Itt az idő karácsonyi csomagot venni

Elmúlt a karácsony, ilyenkor lassan elkezdik kiárusítani a boltok a megmaradt karácsonyi kozmetikai csomagokat.

Mindig szeretek ilyenkor vásárolni, a méregdrága borotvapengéket 35-40%-os áron lehet megvenni, ami már korrekt ár értük, a kerékpározáshoz használt izzadásgátló is nem csak olcsóbb ilyenkor, de még egy tusfürdőt is adnak hozzá ajándékba, a rendes parfüm olcsóbb 20%-kal és még csomagolnak mellé valami pluszt is.

Tavaly a Spar január közepén kezdett el akciózni, idén január másodikán már alig volt akciós borotva, ugyanis valószínűleg karácsony után leakciózták a csomagokat. (Árak: Gillette nyél és 4 db Fusion prolidge ötpengés betét 2.990 Ft, (rendes ára több, mint hétezer forint), Gillette Mach 3 nyél, 3 penge és borotvahab 2.150 Ft).

A Tescoban a múlt héten még csak 20%-kal voltak olcsóbbak a Gillette csomagok, a héten még nem jártam arra.

A DM tavaly karácsony után elkezdett akciózni, idén még egy fillérrel sem voltak leakciózva a csomagok, érdemes figyelni, mikor kezdik el.

(Update: mától akciózik a DM is. A budaörsi üzletben egy (nyilván) kereskedő az orrom elől vett meg legalább 30 csomagot, tele volt egy bevásárlókocsi a vásárlásával…)

A Rossmann felszállt az “először jól felárazzuk, hogy aztán félárért kiírjuk” vonatra, ami szerintem ritka gusztustalan játék.

A DM-ben az ajándékcsomag teljes áron 6.499 Ft, a Rossmannban 9.999 Ft helyett csak most 4.999 Ft. Ehhez nagyon hasonló csomag 2.999 Ft most akciósan a Sparban. (Eggyel több borotvapenge ugyanebből, de nincs benne mini borotvahab.)

Elnézést az alsó fotó minőségéért, a lényeg látszik: ugyanaz a csomag, mint a DM-ben, 9.999 áthúzva most 4.999 Ft. A tartalma alapján nem is ér még teljes áron se többet hétezer forintnál.

Szóval, ha jársz hipermarketben, itt az idő, hogy szétnézz a karácsonyi csomagok között, most érdemes vásárolni belőlük.

Share

106 hozzászólás

 • Endre

  Nem borotvahabra gondoltam, hanem arra, hogy egyes borotvákhoz árulnak automata borotvatisztító egységet. Keress rá pl. a Braun 7899CC modellre, és mindjárt világos lesz, miről beszéltem. Nyilván nem létszükséglet egy ilyen tartozék, én mindenesetre nagyon megszerettem.


  Én nem hitvitát akartam nyitni, csak annyit akartam mondani, hogy a jó elektromos borotva tapasztalataim szerint nem olcsó mulatság, legyen az Philips, Braun vagy éppen Panasonic.
  Nekem azért vált be az elektromos, mert erős szakállam van, így naponta kell borotválkoznom, a napi pengés borotválkozás viszont nagyon irritálta a bőröm. Az általam próbált olcsóbb elektromosokkal viszont nem tudtam megfelelően leborotválni a szőrt az arcomról. Vagy nem vitte le rendesen a borostát, vagy pedig kb. ugyanúgy irritálta a bőröm, mint a penge.

 • ügyvéd
  Laci bácsinál a pont… 😀
  Ezért (is) kell piacra járni.
 • ügyvéd
  Sőt a “törzsvásárlóknak” “rendelés” is van. ( Ha már kb. harmadszor vásárolsz, megismernek…) Bármilyen “extra” cuccot beszereznek egy napon belül, elég egy kép vagy bármi arról amit szeretnél. Az ára általában fele kétharmada mint bárhol máshol.
 • Pista
  machete-t használok, a vért vödörbe gyűjtöm és a vérellátóba leadom pálinkáért
 • dinnyesbacsi
  blogpost: januárban karácsonyra összecsomagolt dolgokat jó áron meg lehet venni.

  kommentek túlnyomó része: melyik borotva a jobb 😀

 • Kiszamolo
  Gondolom, Laci bácsi sem gondolja komolyan, hogy a piaci maszek, aki elad havi pár darabot, olcsóbban kapja az eredeti, nem lopott borotvát, mint mondjuk a DM, ami európai szinten hetente elad egy konténernyit minden fajtából.

  Én azóta nem vásárolok piacon, mióta a vietnamiak bevallották, hogy az összes borotva lopott és engem nézték hülyének, hogy miért, mit gondoltam, miért olcsóbb, mint a boltban.

 • ügyvéd
  @Kiszámoló
  Urban legend!!!
  Azért MINDEN, eshetőleg több száz árucikk minden piaci vegyiben nem lehet “lopott”.
  Ha kicsit elgondolkozol be kell lássad, ennek a “lopott” dolognak logisztikai tarthatatlanságát.
  Képtelenség mindig annyit “lopni” mindenből, mint amennyi az összes viet/kinai stb boltban elfogy.
  Ilyen tömegű lopott árú mozgatása is képtelenség, stb ezer érv a feltételezés képtelensége mellett.
 • Kiszamolo
  Ügyvéd, igen, én is így gondoltam. Vissza is kérdeztem, hogy de hát ennyit nem lehet lopni boltból. Erre csak rám nézett, mint a szegény naiv hülye gyerekre, hogy nem egyesével lopják üzletekből, hanem raklappal. Esetleg egy komplett kamionnal.

  Kicsit gondolkodj már, hogyan tudnák másképp a bolti ár feléért, kétharmadáért adni, amikor egy hipernek fele annyiba sem kerül a beszerzési ár, mint nekik kerülne. Még a hiper csúnya 70-80%-os árrésével együtt sem tudnának ennyire alámenni az árnak, még akkor se, ha haszon nélkül árulnák.

  Urban legend, ja.
  Nekem mondták személyesen, vietnamiak, akiknek boltjaik vannak az Asia Centerben, nem valakitől hallottam, akinek mondta valaki.

  Csak jobban tudja már, honnan van a saját áruja.

  Egyszer pont ott voltam, amikor lopott italokat hoztak átvételre. De gondolom, az is csak urban legend volt, az csak egyszer fordult elő az elmúlt 100 évben és én pont ott voltam.

 • FoX
  @Kiszámoló
  Biztosan van lopott áru is, de az is nagyban hozzájárul a jó árhoz, hogy a távolkeleti kereskedők jellemzően elég összetartóak az üzletben is. Általában sok kiskereskedő rendel egyszerre, és így ők is jobb árat tudnak kiharcolni. Nyilván nem dm-szint, de azért számottevő. A rezsiköltségüket pedig ugyebár ne is hasonlítsuk a dm-kategóriás üzletekhez.
  Másik oldala a dolognak, hogy teljesen máshogy állnak az üzlethez, mint a magyarok. Ők értik a sűrű fillér elvét. Hozzá kell tenni, hogy az adó (és egyéb) fizetési kötelezettségnek csak az utolsó utáni pillanatban tesznek eleget, addig azt a pénzt is forgatják. Így aztán teljesen más árképzésük van, mint a “nagyoknak”.
 • FoX
  Még egy dolog: több kapcsolatom is van logisztikai raktárakban, nem lehet ennyi árut rendszeresen, feltűnés nélkül ellopni. Alkalmanként megoldható, de ekkora méretekben nem.
 • Ede
  Én már csak félve merem bevallani, hogy karácsony előtt a napi akció keretében 20 EUR-ért vettem a német Amazonról 20 db Mach3-as pengét. Nem tűnik hamisnak…. 🙂
 • AAA
  Nem biztos hogy hagyományos értelemben lopottak azok a cuccok, hanem csak mondjuk meg vannak utaztatva párszor papíron és leáfázva. Számtech/elektronikai cuccoknál is hányszor látni, hogy a sarki szedett-vedett kiskerben olcsóbb valami, mint a hivatalos nagykerben. Na vajon hogyan? 🙂
 • Petike
  Tegyük fel, hogy nem hamisak (bár anno piacon dolgoztam kínaiakkal, ugyanúgy raklapszámra hozták be az Adios, Nika ruhákat is), de miért jobb a multik helyett a kínaiakat gazdagítani? 🙂 A multik legalább bejelentik az alkalmazottakat, a kínaiak nem nagyon.
 • Csavargó
  Volt főnököm szinte mindig, mindenhol kért áfás számlát. Még a vécésnénitől is, mindenkinek van hobbija… Amikor a kinaiaknál vásárolt, akkor is. A dolgozó nem értette, miről beszél ezért hívta a főnököt. A főnök sem tudta mi az az áfás számla. Hosszas huza-vona után főnököm úgy érezte elég lesz egy nyugta is. Mikor nem értették, miről van szó, megmutatta az előző boltból valót. Ekkor a tulajnak felcsillant a szeme, majd hátulról előhozott egy számológépet, ami papírra nyomtatja amit beütsz (a 80-as években mindenhol ilyenek voltak) és kiszámolta az összeget és átadta a papírfecnit. Nem nyugtát, egy fecnit rajta négy számmal…
  2012, megyei jogú város belvárosa, jólmenő kinai bolt, ami pár éve már működött…
  De nem volt lopott az áru az biztos… (!irónia!)
 • Garbo
  bácsi

  Az öntudatos vásárló kifejezés mióta jelenti azt, hogy a nem kevés pénzt termelő hű, de szemét multi helyett toljuk a zsét a piacoló seftesmaffiának?

 • Garbo

  Fölösleges ezekkel üzletelni itthon. Múlt havi példa: hangrendszer, négyszáz plusz kis hazánkban.
  Egy német, hivatalos, korrekt üzlettől rendelve, 3 napos szállítással, paypallal fizetve kettőszáznyolcvan.
  Úgy, hogy ebből tizennégy a szállítás.
  Korrektül, garanciával, egy nagy cég, tehát nem sarki zugkft, akik eltűnnek a balfenéken.
 • Garbo
  @Kiszámoló
  Elmondom, hogy megy ez. Baráti-családi boltos tapasztalat a kilencvenes évekből: egy hely éveken át elüzemel 10 db valamivel. Pl. 10 liter hipó vagy 10 mosószer vagy 10 kiló liszt vagy 10 villanyborotva.
  A lényeg: mennyi a hivatalos raktárban van, annak legyen hivatalos papírja. A többit meg másutt tartod(akár ugyanott, csak nem a “hivatalos raktárban, mert az már nem az üzlethelyiség része”), és annyi. A pénztárgépbe is csak annyit kell beütni. Így rögtön nyertél egy jelentős adótartalmat.
  Az áru forrása meg? Másik ország, áfacsalás, leesett a kamionról, kilopták a raktárból stb. De a leggyakrabban szomszédos országból van. Ahol sokkal olcsóbb. Mint a hűtőm, amit a szomszédban vettem, multitól, egy százassal olcsóbban, mint bárhol ebben az országban.

  Fundamentális problémák vannak itt. Folyt.

 • Garbo
  Folytatva:
  Ha annyira nem éri meg normális áron adni a cégeknek a termékeket, akkor miért adják oda olcsóban a kis cégek és a gigamultik is, ha kapnak egy linket, hogy itt és itt olcsóbb? Kivétel nélkül, minden cég, minden terméket? Így lesz a másfélmillás konyhai berendezés félmilla, csak ne a franciáktól vegye meg az ember, hanem inkább mégis tőlük.

  És ez a rendszer undorító. Mert a vásárlói tömeg egy birka és mindent, értsd: MINDENT meg lehet velük játszani, és mert ezt ki is használják. De amíg a tömeg nem kényszeríti ki a korrekt bánásmódot és árképzést is? Addig marad ez a cigánykodás vevői oldalról, és seftetelés meg adócsalás eladóiról.

  Kinek jó ez? Mert az ország erkölcsi, anyagi és mentális állapotának biztosan nem.

 • attila
  becslésem szerint 30-70 az arány, 30% a feketepiac, tehát kb. igaz lehet amit a vietkongok állítnak 🙂
  Rengeteg szállítmányozó már 10 évvel ezelőtt civil autót küldött a sörös kamion után nehogy “kirabolják” 🙂 A kamionokban szállított árukra kötött biztosítás az egeket veri, mert sok élelmes kamionos abból él hogy kirabolják a kamionját időnként 🙂
 • Mate12345
  Ha már ez a téma szóba jött, fogkefén meg fogkrémen is csomót lehet spórolni észrevétlenül. Az 1500 meg a 300Ft-os fogkefék között annyi a különbség, hogy utóbbit szívesebben dobod ki párhavonta.
  A nyél meg a sörték kialakítása (nem beszélve a nyelvtisztító csodákhoz) semmit sem tesz hozzá a száj tisztaságához. (Az elektromos fogkefék létjogosultságán mondjuk lehet vitatkozni, de szerintem azzal sem lehet szebben megmosni. Gyerekeknek persze lehet, hogy jobb, mert tényleg elég csak végighúzni.)

  A fogkrémekről nekem ugyanez a véleményem. Itthon nem tudsz olyant venni, ami nem tisztít, fehéríteni meg a legdrágább is csak a reklámban tud.

 • Siculus
  Sziasztok!

  A habosra (ke)vert borotválkozás témát 🙂 ellensúlyozandó, íme egy szintén karácsony utáni “akció”: ha az Auchanban veszed meg az (éves) pályamatricát, akkor kapsz egy rakás kupont, amivel 10 ezer forintonként gyakorlatilag 5% kedveszménnyel vásárolsz. Az akció február végéig él, l. honlap.

  És egy másik, állandó lehetőség: a Shellnél 400 pontért (amit tankoláskor gyűjthetsz a Smart kártyádra) vehetsz Tesco kupont, ami 10 ezer forint esetén 1 ezer forint kedvezményt ad. Ha ezt kombinálod a Tesco újság hátlapján lévő kuponnal, akkor már 20%-nál tartasz. Ezt még megfejelheted, amikor időnként a Shell is akciózik, és ők is adnak egy 500 forintos kupont.
  10 ezer forintonként ismételve, legjobb esetben 25% a kedvezményed.
  A pénztárnál több Shell kupont egyszerre nem fogadnak el, de az automata kasszáknál a hölgyek rugalmasabbak, igaz én előre megkérdezem, hogy mehet-e egyben.

 • Warrior
  @Kiszámoló @ügyvéd
  Én évek óta italokat (tömény, nem sör-bor-pezsgő) veszek a Lehel téri piacon. Eddig nem volt problémám a minőséggel, árban szinte mindig a hiperek árai alatt vannak. (Egy-egy nagyobb hiperes akció néha alácsúszik, de az év kb. 95%-ban a Lehel olcsóbb.)
  Karácsonykor szerettem volna három üveg valamit venni, ezekből nem nagyon volt a Lehelen, ami volt, az sem volt sokkal olcsóbb a hiperes karácsonyi áraknál (hiper akcióban: 10-12e, Lehel: 10-11e).
  Aztán találtam olyan italkereskedést (nagy és kisker egyben), ahol a normál (tehát nem akciós!) áron is olcsóbb volt 10-20%-kal az adott ital, mint a Lehelen. Magánszemélynek számlázva. Hoppá.
  Ettől még persze lehetnek a Lehelen kapható termékek (italok) lopottak, de ez elég jó példa arra, hogy akár legálisan is lehet olcsóbb valami.
 • jami
  De, lopottak. A kisstílűek sima orgázdák, akikhez a “leesett a kamionról” cuccok kerülnek, a nagyok meg a nemzetközi összefogással keresztbe számlázott cuccokat eleve “rendelik”.
  Aztán néha az áruk közzé kerül pár másolat is, lehetőleg nem rendszeresen, mert akkor gyanús lenne.

  A piaci forgalom tisztasága az UL, még a trikolornak hirdetett zöldség-gyümölcsök jó része sem a hazai földekről van…
  Nekem nincs türelmem tesztelni, hogy 100 árusból melyik 2 ok…

 • Kiszamolo
  Warrior, én a borotvákról mondtam, hogy lopottak. Például a parfümök állítólag nem lopottak, “csak” áfacsaltak.

  Azt sem mondtam, hogy a vietnamiak csak lopottat árulnak.

 • Warrior
  @Kiszámoló
  Értem. Ne értsd félre, nem kekeckedés miatt írtam azt, amit, és abban sem kételkedek, hogy a termékek (akár borotva, akár más) egy/jó/nagy része lopott és/vagy hamis, főleg ha ezt nevetve be is vallják.
  Viszont a kommentek kezdtek abba az irányba menni, hogy a piacokon kb. minden lopott, én erre hoztam példát, hogy akár még nem lopott is lehet, ami olcsó. Ahogy írtad: “Én azóta nem vásárolok piacon, mióta a vietnamiak bevallották, hogy az összes borotva lopott és engem nézték hülyének, hogy miért, mit gondoltam, miért olcsóbb, mint a boltban.” Borotván kívül mást is lehet olcsón/olcsóbban venni a piacon, ezt a mondatod pedig könnyen lehet úgy is érteni, hogy nemcsak borotvát, hanem mást sem veszel ott, mert az is lopott.
 • expect
  @Warrior: “ezt a mondatod pedig könnyen lehet úgy is érteni, hogy nemcsak borotvát, hanem mást sem veszel ott, mert az is lopott.”
  Sztem meg pontosan úgy kell érteni, hogy a mondat végére odarakod a “lehet” szócskát. Lopott lehet. És ez pont elég egy valóban tudatos vásárlónak, hogy ne a bűnözők zsebét akarja tömködni. Olyan ez, mintha az étteremben a pincér közölné, hogy hát a húsleves természetesen zöldülő marhából készült. Ez után szerinted a főétel miből van? Kikérnéd?:)
 • szocske
  ” Mint a hűtőm, amit a szomszédban vettem, multitól, egy százassal olcsóbban,” jézusmária, mit tud egy olyan hűtő, mit százassal olcsóbban is lehet kapni, ha az enyém ennyivel olcsóbb lett volna, akkor nekem fizettek volna, hogy hozzam el mert útban van a boltban….
 • Garbo
  @szöcske
  Amerikai hűtő, semmi jégadagolás, meg ilyenek, de nekem fontos volt a 400 literes hűtő és 240 literes mélyhűtő egyben. És itt már nem mindegy az ár 🙂

  @Máté1234
  Azért az elektromos fogkefén ne vitatkozzunk. Egyértelműen jobban tisztít, bármely fogorvos vagy dentálhigiénikus egyetért ezzel. Nincs fogkő a helyes használatkor (plusz fogselyem), nincs romlás sem. A márka az valóban mindegy. Sőt, igazából, ha speciális problémád nincs, akkor a fogkrém típusa is. Csak használd meg fogselymezz, naponta legalább kétszer.

 • Jalos
  Én egyszer rászántam magam és a régi Philips 2 körkéses villany után vettem egy drága 8000-s sorozatút. Tényleg van különbség közte, teljesen más mint az olcsóbb. Mondjuk csak a fej is drágább mint az olcsóbb egészben.

  Szerintem az egész borotva téma is a kényelemről szól, ami neked jobb és __megéri__ neked az a kénylem, akkor neked az a jobb vétel, mindegy mi az ára.

 • Gábor
  Ázsia centerben szoktam a Mach 3-at venni, eddig nem volt gond vele, létezik 24-es blaszter is, ott már 400 körüli az egységár.
  Egyszer webáruházban rendeltem ennél is olcsóbban. Átvételkor nagyon megnéztem, nem látszott eltérőnek. De sajnos éle az nem volt, az ment a kukába.
 • Szilvi
  Sziasztok, szerintetek megéri most Media marktban akciós Bosch mosógépet és szárítógépet venni? Sajnos nem tudom, hogy általában mennyibe szokott kerülni, most a többi bolttal összehasonlítva olcsóbb.
 • kridli
  a drogériák (és a hiperek drogéria osztályai) elég durva árréssel dolgoznak. Egyszer véletlenül ráakadtam egy magyar nagyker oldalára (www.illatszernagyker.hu) ahol regisztráció nélkül is lehet nézegetni az árakat. Hát elég durva. Ha már ennyire borotva a fő téma, pár online elérhető ár gillette fusion proglide 4 db-ra
  Rossmann: 6999
  Tesco: 6959
  Auchan: 6499
  Illatszernagyker.hu: 4409
  Amazon.de: 14.95 euro
  Nem tudom a kínaiak mennyiért adják, de mondjuk harmadával olcsóbb simán lehet lopás nélkül, és akkor még áfa csalásról nem is beszéltünk. (Meg persze a drogériák is nem véletlenül adják a mindenfele kedvezményeket, kuponokat, van miből engedni)
 • Péter
  @Szilvi:
  /prohardver.hu/tema/haztartasi_gepek_topicja_huto_porszivo_mosogep_mikro_stb/friss.html
 • piccola
  @Mate12345: a fogkrémmel egyetértek, az tényleg csak marketing, de a Curaprox fogkefékhez hasonlót nem láttam még 300 Ft-os változatban
 • Baltzr
  Tescoban nézegettem ezeket a csomagokat, de a legtöbb nem éri meg még a leárazott árát se.
  Főleg ha a három termékből egyet nem használok (pl én nem használok aftershavet, hanem valamilyen balzsamot használok)
  Tescoban a leárazott szaloncukor drága.
 • Szilvi
  @Peter: köszönöm, nézzük
 • Zabalint

  Az olcsó Philips modellek is rengeteget fejlődtek, össze sem hasonlítható a mostani 1000-es Philips sorozat a 15 évvel ezelőttihez, ráadásul egy borotva vagy fej csere is mindig nagy javulás érzés, mert hamar kopnak a fejek, az új nyilvan sokkal jobb, mint az 1-1,5 éves elkopott. Én ezért nem tartom annyira mérvadónak, ha egy régit cserélsz egy drága modellre, akkor az hú de mennyivel jobb. Ráadásul ha 2 körkéses, akkor az vagy nagyon durván régi, mert nagyon régen 3 körkéses az alapmodell is, vagy a ceruzaelemes változat, ami meg a normál alapmodellnél is olcsóbb.
 • untermensch4
  ” Olyan ez, mintha az étteremben a pincér közölné, hogy hát a húsleves természetesen zöldülő marhából készült. Ez után szerinted a főétel miből van? Kikérnéd?:)”
  Nem, nem olyan. Hanem mintha lopott marhából készült volna. De azt jól érzed hogy a vendéget AZ tényleg érdekli hogy a hűtőlánc sértetlen-e, az adózási fegyelemről már tudja hogy nem az. 🙂
 • ügyvéd
  @Kiszámoló
  Többen is írták, hogy nem “lopják”. Persze téged nehéz meggyőzni de megpróbálom. A “te” borotvád kb 100 Ft vagy még olcsóbban hagyja el a gyárat Ázsiában dzsunka balra. Sokan és sokat keresnek rajta mire megveszed a Rossman, stb ben hatezereré.
  Sokkal kevesebben, és sokkal kevesebbet keresnek, és fizetnek sokkal sokkal kevesebb adót amikor négyééé megveszed a viet boltban.
  Csak a borotvát “lopnák” minden mást meg nem? Akkor miért olcsóbb jóval minden más is (kétharmada gyak), dezodor, vegyiárú mint a hiperekben?
  Azt is “lopják”? Ugye ezt nem állítanád komolyan…
 • ügyvéd

  Én 20 éve ott vásárolok napi szinten. Pontosan ismerem az árakat, szóval engem nem kell megyőzz. Képtelenség lenne akárcsak azt az egy nyomi piacot is “lopott” áruval ellátni!
 • ügyvéd
  Egyébként meg elég vicces, hogy a többségnek a hiper az olcsósági hivatkozási alap.
  1 példa. NEM PIAC! A belvárosi “drága” éjjel nappaliban 450 a 100% az X márkájú narancslé. Hiperben ugyanaz minima 480, de inkább 5xx! Miről beszélünk?
 • untermensch4
  @ügyvéd “Egyébként meg elég vicces, hogy a többségnek a hiper az olcsósági hivatkozási alap.” Igen, előfordul. Itt felénk a hiper két oldalán lévő barkácshiperekkel jártam úgy festéket keresgéltem és a kettő között volt éppen több mint 30% árkülönbség ugyanazon termékre. Belvárosi kicsiny festékboltban meg ugyanaz még olcsóbb volt. Legszebb azért az volt amikor a néhai cba-tól 120m-re lévő “kisboltban” olcsóbb volt a tojás 40%-kal. Aztán a rohadt kapitalista kisboltos emelt árat, akkor már csak 25%…
 • expect

  De, pont olyan, csak nem olvastál elég figyelmesen. A tudatos várárlónak fontos, hogy ne lopott cuccot vegyen és ne a fekete/szürke gazdaságot gazdagítsa. Ezért, ha egy helyen X termékről nyíltan elmondják, hogy lopott, akkor joggal feltételezi, hogy a többi is ingoványos, így nem vesz onnan semmit, mert fontos neki, hogy ne legyen lopott. Ezen analógia mentén, amikor a vendég, akinek az a fontos, hogy ne sz*rt egyen megtudja, hogy a leves büdös húsból készült, akkor bizony ott nem fogja elfogyasztani a főételt sem. Ezt úgy hívják: hasonlat 🙂
 • Endre bá
  Ahogy Laci bácsi is írta feljebb, borotvát (parfümöt, német piacra gyártott Nutellát, svájci csokoládét, Rio Mare termékeket stb.) már vagy 20 éve kínaiaktól érdemes venni. Ezek eredeti termékek, nem hamisítványok. Van aki szerint lopottak, de ha 20 éve ilyen mennyiségben képesek lopni, akkor meg is érdemlik az áldozatok.
  Az Ázsia Centerben a legolcsóbbak, de máshol is jutányos áron vannak.
 • ügyvéd

  Miét nem fogod fel, hogy hiába mondják, hogy “lopott”, az NEM IGAZ, mert egyszerűen fizikai képtelenség lenne?
  Akkor minden “lopott” ami mondjuk 30% kal olcsóbb??? Nannnnneeeeeee
  Lásd tárgybani szösszeneteim.
 • Zabalint
  Ügyvédnek ebben a vitában teljesen igaza van. Szerintem Miklóst hülyítették vietnamiak, ilyen szintű lopásnak nem kivitelezhető a logisztikája. Adócsalás persze jó eséllyel van a dolog mögött.

  A hiper meg semmiben sem a legolcsóbb, mert eleve nem ez a profilja, hanem az, hogy mindenfélét meg tudsz venni egy helyen relatív közepes áron, közepes minőségben. Tehát igen, megtalálod ugyanazt olcsóbban valahol, csak nem biztos, hogy megéri az időt rászánni, illetve ha speciális vagy jó minőségűt akarsz valamiből, akkor szintén más helyen keresgélj. Amit ott kapsz, az átlag áron, átlag célra megfelel, ennyi.

 • Kiszamolo
  Zabalint, kérdezz meg egy nyomozót, hol adják el a boltokból lopott dolgokat. Saját szememmel láttam borotvákon árcimkéket, eurosokat, több volt rajta, mint amennyiért adták. Mert nem csak a raklappal lopott kerül oda.

  De mindenki azt gondol, amit akar. Én azóta semmit nem vettem tőlük.

 • ügyvéd
  @Miklós
  Hagyjuk már azokat a k….a borotvákat. 😀 A vieteknél MINDEN ilyesmi kb 30% kal minimum olcsóbb.
  Ismét megkérdezem: Akkor MINDEN LOPOTT?
  Ezt ugye még feltételezni is abszurd. Viszont ha nem, akkor méééé pont az a q…a MACH 3 lenne az???????????????????
  Magasabb eurós árcimke kb ezer, a lopásnál ezerszer valószínűbb ok miatt lehet egy terméken…Pl a legtriviálisabb: parasztvakításból, hogy érezd milyen drága holmit, mégis milyen óccón veszel… stb
 • Kiszamolo
  Ügyvéd, nem én lovagolok a pengéken, hanem te, te akarod minden áron bebizonyítani, hogy azok hófehér pengék, minden adó befizetve utánuk.
 • vViktor
  Tescoban 12-30 %-kal olcsóbbak a csomagok most