Ingyenes lakástakarék akció az OTP-nél

Ingyen lehet január végéig OTP Lakástakarékot nyitni, ha 14 év alatti gyereknek nyitod, vagy valamelyik másik OTP terméket választasz a weboldalon felsoroltak közül. További infó ezen a linken.

A 14 év alatti gyerek számára történő ingyenes nyitáshoz online kupont kell igényelni, de ennek menete is le van írva a linken. Ha magadnak igényled, akkor is megéri nyitni mondjuk egy egészségpénztárt, amire a minimumot fizeted, amíg muszáj. (Bár sehol nem láttam a feltételekben, hogy nem lehetne másnap felmondani az újonnan nyitott számlát.)

Köszönjük Eszternek a hírt.

Share

77 hozzászólás

 • Zabalint
  Bankmonitoron van olyan Erstés ajánlat, hogy 10 évesre a 20 ezres számlanyitási díj után, és még 20 ezernyi Erzsébet utalványt adnak. Azt nem tudom mi van, ha ilyen feltételek mellett aztán valaki 4 év után akarja felhasználni.

  Amúgy valahol mint ha azt olvastam volna, hogy már 3 hónap helyett csak 2 a kiutalási időszak. Ez jó, bár még így is rendkívül rugalmatlan termék lakásvásárlás esetén, hiszen a kiutalást aláírt szerződés ellenében lehet kérni.

 • UTPLP
  A kiskorú nevére nyitott LTP összege foglalható?
 • Peter
  Sőt direktneten keresztül már meglévő ügyfelek is ingyen köthetnek, ezt csak pár napja vettem észre.
 • Andras
  @Peter: Úgy érted, hogy elég ha már van egy OTP-s folyószámla és nincs szükség pl. egészségpénztárt nyitni ahhoz hogy ingyen köthess lakástakarékot?
 • Joli
  Ha gyerekek nevére kötöm a szerződést, vajon lehet gond belőle, hogy a lakáshitelünket szeretném kiváltani vele? Csokkal vettük fel, szóval nem lehet az ő nevükön a lakás.
 • Szivák András
  Engem a CHB zaklat hogy telefonon erstés, 10 éves lakástakarék nyitási díj 20ezer. 4 év utáni felmondás esetén bünti van, max 30 ezer és időarányosan csökken, ennek utána kell járni pontosan. Illetve 40ezres welness utalványt adnak ajándékba ami elajándékozható, és felhasználható zalakaroson, siófokon és velencén. Eddig ennyit tudtam meg, mondjuk az ingyenes OTP-s számomra jobban hangzik mint a 40ezres wellness kupon, csak nincs 14 év alatti gyerekem.
 • Odi
  Ez az akció volt decemberbe is akkor azt írták hogy dec 31ig tart, gyors mentem is megkötöttem a 3hetes fiunkra összességébe a 7. LTP-nket. Kicsit furcsálltam, hogy a pénzmosási törvény miatt kellett személyit is csináltassunk neki, de elfogadtam 😀 10 éveset nyitottunk amit majd nyilván 4évnél stoppolni fogunk, de ha még se kellene akkor legalább nem kell intézkedni hogy hosszabbítgassuk.
 • Szabó Péter
  Egy ilyen cikkben érdemes lenne azt is leírni, hogy az OTP ajánlata csak abban az esetben jobb a többi bank ajánlatánál, ha biztosan nem akar a szerződő hitelt is fölvenni a lejáratkor. Amennyiben hitelt is tervez fölvenni hozzá, akkor még az ingyenes számlanyitás ellenére is százezres nagyságrenddel jár rosszabbul az OTP-vel, mint más bankok ajánlatával.

  Az ingyenes számlanyitás és a kedvező betéti kamat is az OTP javára szól, azonban a hitel THM már nem. A hitel futamideje is hosszabb, mint a megtakarítási szakasz futamideje, illetve a hitel összege is másfélszerese a teljes megtakarításnak, így az ott elveszett 1% összegszerűen jóval magasabb, mint a betéti kamaton és az ingyenes számlanyitáson együttesen megszerezhető csekély nyereség. Így ez az akció inkább nevezhető mézesmadzagnak, mint valódi előnynek….

 • Gabo
  direkten kötöttem én is tavaly, ingyenes volt, csak alá kellett hozzá írni 4 éves hűségszerződést meg 900 valamennyi forintos sms tájékoztatási szerződést. 16128Ft költség a 72 hónap alatt – 72*(150+74) // számlavezetési díj + csoportos beszedés díjai

  de lett volna olyan lehetőség is, hogy a munkáltatómmal ápolt jó kapcsolat miatt is ingyenes lett volna a nyitás, de többi kondíció ugyanaz

  ergo nem csak a kuponos akciójuk a lehetőség megúszni a nyitási díjat, csak be kell ballagni a fiókba és beszélgetni kicsit egy hozzáértő jobb indulatú ügyintézővel

 • Agent

  Jól értelmezem?Kinézek egy lakás, aláirom a szerződést az eladóval, aki 2-3 hónap múlva fogja megkapni a pénzt? Ez valami mese? Ezt az eladót még nem találták ki.

  Azt már múltkor leírtam, hogy építésre se ér semmi a lakástakarék, mert aki már valaha építetett/felújítatott az pontosan tudja, hogy számlával minden sokkal sokkal drágább….

  Valaki tényleg mondja már el, hogy mire jó ez a termék a tényleges életben, nem elméletben papiron?

  Köszönöm

 • r2
  Zabalint,

  Saját bőrömön tapasztaltam. Kötöttem egy ilyet az Ersténél. Ügyintéző direkt felhívta a figyelmem, hogy 4 év után felhasználható az addigi befizetés (ez volt az egyik szempont, ami miatt szimpatikus volt az ajánlat), de nemrég, amikor szükségem lett volna erre, mégse működött. 2 bankfiók, 3 ügyintézője, 3 verziót mondott. Végül telefonon azt az infót kaptam, hogy felhasználhatom 4 év után, de akkor ki kell fizetnem egy büntető díjat (mivel én bontom a szerződést a lejárta előtt), ami a teljes, vagyis a 10 évre vonatkoztatott befizetések + a maximális hitel összege, amit a Bank adhat (még akkor is ha nem igényli az ember) összegnek az 1%-a.

  Nem tudom azóta változott-e a konstrukció, de mindenképp érdemes jól utána nézni/rákérdezni.

 • jami
  Agent, hiteltörlesztésre. A fogyasztóbarát hitelekbe mostantól előtörlesztési/végtörlesztési díj nincs ltp-ből. Emellett ha megy még önsegélyezőből visszaigénylés a törlesztésre, akkor a hitel kamata elégé csökken 😉
 • g
  “Jól értelmezem?Kinézek egy lakás, aláirom a szerződést az eladóval, aki 2-3 hónap múlva fogja megkapni a pénzt? Ez valami mese? Ezt az eladót még nem találták ki.”

  Hitel sem megy sokkal gyorsabban, és ott nagyobb az esélye, hogy nem kapod meg.
  Az eladónak adsz foglalót, így ha nem sürgős neki a vételár, akkor simán belemegy.

 • Zabalint

  Felújításra alkalmas, mert ott kiutalják és utólag számlákkal igazolod. Bár én nem csináltatnék semmit sem feketén, de ha úgy teszel, attól még az anyagról úgyis kérsz számlát.

  Van gyorsított kiutalás is, 3% bukta, plusz én anno buktam úgy 1 évi állami támogatást is, mert azt utólag utalja az állam évente.

  Én akkor fogok újra lakáskasszát nyitni, ha majd úgy lesz, hogy lakásvásárlás esetén is kutalják, majd csak utólag kell adásvételivel igazolni.

 • Zabalint
  Amúgy akadhat olyan eladó, csak a lényeg, hogy lakáskasszával ha csak a megtakarítási részt használod fel, akkor is valójában készpénzes vevőből kvázi hiteles vevővé válsz alkuképesség szempontjából…
 • TT
  @Agent:
  aki valaha már építkezett/felújított, az tudja, hogy nem lehet mindent számla nélkül megoldani. A legtöbb építőanyagot például elég nehézkes lenne számla nélkül beszerezni, ha csak nem bontott…
 • Gabo
  @Agent: előtörlesztésbe jó esetleg. Portfolio-n volt már pár cikk, hogy lehet trükközni ltkp.-ból előtörlesztésekkel. Igaz, csinálhatnád úgy is, hogy azt amit ide fizetsz, a törlesztőbe rakod, de ha beüt a krach a ltkp. nem fizetése/felmondása kisebb baj mint a hitel törlesztő nem fizetése.
 • mephisto6
  Az Aegon LTP-t is ajánlom, ha náluk van lakásbiztosításod (ami legalább 25000 ft éves díjú), nyitási díj nélkül lehet kötni náluk. Jó a netes felület és kártyával is lehet fizetni.
 • Hitel
  Ha gyerekre kötöd a gyámhivatal beleszólhat. Fundánál sima ügy…a többi pénzintézet kér gyámhivatali beleegyezest…ha jol tudom..
 • Agent
  TT
  Nem kötekedni akartam, csak én most újítottam fel és nem volt olyan tüzép, ahol nem az volt az első kérdése az eladóknak, hogy számla nélkül féláfába mehet-e? (megjegyzem így is mindent cseréltek és a felesleget vissza is vették). Persze OBI meg a Praktiker más, de aki ott veszi az anyagot annak elmentek otthonról, vagy a pénz nem számít.

  Az előtörlesztés rendben van. Ezt elismerem. Ezenkivül szerintem semmire nem jó. Készpénzes vevőből hitelesbe? Vettem már pár lakást de ilyen esetekben mindig az viszi aki kp-ben fizet, azonnal.

  Félreértés ne legyen senkit nem akarok lebeszélni, csak érteni szeretném a reális indokokat.

 • Miklós
  Szerintem az Ltp megtakarításnak indul de ha akarom hitel lesz belőle. De ez rajtam áll, így a termék kockázata valójában én vagyok. Mindenhol van akció, az OTP-jé a gyerek célú megtakarításra hívja fel a figyelmet. Ez nekem tetszik.
 • tash
  Zabalint: utólag nem adásvételivel igazolod, mert az semmit se bizonyít, hiszen fel is rúghatjátok a szerződést. Tulajdoni lapon kell rajta legyél.
  Viszont adásvételire már odaadják a pénzt, azonnal.

  A kiutalást pedig kezdheted, sőt kell is kezdeni adásvételi előtt.
  Tehát tudsz vele úgy viselkedni, mint egy kp vevő! Az eladónak nem is kell tudni az LTP-ről, szerződésbe nem kell beleirni.

 • Matyi2010
  Nekem több Fundamentás szerződésem van. A fix 3,9%-os hitelkamat még ma sem rossz, használt lakást vettünk az egyik gyereknemnek, a most futó szerződésekkel a másiknak akarunk venni.
  A számlanyitási kedvezmények általában módosításkor elvesznek, és szerintem ritka az a 10-17 éves szerződés, amit nem kell módosítani…
 • Alfa
  Erste-nel is gyakran van akció, akár feltétel nélküli ingyenes nyitassal.
  És csopbesszel lehet fizetni hitelkártyával. Van OTP-s is, ott hónapok alatt sikerült beallitani, mindig visszadobtak. A wwboldalon egy szót sem írnak a beállítás modjarol.
  Az OTP-vel mindig csak bajom volt, néha bunkók az ügyintézők is.
  Részemről felejtős az a posztszocialista banda.
 • Janos82
  Zabalint: mi kifizettuk a hazunk teljes vetelarat, majd vartunk 3honapot az ltpte… Ugyhogy az eladonak kps vevok voltunk.
 • Legkisebb Ugrifüles
  Ha interneten kötöd, és vállalsz hozzá egy SMS szerződést, ami 900 HUF, akkor is mentesülsz a nyitási díjtól
 • jancsika
  A felújítás nálunk ha alanyi mentes a mester és számlát akkor tökéletes az LTP.

  Én az előtörlesztés nehézségei re hívnám fel a figyelmet illetve arra hogy bár ingyenes sok helyen az ltps előkészítés de azért van ahol ők 50.000ft adminisztrációs díjat kell fizetni a hitel újraszámolása miatt.

  Szóval egy össze kell a lakástakarékokat lejárat alapján…..hogy egyértelműen fussanak ki és inkább mégegyszer évet rátenni.

  Nekem sincsenek túl jó tapasztalataim az OTP lakástakarékkal, most legutóbb nem tudták kiszámolni a kamatot S így a szeptemberi utolsó befizetését képest még most sem sikerült betörleszteni.

  A kifutásnál nagyon lassú náluk az adminisztráció…..

 • Zabalint

  Ja, de akkor az LTP nem segített hozzá a ház megvásárlásához. Persze mondhatod, hogy X millió tartalék amúgy is kellett a vételár felett, csakhogy ha mindig kell tartalék, akkor a három hónapban is kell. Készpénzes vevő azért tudtál lenni, mert azon kívül is megvolt rá a pénzed teljes lenullázás nélkül.
 • Zabalint
  *Szóval másképp fogalmazva, hogy ha nem létezik az LTP-d, akkor is készpénzes vevő vagy. Akinek viszont kell hozzá az LTP, az bizony olyan rugalmatlanul tud csak tárgyalni, alkudozni, mint aki hiteles.
 • Zabalint

  A gyorsított kiutalásnál bele kellett írni. A 3 hónaposnál pedig a célt igazolni kell előre, tehát kell az adásvételi, amiben nyilván szintén benne kell lennie az LTP-nek, abban igazad van, hogy utólag tulajdonosi lap kell.
 • Heinrich
  Én az OTP-nél megosztással szaporítottam az LTP-t, aminek azért van költsége.
  Kérdésem a hitelfelvétellel kapcsolatban lenne: az világos, hogy eldönthetem, hogy az LTP-hez kapcsolódó hitelt, vagy a bank másik hitelét veszem fel (mondjuk ingatlan vásárlásnál), de arra van lehetőség, hogy más banktól vegyek fel hitelt, és az LTP-ben összegyűjtött pénzt egyszerűen önerőnek tüntetem fel az adásvételiben?
 • Franci
  @Agent: van lehetőség gyors felvétre. Úgy emlékszem 5 ezer Ft volt, és 3 nap múlva számlánkon volt a pénz.
 • Franci
  @TT: Az OTP-nél van kivitelezői nyilatkozat. Azt hiszem a megtakarítás 25 százalékáig elfogadják, hogy házilag kivitelezitek az építkezést.
 • Gergő
  Sziasztok,

  korábban olvastam valahol, de sajnos nem sikerült megtalálnom arra a kérdésemre a választ, hogy mekkora tartozásnak kell fennálnia ahhoz, hogy a lakástakarékot teljes egészében (3,7m) be tudjam törleszteni? A betörlesztés pillanatában a 11 milliós visszafizetendő összegből 6m még hátra lesz.

  Köszi a segítséget előre is!

 • szocske
  , “Én akkor fogok újra lakáskasszát nyitni, ha majd úgy lesz, hogy lakásvásárlás esetén is kutalják, majd csak utólag kell adásvételivel igazolni.” – ha jól tudom módosítható a felhasználási mód, legalábbis fundamentánál.
  így élhetsz azzal a trükkel, hogy felveszed felújításra, megkapod 3 (most már 2) hónap múlva a pénzt, megveszed a lakást, és szólsz nekik, hogy bocs, inkább vásárlás lesz.

  Persze azért ennek a módosítási lehetőségnek érdemes alaposabban utánanézni, nem csináltam még ilyet, csak olvastam róla, hogy működik.

 • tgwh
  Múlt héten nyitottunk a K&H-nál, szerződéses összeg 1,valahány %-a a nyitási díj, bár elvileg most ingyenes, szóval nem egészen értem…
  Másik lehetőség, hogy nem szüntetem meg az otp-s számlámat, amit semmire sem használok, csak a lakástakarék miatt tartottuk meg, pár hónap és megszűnik az is.
  Most nem számolgatom ki, de szerintem olcsóbban jövünk ki a K&H-nál a Fundamentával…
  Egyébként rábactunk, mert csökkentek a kamatok a decemberihez képest, valami 1,valahány %…
 • tgwh
  Zabalint, max visszakérik az Erzsébet utalványt, vagy egy részét.
  Nem rugalmatlan, mert előtte-után talán 4-4 hónapig van időd igazolni a felhasználást.
  Abból a szempontból rossz, hogy akciós termékeket nehezebben veszel.
  A lakásszerződést meg úgy szokás megírni, hogy a kulcsok átadása és a kiköltözés egy jövőbeli dátumra essen, max üres házat adnak úgy el, hogy azonnal megkapod a kulcsokat, amint voltatok az ügyvédnél, és megkapták a pénzt.

  Agent
  Nem minden esetben, csak okosnak kell lenned. Egyrészt ltp-ből egy egész házat, de még egy egész felújítást sem úszol meg. Minden szaki úgy dolgozik, legalábbis a nagyon nagy többség, hogy TE megveszed az anyagot, ő meg majd beépíti. Tehát számlát mindenhogyan kapsz. Nyílászáró, hőszigetelő anyag, burkolóanyag, cement, elektromos redőny, de még kertszépítési cuccokról szóló számlát is elfogadnak.

  folyt köv.

 • tgwh
  folyt.

  De mondok jobbat, simán ,,áfás” szakembernek tök mindegy ad-e számlát vagy sem, azt mondták a számlától nem lesz drágább. Gondolom örülnek hogy adhatnak, mert el tudnak vele számolni. És először mondták az árat, utána kérdeztünk rá a számlára, direkt.
  Mire jó a termék? Ha lejár az x év, bemész, felbontod, veszel anyagot (felbontás előtt is vehetsz anyagot, el kell hogy fogadják), jön a szaki, megcsinálja, és esetleg ő is ad számlát.
  85nm-es a házunk, szóval nem nagy. 2 millió a tető, 2 millió a szigetelés. És akkor a belsejéhez még hozzá sem nyúltunk, de a külseje sincs kész, hisz cserélhetnék ablakot, ajtót, ereszcsatornát. Szívesen építettem volna egy fedett teraszt, vagy télikertet is, csak nincs rá pénz.
  Egyenetlen az udvar, netán homokos? Nem gond, vegyél földet, az is több százezer forint, arra is jó. Bármire, amivel jobbá-szebbé teszed a házad és az udvarod.

 • Arpi
  Kicsit off, de Aegonnál egy lakásbiztosítással több lakástakarék is nyitható ingyenesen (különböző kedvezményezettekkel)?
 • Van olyan lista ahol le van irva mire lehet felhasznalni az ltpt, engem fundas erdekelne?
 • tgwh
  Andrew-andrew
  Van. Bemész a K&H-ba, és elkéred 😀 még el is viheted, de majdnemhogy felesleges, mert szinten mindenre…
 • nyman
  En sem latom sok ertelmet ennek az LTP-nek. Anno volt, meg a mult evezredben nyitottam es 2004-ben akartam hasznalni.

  Tobbszor hosszabitottam szerzodes, mert meg nem volt itt az ideje. Majd mikor kellett, bementem az OTP-be, hogy kene a love, mondtak ezt a harom honapot. Mondom, holnaputan leteszem a foglalot es ket heten belul kifizetem kp a lakast. Azt igy nem lehet, ha mar megvettem, nem hasznalhatom fel. Anyad.

  Na jo, legyen felujitas. De ott meg x idon belul kell szamlakat vadaszni. Ugy voltam, mint te, hogy alig volt szamlam. Epitoiparban dolgozom, ha kellett anyag beszereztek nekem jo aron, amiert utcarol meg sem kaptam volna, afa nelkul. Csinalni kellet kimutatast, lefuztem a szamlakat, bevittem, beadtam, majd szoltak, hogy rendben. Evi nehany tizezer forintert en nem bohockodok megegyszer.

  Hitel elotorlesztes szoba sem johet, lakashitelt elvbol nem veszek fel.

 • szaboze
  Előző hónapban is ingyenes volt.
  Hitel:

  a fundánál akkor is megkötik, ha már másnál van, majd lemondodott és a fundásnál kéred, nekik mindegy, hogy buksz 5 év államit mellette….

 • tash
  Zabalint: nem így volt nekünk, OTP LTP.
  “A 3 hónaposnál pedig a célt igazolni kell előre, tehát kell az adásvételi, amiben nyilván szintén benne kell lennie az LTP nekem”

  Nekünk lejárt a 45 hónap, utána 6 honapunk volt arra, hogy ezen belül bármikor azonnal megkapjam saját számlámra a pénzt. Adásvételi szerződés bemutatása kellett csak ehhez. Abba viszont nem kellett beleírni, hogy LTP-bol is fizetjük.
  Most ősszel csináltuk végig így kérlek ne mondd, hogy nem így van. 🙂

 • tash
  Az viszont fontos tapasztalat otp LTP-vel, hogy kötni valószínűleg sokan tudnak de kiutalást intézni alig van emberük és ezek közül is van aki rosszul tudja a dolgokat.
  Én is bizonytalan voltam a kiutalás lebonyolításában ezért többször is beszéltem telefonon velük, mindig más ügyintézővel, többször is “várjon egyeztetek a háttér osztállyal” és 10 perc várakozás… 🙂
  De végül mindig ugyanazt mondták és azt is hozzátették, hogy ha a fiókban nem úgy csinálják akkor kérjem meg őket, hogy beszéljenek a háttér osztállyal mert változtak dolgok és sajnos sok banki ügyintéző még rosszul tudja.

  Azért is hívtam őket többször mert kedvezőt mondtak telefonban de a fiókokban elbizonytalanítottak, hogy nem úgy van, pedig de.
  De kiszamolo is írta már, hogy telefonon kérdezz ha komolyabb kérdésed van, ott értenek hozzá!!

 • ojano
  Sziasztok!
  Otp ltp.-nél létezik még a Fix 4 U verzió?
  Az ászf.-ben benne van ,de hirdetésekben és hitel kalkulátorokban sehol nem látom.
 • Hozzászóló
  Agent, építkezésnél, felújításnál szerintem nincs olyan, hogy mindent megveszel számla nélkül. Gondolj csak egy fűtéskorszerűsítésre. Elég bátor vagy, ha féláfásan veszel kazánt. A szigetelés ugyanez. És akkor még a garanciákról nem is beszéltünk. Belefutottam már olyanba, hogy a kedves “mester” azt is letagadta, hogy ő csinálta a munkát. Azóta minden nagyobb munkáról árajánlat, számla, névjegykártya, és a cégnek utánanézek.
 • Endre bá
  Olyan a ltp, mint a nyugdíjbiztosítás, a pénzintézetek az állam által adott kedvezményen élősködnek. Az állami kedvezmény miatt, egy négyéves ltp szerződés elég kedvezőnek mondható, de a tízéves már teljesen értelmetlen.
 • Tamás
  “Olyan a ltp, mint a nyugdíjbiztosítás, a pénzintézetek az állam által adott kedvezményen élősködnek. ”

  Ja, van még egy pár ilyen, pl az egészségpénztárak.. 🙂
  Miért nem biztosít az állam saját állampapíros, önkéntes nyugdíjpénztáros lehetőséget?
  Nem hiszem, hogy rakétatudomány lenne egy ilyet összerakni, és utána kb 0-1% kezelési költség mellett adni.

 • Lajos
  Ez a konstrukció igazán azoknak lett volna kitalálva akik amint megkapják a fizetést azonnal a nyakára hágnak.Ezzel az ltp-vel legalább rá vannak kényszerítve hogy valamit félretegyenek lakhatásra.Nem mindenki áll a pénzügyi tudatosság azon a szintjén mint ti akik itt fórumoztok.És négyévente el lehet a házra költeni egy két szerződésnyi pénzt állagmegóvásra,felújításra(ha már nem tervezel új vásárlást).Ilyen piaci kamatok mellett érdemes haszálni szerintem.