Okosórás fizetés: Google Pay Magyarországon

Sokan vannak, akik irigylik az Apple Watch-ok tulajdonosait, mert már az órájukkal is tudnak fizetni, mióta hivatalosan is van Apple Pay Magyarországon.

Ez a funkció a Google Pay-jel és a Samsung Pay-jel az androidos ügyfeleknek is elérhető lenne, hiszen a jobb okosórák támogatják ezt.

Apró gond, hogy egyik cég sincs jelen Magyarországon, nem szerződött le egyetlen bankkal sem, így a lehetőség egyelőre elméleti és nem is nagyon látszik, mikor lesz ez másképp. Magyar bankkártyát éppen ezért nem is regisztrálhatsz hozzájuk.

De most jön a de.

Miután a Curve már biztosítja a Google Pay és Samsung Pay lehetőségét, elvileg semmi akadálya a dolognak. Nem a magyar kártyádat regisztrálod, hanem a Curve-t, amihez viszont már hozzáadhatod a magyar bankkártyádat.

Curve kártya tudnivalók

Első probléma, hogyan töltsd le a Google Pay-t a telefonodra és az okosórádra? Itthonról nem fog menni Google Play-en keresztül, de ezért vannak a megbízható apk oldalak, például az ApkmirrorEsetleg ha éppen külföldön jársz, ott fog működni a letöltés hivatalos helyről is.

Ez a probléma pipa. Ott a telefonodon és az órádon a szükséges program.

Utána már a Curve kártyádat kell használni és elméletileg nem lesz semmi akadálya, hogy te is frenkizhess az órás fizetéssel a pénztáraknál, mint az Apple-sok. (Ok, kényelmes is, még a telefont sem kell elővenni fizetéshez.)

Azért mondom, hogy elméletileg, mert nincs olyan okosórám, amivel kipróbálhatnám, de a hozzászólásokban várjuk a tapasztalatokat, működik-e a dolog. Esetleg van-e olyan akadályozó tényező, amire nem gondoltam. (Pl. Hiába töltöd le a Google Pay-t, magyarországi regisztrációval nem akar elindulni. Vagy VPN kell hozzá. Vagy nem tudom.)

Update: mint a köz kiderítette, elvileg működne csak a dolog, mert a Curve magyar ügyfeleknek nem fogja engedni a lehetőséget. Van, aki VPN-nel regisztrált a Revolutnál és így már megy neki az órás fizetés. Azért ötletnek jó volt. Egyszer végre hátha ideér a Google vagy Samsung Pay Magyarországra is.

Share

110 hozzászólás

 • Kiszamolo
  TSLA, nem egy nagy hír, ez már így volt 3-4 éve is. Svájci órát eladnak egy marokkal évente, kevesen vesznek 2-3-5-10 millió forintért órát.

  Ha annyi lenne az Apple is, azt se vennék túl sokan.

  Ahogy autót is igen kevesen vesznek 20-40 millió forintért….

  Mert mondhatjuk, hogy a svájci óra ékszer meg műkincs, a Tesla meg életfilozófia és a megtestesült jövő, attól az emberek még csak egy órát látnak meg egy autót…

 • TSLA
  Nem tudom milyen milliós órákról beszélsz, nekem eredeti römer svejci órám van, 40-50 ezerért lehet ilyet kapni, de a legdrágábbak is bőven fél misi alatt vannak. De itt nem is a svejci óra a lényeg, hanem a maga a karóra, mint termék, pl Casio számológépes órát sem adnak már el túl sokat.

  A probléma, amire rá akartam világítani, ha valaki az apple watchra (és a mögötte jól lemaradva kullogó konkurens okosóra termékekre) karóraként tekint, pont mint ahogy a teslára is sokan autógyárként tekintenek. A trükk az, hogy a tesla autó az maga a hardver, amire pedig a szoftvert gyártják, pont mint az applenél is. Pl a smart summon feature, ami konkrétan 2000 dolcsidba kerül, vagy a feláras szuper gyorsítás feature vagy az, hogy számítógépes játékokkal tudsz játszani a tesládon és még sorolhatnám és folyamatosan jönnek az újabb és újabb, természetesen fizetős feature-k.

 • TSLA
  Amiket boldogan meg fognak venni a tesla tulajok. Vagy a hangos fékeket és a kigyulladó aksikat (nagy sebességnél megemelkedik az alváz) is sw update-tel oldották meg.

  És egyébként ezért érdekes az, hogy egy évben 100 valahány over the air frissítést tudott a tesla kiadni, míg a “konkurencia” egyetlen egyet sem (többek között, mert nincs OTA technológiája senkinek), mert ebből fognak megélni.

  Tesla egy túlárazott, túlhájpolt drága autó? Igen. Pont mint az iphone, apple watch és egyéb apple termékek. A kedvencem pl a 300.000 ft-os monitor állvány. Részvény árfolyam a csillagos egekben van? Igen. Jobs 9 évvel ezelőtti halála után tönkrement a cég? Nem, ellenkezőleg, Jobs halála után kezdett el szárnyalni az árfolyam, az apple termékeket pedig azóta is veszik, mint a cukrot.

  Érdemes ezt megnézni, főként, hogy miket mondott a VW CEO-ja: youtube.com/watch?v=tApfpO_MOdE
  sry for off

 • Balázs
  Azért egy nagyon fontos dolgot ne felejtsünk el. Az Apple nagyon nagy hangsúlyt helyez a felhasználók adatainak védelmére és te ezt is megfizeted amikor a drágább telefont és rendszert vásárolsz. A google pedig pont a te adataidból él, kereskedik velük, eladja őket…
  Vannak egyéb előnyei is az iOS rendszernek: pl. az 5 éve kiadott telefonra még mindig elérhető a legfrissebb szoftverfrissítés ráadásul évek óta egyre jobban optimalizált (magyarul nem lassítja be a régi telefonodat…). Azért nekem pl. az sem mindegy, hogy egy elvesztett Android telefont könnyen feltörik, kiveszik belőle az SD kártyát és letöltik a képeidet, adataidat róla, addig egy iOS készüléket senki nem fog tudni feltörni és a telefont max alkatrésznek lehet eladni.
  Sajnos a Budapest Bank hiába ígérte januárra az Apple Pay bevezetését, mikor kérdeztem azt mondták, hogy idei évben fogják bevezetni de késik a dolog.
 • matetoth

  khmm, “fappening”, khm, iPhone biztonság lol

  az is vicces, hogy a memória bővíthetetlenségét biztonságra fogni. Mert milyen jó tízezrekkel többet fizetni pár giga beépített tárhelyért…

 • Balázs
  Tök felesleges a nagy tárhely, 32 ill. most már 64gb a legtöbb embernek bőven elég, akinek meg nem (és pl. rengeteg zenét, videót, játékot akar tárolni a telón) az mondjuk tényleg a zsebébe nyúlhat.

  Került már ismerősöm kellemetlen helyzetbe miután pár éve elhagyta androidos a telóját, voltak rajta olyan képek amik ha kikerülnek annak nagyon nem örült volna. Persze már biztos az android is fejlődött ilyen téren, de azért csak az felhasználók adatainak értékesítéséből élnek (célzott reklámok stb.).

 • matetoth

  szerintem az emberek hadd döntsék el, hogy mennyi a nekik szükséges tárhely, ne egy cég árazási politikája mondja meg…

  De talán nem kéne olyan képeket ne tarts nem biztonságos helyen (tehát sehol gyakorlatilag), amit nem akarsz, hogy mások lássák. Egyébként ha találsz egy pendrive-ot, akkor bedugod a gépedbe? Ahogy SD kártyát sem. Aki meg ezt biztonsággal meg tudja tenni, annak az órabére több annál, mint amit a random képeid érnek…

 • Zabalint

  Anno a copy-pastre is azt mondták az Apple fanok, hogy tök fölösleges. Hozzáteszem, ez Androidnál is parás, mert a legtöbb telefonnál nem lehet az appokat átteni memóriakártyára, illetve idiótán particionálja a gyártó a belső tárhelyet. A bővíthetőség hiánya egyértelmű hátrány, nagyon durva fanatizmus kell ahhoz, hogy előadd, ez előnyös. Ha félsz, titkosítod, ennyi.

  Viszont a biztonság egyáltalán nem azon múlik, hogy Apple telefonod van, a zárt rendszer egyáltalán nem szavatolja a biztonságot, sőt, volt botránya az Apple-nek is ilyen téren, mikor hírességek fotói kerültek ki a felhő szolgáltatásukból.

  Másrészt az Apple semmiben nem különbözik adatgyűjtés szempontjából a Google-től, csak kisebb a felhasználói bázisuk.

 • Héthy Zoltán
  Bar nem órás hanem karkötő fizetés, de úgy gondoltam nem ruhazom be se Apple telefonra, se órára. Mivel szerettem volna kiforrott megoldást ezért a telenor wallet illetve karkötő mellett döntöttem 2 e huf vetelarert illetve havi 490 HUF szlavezetesi díjért. Később azonban szembesültem vele hogy 2%os tranzakcionkenti költség de legalább 200 HUF illeti a szolgáltató minden tranzakció utan.
 • eZoli
  Az én Apple Watchomon már a magyarországi applepay bevezetéstől számítva megy az OTP-s kártya csont nélkül, nem kell hozzá a Revolut. De a Revolut is megy rajta.