Ingyen utánfutóbérlés az OBI-tól

A napokban ment előttem egy autó s húzott egy utánfutót, amint “OBI- béreljen utánfutót ingyen” felírat volt.

Kíváncsi voltam, mi is ez és hogy működik. Nos, ha az OBI-ban vásárolsz, három órára kérhetsz ingyen egy utánfutót, amivel haza tudod vinni a megvásárolt termékeket. (Már ha van vonóhorog az autódon.)

Persze egy építkezéshez ettől még nem az OBI-ban fogod megvenni az összes cementet 20 kilós kis zsákokban, de jó erről tudni, ha olyan dolgokat akarsz venni, amit barkácsáruházban is megéri megvenni. Nem kell az autódat összekoszolni, vagy nem kell külön fizetni, ha mondjuk a kerítéselemek nem férnek be az autódba.

A szolgáltatásról bővebb infót itt találsz.

Share

21 hozzászólás

 • Papajohn
  Tavaly ugyanígy volt a Praktikernél is.
 • Feri78
  Ha olyan mennyiséget vásárolsz, amit utánfutóval kell hazavinni, akkor a nagyobb barkácsáruházaknál már általában átléped azt az összeget, hogy ingyen kihozzák. Szerintem az egyszerűbb megoldás.
 • Peti
  Az ingyenes futó kölcsönzés már régóta adott. Egyébként elég pici méretű, így a gipszkartonok, OSB lapok szállítása már problémás, és cementes zsákkal sem lehet nagyon megrakodni.

  Viszont van kényelmesebb megoldás is: 100 ezer Ft vásárlás felett már ingyenes a házig szállítás, 40 kilométeres körzeten belül, 1.5 tonna súlyhatárig.
  Manapság egy 100 ezres összegű kiadás pedig – sajnos – elég könnyen összejön.

 • Andor
  Használtam már ezt a szolgáltatást, és szerintem jó. Talán mulcsot vettünk vagy 15 zsákkal. Mocskos, sok helyet foglal és nem túl nehéz. Pont erre találták ki. Amúgy a piaci alapú utánfutó bérlés sem horror. Anno mikor 10 éve költözködtünk (40m2 -ről kertes házba) egy 2,5 m hosszú 180cm magas ponyvás futó volt 3.500 egy napra. Két kanyarral megvolt a költözködés (meg kellett hozzá haver 2 literes Omegája, mert azon folt vonó 😉 Ha erre a munkára, 30km -es távra költözető céget hívok szerintem 100 alatt nem úszom meg.
  A kertet meg úgy építettük hogy béreltem egy ducatto -t (10.000 + üzemanyag) és lementünk Kecskemétre egy nem kicsi kertészetbe. Csak egy “Catalpa” -n fogtunk 15.000 forintot. a többi cucc mmár tiszta nyereség volt (10-20 tuja meg egyéb növények)
 • rundmc
  Kika busz
  200.000 Ft vásárlás felett, 2 óra időtartamra, 50 km távolságon belül ingyenes.

  Kika busz 50.000.- Ft feletti vásárlás esetén bérelhető, díja 2 óra időtartamra bruttó 5.000.- Ft, minden további plusz óra bruttó 10.000.- Ft.
  A busz 50 km-es körzetben, belföldi használatra vehető igénybe.
  A bérléshez szükséges iratok:

  – érvényes vezetői engedély
  – kika szerződés
  – érvényes személyi igazolvány

 • nyman
  Az utanfuto berles – amit szemelyautoval el lehet huzni – kb. 3-6 ezer/nap merettol, ponyvatol fuggoen.

  Az OBIs megoldasnak is jo otlet lehet, de tenyleg csak akkor, ha annyival olcsobb ott vmi.

  A masik, hogy szamolom ezt a berles, megvenni dolgot. Az automon van vonohorog. Bo harom ev alatt 2x kellett. 1x bereltem egy utanfutot, kerti hinta darabonkenti szallitasara, 1x meg valakit vontattam vele nehany km-t. Kombi auto, lehajtott hatso ulesekkel elviszem barmelyik IKEAs dobozt utasterbe.

  Viszont lassan itt az ideje a kert rendbetetelenek es jo esellyel tobbszor fog kelleni. Utasterbe sok mindent nem tennek, Az is nyug, ido, energia, hogy elmenni egyert. 60-80-tol indulnak, 150 es 200 ezer korul mar jokat kapni. Igaz ott van vele a macera, muszaki vizsga, biztositast stb. Tarolni is kell. De heti-ketheti rendszeresseggel kell mar megerheti. Utana meg el lehet adni.

 • szocske
  , a méret és érték nem mindig arányos. Nekem pl. már volt, hogy jól jött az OBI utánfutója, amikor vettem 1 tábla OSB lapot néhányezer forintért.

  Ugyanez igaz, valami koszos terméknél, ha például kell 1-2 zsák cement vagy csemperagasztó, ami porzik, nem kell betenni a kocsiba.

  Hátránya, hogy kettőt kell fordulni, hisz vissza is kell vinni az utánfutót, így csak akkor érdemes ezt választani, ha nincs túl messze a bolt

 • Bálint
  Egy igazi férfi nem az OBI-ban vásárol építőanyagot 🙂
 • jami
  (Nem leszólva ezt a szolgáltatást.)
  A költöztetés nekem nem csak annyi, hogy a lakcímről B lakcímre legyen szállítva az ingóságunk, hanem, hogy ki/le; valamint be/fel cipelje valaki a kismillió dobozt, pár ágyat, komódokat, pár nagyobb gépet (mosógép, szárítógép) (ettől nagyobbat nem viszünk).
  És örömmel fizetek, hogy a, nem nekem kell utánfutóval/teherautóval (hahh, nincs is rá jogsim) vezetni 10 évente 1 nap, valamint nekünk cipekedni, aztán hetekig kúrűljuk a húzódásokat.
  A lakáscsere-táblázatomba szépen belekerült a “költöztetés” tétel. Épp elég macera kiválasztani a bútorokat, nekem pl. ott is szempont, hogy mi nem szerelünk/nem cipelünk. Elalkudtam a ház árából annyit, hogy ilyenekre lazán maradt.
 • Peti
  @Bálint: A nejem munkahelyén a professzor is ilyen, akinek ciki a Tesco, meg a Penny. 🙂 Még ha netán lát is valamit a szórólapban, ami tetszik neki, akkor sem megy el egy “alsóbbrendű” üzletbe…inkább megkéri valamelyik beosztottat, például a nejemet, hogy vegye meg neki. *<:o)
 • Andor
  Peti, szerintem félreérted Bálint velősre sikeredett megjegyzését. Az Obi jellemzően sokkal drágább és sok esetben rosszabb minőségű holmit árul mint a helyi tüzép / vaskereskedés. Viszont pl. nyitva van vasárnap is. Meg 1 zsák ragasztóért nem feltétlenül éri meg autózni. Pláne hogy BP -en belül nem is sok tüzépet tudok. (példa: talp-szelep szivattyúhoz. Már nem emlékszem a pontos különbségre de a helyi műszaki boltban 1000 HUF alatt volt, az OBIban meg 5.000 fölött. Vasárnap mentem. Túlárazottnak tűnt. Inkább elmentem hétfőn a szintén 3km -re lévő szerelvényvoltba ahol ráadásul Magyar szabvány vésett darabot kaptam szemben az OBIs kínaival….
 • káeshá béla
  Ízlések és pofonok, vagy inkább kinek mennyit ér az ideje. Költözésnek önerőből biztos hogy nem állnék neki én sem, kivéve ha minimális mennyiséget kell csak átvinni (mondjuk max 1-2 komódot). Erről az egészről Mozsgárék jutottak eszembe. (A nevet persze megváltoztattam). Mozsgárék arról voltak anno a 80-as évek végén nevezetesek, hogy úgy gondolták majd önerőből meg kalákában felépítik a családi házat az utcánkban, mit költenek ők mesterekre. A kezdeti nagy lelkesedés után persze a ház cefet lassan készült, mert ugye azért dolgozni is kellett, a rokonok/barátok is elég hamar megunták az ingyenmunkát. A vége az lett, hogy vagy 15 év után, 2000-es évek közepén lett a ház bevakolva, meg úgy nagyjából készen. Minden nyáron jönnek azóta már rég elfeledett kollégák és haverok “lenyaralni” az akkori munka árát. Megérte!
 • Feri78
  Igen ebben igazad van, nagyobb cuccokkal tényleg meg lehet tölteni úgy egy autót, hogy 100 ezer alatt maradsz.

  Ebbe mondjuk én is gyakran belefutok, mert én is gyakrak építek otthon.

  Nekem utánfutó helyett az a megoldásom, hogy van egy családi mondeo kombink, ott a hátsó ülést előre hajtva simán elviszem benne az egyszemélyes gipszkarton lapot, egyszárnyas ajtót, léceket, deszkákat. Legalább két köbméter befér, talán még több is mint egy átlag utánfutó.

  Csemperagasztóból kapni olyan műanyag zsákban, ami nem porzik el. Mondjuk pl a padlopon meg pár zsákos anyag tényleg porzik, ott nincs mit csinálni. Van egy műanyag csomagtér tálcám, arra szoktam óvatosan rárakni, otthon aztán egy mozdulattal kiveszem a tálcát, le lehet mosni.

  Amúgy szerintem anyagban ma már a kisebb házi építkezésnél is összejön 100 ezer, inkább csak az szokott lenni hogy nem egybe veszi meg az ember.

 • Feri78
  Kicsit OFF de ha már barkácsnapot tartunk 🙂 gondolom a topik vonz pár hasonló érdeklődésű kommentelőt. Lenne egy problémám, hátha van ötletetek. Szóval fel akarok magamnak újítani egy jelenleg tárolónak használt helységet, otthoni dolgozószobát csinálnék belőle.

  Nagyon vacak repedezett beton padlója van. Első körben gondoltam mélyalapozót aztán aljzatkiegyenlítőt, aztán arra raknám a laminált padlót.

  De olyan rossz állapotú a padló, hogy több helyen lyukas és gyakorlatilag már föld van a beton helyén. Egy csomó mélyalapozót raktam már rá, de félek, hogy nem tapad meg ezeken a felületeken a padlopon, és feltöredezik majd az új padló.

  Nekem annyi jutott eszembe, hogy a kérdéses helyeken egy vékony dróthálót fektetek a földre, és azt öntöm ki az aljatkiegyenlítővel, talán ha a drótba beleköt, az megfogja annyira hogy ne töredezzen szét…?

  Nincsen-e ötletetek véletlenül a problémára?

 • untermensch4
  @_Peti ez nem arról szól hogy “ciki”, hanem azért cserébe hogy minden egy helyen van, vmi komplexebb építgetéshez az összes anyagot nézve durván feláras lehet. Ha meg vmiből pont nincs olyan amiért szakboltba is el kell utána menni akkor a “mindent egy helyen” is kiesik.
 • Gaben
  Az obiban is az olcsó dolgokért kell menni, nem a 3x túlárazottakért. Pl, ott veszem a bútorlapot, az elég olcsó szerintem, ha barkácsolok, vagy olcsó még a natúr fenyő polc alap, amiből mindenféle szekrényeket gyártok, pácolom, lakkozom, szép, és olcsó is a végén, meg fa..
  A munkalapokból is van egy típus, ami 2,8vastag, 3 színben van, valami 7EFt a tábla (2,7m hosszú), egyébként meg elkérnek máshol 7-14EFt-ot méterenként!
  Meg hát az ingyen futó is szimpatikus olykor..
  Nekem még az obis pur habbal sem volt bajom, vagy a CMI-s szilikonokkal, pedig olcsók..
  Most nyáron lamináltat kaptunk kb diegos/vagy másik lamináltas cég ár feléért (minta+vastagság függvényében)..

  Feri78: Szerintem verd fel azt a betont és betonozz újat, úgysem ártana alá tenned polisztirolt, mert hőtükröt is. Ez a hálós megoldás nem túl jó, ha nincs jó alap, akkor minden törik, az is..

 • antenna
  Feri, ha nem akarod megszívatni magad, akkor rendesen meg kell csinálni. Betonfeltöréssel, újrabetonozással, szigeteléssel. Soha többet nem lesz vele gond. Ha foltozod, akkor meg majd lehet idegeskedni a mozgó/felpúposodó laminált miatt.
 • Peti
  , untermensch4: ne vegyétek olyan komolyan, ott volt a smiley nála is, meg nálam is. De mivel dolgoztam/dolgozom tüzépen, és barkácsboltban is, nyugodt szívvel állíthatom, hogy nem ennyire fekete vagy fehér a helyzet. Meg van az előnye-hátránya mindkét üzletnek. Amit írtok, az egyébként teljesen helytálló: nem árt, ha az ember tisztában van az árakkal, különben akár csúnya meglepetés is érheti.

  @Feri78: Az aljzatkiegyenlítő vasalását felejtsd el. Meg úgy eleve az aljzatkiegyenlítőt. Amúgy vasalt beton az alap?

  @Gaben: persze, mivel a Soudal gyártja azokat is… 😉

 • kritizator
  Én egyszer kértem valakitől utánfutót: nem stimmelt a villamos csatlakozó.

  OBI-nál mi a helyzet???

 • szocske
  @kritizátor, 2 jellemző csatlakozó van 9 és sokkal több érintkezős.
  Az utánfutókon 99%-ban 9 érintkezős van, talán csak lakókocsiknál van értelme a sokérintkezősnek.
  Az autókon többnyire 9 a jellemző, de főleg külföldről behozott, korábban lakókocsi vonszolásra használt dízel kombikon jellemző a sok érintkezős.

  A megoldás egyszerű, párezer Ftért kapsz a legtöbb autósboltban átalakító adaptert bármelyikről bármelyikre, be kell szerezned egy ilyet sosem lesz gondod.

 • antenna
  7 és 13 érintkezős.