Elindult a MOL Limo

Ma elindult Budapest 10 kerületében a MOL megosztott autó szolgáltatása 300 autóval, percenként 66 forintért 990 forintos havi díj mellett, vagy percenként 77 forintért havi díj nélkül.

A szolgáltatást egy hónapig 33 forintos percdíj mellett lehet kipróbálni és még a regisztrációs díjat és a havi díjat is elengedik.

A legizgalmasabb hír azonban nem ez, hanem hogy jövőre várhatóan a repülőtérig fog terjedni a szolgáltatás határa, vagyis percenként 66 forintért bárki kiautózhat a reptérre és ott hagyhatja majd az autót a következő bérlőnek. Már várom a következő taxis tüntetést. 🙂

Ez egy remek kezdeményezés, reméljük legalább egész Budapestre kiterjed majd a zóna.

További infó a szolgáltatás honlapján erre.

 

Share

110 hozzászólás

 • BUDFuture
  A “kezdeményezés” már rég megvan, GreenGo a neve. A MOL most simán koppintott, de nem baj, legyen egy kis verseny.
 • Nandi
  És szívből örülnék is neki ha nem árnyékolná be az újabb mutyi, a MOL helyzetbe hozására készült különtörvénnyel. 🙁
 • Inevitable
  Hát ez nem piskóta, ilyen tuti dolgok persze vidéken soha nem lesznek 😀
 • Nolz
  Kb ugyanaz, mint a Green Go, hasonló lefedettséggel (pont nem ér el ide)
 • százegy
  Kíváncsi leszek, a gyakorlatban hogy működik. Az adott kerületekben elég jó a tömegközlekedés, hosszabb időre meg érdemesebb rendesen autót bérelni, ha valamiért mindenképpen kell. Ez a módszer Nyugaton már régóta működik, de itt Vadkelet van. Mindenesetre menő újdonság, a “hipszterek” és társaik lehet, hogy ráugranak, amíg az újdonság erejével hat. Hosszútávon ezt a közösségi autóhasználatot -bár főleg az önvezetőt- tartják a jövőnek, majd elválik, a gyakorlatban működik-e.
 • tnt
  hát .. akkor a greengo-nak reszeltek ….
 • Jóska Pista
  Repteret nehezen hiszem, mert ott nincs városi parkoló. Tudtommal. Csak a reptér által üzemeltetett.
  Persze megállapodhatnak velük, hogy egy sarokban legyen pár Mol Limo parkhely.

  Érdemes most regisztrálni, nem kerül semmibe, havi díj sincs, viszont így megússza az ember a 6000 forintos regdíjat.

  A greengo 70 autóját ezzel szerintem kinyírja. Sajnálom, mert ők kezdték itthon, de a nagyhallal nehéz lesz versenyezni.

 • kukorica
  greengo es mollimo jo dolognak tartom, legyen mindig tolem max 5-10 percre egy epp amikor kell elerheto jarmu.
  most megneztem mindketto terkepet, igy hajnalban 10-perc setalasnyi koron belul van 3db szabad greengos, 1db szabad mollimos auto. amire napi rendszeresseggel autot hasznalok az a 2×30 perc gyalog munkabajaras helyett 2x5perc autoval. tokeletes lenne kivaltani
 • Du
  Több európai nagyvárosban is plusz díjat (kb. 10 EUR) kell fizetni, ha a repülőtéren fejeződik be, vagy ott kezdődik el az automegosztó szolgáltatás. Ha ez a MOL Limo esetében elmaradna, akkor az valóban komoly probléma lenne a taxisok számára, de valószínűleg még e díj megfizetése mellett is olcsóbb lenne így kijutni a repülőtérre, mint taxival. A tömegközlekedés vs. carsharing már egy más kérdés, de hajnalban és éjszaka jobban megérheti majd annak az autómegosztás használata, akinek többet ér az ideje, mint amennyit a tömegközlekedésen megspórol.
 • Nagycsaládos
  Nagyon jó kezdeményezés.

  Arra viszont kíváncsi lennék hogy védik ki, hogy mondjuk a Pesten hallgató diák apuci/anyuci jogsijával regisztrálva kocsikázzon a városban, vagy más telefonját kölcsönkérve autókázzon valaki. Ha én adom kölcsön valakinek az autómat meg kell győződjek róla, hogy van jogsija és vezetésre alkalmas állapotban van. Egy appon keresztül ezek a lehetőségek igencsak korlátozottak, maximum utólagos szankciókra van lehetőség, ami nem sokat ér ha mondjuk a Dunába vezetted a kocsit vagy balesetet okoztál.

 • Ras Al Guhl
  Én kiszámoltam sajnos nekem még drága,hogy feladjam a saját gkocsi használatot.De biztos lesznek helyzetek amikor használni fogom PL taxi helyett:)
 • george
  ” Már várom a következő taxis tüntetést.”

  Hány autóval indul? Mert lehet, hogy valaki ki tud így menni, de gondolom azért nem lesz annyi, hogy mindenki ezzel mehessen a repülőtérig, legfeljebb csak pár százaléka azoknak, akik naponta mennek.

 • Kiszamolo
  George, szerintem a Molnak nem lesz gond, ha a reptérre venni kell még 50 autót, főleg ha azok 80% felett lesznek kihasználva.
 • Nagycsaládos
  Ami viszont elrettentő, hogy bármikor legombolhatnak bárkiről százezer forintot a károkozásért. Hiába nem törted meg a kocsit, ha valaki a következő út előtt úgy találja mert egy jóember közben megzúzta, valószínűleg téged vesznek majd elő, aki közvetlenül előtte használtad. Ez ellen nem látok semmilyen védelmet. Az ÁSZF alapján cascojuk van – ami persze nyilván feltételekkel fizet – de ahhoz is kell a százezer önerő, amit te fizetsz.
 • Du
  @Nagycsaládos

  MOL Limo applikációval még nincs tapasztalatom, de más carsharing szolgáltatások esetében az applikáción keresztül történő regisztráció során le kell fényképezned a jogosítványod mindkét oldalát, illetve magadról is kell készítened fényképet. A regisztrációdat 24 órán belül hagyják jóvá és addig nem is tudsz autót foglalni, a szolgáltatást nem tudod igénybe venni.

  Szerződéses feltételek tartalmazza, hogy csak a regisztrált felhasználó vezetheti a járművet, egyébként komoly szankciókra számíthat az illető. Felelőtlenség lenne ezt figyelmen kívül hagyni, illetve a 400-500 eurós önrészfizetési kötelezettség is egy visszatartó erő.

 • Baltzr
  Micsoda emberek járnak ide.
  Nem használják a greengo-t, de azért siratják… Pont egy olyan esetben, amikor a felhasználók kapnak egy hasonló, de nagyobb kapacitású szolgáltatást.

  Jaj, csak nagyobb tragédia ne történjen!
  Sírjatok srácok! Sírjatok! 🙂

  Én tudok annak örülni, hogy egy új teljesebb szolgáltatás lesz elérhető számomra.
  Örülök, hogy verseny van ezen a piacon is, hiszen ez minőségi és árversenyt is jelent, ami a felhasználónak jó!
  Tudok örülni, hogy 300 új, biztonságos, környezetbarát autó jelent meg az utakon.
  Tudok örülni, hogy kezdünk hasonlítani az Nyugat Európai nagyvárosokra…
  Jó reggelt!

 • Lui
  Egy dolog miatt filózom a regisztráción.
  A jogosítványod – amely személyi igazolásra alkalmas – eltárolásra kerül az elektronikus regisztráció során. Míg ezzel szemben személyes regisztráció során nem másolhatják le, csak a hozzájárulásoddal, kötelezően pedig csak a pénzmosási törvény által előírt intézmények tehetik meg.
  Gyakorlatilag valószínű, hogy kicsi az esély bármilyen visszaélésre, de hát az ördög nem alszik.
 • Yoda
  A repülőtér forgalma tavaly kb napi 3500-4000 fővel nőtt a 2016os forgalomhoz képest. Idén is hasonló növekedés várható. A járatok hullámokban indulnak és érkeznek. Ha sok érkező van, akkor a jelenlegi taxi kapacitás nem képes ezt kezelni, egyik este 30 percet kellett volna várnom a “megbízható és magas színvonalú szolgáltatást nyújtó” fotaxira. Inkább az éppen induló 200e buszra szálltam. Szerintem ilyen forgalom mellett szükség van minél több közlekedési lehetőségre, a szolgáltatók megférnek egymás mellett. A 100E busz ellen sem volt tiltakozás, pedig az jóval több utast tud kivinni, mint majd a MOL limo. (Nagy bőrönddel max 2 utas/kocsi)
  Én örülök a limonak és szerintem fogok is regisztrálni az ingyenes időszakban.
 • Grand
  Biztosan nem fog senki Limoval a reptérre kimenni kétezer forintért (30 perc x 66 Ft), aki erre számít, ébredjen fel.
  Másrészt milyen háttéralku lehet a MOL és a parkolótársaságok között, hogy a korlátozott várakozási övezetben is korlátlanul parkolhatnak (és mennyiért?). Akit ez érint, érdemes lenne megkapirgálni.
 • petko
  Kar erte, volt anno Uber lett azt kinyirtak , es en szurkoltam a Greengo nak,de annak nehez lesz az elete ….igen, ha nincsenek jo olajkutak akkor lesz wellness kut meg limitalt muffin:-)
  Kivancsi vagyok hogyan tud ezen a tarsasag penzt keresni illetve lesz e torvenyi rasegites a nyeresegre innentol kezdve vagy meg L nek is inditani kell ilyet es utana dugodij mindenkinek kiveve a car sharing szolgaltatokat :-))))
 • asdqwe
  A GreenGo-nak elvileg 160 autója van. Erre jön most a MOL Limo 300 autóval, amiből jelenleg még csak a 100 elektromos van kint. (~460 autó.)

  A wikipedia szerint Bécsben a két carsharinges cégnek összesen 1400 autója van.
  (en.wikipedia.org/wiki/DriveNow, en.wikipedia.org/wiki/Car2Go )
  Indulás óta ott is kinőtték magukat, kiváncsi leszek itthon megvalósítható-e ilyen mértékben a dolog.

 • Kobe
  Felhasznaloi oldalon szerintem ilyen percdijjal nem eri meg, hacsak valakinek nincs olyan indittatasa, hogy kornyezetvedelmi szempontbol mindenkepp elektromosba akar ulni.

  Budapesten 1 oras utat nem nehez osszerittyenteni, olyan dugok vannak mindig mindenhol, hogy az lenne a meglepo ha 1 ora alatt oda lehetne erni.

  1 hetvegi bevasarlas, 1 ora autozas, 1 ora varakozasi ido, 3960 huf + 900 huf varakozasi dij, egy 5-os, a hulyenek is megeri elugrani vele a tecsoba 🙂
  Ennel szerintem egy sajat tulajdonu, nagyobb motoru benzines is jobb fenntartasi egysegkoltseggel bir.

  Ha valaki ilyen celra hasznalna, meg mindig bkv + hazhozszallotas 800-1000 ftert a boltokbol.

 • Compo

  A MOL Limo facebook oldalán azt a választ adták, hogy ahogy lezárod a bérlést a rendszer küldi az SMS-t a parkolásról az adott számra, GPS alapján. Szóval elvileg pont ugyan úgy parkolnak az autói mint a magánszemélyeké. Én GreenGo felhasználó vagyok, viszont örülök a versenynek. Azt is látom, hogy a GreenGo flotta nagyban terheli a fővárosi ingyenes töltőállomásokat, és ez szerintem nem fair a magánszemélyekkel szemben.

  OFF: A kiszámoló egészségbiztosításról (magán járóbeteg ellátás) lehet tudni valamit? Az árral kapcsolatos részleteket ismerem, az érdekelne, hogy elindult-e már/várható-e hogy elindul?

 • gcs85

  Azért sokalod a 2ezer hufot, mert egy BKV jegyhez hasonlítod. Nyílván aki tömegközlekedne amúgyis, az nem fog MOLLimoba pattani a reptérig.
  De aki mondjuk taxival menne (4-8ezer huf kerülettől függően), vagy saját kocsival (8-10ezer huf parkolás 1 hétre), annak igenis reállis alternatíva.
 • nemtom

  Kapirgáld. Aztán kapirgáld meg, hogy a BKV mennyiért szerzi az üzemanyagot. Mégis mi a fenéért érdekelne bárkit, hogy a MOL mennyit fizet a parkolásért?
 • József
  A Waze Carpool lesz érdekes, ha bejön: https://www.waze.com/carpool/

  Ez is megkavarhatja majd a dolgokat. Itt ugye az utas csak a benzinköltségbe száll be, nincs utazási díj, vagyis nem minősül térítés ellenében személyszállításnak, ezért betiltani sincs miért. (Megmondod honnan hova mész, és ha valaki szintén arra megy, akkor beszállhat a költségekbe, amit az app leadminisztrál.)

  Még elég kevés helyen elérhető, de ha nálunk is lesz, ez elég sikeres lehet, mert ez nem a pénzkeresetről szól, hanem, hogy csökkentsd a költségeidet. Vannak már hasonlók nálunk, de olyan tudtommal nincs, ahol az app rendezi le a fizetéseket automatikusan, tehát nem csak az, hogy összejönnek emberek fórumon, aztán az út végén fizetnek készpénzben.

 • Hitvány Kérdező
  Külföldön vagyok. Megpróbáltam regisztrálni, de nem engedi azzal, hogy “az Ön országában nem használható”, holott pont a hazarepülésemkor jól jönne. Még a “kérdések” menüpont se aktív, amit végképp nem értek.
 • VLaci
  A tömegközlekedés a ritkán tömegközlekedőknek extrém drága. Bemenni a belvárosba beszedni a lakbért, 2 átszállással a bkv 1800 Ft-ba kerülne. Helyette valamivel jobb a molos cucc, de igazából jöhetne értem, ha önvezető lenne.
 • Omnisapient

  “ilyen forgalom mellett szükség van minél több közlekedési lehetőségre”. Egyetértek. Minél több, talán annál nagyobb a verseny, de legalábbis kisebb a monopolhelyzet lehetősége.
  A reptér irányában az igazi nagy durranás a metro lenne. Tudom, hogy Kóka miniszter úr ezt már több, mint egy évtizede megoldotta vonattal, de az valahogy mégsem az igazi.
  Heathrowról Londonba soha nem jutna eszembe mással menni, mint a Heathrow Express-el.
  Kulala Lumpuri reptérről első odaérkezésem alkalmával a számunkra elrendezett taxival mentünk a belváros szélén található szállodába másfél óra alatt talán 150 MYR-t fizetve. Soha többé nem használtam erre taxit. Helyette a KLIA express 29 perc alatt megteszi pont ugyanazt az utat és jóval olcsóbb (harmada? ötöde? nem elékszem), no meg kényelmesebb, mint a taxi.
  Amíg Ferihegyet nem köti metro a belvároshoz, addig soha nem lesz komoly reptér.
 • petyusa
  Baltzr

  Tudok örülni, hogy 300 új, biztonságos, környezetbarát autó jelent meg az utakon.

  Csak az a baj, hogy ebből 200 nem elektromos, de gondolom a MOL el tudta intézni, hogy azokkal is ingyenes legyen a parkolás, ezáltal versenyelőnybe került a GreenGoval szemben. (ha még is fizetne a parkolásért, akkor visszavonom, de nem találtam erre vonatkozó információt)

 • Yoda
  én például örömmel mennék reggel 6os géphez Limoval. Taxival kb. 6e Ft, 100E busz kiesik és ez sokkal gyorsabb lenne.
 • FoX

  Kétezer Ft-ért nagyon sokan fogják ezt választani. A 100E buszra 900 Ft egy jegy, ha már ketten mennek egy autóval, a kényelem miatt is megérheti. Háromnál már anyagilag is. Rengetegen utaznak kispoggyásszal, akkor a csomagokkal sincs gond. A taxi 6000,- Ft még akkor is, ha szerencsésen olyan sofőrrel mehetsz, aki nem ver át. Saját autót a reptéren vagy Vecsésen leparkolni szintén jóval drágább. De ha 45 perces kijutást számolunk, akkor is megvan 3000 alatt.
 • Yoda
  József, ez a Waze Carpool elég klassz lenne, nem hallottam még róla. A Wundercar nevű app-nek is volt ilyen kezdeményezése, de végül kivonultak az Uberrel együtt.
  Viszont USA-ban kicsit más a helyzet, mint itthon: ott ha már ketten utaztok, akkor lehet a “carpool lane”-t használni, szóval a sofőr oldalán is elég nagy motiváció ez, hogy utasa legyen. Itthon nincs ilyen és szerintem nem is lesz.
 • FoX
  @Nagycsaládos
  A hagyományos autóbérbeadó cégeknél is van arra lehetőség, hogy valamennyi plusz díjért megválthasd az önrész fizetését egy baleset vagy kár esetén. Szerintem a MOL is lefedezi magát valahogy az okozott károk esetére.
 • Endre bá
  Már megint jó Kiszámoló blogosnak lenni, elsők közt értesülni egy jó dologról! 🙂
  A MOL meg amit nem tudott megoldani a bubinál, ti. hogy ne kelljen valahova elzarándokolni személyesen, ha kölcsönözni szeretnék, itt megcsinálta!
  Már el is küldtem a regisztrációmat, remélem nem ülnek rajta sokat, mert mielőbb dodzsemezni szeretnék!

  A taxisok meg tehetnek egy szívességet, aki akar ma is tud utazni a titkos uberrel.

 • Compo
  Én olyan budapesti kerületben lakom illetve dolgozom, ahol fizetős a parkolás. Ha lenne autóm, órákig kéne parkolóhelyet vadásznom, illetve a gatyámat is ráfizetném a parkolásra azért, hogy picit talán még lassabban is érjek oda ahová szeretnék. Szóval én nem tartok autót, mert tiszta ráfizetés lenne, és még aggódhatnék is hogy mikor húzza meg vagy köti el valaki. A carsharing-et nekem találták ki lényegében, mivel a szolgáltatási területen belül lakom, ha esetleg havi 1-2 alkalommal mégis autóba pattanok, mert azzal kényelmesebb (mondjuk esik az eső, vagy sok a cucc, vagy többen megyünk valahova) akkor 2 perc sétán belül 99% hogy áll egy autó, illetve anyagilag sem kerül sokba. Páran félreértelmezik, ez nem a BKV és nem a saját autó alternatívája. Ez olyanoknak szól, akik nagyrészt tömegközlekednek, de alkalom adtán jól jön egy autó. Erre autót tartani horribilis összeg. Na erre való.
 • Grand
  Compo: a felvetésem nem a lebonyolításra vonatkozott, hanem Budapest belső kerületei nagyrészt korlátozott várakozási zónának számítanak, azaz max. 2-3 órát parkolhatsz egy helyben, utána elvben el kell menned. Na most ez a MOL-ra nem vonatkozik? Miért nem? Mert ő a MOL?

  gcs85: itt is félreérthető voltam, úgy látszik, ez egy ilyen nap. Nem sokalltam a kétezer forintot, pont ellenkezőleg. Senki ne gondolja, hogy ennyiért ki tud majd menni Limoval Ferihegyre, ha odáig ér majd a zóna. Biztos vagyok benne, hogy drágább lesz a vége.

  nemtom: hát, nemtom’, szerintem a Greengo-t érdekelni fogja, hogy a versenytárs milyen előnyöket kap meg és milyen jogon. Tartok tőle, hogy a sorok között az lesz a válasz, mert ő a MOL.
  Ha jól látom, a Vár is a zónán belül van. A Várban 0-24-ben 525 Ft/óra a parkolás. Ennyit fizet a MOL is? Ha igen, akkor nem számít a gazdaságosság, ha nem, akkor miért nem?

 • százegy
  Omniasapent

  Akkor Téged átbaxtak és lehetett egy szép kis dugó is. Ált 90-110 a taxi tarifája. A legjobb a sima reptéri busz a KLIA-ról, 45-50 perc alatt bent van KLIA Centre-nél és nagyon kényelmes, valami 12 vagy 15 MYR. Bent meg fillérekért van taxi, ráadásul nem simliskednek, mint mondjuk a bangkokiak, ahol 90%-ban órával olcsóbb. Már 2 utasnál se éri meg a KLIA EXPRESS.

 • Pallos Levente
  “bárki kiautózhat a reptérre és ott hagyhatja” – ennek a megvalósítását nem értem. Én úgy megyek a reptérre, hogy előző nap megrendelem a taxit / minibuszt. Ki bóklászik csomaggal a városban autó után, amikor megy a repülője? És ha nincs elérhető kocsi a közelben? Akkor kezd vadászni taxi után?
 • Pallos Levente
  Nem tudok regisztrálni. “az Ön országában nem használható”
  Budapesten vagyok magyar mobil előfizetéssel. A készüléket viszont külföldön vettem. Gondolom ez valami Google idiotizmus.
 • József
  Yoda: “USA-ban kicsit más a helyzet, mint itthon: ott ha már ketten utaztok, akkor lehet a “carpool lane”-t használni, szóval a sofőr oldalán is elég nagy motiváció ez, hogy utasa legyen. Itthon nincs ilyen és szerintem nem is lesz.”

  Itthon nyilván nem ez lenne a motiváció, hanem az, hogy az emberek szeretnek spórolni a költségeken. Aki pl. szokta nézni azt, hogy melyik kutakon olcsóbb az ár, és odamegy tankolni, annál elképzelhető, hogy alkalomadtán vagy rendszeresen felvenne embereket útközben, hogy ezzel is visszajjöjjön valamennyi pénz.

  Lenne ennek nálunk létjogosultsága, és mivel csak carsharing, nem fizetős utaztatás, ezért nem is lenne támadható. Carsharing most is van már, de fapadosabb tudtommal, nem olyan, hogy mindent az appon keresztül meg tudsz csinálni a rendeléstől az automatikus fizetésig.

 • gcs85
  Levente
  Nem egészen Google idiotizmus. A Google bizonyos információk alapján megtippeli, hogy milyen országhoz tartozik az accountod (honnan van az eszköz, mi a címed, bankártya szám ha meg van adva, etc…). Namár most a Playstoreban a fejlesztő megadhatja, hogy melyik országban akarja, hogy elérhető legyen az almazás amit feltett. A legtöbben nem foglalkoznak ezzel.
  Na pont ezt teszi a MOL Limo appja is, és az NMFR appja is sajnos, én sem tudom feltenni őket. Vannak esetek amikor van értelm ilyen ország szerinti zárolásnak (talán banki appoknál), de ezeknél semmi értelme nincs. Ki akarná más országból ilyet feltelepíteni aki nem akarja itthon használni….
 • bg
  A Mol az egyik legkorruptabb multi országunkban. Simán kinyirják a konkurenciát a kormánnyal összefogva, mutyizgatva.
 • Tamas

  Sajat auto eseten valahogy igy erdemes szamolni a koltseggel (probalok realis szamokat irni):
  veszel egy autot 2 millioert
  4 evvel kesobb eladod 1.5 millioert
  ezalatt rakoltesz szervizre fel misit
  havi koltseg (biztositas, sulyado, benzin, takaritas, parkolas): 20k/ho

  mindent osszeadva kijon, hogy (2-1+0.5)/(4*12) + 20 = 50

  Azaz a sajat auto kb havi 50 ezerbe kerul. Ha ebbol levonod a berletet, meg minding 40k ert tudsz taxizni es kozossegi autozni. Ez egy meglehetosen nagy osszeg, en speciel meg se szoktam kozeliteni.

 • Pallos Levente
  “A Google bizonyos információk alapján megtippeli, hogy milyen országhoz tartozik az accountod” – Azaz Google idiotizmus, hiszen teljesen hibás következtetésre jut.
 • Tamas
  Termeszetes elrontottam a szamolast 🙂
  (2-1.5+0.5)/(4*12) + 20
  Ami nagyjabol 40k, de a lenyegen reszemrol olyan sokat nem valtoztat
 • százegy
  m.portfolio.hu/finanszirozas/it/bankkartyabomba-berobban-magyarorszagra-a-bankok-nagy-ellensege.274591.html

  Kiszamolo, mivel te profi vagy a banki dolgokban, írhatnál erről egy posztot! 🙂

 • Zoli
  Telefonon regisztráltam, de belépés után eltüntek az autók a térképről.

  Van valamilyen átfutási idő, hogy ténylegesen engedélyezzék szolgáltatás és az autókat használatba lehessen venni?

 • Zoli
  Ok, meg is jött a válasz:

  “Fiókod aktiválásának befejezéséhez az operátorunk hamarosan ellenőrzi az általad megadott adatokat. Az ellenőrzés után kapsz egy megerősítő e-mailt legkésőbb 24 órán belül, ezután tudod majd használni a szolgáltatást.”

 • Zabalint

  Attól is függ, más célra, pl. hosszabb utakra van-e eleve autód, mert ha van, akkor már kisebb a plusz km költség, mint egy greengo/limo autóval. Persze még így is elég széles körnek lesz jó BKK bérlet mellé kiegészítőnek.