Feltöltős villanyórára csak piaci áron lehet áramot venni?

Károlytól jött a hír, miszerint augusztus elsejétől csak piaci áron, azaz a régi ár mintegy duplájáért lehet feltölteni a feltöltős villanyórákat.

Update: a minisztérium szerint mégis figyelik valahogy, hogy a két feltöltés között mennyi idő telt el és aszerint változtatják, hogy mennyibe kerül egy kWh áram. Eddig sokaknak más volt a tapasztalata, de lehet, hogy tényleg van valami algoritmus mögötte.

Ha valaki tudja, hogyan működik és működik-e, írja meg a hozzászólásokban.

(Mondjuk annyira jellemző, hogy augusztus harmadikán a Facebookon és cikkekben kell találgatnia az embereknek, hogyan is működik az egész. Még a feltöltés oldalára sem sikerült információt kiírni a bevezetés után sem.)

Share

31 hozzászólás

 • tele a hócipőm
  Nem csak velük szúrtak ki – mármint a szegényekkel -, hanem a feltöltő villanyórás lakásokban lakó albérlőkkel is.
 • Ádám
  Szegénynek lenni drága mulatság 🙁
 • Orbán a király
  Teccetek volna (nem a fideszre húzni az x-et) forradalmat csinálni!
 • jani
  “Gábortól jött a hír, aki megkért, hogy Károlyként hivatkozzak rá,” …. mi? 😀

  Ő érti… 🙂

 • Ja
  “Gábortól jött a hír, aki megkért, hogy Károlyként hivatkozzak rá,”
  Én is kétszer elolvastam
 • K
  Én is beszoptam sajnos ezzel. Jó lenne tudni mi a rák történik.
 • jozenbazsen
  Most volt a hiradóban, hogy lesz rá valami megoldás, és nekik is napokra bontják le az éves kvótát. Hogy ezt hogy számolják, meg hogyan osztják el, és egyik napról át lehet-e vinni, szóval bármi értelmes részletet még nem tudnak, szerintem tolvajék sem odafent.
  Valszeg az éves keret vonatkozni fog rájuk is valahogy.
 • Zoli
  A portfolio azt írja, hogy úgy működik, hogy minden nap “megnyílik” a vásárlási lehetőség 7 kwh rezsicsökkentett áram vásárlására és halmozódik. Maragyul aug 30-án már tudsz 210 kwh-t feltölteni akciósan. Előre viszont sanos nem, avagy egyszer kénytelen vagy megfinanszírozni piaci áron hogy amíg az kitart, addig felhalmozódjon a kedvezményel vásárlási keret. (vagy minden nap réteszel 7 kwh-t…)
 • Pileska
  Van abban valami nagyon szép és igazságos, hogy épp a törzsszavazóikkal szúrnak ki a leginkább.
  Azt javaslom, bosszankodás helyett mosolyogjunk együtt a dolgon.
 • Gábor Károly Unokája
  Naponta kell venni 7kWh-át, a rendeletben is benne volt, hogy napi bontásban adják. Csak a lipsik hisztiznek ezen. Én pl betyárgúnyában alszom és élek, nem mosom, nem vasalom, a 7kWh egy napra sok is! Vizet ugye nem iszom, a vilàgis sör pedig nem drágult.

  Mindg a FIDESZre fogok szavazni lipsikéim!!!!

 • K
  Zoli: Ez nem jó így sem, hiszen ha előre veszek (ELŐRE fizetős óra ugye) egy hónapot, akkor most szépen teljes áron számol, aztán egy hónap múlva ismét, hiszen addigra “elfogy” a 30×7 kWh nagy része. Ha valaki hó elején kezdte, soha nem fog kapni kedvezményes árat.
 • Zoli
  K: Ha most hó elején feltöltöd piaci áron, akkor nem használod el a kedvezményes keretet, vagyis 1 hónap múlva már tudsz 1 hónapot kedvezményesen feltölteni. Magyarul amit írsz, egyszerűen nem igaz. Piaci áras feltöltéssel nem használsz fel keretet.
 • K
  Zoli: Ha így van, akkor csak egy hónappal vágnak meg. Remélem igazad van.
 • Hardy
  Húha, kiszámoló. A másik cikket nem lehet kommentelni, úgyhogy itt írom, hogy nagyon csúszós lejtő promókódos linkkel reklámozni egy biztosítót a blogodon úgy, hogy nem jelzed egyértelműen, hogy reklámról van szó.

  Tudom, tudom, te csak olyan terméket reklámozol, ami nagyon jó, sőt, ez nem is reklám, hanem egy ugyanolyan poszt, mint a korábbiak, csak bekerült egy promókód, hogy valami hasznod is legyen. Ha ennek minden szava igaz, akkor is jelezned kellene a cím alatt, vagy valahol, hogy “A cikk promóciót tartalmaz” vagy valami ilyen, teljesen egyértelmű módon. Gondolom nem véletlen, hogy nem lehet hozzászólni.

  Ha valami súlyos tévedés folytán a link végén a ?pnrnum=4184565 nem promókód lenne, akkor mea culpa, és ne engedélyezd a kommentem.

  Oda van írva, hogy ezen a linken sem olcsóbb egyelőre. A lakásbiztosításnál is “promókód” van, az kell ahhoz, hogy olcsóbb legyen.

 • Farhát
  rtl.hu/hirado/2022/08/03/feltoltokartyas-villanyorak-rezsi-aram-panaszok
 • Tizedes
  Akinek feltöltős órája van, nem volt 30-40.000 forintja, hogy előre feltöltse az óráját,amikor bejelentették a változtatást??
  Vagy eddig is volt egy max limit ,amiről nem tudok??
 • M. Tamás
  Valamelyik cikkben írta Miklós, hogy kezdün Argentínára hasonlítani. Az összes ilyen szipi-szupi hírnél már erre szoktam gondolni.

  Amikor jönnek ezek a torzítások, akkor kezdődik a kókányolás, kezdődhet a megélhetési ügyeskedés (azaz muszáj ügyeskedni, különben fizetheted a 300ezres számlát).

  Szavazatvásárlás helyett először kellett volna jól csinálni.

  De mindegy, kezdem úgy úgy érezni, ha Orbán maga csengetne be minden háztartásba azzal, hogy mostantól államosítja mindenki otthonát, akkor is rá húznák az X-et. Jelenleg nem tudok kitalálni olyan abszurd intézkedést vagy pofátlanságot, amit ne követnének el és amire azt mondaná a többség, hogy ELÉG.

  Homlokegyenest mást mondanak kampány előtt és után, és megmagyarázzák hogy ez így szupi. A többségnek meg úgy látom ez rendben van…mindegy nem nyitom meg a politikai panaszládát.

 • Gerald
  Éljenek a gazdagok! Fizessenek a szegények! Ezt akartuk “mi” tisztán piaczpártiak. Nekünk a lakásaink, a részvényeink és egyéb befektetéseink miatt sokkal rosszabb lesz, de azért rosszabbul élni nem fogunk…
 • Gerald
  Reméled, hogy egy hónappal vágnak meg? Tüntetés? Féltégla? Lófej? Senkiben semmi szolidaritás sincs összeállni a többiekkel és kikényszeríteni “odaföntről” egy a többiekével megegyezően “igazságos” szabályozást?
 • LSV
  Szomszéd néni is mondta hogy “energiakártyával” 70ft-ért tudja tölteni a számláját. De akkor a megoldás az hogy a szokásos feltöltési módon kell változtatni.
 • qwwe
  MVM honlap gyakori kérdések:
  A kedvezmény nem vész el, nem tudod nem felhasználni, hiába először piaci áron töltesz, utána azt levonják a következő töltésnél.
  Ugyanúgy megy, mint a nem feltöltős, csak itt technikailag előbb veszed.
  Nem is értem, hogy merül fel, hogy az egyik így működik, a másik meg fizet 4x-es árat.
  Oda lehetne írni minden ilyen cikkhez ezt a két linket, és nem lenne félreértés.
  De ez már a sokadik cikk, amikor kiszámoló is csak beleír valamit az éterbe tájékozódás nélkül utána meg jön az update1-2-3, meg a fél cikk törlése.

  mvmnext.hu/lakossagirezsi/gyakorikerdesek-aram
  mvmnext.hu/lakossagirezsi/gyakorikerdesek-foldgaz

  Ja, ja, tegnap este még ez volt csak: s.24.hu/app/uploads/2022/08/mvm-taj.png

  Előtte pedig ennyi se, most találták ki ezt is, miután az egész ország felháborodott.

  Te felejtették el tájékozódni….

 • tip
  Aki még egy lakást se hajlandó venni, azon kormányunk végképp nem tud segíteni. Így volt ez mindig, és láthatólag így is marad.
 • Deviáns
  Nagyon nyomatják, hogy mindenki diktáljon a szolgáltatónak. Tuti, hogy megéri diktálni az általányt fizetőknek? Nekem februári a leolvasás, a nyár a kevesebbet fogyasztó időszak, ha most diktálok, rosszabban jövök ki szerintem. Cáfoljatok meg, hogy tisztán lássak…
 • Jani a hegyről
  Biztosítós témához: baj esetén fizetnek ezek a biztosítók? Olvastam valahol egy cikket, hogy beperelték inkább a károsultat, mintsem fizessenek. Egy pereskedés kinek hiányzik ha leég pl a lakása?
 • Róbert
  Ha többet mutat az órád mint a júniusi számlán szereplő érték + 1 havi fogyasztás, akkor érdemes diktálni. Ellenkező esetben nem.
 • Háziasszony
  Nem tudom hogy lesz, mi is átalányt fizetünk. Május a kezdet kifizettünk már kétszer 193 m3 gázt. Most diktáltunk mert nem egyértelmű,hogy meddig tart majd a következő év. Ha májusban jönnek leolvasni megint és elszámoló számlát készítenek, akkor szerintem csak 10*144 m3 gázt fognak kedvezményesen számolni. A 2022 májustól augusztusig tartó időszakot pedig fogyasztási jelleggörbe alapján vennék figyelembe ha nem jelentjük.Nem tudnánk nyerni azon,hogy már kifizettünk majdnem 400 m3 gázt max 80 körül számolják majd el. Amúgy kb annyi is volt ténylegesen. Emiatt jelentettem le, aztán meglátjuk mi lesz. Hiába írják, hogy 22.augtól-22.augusztusig lesz az 1729 m3, szerintem leolvasni jönnek abban az időpontban ami számlán van, és akkor elszámolnak velünk. Lehet, hogy rosszul gondolom és jövő augusztusban mennek majd mindekihez.
 • TG
  Olcsón élno csak sok pénzből lehet
 • Para
  Kövezzetek meg, de sztem egysègesen MINDENKINEK többet kellene fizetnie. Távhősöknek is, csak nem ennyivel. Ha szélesebb a fizetők tábora akkor talán elég lett volna pár százalekot emelni az áramon, gázon.és ezerrel támogatni a lakás felújításokat, a legszegényebbeknek pedig tamogatast adni. Ja es nem elcseszni a forint arfolyamat a hulye kinyilatkoztatasokkal, meg a random intézkedesekkel.
 • Xabel
  OFF:
  Novemberben lejár az utolsó napon kötött Fundamentám. Folyamatosan fizettem a havi összeget, de a kérdésem az lenne, hogy mennyit “érdemes” pluszban beletenni? Tetszőleges összegig ingyenes a betörlesztése meglévő hitelbe vagy csak a szerződéses összegig (megtakarítás+kölcsön)? Előre is köszi a válaszokat!
 • M. Tamás
  Új hír:

  444.hu/2022/08/05/megkegyelmeztek-az-elorefizetos-meroorat-hasznalo-embereknek

 • V
  tetszoleges osszegig volt ingyenes korabban a betorlesztes, a hitelezo bank sosem nezte hogy mennyi volt a funda szerzodeses osszeg