OTP pénztárak akció

2016-07-06
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Az OTP Pénztárak új akciót indított július elsejétől.

Ha belépsz mind a két pénztárba (egészség és nyugdíjpénztár), az első befizetésed 20%-át még pluszban jóváírják a számládon, de maximum 75 ezer forintot. (Ezen felül természetesen jár az állami 20%-os adójóváírás is, évi maximum 150 ezer forint értékben.)

Az otp-s 20%-ot bankszámlára utalják, nem valamelyik pénztárba, mint az állami adójóváírást. Ez viszont azért gond, mert így neked kell adóznod utána és azonnal önadozóvá is válsz az összeg miatt. A jó hír viszont az, hogy a "Szervezők térítik meg" az így keletkezett adókötelezettségedet. (Röviden: a visszatérítés így nettó összeg lesz, viszont az adóbevallásodat megcifrázza, ha egyébként a munkaadód végzi a bevallást, erre figyelj oda.)

Bár nem a legolcsóbb pénztár az OTP-é (viszont talán a legnagyobb, ami azért nem hátrány, ha már OBA és ilyesmi nem védi a pénztáraknál tárolt vagyont), ezzel az akcióval egycsapásra a legjobb ajánlattá vált, már ha az első befizetéseddel kimaxolod a 75 ezer forintos jóváírást. Örök hűséget pedig nem kell fogadnod, az önkéntes nyugdíjpénztár bármikor átvihető máshová, az egészségpénztárt pedig leürítés után akár nyugodtan be is zárhatod. (Ja igen, belépésnél a máshonnan áthozott pénztár is számít, azonban az áthozott pénz nem számít új befizetésnek. Igaz, a szokásos költségeket sem vonják belőle.)

Ha én mondjuk most állnék egy drága szemkorrekciós műtét előtt, vagy több százezres fogászati beavatkozás előtt, biztos nem hagynám ki a lehetőséget. 20%-ot állna az állam, 20%-ot az OTP, majdnem 40%-ot spórolnék az egészségpénztárral. (Azért csak majdnem, mert ott van a pénztár költsége, az elvisz valamennyit.) Viszont figyelj oda, melyik pénztárba érkezik először az összeg, nehogy a nyugdíjpénztár minimális havidíját vegyék első befizetésnek.

Az akció reklámja itt található, a pontos leírása pedig itt.

Köszönjük Viktornak, hogy elküldte az akcióról szóló infót. Ha te is tudsz hasonlóról, írd meg e-mailben.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram