Itt az új Axa számlacsomagokról szóló hirdetmény

Miután az Axát felvásárolta az Otp Bank, várható volt, hogy nagy mértékben változni fognak a számlacsomagok is.

Az eddigi Axa-kék hirdetményt felváltotta az Otp-zöld, új csomagok kerülnek bevezetésre, az Oké 5, 6, a junior és a megtakarítási számlának tűnő 7.

Aki már látott OTP számlahirdetményt, annak ismerős lesz az új csomagkialakítás.

Nem tudom, hogy maradhatnak-e a meglévő ügyfelek a régi csomagokban. (Amiknek a díjszabása egyébként kétszer is változni fog a következő másfél hónapban, itt és itt, nem bogarásztam át, hogy mi változik. Ami első ránézésre is elég erős, bár nem újdonság, hogy van nagyon magas kártyadíj és még pluszban havi 540 forint kártyafenntartási díj is. Már ez utóbbi tétel is durván magas önmagában is, de persze ez csak az én véleményem. Ezt némileg ellensúlyozza az alacsony vagy nulla számlavezetési díj.)

Ha valakinek már van infója, hogy kötelező lesz-e váltani és mikor, az ossza meg a közzel a hozzászólásokban.

Addig is olvasgassátok az október 31-től érvényes új csomagokat itt.

Ha váltanál, ne felejtsd a számlacsomag-kalkulátorunkat.

Share

88 hozzászólás

 • Panasonic
  Tegnap kaptam egy 8 oldalas tajekoztato levelet az axatol. Lenyeg: ha a feltetelek elfogadhatok erdemi teendo nincs. Az uj oke 6 szamlacsomag kondicioi jellemzoen jobbak mint az axas 3-4 uj kondicioi. 100ft/ho dij vagy 2900/ho ha nem jon havi 200k vagy 3m atlagegyenleg nincs meg. Utalas, csopi csak tranzakcios ado dijaert. Kartya brutal 6480/ ev, de ha mar van axas, akkor elso ev ingyenes. a regi axas kartya okt 31- tol nem hasznalhato, szept 30-ig lehet ujat igenyelni ha elveszett. Stb.
 • Lcy
  Induláskor még korrekt feltételekkel és mobilos applikációval tudtak sok felhasználót szerezni, főleg a fiatalabb korosztályból. A tranzakciós adó és a 100 Ft/tranzakció bevezetése után már morzsolódott le az ügyfélkör. Az Otp ügyfélkezelésben és feltételekben rendesen hagy kívánnivalót maga után, így a magam részéről megszüntetem ezt a számlámat és az elkövetkezendőkben sem leszek Otp felhasználó.
 • merienn
  Nagy eséllyel előbb-utóbb bedarálják az ügyfeleket az OTP-be, nagy költség két brandet fenntartani.
 • Falas
  Nem lenne jó alternatíva az AXA OKÉ4 helyett az Erste Privilégium L számlája. Kérdezem Miklóst és azokat, akiknek van, valamint, hogy a NetBank-ban kártyalimit állítható-e.

  Ha jól értelmezem, akkor 150.000,-Ft/hó jóváírás esetén még tranzakciós adó sincs, minden nulla? Bankkártyás vásárlásra nem találtam adatot.

 • Tamás
  Régen olyan jó volt az Axa, amúgy bár még nem kaptam meg a tájékoztatót, szerintem egy “kellemes” kis 2-4000 Ft-os összegért hagyják az embert alacsonyabb OKÉ-ről 6-ra váltani (ezt régen is nagyon szerették). A legnagyobb értéke az egésznek az World Mastercard volt, ami azért – ha használta az ember – rendesen kitermelte az árát. Ebből Gránit lesz, vagy CIB.
 • Janos82
  Nekunk is valtanunk kell majd. Mi csak erkeztettunk oda penzt, aztan tovabb is utaltuk egy reszet, a tobbit meg lekotottuk. Ugyhogy most en is azon gondolkozom, hogy mi legyen, mert csak lekotesre kellett, illetve arra, hogy a felesegemnek legyen egy bankszamlaja, ahova a kulonbozo jovedelmei erkezhettek.
 • Morzsi
  A számlaszámok változni fognak?
 • Lázár Imre
  A céges számlámat vittem el 2014 januárban az OTP-től az AXA-hoz, pont a magas költségek miatt. Nagyon fontos ügyfél lehetek, ha ennyire nem akarnak elengedni. Tegnap jött meg a papíralapú tájékoztató a változásokról. Csak kutyafuttában olvastam el: Ha nem változtatok semmit, akkor a költségem sem változik (egyelőre). Az ibanq webbank október végéig érhető el, utána az OTP-t kell használni.
 • Bobby
  ERSTE Privilégium L számlacsomag szerintem korrekt.
  Ezek a feltételek.
  Emelt szint feltétele, hogy a vizsgált időszakban (tárgyhót megelőző hónap 15-től a tárgyhó 14-ig) legalább 150.000 Ft jóváírás érkezzen legfeljebb kettő összegben a bankszámlára (1) (2).
  A feltétel teljesülése esetén a bankszámla az alábbi kedvezményeket tartalmazza:
   0 Ft a tárgyhónapban a havi számlavezetési díj,
   0 Ft a tárgyhónapban a csoportos beszedési megbízás bankon belül és bankon kívül és
   0 Ft a NetBank-on és MobilBankon kezdeményezett eseti forint átutalás bankon belül és bankon kívül,
   0 Ft 0 Ft a NetBank-on kezdeményezett állandó forint átutalás bankon belül és bankon kívül, továbbá
   0 Ft a tárgyhónapot követő hónapban, korlátlan számban a Bank saját ATM-jeinél belföldön és az Erste Bankcsoportba tartozó bankok ATM-jeinél külföldön végzett
  készpénzfelvétel díja
 • Zenith
  Az 540 kártyafenntartás eddig is volt (ezért nem volt kártyám ott).
  Viszont pl. OKÉ4 -nél a 400e -ig ingyenes utalás helyett egyből 0,3% lesz, a kamatokat már levágták OTP szintre, és ki tudja, mi lesz tovább. Menni kell, ha valaki OTP -re vágyik, megkapja új belépőként ugyanezt, vagy jobbat.
  Marad a másik CIB számlám, és nézek egyet rövidtávú megtakarításnak. Mondjuk a Cetelem játékos lehet.
 • headset
  Rövid távú megtakarításra, lekötésre szóba jöhet a Concorde online befektetési számlája.
  alapkezelo.hu

  Számlavezetés, utalás, befektetési jegy vétel/eladás ingyenes.
  Kb. tíz féle alapot lehet vásárolni.
  Két-három befektetési alapnál van visszaváltásra költség rövid távnál. Ezeket kerülöm.

  Én ott tartom a néhány hónapon belüli felhasználásra szánt pénzeimet. Csak arra kell figyelni, hogy ha ürülni kezd a normál folyószámla, 3 nappal előre el kell indítani a visszaváltást.

 • J.K.
  Sziasztok,

  itt elérhető az összes tájékoztató levél:
  axa.hu/hu/allomanyatruhazas

  Az új kártyadíj, amit most kitaláltak, az 12*540 Ft (6480 Ft), amit eddig az Axának havonta fizettünk. Most e mellé még bejön a 100 Ft-os számlavezetési díj elektronikus számlakivonat esetén.
  Tehát már alapból 1200 Ft-tal drágább lesz éves szinten, ha marad az emberfia…

 • headset
  Bocs.

  alapforgalmazo.hu

 • Gömb
  Az Erste privilegium L-lel az a gond, hogy – ha jól emléxem – csak 2017 áprilisig akciós, ami mindjárt itt van…
 • Szartó Moltáre
  Proba szerencse, hatha valaki erdemben valaszol: OKE4 csomag, 8millios egyenleg, 2 csoportos beszedes, a kovetkezo kb 6 honapban nem lesz jovairasom. Erdemes valtanom, es ha igen, hova? (A Granitot es CIB-et csakkolom, de hatha van mas is.)
 • Gömb
  Megnéztem újra, az Erste Privilegium L-t, úgy tűnik változtattak az akción, vagy én emlékeztem rosszul:

  A jelen kondíciókat 2019. március 1-ig biztosítja a bank. 2019. március 2-tól a bankszámlákra a mindenkori Erste Standard Lakossági bankszámla kondíciói lesznek érvényesek.

  Így már nem olyan rossz.

 • Kiszamolo
  Szarto, a nyolcmilliós egyenleget azért ne vidd akárhová.
 • Mr. Robot
  Nekem a kalandom az Axával ennyi volt, bezárom azt a számlát. Sokáig jók voltak, de amióta leesett az alapkamat, már nem hoz semmit. Az OTP-s beolvasztás volt az utolsó csepp a pohárban.
 • Szartó Moltáre
  Mikos, nem igazan tudom ertelmezni a valaszodat.
  Ugy erted hogy ennyi egyenleggel folosleges bankvaltassal veszodni? Vagy hogy a Granit vagy a CIB nem cseng jol? Vagy?
 • Kiszamolo
  Ennyi összeget már megnéz az ember, hová tesz. Megbízható, nyereséges nagybank a jó választás.
 • Szartó Moltáre
  Tudnad egy picit konkretizalni a fentit? Megbizhato? Nyereseges?
  Ha melleveszem a szimpatiat is akkor Axa, OTP, Granit, CIB, Raiffeisen kilove. Nagyjabol az Eszterbank marad amirol meg hallottam is.
 • senkifia
  “Megbízható, nyereséges nagybank a jó választás.”

  Ha lemond pl. a Cetelem takarekszamla 2.25% kamatarol, maris >150k-t bukik per ev.

 • Kiszamolo
  Szartó, miért nem teszed ide a pénzt? //kiszamolo.hu/36-os-bankbetet-12-honapra/ A kamat már kisebb, nézz utána, most mennyi.

  Mind a kettő BNP Paribas bank //kiszamolo.hu/latogatoban-a-bnp-paribas-nal/

 • pk
  8 millat magyarul nem tenne pl. granit-ba, gondolom meg nem meriti ki a nagyban kategoriajat, bar vannak a tobbi bankhoz kepest egesz turheto kamatok (nem egy tbsz persze). cetelem esetleg szoba johet, az nemzetkozibb hatteru. Pedig tulajdonkeppen az otp most mar nem is egyertelmuen a legrosszabb, javultak az elmult 10-15 evben eleg sokat. Szerintem ha a penzedre nincs azonnal szukseg, es lekotogetned, de nem akarod tbsz-ben pihentetni vagy allampapirba pakolni, akkor cetelem vagy granit. Esetleg nyiss egyet itt, egyet ott, es felezd meg ra a let. Szamlavezetesi koltseg nincs ha jo szamlat valasztasz.
 • pk
  Ja, igen cetelem eleg eros hatranya (nekem), csak telefonon hajlandoak kezelni a szamlat, es csak egy masik szamlaszamra lehet kiszedni a let ra, semmifele online felulet nincs, az csak azoknak van, akik hitelt vettek fel toluk 🙂 De hat ebbol elnek, a kamatokat is a jo kis hitelesek fizetik a tobbieknek is.
 • kridli
  2019 még messze van, simán lehet, hogy meghosszabbítják. Több bank is ezt csinálja, hogy az kedvező/ingyenes kondíciókat egy megjelölt dátumig hirdeti meg, aztán hosszabbítgatja. Azért jó ez nekik, mert a trancakciós adó bevezetésekor sok bank megégette magát, hogy az MNB törvénytelennek mondta ki az ingyenes tételek helyett a költség bevezetését, ezzel védik be magukat, ha változnak a körülmények (pl. megemelnék a tranzakciós adót), akkor így nem hosszabbítják meg az “akciós” ingyenességet, és ebbe nem tud belekötni az MNB, meg tudják szüntetni az ingyenességet.
 • Zenith
  :
  Cetelem (2,25%) vagy ÁK (2,5-3,5%). Számlavezetésre pedig CIB Online vagy Erste Privi, ha forgalmazol (átutalási díjak jók).
 • cabala
  szarto: államkincstár és nyitsz egy erse számlát, ahol pl. kérnek 150e HUF jóváírást.
  Kincstárnál lekötöd amennyit csak gondolsz, hogy nem kell, kivéve kb. 160.000 HUF-ot, abból veszel 2 hetes kincstárjegyet – ami amikor lejárt átutalod az erste számlára, majd onnan vissza havonta egyszer.

  Ugyan nem sokkal nő az egyenleged, de legalább nem csökken nagyon, amit elvinne a bankszámla fenntartása. A lekötött pénzed kamatozik – és bármikor bármennyi összeget felszabadíthasz róla (persze ilyenkor nem jár rá kamat). Arra vigyázz, hogy mindig kösd le a kincstárnál a 160e lét, hogy ne mondhassák hogy nem használod a kincstárt arra amire való… mert még a végén megszüntetik veled a kapcsolatot és nem finanszírozhatod az államháztartási hiányt 🙂

 • Kenrich
  Anno, pont blog hatására lettem axa-s, akkor tényleg jó volt. Most nagy keresésben vagyok, mert nem lesz jó ez az OTP-s váltás.

  Arra gondoltam, hogy a 4.4 millás megtakarításom átlövöm államkincstárba, aminek a költsége 6 ezer forint, és rögtön 2%-on ketyeg, nem mint most 1.1%-on betétben, pedig OKÉ4-es vagyok.
  Nekem a biztonság a legfontosabb, légyszi jelezzétek, ha tudtok jobbat.

  Annyira hülyék, az OTP-nél, hogy ránk vernek, hisz lehetne egy csomó jól kvalifikált új ügyfelük, most pedig mindenki szétszéled.

  Gondolom sok menedzser olvassa a blogot, érdemes lenne valaki banknak gyorsan lépni egy jót, és letarolni a gondolkodó axásokat.

  Nektek, mi a véleményetek? Hova mentek?

 • BTM
  Elkezdtem keresgélni valamit, amivel kiválthatom az AXA számlámat a közeljövőben. (Sajnálom, mert eddig meg voltam velük elégedve.) A behivatkozott bankszámla összehasonlító valami miatt nem hozza fel az Erste Privilégium L-t, pedig a honlapjukon úgy tűnik, hogy megfelelne nekem. Mi lehet az oka?
 • BTM
  Mikorra várható az egyesületi bankszámla? Érdemes még kivárni egy kicsit a váltással?
 • cabala
  nem hülyék, biztos vagyok benne, hogy kiszámolták, hogy kb. mennyi ember lehet az, aki nem tudatosan kezeli a pénzügyeit – és inkább nem vált bankot kényelemből/információhiány miatt, stb.

  Ideális világban: ilyenkor az ÖSSZES konkurens bank szórólapot osztogatna a AXA fiókok előtt és próbálná átcsábítani hostessekkel, trombitaszóval a saját ügyfelei közé… ugye érezzük, hogy nem igazán van itt Magyarországon működő kapitalizmus?

 • Kiszamolo
  BTM, ne várj, majd max váltasz, ha lesz.
 • BTM
  : “szórólapot osztogatna a AXA fiókok előtt”
  Ez biztosan azért nem működik igazán, mert AXA fiókok szinte nincsenek is.
 • Zenith
  : FIÓK? Axa _fiók_ ?
  :))))))
  (Amúgy igen, csak a nagyok ehhez lassúak és a portfólióból kínálhatnak a lakosságnak, abból meg ugye nehéz… Bár a legtöbb elindult az elektronikusabb irányba, de nem tudják, hogyan érjék el ezt az ügyfélcsoportot…)
 • szocske
  az erste priv. úgy tudom nem publikus csomag, csak közvetítőkön keresztül nyitható, ezért nem hozzák az összehasonlító oldalak. Az okát ne kérdezd. Szerintem is jó csomag, nyitottam is volna már, ha nem lenne egy olyan a feltételek közt, hogy eddig nem voltam erste ügyfél :S
 • svonk
  En is pont az OTP-t hagytam ott az axaert… Az a baj, hogy van egy TBSZ meg több mint egy evig, azt nem szeretnem csak ugy megszuntetni, mert jo a kamat es ha jol ertem, akkor annak maradnak a feltetelei. Az a kerdes, hogy lehet-e csak azt atvinnem , a bankszamlam meg megszuntetem. Elore felek az otp-s ugyintezestol. Az elozo szamlamat is bonyolult volt megszuntetni.
 • szocske
  esetleg fundamenta hozamleső, kamatadómentes 3% kamat, bankkártyával befizethető a pénz, így nincs utalási költség, cserébe van nyitási díj (9000Ft), havi 150Ft számlavezetés. Hátrány, hogy csak egyszerre tudod kivenni a pénzt, ha kell, és vagy vársz 3 hónapot a kiutalásra vagy fizetsz sürgősségi díjat (ezt nem tudom mennyi, de nem éri meg szerintem)
  De ha olyan pénznek kell, amire nagyeséllyel nem lesz szükség holnapután, akkor sztem nem rossz lehetőség.
 • Levente
  Igen, megváltozik a bankszámlaszámod, ha maradsz.

  Nekem is nagy érvágás, mert ingyen utaltam havi 400-at, és még 400-at lehetett állandó megbízásként elutalni ingyen (amiket bármikor felmondhattál és újraköthettél, tehát ezt is lehetett mezei utalásként használni). Kártyám nem volt, így tényleg zéró költségen mozgathattam akár havi 800 ezret… Azért sejthető volt, hogy ezt nem lehet sokáig csinálni.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  Erste Privilégium L most a legjobb egyértelműen. Nem az a feltétel, hogy korábban nem lehettél az Erste ügyfele, hanem folyószámlád nem lehetett náluk. Nekem LTP-m volt már náluk, de tudtam kötni.

  Bankmonitor közvetítésével emailben intézhető a nyitás, csak egyszer, egyeztetett időpontban kell bemenni a kiválasztott Erste fiókba.

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  : És ha nem lesz lakáscél, amire költheti az ember a Fundamentán összegyűlt pénzt?
 • tp
  Fundemante es mas lakastakarek: Bármire koltheted ha nem kered az állami támogatást. A lakascel az állami pénzzel jon.

  Ha valaki sokat utal akkor vagy Erste priv L vagy cib Online a nyerő

 • szocske
  amire akarom. mivel nem kérek állami támogatást, lakáscélt sem kell igazolni és 4 éves minimum futamidő sincs.
  Épp ezért “csak” 3% a kamat, nem 13.
  (és persze plusz hitelkártyás visszatérítés, kinek mennyi)
 • Nimfas Corporation
  “Szia. Az Erste Bank kártyái PayPas-osak! A Maestro biztosan… :K
  A Joker hitelkártyájuk is érintős, ami VISA ugyan, de PayWave-es!
  Az Erste Privilégium számlacsomagot a 2019. március 01. határozott idő lejárata előtt elvileg majd lehet hosszabbítani bankfiókban az ügyintéző szerint, de ezt majd akkor kell érdeklődni!
  Amennyiben nem lehetne, akkor meg kell szüntetni és újat nyitni ismét három évre, így bankot nem csak számlaszámot kell módosítani kb 3 évente, ami megéri a sok 0,- Ft-os tranzakció miatt!
  Az újranyitás feltétele, hogy a számlanyitás előtt 3 hónapig nem lehet élő Privilégium számlád, vagyis 2019. januárban kell érdeklődni a hosszabbításról és nemleges válasz esetén az élő számlát megszüntetni, majd márciusban újranyitni a Privilégiumot.
  Az Ersténél ennél a számlacsomagnál az első évben még a nem dombornyomott kártya kibocsátási díja is díjmentes! :U ”

  Idézet vége.

  prohardver.hu/tema/hol_nyissak_folyo_bankszamlat_netes_vasarlas_kulfoldi_utazas_bankkartyaval/friss.html#msg7220

 • Tottone
  Oké 2 tulajként nem látom annyira vészesnek…a 0 Ft-os akciós számlavezetés megszűnt, helyette 300,- Ft-os kedvezményes, 450,- sima (régen 1.900 volt). A kedvezmény feltétele lejjebb ment, havi 50.000,-, de megszűnt a havi 2-2 eseti+rendszeres utalás ingyen 200.000,- Ft-ig. A kártyadíj 12×540, nem lesz havi tartási díj. Szerintem dombornyomott kártyáért nem kiemelkedően sok az évi 6.480,- más banknál sem láttam sokkal olcsóbban. Utalás marad 50 Ft + 0,3%. Nem olyan rossz, legalábbis SOKKAL jobb ajánlatot nem találtam eddig, meg ez nagybank, jó a netbankja is. Az én Bankmonitor beállításaimmal az OKÉ csomagok top 5 környékén voltak, az új kondikkal sem fog sokkal lejjebb csúszni.

  A Privilégium L csomagot látom jobbnak, ügyfélgyűjtős ajánlatnak tűnik. Van jobb Gránit Bank csomag, de 1-2000 Ft évi különbségért nem megyek 4 órát ügyet intézni, meg kis bank…. Raffi Aktivitás 2.0 sem rossz

 • Tottone
  Megnéztem jobban, tényleg jó alternatíva a Privilégium L, bár nekem jelenleg van Erste-s folyószámlám is, ezért nem annyira játszana, csak némi várakozással. 2019 még odébb van, de érdemes lesz odafigyelni majd, milyen kondíciók jönnek…ez így eléggé ügyfélgyűjtősnek tűnik, csak nehogy aztán benne maradjanak az ügyfelek valami drágább dologban.

  Amit én még sajnálni fogok, az a bankkártya mellé köthető kiegészítő biztosítás. Az évi 10.000,- ért adott családi utazási biztosítás egész világra max. 4 fő 50 milliós (per fő) térítéssel abszolút használható volt, nem is kötöttem mást, ez még síelésre és túrázásra is érvényes volt. Már egyetlen hosszabb külföldi úttal behozta az árát. És nem kellett külön megkötni, nyomtatni stb.

  Hasonló lehetőségek érdekelnének…

 • headset

  “…Az a baj, hogy van egy TBSZ meg több mint egy evig, azt nem szeretnem csak ugy megszuntetni, …Az a kerdes, hogy lehet-e csak azt atvinnem , a bankszamlam meg megszuntetem. …”

  A TBSZ-hez nem kell fenntartani a folyószámlát. Én már régen megszüntettem az AXA-s számlámat és a TBSZ-em gond nélkül megvan.

  Majd a lejárat előtt megkérdezem, hogy nyissak-e (akkor már OTP) számlát egy rövid időre, vagy elég egy másik bankos számlaszám.

  Ha olyan TBSZ-ed van mint nekem, AXA-s lekötésekkel, azt nem lehet átvinni sehova a lekötés megszüntetése nélkül. De szerintem nem is kell mozgatni.

 • szocske

  CIB online csomag:
  ha van legalább 50ezer jóváírás 350, ha nincs 750 Ft számlavezetés
  Netbankon az ÖSSZES utalás teljesen ingyenes, tranz.adó sem terheli.
  A (dombornyomott) kártyát mondjuk nem tudom mennyi.
 • Aki
  A CIB-nél jelenleg nincs PayPass képes kártya (valami Visájuk van és egy régebbi MC Gold [1]).

  A következőt válaszolták arra, hogy mikor lesz:

  “Tájékoztatni szeretnénk, hogy egyelőre bankunknál nem elérhető a PayPass-al működő bankkártya szolgáltatás. A fejlesztés már folyamatban van, viszont még nincs róla információnk, hogy pontosan mikor lesz elérhető.”

  [1]: cib.hu/maganszemelyek/szolgaltatasok/bankkartyak/index