Gránit bank digitális számlacsomag

2016-08-22
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Sokan járnak ugyanabban a cipőben, mint én: vállalkozóként nincs égető szükségük lakossági bankszámlára, azonban egy bankkártya jól jönne az internetes vásárlásokhoz. Mások a gyereknek adnának egy bankkártyát, hogy legyen nála vésztartaléknak, ha bármikor pénzre lenne szüksége.

Erre lett kitalálva a prepaid bankártya, csak sajnos idehaza nevetségesen drágán adják, sokkal drágábban, mint egy normál bankszámlát és a hozzá tartozó bankkártyát. (Erről már itt írtam bővebben.)

Ezért marad a hagyományos bankszámla és bankkártya, azonban a bankok nem szeretik a magamfajta kis forgalmú ügyfeleket, magas díjakkal és/vagy mindenféle feltételekkel akarják elvenni a kedvem a számlanyitástól (Havonta érkezzen rá utalással 150 ezer forint, legalább 30× használjam a kártyámat havonta, stb.)

A múltkori Mcafee-s incidens után (cikk itt) irigykedve néztem a Gránit Bank megoldását, hogy a mobiltelefonomról tudom közvetlenül állítani a bankkártyám limiteit, konkrétan elég a vásárlás előtti másodpercekben felhúzni a vásárlási limitet, majd a vásárlás után mindjárt vissza is állíthatom nullára, így soha nem tudja többé senki megtehelni a bankkártyámat az engedélyem nélkül. (Erről pedig itt írtam.)

Valamiért nézelődtem a Gránit Bank oldalán (ott van a vállakozói számlám) és feladott egy reklámot a digitális számlacsomagról.

Megnéztem és pont az volt, amit kerestem: havi díj nulla forint, feltétel nélkül, isms ingyen. (Ez olyan "sms" a vásárlásaidról, ami az applikációba érkezik az okostelefonodra.) Készpénzfelvétel díja a tranzakciós adó (0,6%), utalás neten 0,4% (ebből az adó 0,3%)

Sőt, azonnal adnak egy név nélküli bankkártyát, ami két évig érvényes, évi 1.390 forintért. Ez az egyetlen költsége a számlának. Sajnos két év után már egy névre szóló paypass-os kártyát adnak 3.090 Ft-ért.

(Drága Gránit Bank, én életem végéig elégedett lennék a név nélküli kártyámmal, nem lehetne olyat, hogy nem kell a drágábbat megvenni két év után?)

Egy szó, mint száz: ha költség és feltételnélküli bankszámlát vagy bankkártyát keresel, megtaláltad. Mivel név sincs a bankkártyán, bárki használhatja, akár a gyerekednek is odaadhatod. Mivel a vásárlási limiteket te tudod állítgatni a telefonodról, a biztonsága is  jóval nagyobb, mint a hagyományos bankkártyának. (Tipp: nyugodtan lehet a kártya a gyereknél, csak akkor tudja használni, ha te a telefonodon beállítod a limitet nullánál nagyobbra.)

A Gránit Bank hátránya, hogy nincs fiókhálozata. Ezért is tud olcsó lenni, valamit valamiért. Cserébe videótelefonálni tudsz nekik a mobiltelefonodról, ez is tetszett, hogy nem nekem kell fizetni a telefonköltséget, ha fel akarom hívni őket.

Ha neked is ilyen számla kell, nézd meg a hirdetményt.

Mivel nekem nincs olyan messze, személyesen mentem el számlát nyitni, 22 percig tartott. Elvileg kérhetsz házhoz jövő ügynököt is (részletek), de akkor csak a hagyományos bannkártyával kérheted a számlacsomagot.

Ha pedig szeretnél további bankszámlákból válogatni, ne felejtsd el a bankszámla-kalkulátorunkat, powered by Bankráció.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram