Erre is figyelj oda

2017-02-01
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Már szinte közhely, hogy a lényeget mindig az apróbetűben találod meg és nincs ez másként a bankszámláknál sem.

A példa kedvéért az egyik "minden ingyen" prémium számlánál a kártyalimit módosításáért kértek alkalmanként egy hasbaakasztó összeget. Erre sokan akkor jöttek rá, amikor biztonsági okokból naponta többször állították a kártyájuk vásárlási limitét.

Egy másik, ingyenes illetve közel ingyenes bankszámla is rejt hasonló aknát. Az Erste Privilégium sokak titkos favoritja, itt írtam már róla bővebben.

A hirdetményét elolvasva, tényleg szinte semmiért nem fizetsz. Azonban van egy apró betűs rész a hirdetmény alján: "A Privilégium bankszámlák jelen hirdetményi mellékletben nem meghatározott díjait, jutalékait, költségeit a Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetmény fődokumentumában a Lakossági számlavezetésnél - számlanyitás dátumától függetlenül, valamennyi bankszámlára - általánosan alkalmazott díjak és teljesítési rend című fejezet, a bankkártyák jelen hirdetményben nem meghatározott díjait a főhirdetmény 3. sz. melléklete tartalmazza."

Szabolcs sem olvasta el a "Teljesítési rend"-et és a "3. sz. melléklet"-et, rá is fizetett a felületességére.

Kapott egy kis devizát külföldről (ha jól értem, valami meghiúsult vásárlás visszatérítését), aminek jó 10%-a levonásra került költség címén.

Amikor megkérdezte, hogy ezt mégis miért, az alábbi választ kapta:

"Tájékoztatjuk, hogy a beérkező deviza jóváírása forint számlán az összeg 0,102%, minimum 2 034 Ft, maximum 61.020 Ft költség mellett történik meg. Az alkalmazott árfolyam a kereskedelmi vételi."

Hát ezért. Maga a levonás még nem olyan vészes, a deviza vételi árfolyammal is együt lehet élni, ami fájdalmassá teszi a dolgot, az a 2.034 Ft-os minimumdíj, amit akkor is felszámolnak, ha 3 dollárt igényelsz vissza egy ebay-es vásárlás után.

Ugyanígy fizetsz például, ha ATM-en keresztül akarsz befizetni a számládra.

Ettől még az Erste Privilégium egy jó számla, amit mondani szeretnék, akármilyen számlacsomagod is van, szánd rá az időt és az energiát és olvasd végig az összes hirdetményt, ne csak a vonzó kedvezményekkel legyél tisztában. Gyakran kérnek pénzt limitmódosításért, állandó átutalás törléséért, kártyás tranzakciókért, PIN módosításért, stb.

S ha már régen nem kerestél a mostaninál jobb bankszámlacsomagot, használd bátran a naprakész kalkulátorunkat, a Bankráció által naponta frissítve.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram