Ingyenes pénzfelvétel: hónap végén vigyázz!

2014-07-31
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A rezsicsökkentés hevében a bankokat arra kötelezték, hogy havonta két alkalommal, maximum 150 ezer forint erejéig ingyen lehessen pénzt felvenni bankkártyával a számlánkról.

De hogy még a saját bankunk automatájáig se kelljen elfáradni, ezt bármelyik bank automatájából megtehetjük.

Ebből vannak a problémák.

Amint már arról többször volt szó, egy-egy banki tranzakciónál nem az esemény megtörténte, hanem a lekönyvelés dátuma számít.

Márpedig ha te idegen automatából veszel fel pénzt mondjuk péntek este, az legjobb esetben is hétfőn fog lekönyvelődni a bankodban. Ha pedig addigra új hónapot írunk, akkor az már az új hónap terhére történő pénzfelvételnek fog minősülni.

Így az előző hónapban nem használtad fel az ingyenes keretedet, az új hónapban pedig tudtodon kívül túl fogod azt lépni.

A megoldás egyszerű, mint a faék: lehetőleg ne az utolsó napokra hagyd a pénzfelvételt és ha mégis, vedd a fáradságot, hogy a saját bankod automatáját keresed fel ilyenkor.

(Ha szeretnél többet tudni az ingyenes pénzfelvétel szabályozásáról, az MNB oldalán tájékozódhatsz itt.)

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram