Ingyenes bankszámla: CIB Eco by Bankmonitor

A Bankmonitornál elérhető egy olyan CIB Eco számla, ami az első két évben ésszerű keretek között ingyenessé teszi a bankszámla használatát.

Ez az ajánlat magánál a banknál is elérhető, azonban nem teljesen ugyanaz. A banknál nyitott számlákra fizetni kell a tranzakciós adót (január egytől csak a 20 ezer forint feletti utalásoknál) és a második évtől az éves kártyadíj 4008 forint.

Ezek mellett viszont ha most online nyitod a számlát, visszakapsz ötezer forintot. (Az adóvonzatát a bank állja a leírás szerint.)

Fontos, hogy az ingyenesség feltétele a havi minimálbér (92 ezer forint) számlára érkezése akármilyen címen. A többi feltétel könnyedén teljesíthető: nem SMS-t kérsz, hanem elektronikus értesítést és neten utalsz, illetve csak a 150 ezer forintot veszed fel készpénzben.

Az ajánlat jónak tűnik, további információ a Bankmonitor, vagy a Cib weboldalán.

Share

37 hozzászólás

 • naa
  Megint a magyar betegség, hogy “új ügyfeleknek” adunk olcsón szolgáltatást, a régiek meg fizessenek, pl. tranzakciós illetéket meg rosszabb kondíciókat… Miközben az “új ügyfél” pont olyan, aki ide-oda megy az első kedvezményre…
  Kíváncsi vagyok, ha valaki megszünteti a meglevő számláját, majd nyit a bankmonitoron egy újat (amikor már nincs bankszámlája a banknál ami feltétel), akkor is érvényesek ezek a kondíciók?
 • bankváltó07
  Én gondolkodom rajta. Azt nem találtam sajnos meg, hogy mennyik a tranzakciós díjak a 2. év után. Ugyanis nem szeretnék 2 évente azzal szórakozni, hogy bankot váltsak.
 • Dunántúli
  Egy ilyen bankmonitoron keresztüli szerződéskötésnek mi a menete?
 • Tamás
  @Kiszámoló: nekem azt mondták, hogy CIB-es ATM-ből havi egyszeri kp felvétel összegtől függetlenül (max 800 ezer, ATM függő) díjmentes, ha nem nyilatkozok náluk a 150 ezerről (a nyilatkozat ugyanis felülírja).
 • Szabolcs
  bankváltó07
  2019-03-19 at 11:42

  Pedig ha kell, akkor válts. Ha mindenki ezt tenné, akkor nem lenne, hogy 2 évente változtatják…

 • BC
  ” az ingyenesség feltétele a havi minimálbér (92 ezer forint) számlára érkezése akármilyen címen”

  Abban mi a ráció, hogy egyes helyeken megkötik, hogy csak munkabér számlára érkezése esetén élnek a kedvezmények? A munkahelyen ugyanúgy fel lehet mondani bármikor. Nekem egyéni vállalkozóként havonta érkezik pénz a számlára stabilan, de egyik helyen azt mondták, hogy így nem válthatok a kedvezményes számlára, mert nem munkabérként jön, pedig több pénz megy oda, mint az átlagfizetés.

 • gaborr
  mi most küzdünk egy ilyennel. Hát nem mondanám egyszerű folyamatnak a nyitást. Mondhatnám úgy is, hogy ha más is ezzel szembesül akkor nagyon elhivatottnak kell lennie, hogy végére juss a nyitási folyamatnak… Mondjuk azt vártam tőle, hogy a nemzetközi szinten elvárhatóan mondjuk mobiltelefonnal végig tudom vinni a folyamatot, de nem. Azzal kezdik a CIB-nél, hogy gép előtt vagy-e? Most ott tartunk, hogy számlanyitás elutasítva. Indok nincs.
 • Dani2
  Akkor már inkább az OTP Smart csomagot választom, az 0 forint havonta, SMS csomag 315/hó. Éves kártyadíj 2300 körül van. Lehet hozzá kérni 209 Ft-ért ingyenes utalást havi 250 ezer Ft-ig. Van még pár csomag (pénzfelvétel, webkártya) amik nekem annyira nem érdekesek, de másoknak azok lehetnek. Ezen kívül nagyjából meg vagyok elégedve az OTP internetbankjával. A CIB-nek régen egy borzalom volt, most nem tudom, mit tud.
 • skylaner88
  @Dunántúli: Kitöltöd a bankmonitoros formot, ahol meg kell adnod, melyik CIB fiókban akarod megkötni a szerződést. Kapsz egy email a bankmonitortól, hogy továbbították az igényedet a CIB felé, az ő szerepük itt véget is ér.
  A kiválasztott fiókból valaki felhív időpontot egyeztetni, aztán a tényleges szerződéskötés már a fiókban történik meg. Nekem kb 1 óra volt az egész.
 • skylaner88
  @tamas: csak részben igaz amit mondtak neked. Valóban az első kp felvétel CIB-es ATM-ből ingyenes összegtől függetlenül. Viszont van egy “apró” trükk.

  “A CIB Bank ATM-jei 1 000 Ft-os és 10 000 Ft-os címletet adnak ki, Bankkártya Tranzakciónként maximum 20 db bankjegyet, maximum 200 000 Ft értékben, figyelembe véve az ATM berendezés pillanatnyi bankjegy címlet és bankjegy készlet mennyiségét. A Bank a következő felsorolásában szereplő ATM berendezések esetében az 1 000 Ft-os és 10 000 Ft-os címletek mellett 20 000 Ft-os címletet is kiadnak, Bankkártya Tranzakciónként maximum 20 db bankjegyet, maximum 400 000 Ft értékben (melyet az ATM berendezéseken matrica is jelöl).

  ATM lista itt:
  net.cib.hu/system/fileserver?file=/Kondilistak/01_lakossagi/bankkartyak_190101_181221.pdf&type=related

 • Zabalint
  A következő kérdésem van:
  – Van valami hátránya a Bankmonitoron keresztül szerződésnek? Pl. hitelajánlatokkal zaklathatnak később, több adminisztráció számlanyitáskor?
  – A CIB netbank még mindig ugyanaz a Java appletes szutyok, vagy azóta lecserélték?
 • gaborr
  szerencsémre még mindig elérhető a javas “szutyok”. amúgy van webes felületet, de részemről nem szeretem és biztonságosnak sem tartom. na meg van tuti mobilappjuk is.
 • Edesoft
  Nekem még mindig a Raiffeisen Prémium Gold 2.0 számlacsomag viszi a prímet.
  Igaz hogy havi 400.000 Huf jóváírás kell, viszont full ingyenes minden.
  4db Kp felvétel Rafi bankautomatából (4×300.000)
  Utalások, csoportos beszedések, stb.
  Igaz, hogy osztrák bank, kevés bankfiókkal de megvagyok velük elégedve.
  Mondjuk a mobil app az hulladék…azon csak egyenleget érdemes nézni….
  raiffeisen.hu/kondiciok/premium-banking
  premiumbanking.raiffeisen.hu/-/premium-gold-2-0-szamlacsomag
 • star70
  en tizeneve vagyok CIB-es,szerintem nagyon jo a netbankja.Vilagos,egyertelmü.Igaz Javat frissiteni kell idönkent(2 perc)de az Erste erthetetlen sms-el szorakozo netbankjahoz kepest egy álom.Van hozza nyomogato kütyüm fogalmam nincs mi a neve.
 • gaborr
  van már letölthető változat is, az megoldja a java frissítést. sőt, elvileg áprilistól csak az fog működni.
  net.cib.hu/internetbank/hirek/webstart_1508

  a nyomogató kütyü neve token. nekem is volt olyan, de kiváltja a mobil alkalmazás. (mobil token)

 • Zabalint

  Erstének új netbankja van, ami egészen jó lett, de az előző se volt rossz. Szerintem náluk az egyetlen pozitívum a netbank, úgyhogy amúgy szívesen váltanék, de a CIB-nél azért rémisztő, hogy ennyi év után sem cserélték le a 10 éve is már elavult netbankjukat.

  Az a kütyü gondolom egy rsa token, ami percenként változtatja a kódot amivel be tudsz lépni. Na, az tényleg jó dolog. Korábbi munkahelyemen egy ilyennel lehetett távolról belépni a rendszerbe. Mondjuk teljesen offline működő telefon appként is létezik.

 • naa
  , ezek szerint te újranyitottál egy számlát meglevő cibes számla bezárása után és működött?
 • ZX71
  A Gránit banknak jelentősen megnőtt elmondásuk szerint az ügyfélköre, amióta bejelentették az arany Mastercardokkal kapcsolatos prémium szolgáltatások módosítását (reptéri váró fizetőssé válik áprilistól stb). A platina kártyájuk most kb verhetetlen előnyöket ad. Egyébként megérne ez is egy cikket.
  mastercard.hu/hu-hu/consumers/offers-promotions/premium-selection/mastercard-airport-lounge.html
 • Moltiszanti

  A CIB netbank tudtommal ugyanaz a szutyok, bár állítólag már fejlesztik.
  A mobilbankjuk viszont nagyon profi, felhasználóbarát, átlátható, szuper.

  Természetesen mindenki azt választ amit akar de ha a havi 315 Ft számlavezetési díjat, kártyadijat egyebeket összeadód akkor nagyon messze leszel az ingyenessegtol.
  A CIB Eco abszolút ingyenes. Ha okosan csinálod akkor 0 Ft és annyit utalsz amennyit csak akarsz. Pl. Ne a tokenes azonosítást kérd mert annak van egy minimális párszáz Ft havidíja, hanem a mobil appost.
  A havi beerkezest én a cetelemrol oldom meg. A CIB Eco a cetelem torzsszamlaja.
  A cetelemrol havonta egyszer odautalok egy szazast majd meg aznap vissza. Nem kell, hogy munkabér legyen, csak bejojjon rá a love, a rendszerük látja, mehet is vissza.
  A bankmonitoros számlanyitás is pofon egyszerű volt

 • Lántib
  Lap alján a csillagos részben feltételnek írják azt is, hogy 2019. január 1.-jén nem rendelkezhettél CIB-es bankszámlával.
 • szabger
  CIB mobilapp: ha díjnetet használsz, azt csak a java verzió tudja, a mobil appon nem működik sajnos. További nehézség, hogy nincsenek összehangolva a partnerek a java-s és a mobil app-os rendszerben.
  Egyébként nem rossz, vannak sokkal gyengébb banki mobilappok is.
 • naa
  köszi az infót.
  Akkor asszem itt az ideje kikukáznom a meglevő cibes számlámat (nemigen használom), hogy a köv. akciónál “új ügyfél” legyek én is, ne hűséges régi, akit lehúznak.
 • gaborr
  nem dehogy, feleségemnek kezdtünk el nyitni egy cibes számlát, ő lemaradt az online csomagról… 🙁
 • almastaska
  Nemrég nyitottam egyet, teljesen jól ment, kb 1-1.5 óra alatt végeztünk a fiókban. Valóban ingyen van minden. A mobilapp jól használható, az új netbank is egész jó. Nem kell fizetésként érkeznie, csak sima utalás legyen meg. A kártya VISA.
 • Syller
  Sziasztok!
  Biztos forrásból tudom, hogy a Cib Bank belefogott az átfogó internetes alkalmazásainak megújításába és közel jár a végéhez. Az utalási felületet is cserélni fogják, ez is végstádiumban van már. A mobil alkalmazás következő generációjáról csak annyi infóm van, hogy a tervezett nézőképek nagyon szépek, átláthatóak, fejlesztést nem mi csináltuk, így arról nem tudok infóval szolgálni.
 • tomi
  Én úgy látom, hogy az újabb netbankja ugyanaz mint a KH-é, de lehet, hogy tévedek, mindesetre nagyon hasonlónak tűnt. A régivel is elvoltam, de valóban nagyon le volt már dizájnban maradva a többi bank internetbankjától.
  Annyi van most, hogy az újban még nem lehet csoportos beszedést beállítani , azt csak elvileg a régiben lehet … na most nekem ott sem sikerült, vagy legalább nem lett levonva soha amit ott állítottam be. Telefonon elvileg be lehetne rögzíteni…
 • mtxagent
  A tokenes mókolásnál én a kondíciók között még mindig azt látom, hogy mobiltoken, token 56ft/hó/felhasználó. Hát nem azért a havi 56 forintért, de… A Bankmonitoros kiegészítő kondinál meg nem látom hogy ezt elengednék. Valaki túl van már a 3 hónapon?
 • Moltiszanti

  A token nincs ingyen de van ingyenes alternatívája.
  A mobil appos bejelentkezés.
  A mobil appon belépés nélkül van egy “with key” gomb arra ranyomva generál egy számsort és ezzel kell belepned a webes felületen.
  Tehát a mobilod a “token” és így nulla Ft.

 • OFFliner

  2019-03-19 at 14:26

  Szerintem azt kijelenthetjük, hogy ha nem tudsz egy kb. bármilyen géppel extra kihívások nélkül belépni egy Online Bankba, akkor az egy kaki.
  Próbáltuk több gépen és oprendszeren, nem tudtunk belépni. Nyílván lehetne telefonálgatni, rákeresni hogy mit és hogy kell telepíteni, csak az Online Banknak épp az lenne a lényege, hogy bármikor bárhonnan be tudsz lépni. Akár egy Win10-es gépről is, ne kelljen külön vacakolni.
  Legalább egy üzenetet feldobhatna, hogy telepítsd ezt, vagy klikkelj ide, vagy mit tudom én. A mai világban ne kelljen már köröket futni ahhoz, hogy be tudj lépni egy Online Bankba.

  Az Appjukat mondjuk használjuk, kényszerből. Mivel az Online Bankba nem tudunk belépni. 🙂

 • star70
  Huha itt mindenki profi a cibes netbankban:-)) Mobilos app kizárva,egyebkent is havonta 3x hasznalom,annyiszor meg a szamitogepet is kinyitom:-D Dijneten utalok mindent,igy az ingyen van,token is.Ez az online szamla.

  en ugy tudom aki nem frissitett a java 11re az hasznalhatja az eredeti felületet.Remelem,mert engem nem erdekel milyen a kep,meg ilyenek:-D legyen faek egyszerü,azt ertem.Nem informatikus vagyok en:-D
  A telefonomon meg telefonalok,barilyen elavultan is hangzik:-(

 • gaborr
  tehát azt mondod, hogy a telepített app az frankón működik, de a webes felületre nem tudsz belépni? ez érdekes.

  igen ez most így van, de a szívások elkerülése végett szerintem egyszerűbb telepíteni az alkalmazást a gépedre, aztán az megoldja a frissítéseket. én informatikus vagyok, és baromira nem érdekel milyen csilivili az alkalmazás, ha lassú/bonyolult/számomra nem biztonságos a használata, szóval maradok a “jávás szutyoknál”.

  mi is túl vagyunk a fióki nyitáson, elsőre nem hittem, hogy tényleg 1 órába telik, de tényleg 1 óra volt.

 • OFFliner

  2019-03-21 at 13:53
  Nem értem mire célzol, de igen. A telefonra telepített Appal be tudok lépni, gépe(ke)n lévő böngészőkkel pedig nem. Mindegy hogy linux vagy win, vagy milyen böngésző.
  Nem vagyok biztos benne, hogy nem én vagyok a hülye, de abban biztos vagyok, hogy ennek hülyebiztosnak kéne lennie. 🙂

  De nem szenvedek emiatt, csak egy infó volt.

 • Andris
  Kérhetünk egy összehasonlítást a KH minimum plusszal? Köszi
  ui.: Ha jól látom ott több feltételnek kell megfeleli, hogy ingyenes legyen, viszont az utalás is ingyenes, nem úgy mint a CIB-esnél, ahol csak 1. évre igaz ez.
 • headset
  Andris
  “Kérhetünk egy összehasonlítást a KH minimum plusszal?”

  A minimum plusz csak csoportos bérszámla szerződéssel köthető. Magyarul: csak akkor lehet ilyen számlája az embernek, ha a munkáltatója ezt akarja.

  A minimálbér utalása mellett 500 ezer forint megtakarításnak kell lennie a K&H-nál. A KBC értékpapírkezelő nem számít, más számlával kapcsolatban megkérdeztem. A betétek és megtakarítási számlák gyakorlatilag nem fizetnek kamatot. A K&H értékpapírszámla havi díja 270 Ft+állományi díj (kivéve 3 K&H alap szeptemberig).
  Ha az 500 ezer nincs befektetve, akkor évi 3.6%-kal számolva, havi 1500 Ft a veszteség.

  Tudnám még sorolni a hátrányokat, de azt hiszem, ennyi is elég. 🙂

 • Moltiszanti

  A cibnel, bankmonitoros kötéssel 2 evig nulla forintos, beleértve az utalásokat is.
  Full nulla, ha valaki meg az appos belépéssel megspórolja a token díjat is.

 • gaborr
  Június 1-től ismét drágulnak a bankkártyák a CIB-nél. Mind éves díjban, mind pénzfelvételi költségben, bankkártya átvétele bankfiókban.
  Az ECO számla havi díja is nő (amennyiben nem ingyenes), bankközi átultaás díja is nő (nem csak max, hanem % arányban is, ha nem ingyenes), csoportos beszedés eddig sem volt ingyenes, most nő a %-os díja, kp felvétel pénztárból, cib mobil bank sms díj.
 • gaborr
  Most nézem, nem csak az ECO, hanem az ONLINE számlára is érvényes, hogy már szinte havonta emelnek díjat.
  ONLINE-nál nő a havidíj, többi tétel ami eddig ingyenes volt, továbbra is ingyenes marad 🙂 Szerintem még mindig jobban megéri hosszú távon, mint az ECO.