Erste áremelés

A kiürített államkassza miatt a kormány ezermilliárdos nagyságban különadókkal sújtott több szektort, a Zembereket azzal nyugtatva, hogy senki nem fogja ezeket áthárítani a fogyasztókra.

Minő meglepetés, az érintett cégek nem akarják lenyelni a sokadik különadót, amit adhoc jelleggel kivetett rájuk a kormány.

Most éppen az Erste jelentette be, hogy hamarosan árat fog emelni az új adók miatt, ha nem tetszik, van két hónapod felmondani a számládat.

Csaba küldte át a kapott levelet, amit ezúton is köszönünk. Nem tudom, mennyire olvasható, elég kis felbontásban küldte. De ez a lényege, amit leírtam. Új költséglista július 15-től lesz.

 

 

Share

170 hozzászólás

 • Dris
  Június 28.án már jelezték, hogy a vállalkozói csomagban is emelés lesz. Várható volt, nem tudom ki hitte el egyáltalán, hogy nem lesz tovább hárítva az újabb adó.

  “Tájékoztatjuk, hogy 2022. szeptember 15-től a Bank a mikrovállalati számlák tranzakciós díjait megemeli a Vállalati és Mikrovállalati Bankszámlavezetés és Betéti ügyletek ÁSZF ÁSZF 5.3.1. a) pontjára hivatkozva, a Bankra háruló közteherfizetési kötelezettség növekedése okán.

  Részletes információt fiókjainkban, honlapunkon (www.erstebank.hu/hirdetmenyek) a Mikrovállalati Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetményben és mellékleteiben talál 2022. július 15-től. “

 • Cat in the box
  Ryanair jobban kommunikalta
 • TSubi
  De hát ezt nem lehet !! Meg lett mondva !!

  Ugyanúgy mint:
  “A benzinkutakon nem lehet korlátozni az üzemanyag mennyiségét”
  “Ha nincs normál üzemanyag, akkor a prémiumot kell hatósági áron adni”
  “Kutak nem csökkenthetik a nyitvatartási időt”
  “Ha bezár egy kút, az állam kijelölhet új üzemeltetőt”

 • Mícs Bjúkenen
  Én is gondolkodom a Raiffeisen forint számla bezárásán. Euró és dollar számlám van még ott, ingyenes számlavezetés és a forintos számláról csak a tb-t utalom.
  Euró számláról is tudok utalni gondolom.
  Ha meg nagyon kell egy forint számla akkor gránit banknál nyitok majd.
  Random capital kíváncsi leszek mikor fog árat emelni. Számla vezetés, drágább adás vétel stb.
  Attól félek interactive brokersnek nem lesz tbsz, igy nehéz lesz olcsón USA részvényeket venni..
 • Gergő
  köszi az infót – tudunk konkrétumot? 40 oldalas hirdetmények helyett van-e valami lista, hogy “100 forintot fizettél eddig, 900at fogsz mostantól”?
 • Gergő
  Azt hittem ráléptünk a török útra, de rájöttem, h csak nyaralni megyek és nem vettem még eurót. 2 hét múlva jövök haza, addigra stabil lesz a forint. Vagy nem
 • ggg
  Wise és Revoluttal sikerült már kicseszniük valahogy? Legutóbb júliusi határidőről fantáziált valamelyik jóképességű. Igaz akkor még ott tartottak akkor, hogy a Transferwise is fizessen tranzakciós adót 😀
 • Mícs Bjúkenen
  400 a dollár közben..
 • Bodobácsi
  Kedves Miklós! Évek óta olvasom szakmai írásaid, de engedd meg, hogy most már jelezzem, szerintem kontraproduktív az a stílus, amire átálltál. A korábbi tartalmakban is volt bírálata bizonyos kormányzati lépéseknek, de ez most már állandó, cinikus és távolodik a tárgyilagosságtól. Sok szempontból egyet tudok érteni veled, de van amikor tévedsz, nagyon egyoldalúan látod. Ez nem baj, ha szakmaisággal érvelsz és nem vitriolosan. Jelen írásban is teljesen felesleges az első két bekezdéses “fröcsögés”. Tárgyilagosan is lehetne ezt, pláne hogy a hasznos infót egyre gyakrabban előzi meg az üres “nyafogás”. Lehet ezt elegánsan is.

  Köszönöm az észrevételt, a probléma az, hogy nem én változtam meg, hanem itt lett kádárizmus és gazdasági csődtömeg.

  Akkora, hogy sajnos beszélni kell róla. Főleg, hogy a média 95%-ában nyomják a sikerpropagandát, miközben 410 forint felett az euró, az infláció az egekben.

  Bár az lenne a baj, hogy cinikus vagyok.

 • Dóra
  Az utolsó mondaton, miszerint-
  “Ez esetben a felmondás azonnali hatályú és díjmentes”- kissé fennakadtam.
  Mióta fizetős a bankváltás?
  Ha valami promóció keretében nyitok folyószámlát (és pl.20e forintot jóváírnak mint a Rafinál) akkor oké, hogy nem mondhatom fel x hónapon belül költség nélkül, de amúgy miért ne?

  Egyébként Erste alapból drága, itt egy 200 Ft-os díj, ott 250Ft….rajta kívül van egyáltalán olyan bank, amelyik 20e Ft alatti utalásnál (lakossági) felszámítja a tranzakciós illetéket?
  20e Ft alatti összegnél a banknak sincs fizetési kötelezettsége, ennek ellenére Erste pofátlanul levonja. Ritkán utalok erről a számlámról, nemrég rákényszerültem és meglepődtem mikor átnéztem a számlakivonatot.

 • TT
  Burgenland Bank Active számlacsomag:
  havi 5,58 EUR
  ingyen utalás
  ingyen kártya
  ingyen KP

  bank-bgld.at/hu/bankszamla-hitelkartya/bankszamla/active

  Én már utolértem őket 😉

 • Dani

  Wise-on még tudtam ma utalni eurót a szokásos 28 centes utalási díjért, Revoluton pedig hétfőn forintot ingyen… Várom én is mikor szántják be őket, eddig vihar előtti csend van.
  Tudnak velük egyáltalán mit kezdeni vajon?

 • Zsé
  Ravasz ez a Soros…
 • Én is akarok kommentelni...

  Mi történt? Elkezdett erősödni a forint? Én amikor láttam már 401 felett járt 🙂
 • Marika néni
  Fel kell jelenteni őket az MNB-nél. Nagy Márton azt mondta, hogy nem háríthatják át az emberekre a luxusadót.
 • tip
  „“Ez esetben a felmondás azonnali hatályú és díjmentes”- kissé fennakadtam. Mióta fizetős a bankváltás?“ – miért ne állapodhatnának meg a felek felmondási díjban?
 • ggg
  Wise-nál Belgiumban van a forint és az euró számla is. Szerintem nem tudnak ezek semmit, azért kussolnak.
 • Tevere
  Mindenkinek tiszta volt, hogy át fogják hárítani. Még annak is aki azt kommunikálta, hogy nem a zenberek fogják megfizetni. Én mindenkinek azt tanácsolom, hogy vegyen EUR-t vagy dollárt. Értem én, hogy most drága, de amikor 450 lesz, akkor fogod majd a fejed megint.
 • Csirkeszárnyvég
  Mindeközben 411 fosrint 1 euro. Ez már kb a gazdasági bűnözés kategória.
 • Szabolcs
  A legszebb az egészben az Erste Mo. tulajdonosi szerkezete 🙂
 • Nacionalista
  @Kiszámoló
  portfolio.hu/bank/20220706/ujabb-bank-lepett-atharitjak-a-kulonadot-az-ugyfelekre-554633

  a portfólión is téged olvanak 😀

 • Boris
  Nekem van naluk babavarom, aminel szerzodeses feltetel h a hitel futamideje alatt fenntartok naluk bankszamlat. Akkor ezt most le kell nyeljem?

  Hitelnél ez általában előírás, a saját számlájukról vonják a törlesztőt.

 • IDSx
  412 az euró, 405 a dollár.
  Hét elején váltottam 1000 eurót, most +10eFt-ot ér. Shortold a saját valutád, szép kis orszâg lettünk.
 • István
  Bodobácsi, miért Miklós változott meg? Szerinted normális ami megy a kormány részéről?
  Nyomatják, hogy emelkednek a bérek, megvédik a családokat és a rezsicsökkentést meg hogy előre megyünk és nem hátra.

  Ehhez képest:
  – az államadósságunk úgy el van szállva, hogy forintban nézve rekorder szint, de GDP arányosan is már ott tartunk kb mint 2010 előtt
  – a költségvetési hiány el van szállva
  – a bérek ugyan emelkedtek, de az inflációtól nem érezni
  – 412 Ft felett van már 1 euro

  Béremelésre visszatérve: múltkor kerestek tűzoltót nettó 170 000 Ft-ért. Ez szégyen és gyalázat! Vagy mint ismerjük a pedagógusok bérét, Maruzsa Zoltán épp tegnap nyilatkozta, hogy “most, hogy ilyen rosszul megy a gazdaság, nehezebben fognak tudni elhelyezkedni azok a pedagógusok, akik fel akarnak mondani. Ezért aztán majd meggondolják, hogy felmondanak-e.”

  Akkor mégsem szárnyal a gazdaság? M1-en pedig ezt nyomják.

 • .....
  A a kormány, miközben olvassák a hirdetményt:
  youtube.com/watch?v=WAw-G8G07ew&ab_channel=QuoteTheGuy

  Fájdalmas vicceket félretéve és (gazdaság)politikai irányba terelve a szálat, el tudtok képzelni olyan scenario-t, amiben a hatpárti ellenzék megnyerte a választást és most nem egy hasonló nagyságú katasztrófa felé száguldanánk? Őszintén érdekel, mert amikor legutóbb ők voltak a hatalmon, annak is majdnem államcsőd lett a vége és az IMF mentett minket ki. (Persze sok sikert nekik üres államkasszával, de a mostani ellenzék elől nem zárták volna el a pénzcsapokat Brüsszelben.)

  Nem politikai trollkodásnak szánom, de egyedül az MKKP az a párt, amit látva nem kap el a harci ideg és nekik nincs esélyük a kormányzásra. Ti hogy látjátok? A Fidesz leszerepelt a 410Ft-os euróval együtt, de a hatpárti ellenzék (mint másik számításba jöhető pártszövetség) mennyivel jobb? Van még esély?

 • Libek
  Mindemelett nagyon szuperül teljesítenek a magyar részvények…
  Még 1-2 hónap és el lehet kezdeni komolyabban bevásárolni az otp részvényekből
 • Rezső

  EZ nem forint-short, hanem euró long 🙂 Mecsoda különbség 🙂
 • nincsnevem
  CIB még csak értesítőt se küldött, megemelte a prémiumszolgáltatás díját 10%-al. Szerződést fogok bontani velük.
 • Dris

  “köszi az infót – tudunk konkrétumot? 40 oldalas hirdetmények helyett van-e valami lista, hogy “100 forintot fizettél eddig, 900at fogsz mostantól”?”

  Sajnos nem ír többet az üzenet mint amit bemásoltam, majd 1,5 hét múlva a /hirdetmenyek oldalon megnézhető.

 • Konzervatív
  Esetleg vki hozzáértőt nem akarnak megkérdezni odafennt? Azt mondta miniszterelnökünk, hogy nem baj ha egy miniszter/vezető nem ért ahhoz amit csinál, csak szakértők vegyék körül. Vagy ha ezt a szakértők mondták nekik, akkor a hozzáértés kérdéses.
  Régebben is mondtam már az emberek furcsák. A zemberek tényleg elhiszik amit választás előtt mondanak? Az előző ciklusaikban sem az volt amit ígértek.
 • Amg
  Igazából nem lehetünk meglepődve. Mindannyian tudtuk télen, tavasszal, hogy bajok lesznek és még nincs vége, még ki tudja mik várnak ránk… Kitartást mindekninek.
 • raverguy
  A Gránit már hamarabb lépett. Ők nem díjat emeltek, csak a megtakarítási számla JA (jegybanki alapkamat) – 1%-os kamatát fix 2,5%-ra vitték le, illetve a látra szóló JA – 3%-os kamatot 0,01%-ra aug közepétől. Nyilván lehet mondani, hogy ez nem díjnövelés, de ezen nagyon sokat nyernek.
 • Alfa
  @Bodobácsi:
  A 2010-2012 között ÁTMENETILEG bevezetett első különadóknál még el lehetett nézni, hogy a vakhű kormánypártiak ellenzéki nyafogásról beszéltek.
  MOST, 410-es forintnál nemigen tűrne meg nyomdafestéket amit legszívesebben válaszolnék, hogy szemtelenül kifogásolod Miklós STÍLUSÁT.

  Mivel a tartalmat nem tudod ugyebár, ezért a kognitív disszonanciádat sem tudod leküzdeni és jobb híján a stílust kifogásolod.
  Hát drága bogaram, ha Gyurcsány anno elkúrta, akkor ez ahhoz képest már az Andromeda ködből is látszik…

 • Faxe

  Mire gondolsz pontosan? 70%-ban osztrák Erste birtokolja a részvényeket
 • Egyszerű honpolgár
  Jelentem a Telekomnál is meglépték. Persze az inflációra hivatkozva.
  Hazugságból (nem hárítják át) hazugságba (nem extraprofit-adó miatt)
  – Milyen bájos is a poszt-szocialista- feudális-vadkapitalizmus.
  Kismillió tétel felsorolva – Lakossági ÁSZF havidíj árak emelkedése képében, 2022.szeptemberi hatállyal.
  Wake up, HunNeo…
 • Petya (az egyik a sok közül)
  A 2023-as központi költségvetést azzal a technikai felvetéssel készítették, hogy 2022-ben az euro árfolyama (éves átlagban) 373,9 Ft, 2023-ban 377,1 Ft lesz. Hozzáértő emberek kiszámolták, leírták, az ÁSZ leellenőrizte, szóval én nyugodt vagyok.

  (Mert már évek óta svájci frankba raktam a likviden tartani kívánt megtakarításaimat. Ha forintban lennének, akkor az ideg megenne.)

 • Gergő
  köszi a választ!
 • KommentElek
  Lassan indulhat az IMF Magyarországra.
 • Én is akarok kommentelni...
  Hírcsokor a mai napról:
  A Halott pénz nevű zenekar fontolgatja, hogy nevet változtat, és ezentúl Forint néven tolja tovább.
  A 444.hu oldalnál azon gondolkodnak, hogy majd a 444-es árfolyamnál elérhető legyen az oldal az 1euro.h domain alatt is.

  Most jött a friss hír! A kormány lemondott (a forintról)!

  Végezetül:
  Kósa Lajost várják a mikrofonnál! Kósa Lajost várják a mikrofonnál!

 • Jani a hegyről
  hamarosan 360 forint lesz 1 EUR, szerintem nem jó ötlet most EUR-t venni forintért
 • Kacskaszemű
  Kedves Kiszámoló Miklós!

  Milyen euro forint árfolyamnál lenne kb államcsőd? Írd meg kérlek, jó lenne tudni. Van pénzem Pmáp-ban. Menteném amíg lehet.

  Mitől lenne attól államcsőd, hogy csökken az államadósság értéke?

 • valaki I.
  EUR/HUF
  15:25:20 415,98

  USD/HUF
  15:25:40 408,04

  Nem akarok senkit elkeseríteni, de az utolsó kapcsolja le a villanyt

 • privilégium L-es kövület
  A díjmentes felmondásban azt jelenti, hogy a számlán lévő összeget díjmentesen át is utalják egy másik bankba vagy fel lehet venni KP-ben?
 • cikkerről
  mindjárt 410 a dollar és 420 az euro….Miklós, nem tervezel erről cikket irni?
 • Cartman
  Lát esélyt bárki is arra, hogy jelentősebb mértékben visszaerősödik a forint árfolyama a következő napokban/hetekben? Úgy vagyok vele, hogy most már átváltanám a megtakarításaim dollárba, de nyilván nem most kéne, amikor a leggyengébb a forint, viszont franc tudja, hogy vissza fog-e még erősödni, vagy csak gurulunk tovább a lejtőn és hamarosan még a mostani is egy jó árfolyamnak tűnik majd néhány héttel később..
 • Skip
  Nem tudom megmondani mi a jobb. Ha továbbra is kussolnak a vezetőink, mint az a bizonyos dolog a gazban. Avagy megszólalnak.

  Az első verzió undorító a második meg lehet csak ront a szituáción.

  Hol lesz ennek a vége ?
  Remelem MNB nem égeti el a semmire a deviza tartalékot. Nagyjából felesleges lenne most már szerintem.

 • KommentElek
  EUR: 417,08 Ft
  USD: 409,391 Ft

  Most már kiállhatna valamelyik NER-es gyökér mondani valamit, hogy mi is van.

 • Szabolcs

  15% magyar állam… aki nem engedi, hogy áthárítsák…
 • Attecte
  @….. az azért forró, hogy az akkori gazdasági helyzet és a mostani között vonsz párhuzamot az ellenzék megítélése szempontjából.

  Ennek a mostani krízisnek a 3 nem-ellenzéki ciklus is megágyazott azért, az ország monetáris politikája egy virtuális bozóttűzhöz volt leginkább hasonlatos, az IMF törlesztéstől eltekintve.

  Nem tudom beetettek-e valami propagandával, vagy valamelyik összefüggést véletlenül nem vetted észre és úgy jutottál erre, nem is ítélkezek, de ez nagyon veszélyes gondolatmenet. Hogy a régi ellenzék csak csődbe tudja vinni az országot, de a Fidesz az sohasem.

  Énszerintem ilyen nincs.

 • sifarr
  Bodobácsi!
  “Tárgyilagosan is lehetne ezt,…”
  Teljesen igazad van! Megígérte a kormány, hogy aki áthárítja az extraprofit jogszabályban foglalt adó(emeléseke)t, az komoly szankciókkal számolhat. Tartsák is ezt be!! Sújtson le a kormány/párt ökle minden érintettre!
  De hagyjuk a kispályás Erste-t, van itt nagypályás is. Beszéljenek a tények!
  MÁK. MÁK-ból kiutalásnál, ha nem természetes személyé a célszámla, akkor fizetni kell a tr. illetéket, így is hívják. Eddig is, max. 6000-ig. Július 1-től már 10000 a maximum. Emeltek, átterheltek. Még azt sem tették meg, mint a bankok. Értesítenek, felajánlják a díjmentes felmondás jogát az ügyfeleknek.
  A MÁK (államkincstár) államé. Az állam a tulaj, a felügyelet, stb. Követelem, hogy a felelősöket vonják felelősségre az ígéret szerint! De minimum azt elvárnám, hogy a kormány illetékesei köpjenek fel és álljanak alá!