Gránit Family app

Éppen gondolkodtam, hogy lassan kellene a gyerekeknek saját bankkártya és alkalmazás hozzá, csak hogy tanulják a használatát, lássák a saját pénzüket és így tovább.

A Revolut Junior számla jutott először eszembe, mint kézenfekvő megoldás.

Aztán jött egy sajtóközlemény a postaládámba, amiről kiderült, hogy a kevés értelmes sajtóközlemények egyike volt. 🙂

A Gránit Bank küldte, miszerint bevezette a Family appot és a hozzá tartozó junior számlát. Ingyen számlavezetés, ingyen kártya, ingyen vásárlás a gyerek 18 éves koráig, a feltöltése alkalmanként 20 ezer forintig ingyenes. (Az alatt nem kell tranzakciós adót fizetnie a banknak. Gondolom, egy nap százszor is utalhatsz 19.990 forintot.)

Adnak kamatot is a gyerek pénzére. Na jó, 5%-ot, ami nem túl látványos.

Kedves Gránit Bank, jó lenne olyan funkció, hogy a háttérben én állom a kamatot, akár 30-40%-ot is, akár egy hónapra is, mert évi 5% az nagyon nem észrevehető, főleg egy kisgyereknek nem. Azért nem fog takarékoskodni, nem tudom neki megtanítani, hogy ha most nem költjük el a pénzed, jövő hónapban sokkal több pénzed lesz.

Lehet az appban feladatokat kijelölni (virágöntözés, kertészkedés, szelektív szemétgyűjtés például), amiért a gyerek pénzt kaphat. Ez is jó funkció.

Lehet célokat kijelölni, amire a gyerek pénzt gyűjthet.

Nekem tetszik, igaz, az androidos app még várat magára, csak az ios van kész. Valószínűleg kipróbáljuk, amúgy is van számlánk a Gránitnál. Ha valaki használta már, várjuk a véleményét, mit tetszett benne és mi nem.

További infó a bank oldalán.

Share

31 hozzászólás

 • K
  Aha, szoval, ha Apa felvett tavaly 3,63 THM-re jelzaloghitelt, majd szepen elutalgatja az elotorlesztesre szant osszeget a csemetenek, akkor…
 • Csinolina
  Tiborcz István már erre is rátette a kezét, így már ez is egy új NER szerzemény csak..
 • testemen a jel
  “jó lenne olyan funkció, hogy a háttérben én állom a kamatot, akár 30-40%-ot is, akár egy hónapra is”

  Leszel az apukám?

 • Kizárt dolog, mert nem tudom
  Tiborc István bankjának egy fillért is odaadni? Nincs az az Isten…
 • fafom
  Granit egy fos, tul sokszor csalodtam mar bennuk 6 ev alatt. Erdekes lehetoseg, ha csoro vagy es a szolgaltatas ara a legfontosabb tenyezo. De ha esetleg draga az idod es nincsenek acelbol az idegeid, jobb hanyagolni oket.
 • Okostojas
  Jó otlet. Lenne… Majd ha kihozza mas nem haver bank is, akkor lehet róla szó. Addig ahogy irtad Revo Junior.
 • Pistu
  Hát ez nagyon jó! Ha már bank app, Revolutnál crypto/learn rész alatt 800+5000 Ft-ot lehet jelenleg kapni 10 perces kvíz kitöltéséért. (DOT-ban adják, amit azonnal forintra válthatsz).
 • Gary
  Mint itt páran mondták előttem is, a bankolás legfontosabb részét nem akarod megtanítani nekik? A házi feladat, a bank lecsekkolása kimarad? Felelőtlen választásra tanítod őket az első adódó alkalommal, példával?

  A Gránit Bankról a HVG már 2019.06.23.-i számában is lehetett érdekeseket olvasni, pedig akkor még nem a trónöcskösé volt. A NER-közeli bankok hitelezési szokásairól írt a HVG 2021.02.10.-én szintén eléggé érdekes dolgokat. Ha ehhez hozzáveszed azt, hogy ebben az országban valószínűtlen, hogy bármelyik hatóság bármi miatt megbüntesse bizonyos körök érdekeltségeit, egy olyan koktélt kapsz, hogy futva-ordítva kell menekülni.

  Te meg nyugodt szívvel mondod a gyerekednek, hogy bízza csak az új biciklire gyűlő pártízezer forintját (ami neki egy óriási vagyon) ezekre? Vagy arra játszol, hogy a saját kárukból tanuljanak?

  Őszintén mondom, hogy néha rohadtul nem értelek.

 • Marionett
  Nálunk a gyerek valahogy úgy született, hogy mindig vigyázott a pénzre, No-ban nyitottam neki Commerzbankban gyerek számlát, volt 2500 eur megtakarítása (zsebpénzt mindig félretette, ha rokonoktól kapott, azt is). Amikor év végén megkapta a kinyomtatott papírt, 25 cent kamatról, akkor eltört benne valami. Szerintem is jó lett volna, ha én fizethetek kamatot a háttérben….
 • jani
  Hat ez a folyamatos NER, meg Tiborcz, igy szar ugy szar a Granit….uncsiiii!

  van valasztek, lehet mashoz menni. csak ott eppenseggel pont nincs ez a funkcio. es penzbe kerul. es pont ugyanannyi gond van vele. de legalabb egy masik gazdag zsebet tomi….

  neha felelmetes h mennyire fekete-feherben akarjak az emberek latni a vilagot…

 • Kiszamolo
  Abba lehetne hagyni?

  Igen, ha komoly pénznek keresel helyet, nagyon nézd meg, hová rakod.

  De könyörgöm, egy 9 meg 11 éves zsebpénzéről van szó.

  Miért nem tanítom meg nekik, hogy ne válasszanak neres bankot?

  Ezt tényleg komolyan képes vagy megkérdezni?

  Láttál te már gyereket élőben vagy csak tévében?

  Egyébként meg a gáz és a villany, amit használsz, az is neres.

  Amíg nem kötetted ki mindkettőt elvi meggyőződésből, addig ezt hagyd abba.

  Innentől törlöm ezeket.

  Ha értelmes hozzászólni valód van, azt meghallgatjuk.

 • Joe
  A Gránitnál akkor se nyitnék számlát, ha az lenne az utolsó bank az országba (mivel NER-es, ez amúgy boritékolható hosszú távon, esetleg még megmarad a szintén állami MKB).

  Volt szerencsém több bankba is betekintést nyerni, és hát náluk is láttam a dolgokat… egészen elképesztő, hogy kifele mennyire mutatva van a digitális dolog, meg a bomba UI, de belülről konkrétan, szó szerint rohad az egész “bank”. Olyan modern a cég egy “normális” bankhoz képest mint ha egy aldit hasonlítanál Joci bácsi falusi élelmiszerboltjához. Nekem picit szomorú, hogy még itt is tud nagyot menni ez a cég… persze lehet jönni a 30 (42?) millás OBA takarózással… kössz de kössz nem
  Inkább fizetek többet egy nagybank szolgáltatásaiért, cserébe legalább nem ezt a NER-es céget támogatom (adóból így is től sokat támogatok. Átnevezhetnék a céget amúgy valami ilyesmire, jobban állna neki: Nemzeti Első Rend Bank Zrt

 • SR
  Ez most pont kapóra jön, mert az asszony Gránitos, és a legnagyobbnak lassan jó lenne egy játékszámla. Viszont az androidos eBank appon sehol sem találom a Family funkciót, amit a honlapon is írnak. Lehet, hogy nem csak a Family app, hanem az új eBank sem készült még el androidra? Esetleg valaki (Miklós?) meg tudná nézni, hogy ios alatt az eBank app már tartalmaz “family” menüpontot? Köszi!
 • Értelmes
  Értelmes hozzászólás következik: a kamat és az app is baromi jó, követendő példa. Azért megjegyezném, hogy a legtöbb nagy banknál a junior számlák ingyenesek, még nagyobb utalásoknál is max pár Ftot kell fizetni. Ezt azért csinálják, mert tudják, hogy a legtöbb ember egy életre az első bankjánál marad, így szívesen bevállalják az első pár évet akár veszteségesen is.

  Azt, hogy lehetőség szerint (ha azonos kondíciókkal találsz mást is) ne a NER -es lehetőséget válaszd (természetesen nyilván csak ha ellenzéki vagy), az ellen nem szabad azzal védekezni, hogy a gyereknek hogyan magyaráznád el a NER-t. Gyanítom, hogy nem a gyerek választotta magának X lehetőség közül, hanem te neki. Így azzal, hogy egy gyerek még nem tud felelősen választani, ne védekezz.

  A gáz és villany amit használ az neres, a különbség itt az, hogy gáz és villany esetén nincs választási lehetőség, bank esetén van.

 • Safranek
  “jó lenne olyan funkció, hogy a háttérben én állom a kamatot, akár 30-40%-ot is, akár egy hónapra is, mert évi 5% az nagyon nem észrevehető”

  Gondolom látod a számla egyenlegét, akkor mi tart vissza attól, hogy hó végén utalj “HAVI KAMAT JÓVÁÍRÁS” közleménnyel a lurkónak az általad választott kamatnyi pénzt? Ha ez 20000-nél több lenne, akkor többször utalsz “HAVI KAMAT JÓVÁÍRÁS – részlet” közleménnyel 😀

  Ja, de ez jobb lenne beépítve. Egy 9 vagy 11 éves azért már rájöhet, hogy ez egy új utalás.

 • Tekintetes úr
  @gary
  Amikor ezeket a kommenteket megírjátok, akkor mi a konkrét gondolatmenet? Lölő ellopja a gyerek ebédpénzét? 🙂

  Nekem a Gránittal egy bajom van: egy nyolcemeletes irodaházban vannak az első emeleten, de mégis a legtöbb gránitos lifttel jár. Nekik nem adok pénzt.

 • Joy
  Mondtam már, hogy nehezebbé kéne tenni az ellenőrző kérdéseket Például: sorolj fel öt nem kormányközeli országos bankot, vagy: hány betűből áll Magyarország első miniszterelnökének a neve? 🙂

  Nekünk még van pár évünk, addigra talán jobban elterjednek ezek a szolgáltatások, mire ebbe a korba érnek. Emlékszem, gyerekkoromban még sulis takarékbélyegeket gyűjtöttünk. Nem érzem magam öregnek, viszont így belegondolva óriásit változott a világ.

 • Körtefa

  “hány betűből áll Magyarország első miniszterelnökének a neve? ”

  Ez trükkös, mert attól függ. Ha szó szerint vesszük, hogy “Magyarország”, akkor 5, ha nem, és kicsit régebbre is visszanézünk, akkor 9, ha rendszerváltástól nézzük akkor 6… 😀

 • Leroy
  A revolut junior nem használható google pay-el csak 16 éves kor felett. Ezt az utat én is végig jártam. Az OTP-nek is van junior számlája ingyenes, kivéve utalás és kp felvét, a szülő tudja felügyelni saját banki alkalmazásból.
 • Jim85
  Mi a véleményetek a Gránit Bankról? Nem érdekel, hogy NER/nem-NER, ha jobbak a feltételek, mint pl. Erste, CIB. Érdemes átmenni oda? Emiatt kérdezem: portfolio.hu/bank/20221005/itt-a-10-feletti-lakossagi-beteti-kamat-571017
  Kb. ugyanazt hozza, mint az állampapírok, és mégis csak kényelmesebb. Van virtuális bankkártya, vagy valamilyen online vásárlást támogató megoldás?
 • Imre
  Sajnálatos módon Tiborc, tehát egyáltalán nem jöhet számításba. Ugyanúgy az MKB sem, fel is mondtam két számlát ott, Lölö miatt.
 • BajszosTolvaj
  “Egyébként meg a gáz és a villany, amit használsz, az is neres.”

  Én kiköttetném azt is, ha lenne alternatíva. Szóval egy ez egy masszívan mellément hasonlat.

  ( De persze lehet tolni a szekeret és mellette panaszkodni, kicsit se visszás 😀 )

  Tolni a szekeret. Anyám….

  Csaxólok, a bankok zöme már neres, az OTP meg minimum félig az.

  De mondd, te nagyon okos, ha csak Vodafone meg Digi internet van nálad, most mit fogsz csinálni?

  Mindkettő ner. A telekom meg csak lefekszik a nernek, rendes ember annak a netét sem használja.

  Ha internetezel ezek után, te már egy áruló vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Vagy lehetsz normális ember is, aki nem ilyen hülyeségeken rúgózik.

  Akarsz tenni valamit a ner ellen?

  Menjél ki tüntetni, hallasd a hangod. Vagy a sok agymosottat próbáld meg felvilágosítani a környezetedben. Ezeknek van értelme.

  Ennek semmi.

 • medmaci
  A Gránit jó kis bank de most volt egy sunyi húzása. A vállalkozói megtakarítási számla 10% körüli kamatát levitte 2-2,5 %-ra.
 • Csutak és a mikrofon
  Hát tényleg eszem megáll ezen a NERes felfogáson és pattogáson. Hihetetlen egybites gondolkodás sztem, bár több barátomtól is hallottam. Azt hiszitek tényleg,h a ti ügyfélként megtermelt pénzetekre hajtanak? Nem hajolnak le az apróért.
  Arról nem is beszélve, hogy ha jól kezeled a számlád, igazából nem te adsz pénzt nekik, hanem nekik kerülsz többe, mint amennyit elkérnek.
  Nekem 10+ éve van Gránit Bajnok plusz. Simán visszahozza az “ingyenes” utalásokon és pénzfelvételeken a havidíjat. 10 éve nem fizettem automatás pénzfelvételi díjat, és nem kell az automatákat se néznem, bármelyik megfelel. Simán jó szolgáltatás.
  Mondjuk még 1szer se voltam bent náluk, még a nyitást is online intéztem. Szóval nem tudom ott milyenek.
  Sőt… ezek szerint állampapírt se vesztek, mert Viktort “támogatjátok” vele? Ezt is sokszor hallom… sztem le kéne szakadni a napi politikáról egy picit, mint Pottyondi…
 • az igazi bankosok
  A szakmában sokkal érdekesebb kérdés, hogy a mostani forrásköltségek mellett milyen módon tudnak 7.99%-os jelzoghitel kamatot kínálni? 😉
 • Tubifex
  Most attól függetlenül, hogy az alapötlet jó, azért hatalmas lehetőséget ad a szisztematikus child abuse-ra is. Belerejtenék vicces költségeket, levonásokat a számlatörténetükbe. 😀
 • nyelvtanoff
  Miklós, érdekelne megtisztelő véleményed – és a többieké! Történelmi (100-150 év) távlatban rendkívüli, hogy reálkamatot nem kapunk pénzünkre bankban, vagy voltak már ilyen ciklusok nyugaton és itthon is? Köszönöm!
 • Wulfy
  Szerintem is a legjobb bank a granit bank. El tudsz mindent intezni anélkül h elmenj egy szaros fiókba…
  Kapsz normalis megtak szamlat ahol likvid tőke kamatozik meg ha szarul is de kamatozik.
  Ez a family app is sztem zseni ötlet. Es aki leszopkodja magat a Revolutottol ott gondolom a hipokrata énjét nem zavarja, hogy az meg felig orosz xd. Nekem a Revolut az euro valto Eur állam papírra.
 • BT
  Sok böszme jön itt a NER-el, hát nálam az egyetlen pozitívuma a banknak. 😀
 • Zozz
  + pozitív dolog: a szelfis nyitásra + 12 ezer Ft-ot jóváírtak mindegyik számlára.
 • Gary
  A lehető legobjektívebben:

  https://kiszamolo.hu/a-quaestor-ugy-margojara/#more-100207

  Egyrészt kisebb a piacon megtalálható multinacionális szereplőknél, ahol a méretből adódóan a belső ellenőr ellenőrének az ellenőrének is van ellenőre.

  Másrészt a bank betéteseként elemi érdeked, hogy a pénzed csak jó minőségű hitelekbe legyen kihelyezve. Bár ez sehol nem garantált/ellenőrizhető kívülről előre (lásd 2008-as válság), néhány szereplőről jelentek meg cikkek, amiket betétesként nem szívesen olvasnék, másokról nem (vagy csak simán nem jöttek szembe, de ha valakinek van linkje, dobja át).

  Azt, hogy ki mit fogad el egy kicsit több kamatért, mindenki döntse el magának.

  Gyerekkel valóban nem beszéltem a saját gyerekkorom vége óta. De nem nyitnék számlát nekik olyan helyen, ahol komoly összeget se tartanék, hogy biztos semmiképp ne kelljen nekik felnőtteknek is nehéz dolgokat magyarázni.