Az MNB fogyasztóvédelmi oldala

2015-09-01
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Mindig irigykedve nézem néhány ország pénzügyi tudatosságra nevelő, egyébként állami tulajdonban lévő remek oldalait.

Megkérdeztem az MNB-t, nálunk terveznek-e hasonlót indítani.

Valami olyan oldalra gondoltam, ahol lehet olvasni a családi költségvetés készítéstől kezdve a biztosításokig mindenféléről, sok videóval és kiegészítő írással, könnyen érthetően, mégis alaposan.

Válaszoltak, hogy az oldal már elkészült és ezen a linken érhető el.

(Első pont: kár hogy nem kapott külön domaint, elég kevés elvetemült érdeklődő keresgél az MNB oldalán és szúrja ki a "fogyasztóvédelem" menüpontot.)

Ha már létezik ilyen oldal, ajánlom a figyelmetekbe. Néhány menüpont elég jóra sikeredett, bár mondjuk a biztosításokról is rengeteg mindent el lehetne mondani, akár témákra bontva is. (Mire figyeljünk egy lakásbiztosításnál, mit jelent, hogy a maximális lopáskár csak 300 ezer forint lehet, hogy mindenképpen győződjünk meg, hogy a társasháznak van-e saját biztosítása, a biztosítás mindig egy évre szól és év közben nem lehet felmondani, stb.)

Mondjuk a hitel és lízingválasztó menüpontban biztos nem tudnám, mit kellene csinálnom és a segédlet is inkább elrémít, mint valóságos segítséget ad. (Lehet, hogy adna, de megijedek tőle és el sem olvasom.)

A bankszámla-választó nekem nem működött Chrome böngésző alól, a profilt kiválasztva sem tudtam tovább lépni, így nem tudom, mit tud(na).

A terméktáblák oldal sem evidens se elsőre. se másodikra, mire is lenne való.

A Navigátor füzetek oldal jó, ahogy a befektetés rész is ígéretes.

Na szóval, már nálunk is van ilyen oldal, még ha nem is az igazi és érzésem szerint sokkal kevesebb ember hallott róla, mint amennyinek szüksége lenne rá.

Ha van véleményed az oldalról, főleg, ha ötleteid is vannak, hogy mitől lenne jobb, színesebb és érdekesebb, szerintem örömmel elolvassák az illetékesek. Gondolom a fogyasztovedelem kukac mnb.hu címre küldve eljut a leveled az illetékesekhez. (Ha nem, úgyis visszaírnak valamit.)

Örülök, hogy valami elkezdődött, remélem hamarosan ismert és a mai kornak megfelelően informatív és színes lesz a magyar pénzügyi tudatosságra nevelő központi oldal is.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram