Hajszálra az euró a 370 forintos szinttől

2020-04-01
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Ma hatalmasat esett a forint, miközben a térség többi devizája vagy nem esett vagy éppen még egy kicsit erősödni is tudott.

14 óra után fillérekre vagyunk a 370 forinttól.

Ennek okai valószínűleg:

- A kormány saját magának adott időkorlát nélküli rendkívüli felhatalmazása az egész világon kiverte a biztosítékot, sok nyugati hírportál már a demokráciát temeti Magyarországon. (Felhívják a figyelmet, hogy közel öt éve van válsághelyzetet a bevándorlás miatt, amit a kormány rendre meghosszabbít különösebb valódi ok nélkül, ezért nem hiszik el a kormánynak, hogy önként lemond erről a fegyverről, illetve már most is tett olyan intézkedéseket a kormány, aminek kevés köze van a járvány kezeléséhez, ellenben remek alkalom volt ezt keresztülvinni most. Lásd: a főváros kicselezése a Városligetben, polgármesterek fejére ültetett politikusok, nemváltó műtétek ellehetetlenítése, mindezt egyetlen nap alatt.)

Update: nem, ez nem politikai vélemény és ne is vedd annak, több gazdasági elemző ezt az okot jelölte meg, mint a forint gyengeségének egyik okozóját. Például a Moody's ezt írta: "A koronavírus-járványra hivatkozva bevezetett felhatalmazási törvény felkelti a magyar jogállamisággal kapcsolatos aggodalmakat, és elmélyítheti az EU-val a feszültségeket."

- Az úgynevezett beszerzésimenedzser-index hatalmasat zuhant, sokkal nagyobbat a vártnál, ez alapján nálunk van a legnagyobb probléma a gazdaságban.

- Az alacsony kamat miatt túl olcsó shortolni a forint ellen.

- A kormány még nem állt elő semmi értelmes gazdaságvédelmi tervvel, csak néhány milliárdos bohóckodást látnak a piacok, mint hogy a taxisoknak nem kell KATA-t fizetni.

Durva a mostani árfolyam és nem tudjuk, meddig engedik még esni a forintot.

Update: lépett az MNB, 363 Ft-ra erősödött a forint.

2008-ban is lépett, akkor 8%-ról 11%-ra emelte az alapkamatot egyetlen este alatt. Itt még nem tartunk.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram