Gránit bank digitális számlacsomag

Sokan járnak ugyanabban a cipőben, mint én: vállalkozóként nincs égető szükségük lakossági bankszámlára, azonban egy bankkártya jól jönne az internetes vásárlásokhoz. Mások a gyereknek adnának egy bankkártyát, hogy legyen nála vésztartaléknak, ha bármikor pénzre lenne szüksége.

Erre lett kitalálva a prepaid bankártya, csak sajnos idehaza nevetségesen drágán adják, sokkal drágábban, mint egy normál bankszámlát és a hozzá tartozó bankkártyát. (Erről már itt írtam bővebben.)

Ezért marad a hagyományos bankszámla és bankkártya, azonban a bankok nem szeretik a magamfajta kis forgalmú ügyfeleket, magas díjakkal és/vagy mindenféle feltételekkel akarják elvenni a kedvem a számlanyitástól (Havonta érkezzen rá utalással 150 ezer forint, legalább 30× használjam a kártyámat havonta, stb.)

A múltkori Mcafee-s incidens után (cikk itt) irigykedve néztem a Gránit Bank megoldását, hogy a mobiltelefonomról tudom közvetlenül állítani a bankkártyám limiteit, konkrétan elég a vásárlás előtti másodpercekben felhúzni a vásárlási limitet, majd a vásárlás után mindjárt vissza is állíthatom nullára, így soha nem tudja többé senki megtehelni a bankkártyámat az engedélyem nélkül. (Erről pedig itt írtam.)

Valamiért nézelődtem a Gránit Bank oldalán (ott van a vállakozói számlám) és feladott egy reklámot a digitális számlacsomagról.

Megnéztem és pont az volt, amit kerestem: havi díj nulla forint, feltétel nélkül, isms ingyen. (Ez olyan “sms” a vásárlásaidról, ami az applikációba érkezik az okostelefonodra.) Készpénzfelvétel díja a tranzakciós adó (0,6%), utalás neten 0,4% (ebből az adó 0,3%)

Sőt, azonnal adnak egy név nélküli bankkártyát, ami két évig érvényes, évi 1.390 forintért. Ez az egyetlen költsége a számlának. Sajnos két év után már egy névre szóló paypass-os kártyát adnak 3.090 Ft-ért.

(Drága Gránit Bank, én életem végéig elégedett lennék a név nélküli kártyámmal, nem lehetne olyat, hogy nem kell a drágábbat megvenni két év után?)

Egy szó, mint száz: ha költség és feltételnélküli bankszámlát vagy bankkártyát keresel, megtaláltad. Mivel név sincs a bankkártyán, bárki használhatja, akár a gyerekednek is odaadhatod. Mivel a vásárlási limiteket te tudod állítgatni a telefonodról, a biztonsága is  jóval nagyobb, mint a hagyományos bankkártyának. (Tipp: nyugodtan lehet a kártya a gyereknél, csak akkor tudja használni, ha te a telefonodon beállítod a limitet nullánál nagyobbra.)

A Gránit Bank hátránya, hogy nincs fiókhálozata. Ezért is tud olcsó lenni, valamit valamiért. Cserébe videótelefonálni tudsz nekik a mobiltelefonodról, ez is tetszett, hogy nem nekem kell fizetni a telefonköltséget, ha fel akarom hívni őket.

Ha neked is ilyen számla kell, nézd meg a hirdetményt.

Mivel nekem nincs olyan messze, személyesen mentem el számlát nyitni, 22 percig tartott. Elvileg kérhetsz házhoz jövő ügynököt is (részletek), de akkor csak a hagyományos bannkártyával kérheted a számlacsomagot.

Ha pedig szeretnél további bankszámlákból válogatni, ne felejtsd el a bankszámla-kalkulátorunkat, powered by Bankráció.

Share

54 hozzászólás

 • nwp
  Név nélküli bankkártyával lehet neten fizetni?
 • itoperatorguy
  Én is náluk vezetem számlámat, ugyanakkor nem szívesen teszek fel bankkal kapcsolatos alkalmazást a telefonomra. Mert ha kikapják a metrón a kezemből és elszaladnak vele már nemcsak az miatt kell aggódni hogy a levelezéseim meg az ‘online életem’ kerül veszélybe, de még a bankban lévő pénzem is…

  És ami a gránitnál kifejezetten gáz az az hogy csak ebben az alkalmazásban tudod módosítani a limitedet, webbankon keresztül nem. (Menü nincs rá, hanem szabad formátumú levelet kell írni és még díjjat is számolnak fel rá)

 • Kiszamolo
  Nwp, nekem ment, bár ezt még nem próbáltam. Írj be tetszőleges nevet, ha kérdezik.
 • Kiszamolo
  Ito, be lehet állítani, hogy lehessen-e pénzt utalni mobilról. Ha nem, csak a limiteket tudja állítani, ha igen, további 6 jegyű pin kódot kér.
 • Lasszó
  Köszi szépen, már régóta kerestem ilyesmit!
 • Pallos Levente
  Apóból állítható limit az AXA Banknál is működik.
 • homo oeconomicus superior
  Off-topic: divany.hu/2016/iskola/2016/08/22/penzugyi_analfabetakat_kepez_a_gimis_penzugyi_tankonyv/
 • Jelentéktelen Hangya
  : az Axa épp most konvertálódik át OTP-vé. Számlaszámok változnak, kártyák cserélődnek, netbank megszűnik, úgyhogy gyanús, hogy az alkalmazás is a múlté lesz.

  Miklós, lehet, hogy írnod kéne majd róla.

 • Pallos Levente
  Bennfenntes? Ezeket lehet már tudni?
 • bobo
  én kaptam nyáron egy szép levelet az Axától, hogy megszüntetik a betétszámlámat. Pénz egy ideje nem volt rajt, díja sem volt, annyira nem fáj a dolog, mert nem akartam újra otp-s lenni. De azért kicsit rosszul esett, hogy kiszórják a váltás előtt az “alvó” ügyfeleket.
 • Simon Templar
  Axa > OTP átalakuláshoz infó: ma jött ajánlott levélben Axától infó a családba, több Axa OKÉ 4 számlatulajhoz is. A röpke 10 oldalas levél lényege: Axa OKÉ 4 csomag megy a levesbe október 31-gyel, helyette november 1-től, már OTP színekben új OKÉ 6 számlacsomag lesz. Ahogy elnézem, ezzel az ingyenes (=tranzakció adó mentes) utalásnak is vége lesz.
 • Simon Templar
  Még mindig Axa. Az új “Axa” csomagok hirdetménye már elérhető online itt:

  axa.hu/static/axa_internet/sw/file/Hirdetmeny_a_lakossagi_fizetesi_szamlak_bankszamlak_kamatairol_es_dijairol.pdf

  Ami biztos: OKÉ1-2-3-4 csomagok megszűnnek, és az OKÉ 3-4 helyett lesz az OKÉ 6. Az, hogy ki lesz az új OKÉ 5, OKÉ 7 és OKÉ Juniorba besorolva azt nem tudom, mert mi 4-esek voltunk.

 • Bruce
  Nekem is van Gránit Bankos csomagom és használom az app-ot is. Nálunk a cégnél vezették be és a saját munkatársaimnál lehetett kötni a számlacsomagot. Mondjuk névre szóló a kártya, de a párom simán használhatja, igaz én kizárólag vásárlásra használom, így gyakorlatilag amióta megvan szinte ingyen van (a második éves kártyadíjat terhelték ki és a pin változtatásomat)
  Nem rossz bank a Gránit egyébként csak kicsik és emiatt a céges hitelfelvételnél túl sok biztosítékot várnak el, de mondjuk ez most itt nem téma.
 • Bruce
  Egyébként még annyi hozzátartozik a történethez, hogy második számú bankszámlaként használom a Gránitos bankszámlát, mert az első az Erste Bank és ott az utalások is ingyenesek (még trill sincsen) csak az sms-ért kell fizetni, de az többnyire 100 Ft alatt van.
  Kíváncsi vagyok mikor vezetik ki a SzuperNullát?
  Amúgy nagyon jó az ERSTE bank applikációja is, bár a kártya limitbeállítás az nincs benne…
 • ügyvéd
  Tudjátok: Úriember… 😀
 • untermensch4
  Most esett le… bankkártyás fizetésnél nem lehet a veled kapcsolatba került embernek borravalót adni.
 • antenna
  Azt tudja valaki, miért ragaszkodnak a bankok az SMS-hez? Miért nem lehet választani csak email-t vagy app-ot, aki pedig mindenképp SMS-t akar, az fizessen. Szerintem 2016-ban elég gáz, hogy nem kérhetem olyan formában, ahogy nekem megfelel.
 • Kiszamolo
  antenna, miért olyan nagy cucc, hogy magad tudod állítani a limitedet? Miért nem alap minden banknál?

  Miért nem tudja a legtöbb bank külön kezelni az online vásárlás és a bolti vásárlás limitét?

  Miért nem kapható még idehaza csak chippel ellátott kártya, amin nincs mágnescsík, így nehezebben ellopható az adata?

  Miért nem kérhető a geolocking talán egyetlen magyar banknál sem?

  Miért nincs még minden banknak használható mobilappja 2016-ban?

  Miért forradalmi a név nélküli bankkártya, amikor évtizedek óta létezik?

  Miért nincs olcsó prepaid bankkártya?

  Miért még mindig levelező bankokon keresztül utalnak a bankok és miért tart néha hetekig egy nyomorult dolláros utalás, amikor minden adott ahhoz, hogy egy másodperc alatt teljesüljön?

  Miért nem alap az azonnal teljesülő bankközi utalás?

  Sok gáz van még, nem csak az SMS. 🙂

 • mage

  Mért ne lehetne borravalót adni, ha bankkártyával fizetsz? Így legalább biztos leadózzák :).

 • antenna
  Ezek is jó kérdések, de az SMS-t pillanatok alatt ki lehetne iktatni. Egy bankos app fejlesztése nem olyan egyszerű, ezt bennfentestől tudom. Persze már van pár éve okostelefeon, volt idő felkészülni. Az azonnali utalás hiányát sem értem. Meg azt sem, ha aug.17-én vásároltam kártyával, miért aug.20-án (szombat, munkaszünet) terhelték be. Szóval van pár furcsaság.
 • Happy
  Bruce!
  Nekem azt mondtàk az egyik Erste fiòkban, hogy a Szupernullàt csak 2018-ig tartjàk fent, utàna megszüntetik.
 • Alfa
  : azért ragaszkodnak a bankok az SMS-hez, mert internet kaput kapnak a mobiloperátoroktól a hálózatukhoz, és elég pervez áron (tippre pár forint) tudnak SMS-t küldeni.
  Abban bíznak, hogy a tájékozatlan ügyfél a sima mobilos SMS árakhoz viszonyítva értékeli a banki díjakat és boldogan fizet 10-15-20 Ft-ot a banknak per darab a “biztonságért”.
  Te persze tudod mi az hogy applikáció és csodálkozol ezen, de sose feledd el, hogy a népesség minimum 50%-a digitálisan írástudatlan, nincs okostelefonja és le lehet venni ilyen trükkökkel.
  Namost nagy szolgáltatóknál ez talált pénz. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, hogy havi mondjuk 40-50 MHUF profit lenne egy ilyen SMS szolgáltatáson egy-egy banknál.
  További válaszomat kiszámolónak írom.
 • Alfa

  A kérdéseidre a válasz:
  – kis piac
  – túlszabályozott, agyonadóztatott
  – alacsony jövedelmek és kereslet
  – alacsony digitális érettség, eszközellátottság (okostelefon)
  – alacsony bizalom (csoportos beszedés az ördögtől való – ez az átlagmagyar szintje – szánalmas)

  Egyszerűen nem éri meg ide fejleszteni, szar ország vagyunk.
  Nézzetek körbe, egy olyan alacsony kultúrájú országban éltek, ahol vérszívóként telepszik az állam a forrásokra, pénzügyi oktatás helyett pedig antikapitalista uszítás megy.
  Milyen ország, ahol:
  – egy nyomorult GYED-et nem lehet ügyfélkapun igényelni (ez az az informatikai rendszer, amire TIZMILLIÁRDOKAT kúrtak el eddig).
  – személyes ügyintézésnél minden idióta papírnál 10 személyes adatot elkér az állam a századik alkalommal is – MINEK? EGYSZER SEM RÖGZÍTIK?
  Soroljam még?
  Egyszerűen nem lehet kigazdálkodni az állami dilettantizmus árát.

 • Kiszamolo
  Alfa, konkrétan tudom, hogy 15 plusz áfát fizetnek a bankok az sms-ért, ennyi ugyanis a szolgáltatók közötti elszámoló ár is. Ezt elfelejtették szabályozni a hatóságok, az sms most az egyik legjobb fejőstehene a mobilszolgáltatóknak.

  Egy átlag bank leszerződik egy operátorral, saját hálózatba olcsóbban küld, de a másik két irányba 15 plusz áfáért.

  De nem érdekli őket, mert az ügyfél hajlandó kifizetni, hiszen másik banknál is ennyi.

 • Fairy
  Ha igaz, amit a wikipédián írnak, a Gránitot Demján alapította, de azóta átment állami, illetve kormányközeli emberek tulajdonába.
  Sok pénzt nem tartanék ott, okulva a postabank példájából. A számlacsomag és a kártya jó lehet, ha nem akarod nemzetközi szinten használni.
 • Kiszamolo
  Fairy, soha nem is mondtam, hogy tarts ott pénzt.
 • ügyvéd
  Látom mégis elfelejtettétek 😀
  Szóval: Úriember nem használ se bankszámlát, se bankkártyát = nem is hullik a haja azokon a dolgokon amiket itt felsoroltatok. 😀
 • Daniel
  Én a legitolsó korosztályos OTP Junior kártyámat pont a webkártya/ plasztik kártya nélküli webkártya miatt választottam, ám emiatt kb évi 5-6 ezer forintnyi kártyavezetési költségem van.

  Ha igényelek egz ilyen digitális kártyát, és visszalépek az ingyenes OTP Juniorba, akkor vajon nyerek vagy vesztek az állandó digitális kártyára törtènő utalásokkal?

  Tehát, ki hogyan juttat és milyen rendszerességgel pénzt a digitális kártyájára? Nem lesz így túl drága?

 • andatti
  @untermensch4
  Simán megoldott már az ilyesmi… Persze nem mindenütt, de tudok olyan pizzafutárokról, akiknél lehet kártyával fizetni, mert van terminál, és van ügyfél, aki mondja, hogy mennyit üssön be a futár. (borravalóval növelt összeget).
  Hogy, hogyan számolják el, az rejtély, de van, ahol meg tudják/tudták oldani..
 • ügyvéd

  Nem) Lásd feljebb.
 • Alfa

  Jogos, utánanéztem, tévedtem az árral kapcsolatban.
  Ha én bank lennék megvenném mindhárom operátortól az SMS gatewayt (olcsó) és tényleg 5 forintokért küldeném az SMS-t.
  Szóval a lényegi mondanivalóm változatlan, a bankok tudhatnak ezen nagyon magas profitot csinálni.
  Összegszerűen nekik nem túl sok pénz, de a mai világban párszázmillió is számíthat.
 • Suto Eniko, pek
  A magyar banki szolgaltatasok lemaradtak a 90-es eveknel. En egy kulfoldi bank ugyfele vagyok, ahol par honapja bevezettek egy zsenialis es INGYENES szolgaltatast.
  A mobilodra telepited az alkalmazasukat (nem internetbank, hanem egy kulon app), ami a szamladhoz van kotve (barmelyik banknal lehet a szamlad ha jol tudom). Ha jon a “pizzafutar”, csak megmondja a szamlaszamot, az orra elott bepotyogod es o AZONNAL kap egy visszaigazolast a tranzakciorol. Ha a baratodat meghivod egy bambira es nincs nalad a kartyad, csak eloveszed a mobilod es fizetve. Mi a hetvegen igy fizettunk egy tanyasi (!) nyilt napra a belepoert a sztyeppe kozepen. Visszaelni csak akkor lehetne vele, ha valaki kikenyszeritene beloled a jelszavakat. Ehhez a szamlavezetes is ingyenes a banknal, a lakashitel igenylesunket pedig 2 ora alatt feldolgoztak es csak interneten kellett bekuldeni nehany dokumentumot. Fenyevek.
 • Domokos Tamás
  Ha jól tudom a limit állítgatás nem segít… ha nem a bank végzi a tranzakciót hanem a kártya kibocsátója (offline terminal esetén) akkor ő nem néz semmiféle limitet.
 • Kiszamolo
  Tamás, csak dombornyomott kártyánál van offline vásárlás, így itt ez a kérdés fel sem merül.
 • Domokos Tamás
  Vau, ezt nem tudtam, köszi.
 • Kiszamolo
  Dom Tamás, látszik, hogy még nem voltál Akadémián. 🙂

  Szeptember 6. indul a következő, a második alkalmon ez is téma.

 • Forraltborozunk
  Erre a célra még mindig a Revolut a legjobb.
 • Krisztián
  Nekem csak az az egyetlen gondom a GránitBank applikációjával, hogy root-olt készüléken nem fut a program. Erre válaszként pedig folyamatosan csak annyit adnak, hogy nem biztonságos ilyen készüléken futtatni a programot.

  Érdekes, de más bankok (OTP, Erste) alkalmazásai gond nélkül működnek, maximum figyelmeztetnek.

  Pedig szívesen használnám én is a limit módosítást illetve az iSMS-t..

 • Jenő
  Tehát -nak és másoknak ez a Gránit a legolcsóbb számlacsomag. (Nem is olyan rég még említeni sem akartad, mert kis bank, hiába kérdezte mindenki kommentben, hogy ugyanerre a célra oké-e, azaz, bőven az OBA-határ alatti pénz lenne rajta, ezek szerint megváltozott a véleményed, végül is, csak az ökör következetes, mindegy, most nem erre akartam kilyukadni, de apró marketingtipp, szerintem pozitív üzenete van, ha az ember nem ragaszkodik hozzá, hogy ő mindent mindenkinél jobban tud, még ha tanácsadó is, hanem belátja, hogy ‘akkor így láttam, most úgy látom, megváltozott a véleményem, kész.’ konyves.blog.hu/2013/07/08/a_kutato_akinek_ideg-osszeroppanasa_volt)

  A kérdésem: a következő legkisebb, sokaknak ajánlható csomag most a CIB Online? Pl. ha az ember ingyen utalna, de nem akar sok feltételt: a CIB-nél 50 e Ft, ill. 775 Ft és nem 4000 Ft a büntentő, ha nem teljesül a feltétel.

 • Kiszamolo
  Jenő, százszor leírtam, hogy számlavezetésre remek a kisbank, de sok pénzt nem tartunk ott. Ugyanezt mondom 5 éve, csak keress rá mondjuk a gránit szóra.
 • Zsolt
  KH appjában is állítható a limit. Dombornyomottammal pontosan úgy csinálom külföldön, ahogy írod. Amint beesem a hotelbe, növelem a limitet, majd zárolás után csökkentem is vissza.
 • TS
  A nem névre szóló kártyákkal akár az e-számlákat is ki lehet egyenlíteni? Gondolok itt pl a rezsi költségek fizetésére, mert ott mindig kéri a nevet az otp-s felület!
 • Kiszamolo
  TS, a nevet mindig kérik. Beírod, hogy Hermész Triszmegisztosz. 🙂

  A bank nevét is kérik, meg a kártya kibocsátóját, noha mindkettő kiderül a bankkártya számából.

  Ezek már csak ilyenek. Nekem ukrán kártyám volt név nélkül, nagyon ritkán nem fogadták el, akkor sem a név hiánya (illetve a kamunév) miatt szerintem.

 • Solo
  azert ragaszkodnak az SMShez a bankok, mert rendkivul profitabilis szolgaltatas es a szamla, kartya utan a 3. legnepszerubb banki termek. Gyakorlatilag csak a Granit vallalta be eddig a piacon, h a push massage hasznalataval potencialis bevetelt enged el.
  Es a legszanalmasabb az egeszben, h a Telco cegeknek az sms ingyen van, de a bankoknak 9-15 forint kozott szamlazzak. Bankok meg nem mernek proba pert inditani a Telco cegek oligopol megkozelitese ellen (2008-ban volt mar erre otlet) Mondjuk miert is tennek, mindenki jol jar csak a vegso ugyfel nem.

  Egyebkent magan es ceges szamlam is a Granitnal van, de csak az arazas miatt. Maga az internet bankjuk a piac leggyengebbjei kozott van szerintem, hiszen Cardinal…

 • Solo
  mint elobb irtam, igen a bankok eleg magas profitot csinalnak a tomeges sms szolgaltatason. Es a K&H regen mind a 3-om szolgaltatoval volt leszerzodve, de meg az en idomben atvaltottak 2 szolgaltatora, mert a Telenor pofatlan volt. Kivulrol barmennyire is egyszerunek tunik a dolog nem az, mert sok tenyezos a moka, mind technologiailag mind kereskedelmileg.
  (Pl. tech gond, ha leszerzodsz mind a 3 szolgaltatoval es csak sajat SMSt akarsz kuldeni, akkor van par gond (1) allapitsd meg a sajat sms-t a szamhordozas koraban (2) mindegyik szolgaltato mashogy reagal arra, ha idegen sms-t kuldesz neki, pedig sajatot kene. Van aki kikuldi, van aki visszadobja, van aki visszadobja es megmondja ki az igazi szolgaltato)
 • Penge
  Xposed Framework+Rootcloak és probléma megoldva. Amúgy tényleg köcsögség, még az OTP-nél is csak egy piros csík van, hogy “ön módosított rendszert használ”. Gondolom valami Tesco Gazdaságos informatikust bíztak meg az Androidos app lefejlesztésével.

  Kinek mi a sok pénz. OBA garancia 100E euróra van. Én pl. örülnék, ha annyim lenne. Amúgy meg 10M+ HUF-os szinteken meg simán jó az ingatlan a havi 1000+ HUF-os számlavezetésű, amúgy nulla közeli kamatokat adó NAGYbankok helyett. De gondolom erre is majd jól megmondod, hogy az AirBnB csak rövidtávú biznisz és az egyetemisták se fogják kivenni 100E HUF-ért majd BP belvárosában a lepukkant, csótányos, ágyipoloskás ingatlanokat. (Pedig de).

 • Kiszamolo
  Penge és azt tudod-e, jelenleg mennyi az OBA vagyona s vajon miért volt kénytelen kötvényeket kibocsátani?

  Csak mielőtt még azt gondolod, hogy az OBA mindentől megvéd.

 • Penge
  Több, mint a Gránit bank kapitalizációja. Akkor van gáz, ha nagybank megy csődbe.

  Nem véd meg mindentől, de elsősorban azok szívnak, akiknek ettől több pénz van a számlájukon.

 • Kiszamolo
  Penge, most éppen kong az ürességtől az OBA, szerintem negatív tartományban van a kassza, ilyenkor szoktak kötvényt kibocsátani.
 • izi
  Sziasztok,

  Raiffeisentol szeretnek atmenni Granit Bankhoz, tenyleg varjam meg inkabb az oktober 29-et?