Erste kártyaőr fizetőssé vált

Fizetőssé vált az Erste kártyaőr szolgáltatás, pontosabban megszűnik és az új szolgáltatásnak kártyánként 250 forint lett a díja plusz az SMS-ek darabja 25 Ft, ha olyat is kérsz. A mobilappba érkező üzenetek esetén csak a havi díjat kell megfizetni.

Hirdetmény erre.

Köszönjük Attilának a hírt

Share

69 hozzászólás

 • mgpx

  A Raiffeisen prémiuma szerintem sem rossz konstrukció, csak vigyázni kell a befektetési ágon, mert ott könnyen elszállhatnak a költségek. Egy hibalehetőség, ha befektetési jegy vásárlással teljesíti az ügyfél a prémium feltételeket, aminek járulékos költsége kb. 8 M * 2% = 160 eFt/év körül lesz.

  Az EUR számláról történő kártyás vásárlát kipróbáltad ? Korábban a kártyáik dollár elszámolásúak voltak, így EUR terheléseket először USD-re váltották, majd tovább a számla devizájára, 2-3%-kal magasabb összeget beterhelve egy EUR – USD – EUR dupla konverzió végén. Ez változott azóta ?

 • rozoga

  Autót bérelni valóban a legtöbb országban lehet debit kártyával.Pl: USA-ban hiába írják, hogy csak credit card a jó, működik a debit card is. De Izlandon és Új Zélandon már komolyan vették, ragaszkodtak a credit-hez.
 • D
  Szinten granitos vagyok, mert olcso, es a nekem szukseges egyszeru szolgaltatasok elerhetoek (a komolyabb befekteteseimet ugyis MAK-nal, illetve brokerszamlan tartom). Az egyetlen dolog ami picit zavar, az a push notification-ok esetlegessege. Neha a kartyahasznalat utani pillanatban megkapom, neha csak lenyegesen kesobb. Persze lehet, hogy a hiba az en keszulekemben van.

  off:

  Ronaldo mozdulata nem csokkenthette a coca cola erteket 4 miliard dollarral, mert az eses egeszen konkretan a sajtotajekoztato elott tortent.
  Nagyjabol korrekt osszefoglalo:
  urbanlegends.hu/2021/06/ronaldo-coca-cola-reszveny-arfolyam-budapesti-sajtotajekoztato/

 • ex-erstes
  Csak PMÁP-ot tartok náluk, nálam banki bef.termék off, befektetésre ott a bróker, Kincstár. EUR számláról nem tudok mit mondani, most az USD-t költöm.(vagyis fogom, ha megjön a PIN kód a kártyához) Az a terv, h Rafi USD kártyájával megy a pénz Revolutra/Wise-ra, ott váltás HUF-ra, majd ezt költöm itthon a Revo/Wise kártyával. Igazából HUF számla csak azért van, hogy legyen, ha netán vmikor kellene vmire egy forintos szla. Ha az eurót ilyen “trükkösen” váltogatják ahogy írod, akkor simán kiutalom Sepa-val Wise-ra 0,47%-ért, aztán Wise kártyával költöm, az meg kb annyival olcsóbb(0,5%), amennyibe a kiutalás kerül.(Legalább is pár napja fél %-kal vontak kevesebbet a Wise kártyámról, mint amibe a vásárolt áru került)
 • pt
  Off: wise ipo keszulodik, vajon mi lehet a fair ertek?
 • L.
  Az elmúlt 23 évem:
  1. K&H (’98-ban diákként ingyenességgel beetettek, később észrevettem: mindenért fizetek)
  2. Erste (mindig extrém lassú volt a bankfiókban az online rendszer (2 éve is!))
  3. OTP (kiváló netbank, de drága: jó érzés volt utána olcsó bankra váltani)
  4. AXA (olcsó, jó netbank, szerettem, de kivonultak)
  7. MagNet (olcsó, transzparens, jó netbank, fő bankom 2011 óta, ember- és környezet központú, szeretem)

  MagNet mellett megtapasztaltam:
  1. Citibank (innovatív, ügyfélbarát, szerettem)
  2. UniCredit (drága, múlt századi)
  3. Takarékbank (kormányközeli, drága, lassú, igénytelen, kicsit sem ügyfélbarát, utálom)
  4. Erste (látszólag fiatalos és menő, sztm nagy és lassú behemót, drága)
  5. Budapest (vegyes a tapasztalatom, kormányközeli)
  6. CIB (drága)
  7. Rafi (drága, rugalmatlan)
  8. Gránit (ügyfélbarát, megfizethető, tetszik)
  10. OTP (olcsóbb mint volt, innovatív, széles spektrumú)

 • Zsol@
  Volt egy csomó otp-s számlám, azokat racionalizáltam alternatívákkal, mint pl bef számla -> államkincstár, Random Capital; net és deviza számla -> Revolut, Wise. A megszüntetés előtt az utolsó átutalást vittem át épp a Gránithoz, amikor rátaláltam az otp Smart számlacsomagjára. Végül meghagytam a számlát és átváltottam rá, bár az ügyintéző nagyon ellenezte. Láttam rajta, “hülyékkel nem tud mit kezdeni”. Az okai: nincs számlavezetési díj, ha fizu > 150e, 24Ft az állandó átutalás, pl ha nem ad-hoc töltöm a Revo-t, hanem havonta X összeggel, megtakarítási számla ingyen, itt tudok tartani egy vésztartalékot, ha elromlik vmi, + a fizuból a maradék is itt landol, mielőtt átmegy az RC-hez. Szóval szerintem érdemes megtartani a Smart csomagot a nagyobb összegű havi fix átutalásokhoz.
 • Karcsika

  2021-06-18 at 19:13

  Engem az érdekelne, hogy ha most visszaírok nekik, hogy érdekel a dolog, akkor hogy kerül majd a papír az értékpapír számlámra?

  Vagy csak az érdeklődést szaondázzák a levéllel?

 • Prémium fizetéshez Prémium számla
  Igaz nem sokkal, de nekünk megvan a havi átlag nettó 1 millió és Raiffeisen Prémiumom van. Meg vagyok vele elégedve. Csak hogy legyen “jó példa” is.
 • aujjobba

  Pontosan, már 400ezres havi jóváírás mellett is full ingyenes.
 • Mammut2
  Elmúlt 25 év:
  OTP Junior }} Raiffeisen (a végén nem adott volna elég lakáshitelt) }} OTP (lakáshitel miatt) }} Unicredit (hitelkiváltás – lakáshitel, ahogy kifizettem azonnal otthagytam) }} CIB Eco
 • Kifuttatom
  Revolut. Wise. MÁP-nak államkincstár. TBSZ olyan, ahol nincs állományi díj. Tranzaktálni külföldi bróker.

  Nem ez a havi 250 forint fog hazavágni, nem is tudom, érvényes-e rám, OK, hogy élni kell valamiből, de tény, hogy az Erste nálam “HOLD”. Egyelőre nem “SELL”, mert nem szeretek ügyet intézni, megvárom, amíg kifut a TBSZ, de valóban nekem sem szimpi a trend, amire emlékszem:
  – TBSZ-enként, NYESZ-re havidíj lett, valami 350
  – osztalék “beszedés” díja valami 6 EUR, de bőszen küldik a kivonatot akkor is, amikor a levonások után 0 marad, legalább ilyenkor ne idegesítenének vele.
  – nem 15%, hanem 30%-ot von USA részvények után TBSZ-en, utánajárva kiderül, azértmertcsak, és nem is lehet korrigálni. Érdekes, KBC és Random tud 15% osztalékadót levonni…

  Bankszámlának, hitelkáryának ezzel a 250 Ft-tal együtt is egyelőre nekem OK, a bef. lehúzásokért cserében ingyenes. Slowly scaling out.

 • Erste suxx
  Az Erste Max hitelkártyáknak jó alternatívája lehet az MKB Easy: 1% valós vissatérítést ad (1 m Ft-ig), és a havi 250 Ft-os számlaveztési díj fejében INGYEN küld push üzeneteket is a vásárlások után. És legalább normálisan fejlesztik a mobilapp-ot. Nem úgy b. nak el mindent, mint az Erste és George 🙁

  Igen, tudom az MKB = Mészáros és aki mögötte van… , de én csak hitelkártyát akarok tőlük. Arra meg pont megfelel…

  Nekem is egyre inkább elegem van az az Erste sunyi áremeléseiből és szigorításaiból, amit a hitelkártyákkal tett. De jó volt még régen Citisnek lenni!

 • Zabalint
  Nekem Ersténél van számlám, én úgy tudtam, hogy a Kártyaőr eddig is fizetős volt, legalábbis az én számlacsomagommal (Egyszámla talán?), de állandó fizetés oda utalással 3 opció közül az egyik volt, hogy ez ingyenes legyen. Mondjuk nekem nincs, és nem ezt az opciót választottam.
  Egyébként szerintem alapvetően a netbankjuk, a régi és az új is jó, a személyes ügyintézés a béka segge alatt van (OTP sokkal jobb), árakban meg viszonylag drágák. Értékpapír számlámat a díjemelések miatt szüntettem meg, akkor amikor elkezdtek TBSZ-enként extra számlavezetési díjat kérni. Azóta KBC-nél is van, ahol most van értékpapír számlám, de alacsonyabb a díja.
  Ha váltanék, talán Gránit lenne az. MKB, Takarék, Budapest kizárt a NER miatt, Magnet bank üzleti modellje nem szimpatikus, CIB-nél és OTP-nél feleségemnek voltak rossz tapasztalatai, bár az OTP a kisebb rossz a kettő közül.
 • 2021
  “Magnet bank üzleti modellje nem szimpatikus”

  :-O S miért?

 • Pampalini
  Kedves Ügyfelünk!

  Ezúton tájékoztatjuk, hogy az internetes bankkártyás fizetések jóváhagyása az egyszeri, SMS-ben kapott kóddal hamarosan már nem lesz elérhető.

  Az SMS kód helyett az ingyenesen letölthető myRaiffeisen mobilapplikáción keresztül hajtható végre biztonságosan az internetes vásárlások jóváhagyása.

 • Serrin
  Az ilyen “megszűntetjük az sms értesítőt, ott az app” megoldásokkal az a bajom, hogy ha a fő (okos)telefonom elromlik/lemerül útközben/stb. és a tartalék/másodtelefonba átrakom a kártyát, akkor nem feltétlenül működik a dolog. Sokaknál a tartalék/másodtelefon nem feltétlenül okos, pl.: nekem is egy 8110 4G, amin marad a hívás/sms.
  Azért jó az, mert akár 1 hetet kibír, ha keveset beszélek és nem netezek rajta (vagyis a digi kártyát osztja meg tartaléknetként) és minimális törődéssel elvan.

  Szerintem már túlságosan függünk az “okos” eszközöktől, miközben egy butatelefonnal, vagy sima weboldallal a dolgok többségét simán el lehetne intézni. Írom ezt úgy, mint egy webbel foglalkozó tesztelő és hobbifejlesztő, tehát nekem is van pár eszközöm és használom is ezeket.

 • M55
  Erste Max hitelkártyával vásárlás után kb 3 hete nem érkezik erste forint jóváírás,lehet meg fog szűnni?
 • Laci
  Rég voltam olyan boldog,mint amikor az Erstét otthagytam (szupernulla, már nem értékesített tarifacsomagból!). Évekig húzódó nyomozás, hogy miért nem működik az OTP irányába a prémium kártyájuk. Magánbankárt adnak, aztán mégsem, mert két héttel(!) kicsúsztam a korhatárból. Devizaváltás a prémium ügyfélnek is rosszabb árfolyamon, mintha máshol (pl Gránit) beesel az utcáról. Egy vicc: flegma, arrogáns hozzáállás az ügyfélhez, az erős közepes szolgáltatáshoz. Az európai bankfiókjaik miatt a környékbeli utazásoknál jelentett előnyt kb csak náluk lenni.
  Run you fools!!!