelek elkönyvelik, hogy használhatatlan és mindig akad a hálózat. Nehéz lesz nekik egy év múlva elmagyarázni, hogy már nem így van.

  Mindegy, én drukkolok nekik, azért jó nagy követ beledobtam a 20 éves álló pocsolyába, a többiek is kénytelenek lesznek engedni az árból.

 • Kiszamolo
  Lala, valahogy számlázni kell az 5 forintos hívásokat. Külön számlalevelet nem fognak bárkinek küldeni havi 45 forintról.
 • Zoarden
  Tartok tőle hogy ez a szűk frekitartomány nem lesz elégséges. A tesztüzem után, ha még lefedettséget tudnak majd növelni, muszáj lenne kapacitásbővítést is végezni majd, de én nem látom hogy ez miképp lenne megoldható.
  Aztán kéne keresni is majd az ügyfeleken, vagyis díjat szedni – akkor már nem is lesz olyan olcsó. Romániában sem túl magas az egy ügyfélre jutó nyereség, közben meg ezerrel kéne fejleszteni hogy közelébe juthasson az országos lefedettségnek.
  Mindenesetre én nagyon örülök neki, mert talán kicsit oldani fogja a 3 mostani árkartelljét.
  Mehet a második SIM helyre, nem vagyok nagy menetközbeni netfogyasztó, de jól jön ez a lehetőség pl. hazaszólni a DIGI-s “vonalasra” is. Ahol meg nem lesz térerő ott használom a mostani előfizetést.
  Remélem nem fog belebukni a DIGI és a romániai tapasztalatok alapján a magyar piacon is meg tudja vetni a lábát, meg lesz később is tőkéje hozzá
 • szwww
  Az európai hívások is 5 ft/perc. Ha nem írták el a díjtáblázatot digi.hu/nemzetkozi-hivasok

  A nemzetközi hívások percdíjai:
  Nemzetközi díjzóna Előfizetői ár ÁFA-val Ft/perc
  1 5 Ft

  1. nemzetközi díjzóna: Ausztria, Belgium, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Egyesült Királyság, Észtország, Finnország, Franciaország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Írország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Málta, Németország, Olaszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Svédország, Szlovákia, Szlovénia

 • Kornél
  a 0/0 garantált minden szolgáltatónál így van, technológiai adottságok miatt ezt kell írniuk, mert ahol nincs lefedettség, ott annyi lesz. Nézd meg bármelyik másik szolgáltatónál…
 • András
  nézz szét. Bárki számára elérhető flottás korlátlan mobilnet (telenor hálózaton) havi 4 ezer alatt fizetek érte. Tabletben használom, kb havi 50Gb a fogyasztásom nagyrészt youtube, netflix, hbo. Én nem cserélném le azért hogy tesztelő legyek olcsóbban.
 • Gábor
  Ráadaásul mivel a Digi felvásárolta az Invitelt, így a meglévő Invitel előfizetések is számítanak.
 • gvereb1
  Egy digi előfizetéshez max 4 sim igényelhető
 • Kiszamolo
  Zoarden, sok embert nem izgat ám az országos lefedettség. Pl én ki sem mozdulok Budapest és környékéről egész évben, amikor meg igen, akkor nyaralok vagy családot látogatok, kicsit sem bánom, ha nem vagyok mindig elérhető. De akkor is jellemzően valami nagyobb városban vagyok. Pont nem érdekel, hogy a Bükkben 10 faluból mennyiben van térerő.

  Vész esetére pedig ott lenne egy Telekom Domino internettel a második SIM helyén, aztán kész. (Eleve átirányítva a Digi a Telekomra, ha nem elérhető. Így oldanám meg a nemzeti roamingot, ennyi az egész.)

  Mondjuk én nem fogok átmenni, mert az én havi mobilköltségem nettel és telefonnal kb. ezer forint, nem vigasztalna, ha ugyanennyiért sokkal többet netezhetnék meg telefonálhatnék a Digivel, ha egyszer nem akarok.

 • Jóska Pista
  Kiszamolo 05-28 at 10:25
  Senki nem fog “warezolni” digi mobilon, mert csak olyannal kötnek szerződést, akinek van digi kábeles/üvegszálas internet előfizetése.

  Nyilván nem fogsz nagy anyagokat a 22 Mbit/s sebességű mobilon lehúzni, ha ott van mellette az 1000 Mbit/s vezetékes net.
  Így a mobilnetet arra használja az ember amire való. Megnézel valami adatot, lehívod a leveleidet, zenét streamelsz, megnézel egy youtube videót, stb.

  Egyébként a digi semmivel nem ad rosszabb szolgáltatást mint a upc, sőt. Árban viszont jelentősen alatta van. Van olyan lakásom, ahol van digi és upc is ott letaglózó a digi előnye (van mindkét szolgáltatóval szerződésem), ahol nincs digi, ott a upc valami elképesztő drágán szolgáltat.

 • Drech
  SIM kártya van. Mobiltelefon még nincs. Talán jövő héten. Az értékesítők meg null infoval rendelkeznek (Europark)
 • Tamás
  off: Ha jól tudom a héten még tudok PEMÁK-ot venni igaz? A kérdés vajon megéri e? Az össz befektetni kívánt tőke 30-32%-át tenném PEMÁK (HUF) állampapírba. Hülyeség, mert BÓNUSZ(?) kell már inkább venni, vagy ha mondjuk a teljes befektetésem 32-32%-át tolom ebbe a kettőbe az egy jó megoldás lehet? Vagy inkább mindet valamelyikbe a kettő közül..? Ti mit gondoltok?
  Köszönöm!!
 • Tamás
  elnézést nem a Búnuszra gondoltam, hanem erre: Magyar Állampapír Plusz aka Nemzeti Kötvény. Azt hiszem valamilyen fázisban még bónusznak nevezték.
 • Z
  A napokba vezeti ki a Telekom a maraton csomagokat is, kíváncsi leszek az újakra..
 • nyman
  Ma kértem. KB. 1 perc várakozás volt fel hétkor a mammutban.

  Csak annyit kérdeztek hány kártyát kérek. Hármat hoztam. Adatforgalom miatt.

  Kíváncsi vagyok, hogy működik. Térkép szerint ok, ahol használni szeretném.

  Tabletben, számítógépben is van LTE modem, néha kell. Eddig a Telekom maratont használtam, ami azért ezekre az alkalmakra elég volt pár hónapig.

  Egy meg megy faterom nak, most 5Gb van a csomagjaban, de elfogy, mert sok videót nez

 • Zoarden
  Kiszamolo,

  valóban, lehet hogy sok embert nem izgat a lefedettség mert kevésbé mobilis az életvitele. De emiatt sok ember nem is tud beszállni majd, ha sokat nem tudnak rajta fejleszteni. A térképen azért nagyon nagy lukak vannak, aki ilyen helyen lakik és nem mozog sokat annak “láthatatlan” lesz továbbra is a DIGI mint szolgáltató.

 • Kiszamolo
  Jóska, nekem a UPC 5000, a fapadosabb Digi 6000 lenne. De ez nagyjából azon múlik, hol laksz és hogy tudtál alkudni a szolgáltatóval.

  Persze, ha nem lenne Digi, még mindig 14 ezer lenne a UPC, ahogy ez a mobiloknál most is van. Szóval én örülök, hogy van.

 • MG
  ez érdekelne, de nem találtam ilyet, tudnál segíteni?
 • GyB
  én is ma kaptam meg a ismét, és egy huwei e5170 (af22) lte modembe tettem, amivel sajnos egyenlőre nem egy a net, hiába világít a modemen minden hibamanetesen.. lejelntettem nekik, meglátjuk..
 • Tamás
  ” ahol van digi és upc is ott letaglózó a digi előnye (van mindkét szolgáltatóval szerződésem), ahol nincs digi, ott a upc valami elképesztő drágán szolgáltat.”

  Mindegyik ezt csinálja, nem csak a upc.. 🙂

 • FLD1987
  GyB 2019-05-28 at 22:28 https://kiszamolo.hu/elindult-a-digi-mobilszolgaltatasa/#comment-151979 hozzászólására válasz:

  Itt tudod megnézni, hogy mit kell beállítani: mobilarena.hu/tema/digi_move/friss.html