Gondban a Novis biztosító

Az ex-Brókernetes Quantis szórta meg az országot a szlovák Novis biztosító termékeivel, aminek az értékesítését az MNB két éve betiltotta. Azonban a már élő szerződésekre 20 milliárd forint közeli összeget befizettek az ügyfelek.

Nos, a biztosító gondban van, jelenleg nem éri el a jelek szerint a rendelkezésére álló összeg a követelések összegét, vagyis nem tudná kifizetni a szerződéseket. Ezért a szlovák pénzügyi felügyelet kvázi gondnokság alá vette a céget.

Ha neked is van Novis terméked, olvasd el az MNB legújabb közleményét.

Share

12 hozzászólás

 • Adamo
  Nem azt mondom, hogy az ismert, nagy biztosítók nem kerülhetnek bajba, de miért választ valaki ilyen nevesincs céget? Lehetett 5 forintot spórolni velük?
 • Scorpion
  Biztos ezt ajánlotta az ügynök, mert magasabb jutalékot kapott érte. Nem hiszem, hogy ezeket a biztosításokat a pénzügyi tudatosság jegyében kötötték az ügyfelek
 • Naiva
  , miért, nem ez történt a MÁV biztosító egyesületnél is? Olcsóbb kötelezőt ajánlott, tódultak az ügyfelek.. aztán jól bezárta a PSZÁF, a nagy biztosítók meg kényszerűen beletolták a hiányzó lét..
 • mitel hentes

  Pont a MÁV biztosító jutott eszembe. Mondjuk ott az emberek csak jót várhattak a nagy múltú, takarékosan működő és minőségi szolgáltatást nyújtó MÁV-tól a biztosítási piacon is…;)
 • BigaBush
  Quantis Boss-nak tulajdona van, volt a Novis-ba, a többi már érthető.
  Biztosítóból biztosítóba forgatják a szerencsétlen ügyfeleket 3-5 évente, nem értem miért hagyja ezt az MNB…
 • valaki
  nem kellene nettó hazugságokat írni:
  A NOVIS az NBS részéről nem alanya semmilyen – az új biztosítási szerződések megkötését érintő –korlátozásnak sem Magyarországon, sem az Európai Gazdasági Térség azon országaiban, amelyekben aktív és szabályszerű működését az NBS megerősítette.
  A Szolvencia II. szabályokban meghatározott, a biztosítók pénzügyi biztonságának mérésére szolgáló tőkeelvárási szintet a NOVIS 134 százalékra teljesíti.
  A NOVIS stabilitását az a tény is alátámasztja, hogy 2015 óta folyamatosan jelentős profitot termelt, amit teljes egészében saját tőkéjének emelésére fordított. Ennek köszönhetően a biztosító saját tőkéje jelenleg meghaladja a 37 millió eurót (13 milliárd forintot).

  portfolio.hu/premium/20201028/biztonsagban-van-az-ugyfelek-penze-a-novis-biztositonal-454776

 • Kiszamolo
  Valaki, szaladj, írj az MNB-nek és a szlovák felügyeletnek, hogy te jobban tudod, mert én csak belinkeltem a felhívásukat.

  Egyébként belinkeltél egy a Novis által fizetett reklámot, egy PR cikket, mint döntő érvet?????

  A PR cikket mindig komolyan lehet venni, kevés cég fizet azért egy kalap pénzt, hogy lejárassa magát. 🙂

 • Valaki
  nbs.sk/en/press/all-press-releases/press-releases-common/press-release/_nbs-statement-on-the-issuance-of-an-interim-measure

  Fizetett hirdetés ami az MTI felé egy hivatalos közlemény formájában is megjelent. Úgy gondolod, hogy valótlanok a számszerű adatok? Azért ez elég meredek húzás lenne a felügyeleti szervre hivatkozni alaptalanul.

  “Ezért a szlovák pénzügyi felügyelet kvázi gondnokság alá vette a céget.” – >ezt miből következtetted ki? Ez is a belinkelt MNB felhívásban volt? A szlovák felügyelet határozata mintha kicsit mást fogalmazott volna meg.

  Ha tévedek javíts ki .

  Respect, hogy az előző hozzászólást jóváhagytad!

 • Kiszamolo
  Valaki, miért ne hagytam volna jóvá? Csak a hülyéket és a trollokat törlöm.
 • birkák
  “Quantis Boss-nak tulajdona van, volt a Novis-ba, a többi már érthető.”

  Lölönek meg a cig-ben.
  Annak idején a cig helyett a novist kezdte el értékesíteni a quantis, amíg kormányzati szinten nem lehetetlenítették el.
  Most a cél az, hogy a novisos ügyfelek szépen berezeljenek és átkössék a szerződéseiket a cighez. Várom már, hogy mikor fog megkeresni ciges üzletköztő.

  Talán így már jobban érthető, hogy mi a helyzet.

  Ajánlott olvasmány: novis tavalyi mérlege.

  Megj.: Van UL szerződésem a novisnál, tisztában vagyok a UL költségeivel, hátrányaival éppen ezért a megtakarításaim csak 2%-a van UL-ben. Tisztában vagyok azzal is, hogy a hozzánemértőket előszeretettel verik át a pénzügyi tanácsadónak öltözött üzletkötők és veszik rá arra, hogy minden megtakarításukat tegyék be náluk UL-be. Ez az átverés szerintem nem is tudatos gyakran, csak az üzletkötők sem értenek a pénzügyhöz.

 • Valaki
  Aki kicsit is beleméllyedt a Novis sztorijába azt tudja, hogy honnan fúj a szél. A termékek első osztályúak voltak. Az alapok kiválóan teljesítenek (honlapon meg lehet nézni).
  Az, hogy van egy Tőkevédett eszközalap és ebből kihozzák, hogy ez nem egyértelmű hogy garantált eszközalap vagy sem… Erre inkább no comment. Ha garantált eszközalap lenne, józan paraszti ésszel valószínűleg Tőkegarantált eszközalap néven futna.
  Tulajdonrészek? Lehetne sorolni itt még a Vienna csoport MoMo kapcsolatát, Ovb-Signal, Generali-GPC… Csak ahogy az előttem szóló megfogalmazta, itt már magasabb szinten pörög ez a történet.

  Számomra az meglepő, hogy az ilyen szintű ellehetlenítés, hitelrontás (nem csak a magyar piacra, hanem az EU piacra is ez negatív hatással lehet), bevételkiesés miatt nem tesz jogi lépéseket a Novis.

 • Attila
  Valakitől kérdezném,hogy tud-e valamit az újabb, szlovák jegybank által bevezetett korlátozó intékedésekről(ma jelent meg a portfolio.hu-n)?

  Még mindig stabil a biztosító helyzete? Mi történik,ha csődöt jelent?