Itt az új Raiffeisen prémium számla

2024-02-02
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Február elsejétől nem igényelhető az eddigi Gold 2 prémium számlacsomag a Raiffeisen banknál, helyette jött két új csomag, ami hát némileg rosszabb feltételekkel bír.

A két csomag neve Prémium Banking és Prémium Banking Plus. A legfontosabb különbség, hogy az eddigi 400 ezer forint helyett már a minimálbér kétszerese (PB csomag) vagy 700 ezer forintnak (PBP csomag) kell érkeznie a számlára havonta (év végéig akciós jelleggel elég a 400 ezer forint) vagy az eddigi 8 milliós megtakarítás helyett 10 millió forintot kell tartani a bankban valamilyen megtakarításban. A feltétel nem és, hanem vagy. Vagy egyik kell, vagy a másik. Ha valamelyik hónapban ez nem teljesül, elég kemény 15 ezer forintos lesz a számlavezetés díja arra a hónapra. (Csak jelzem, a weboldalon 15 ezer forint van a Plus csomagnál is büntető havi díjra, viszont a kondíciós listában már 22 ezer forint, nem tudom, melyiknek higgyek. Mondjuk mindkettő rengeteg.)

Az eddigi havi négy készpénzfelvétel háromra változik, az eddigi ingyenes utalás csak havi 1 millió forintig lesz ingyenes, felette fizetni kell a tranzakciós adót (0,3%, maximum 10 ezer forint.)

A kártya díja évi 8.500 forint, vagy ingyenes, ha legalább másfél millió forintért vásárolsz vele évente. (Ez eddig 500 ezer forint körül volt évente.)

Ha mobilapp helyett SMS-sel lépnél be a számládba a neten, az havi 146 forintba kerül. Ha telefonon (már mint hanghívással) akarsz utalni, az is sokba kerül. De hát ez rendben is van, aki nem neten utal, az fizessen érte.

A két csomag között én mindössze annyi különbséget látok, hogy a Plus csomagban lehet venni brókeri termékeket is, gondolom elég drágán. De ha valaki talál más különbséget, az írja meg a hozzászólásokban.

Eddig a rossz hírek. A jó hír, hogy kapsz 50 ezer forint jóváírást, ha most nyitsz számlát. (Én még 20 ezret kaptam annak idején, de tényleg ki is fizették.) Azért ennyi pénz már feledteti egy jó időre azt, hogy ez már nem olyan jó számla, mint volt.

Egyébként őszintén, havi 400 ezer forintos munkabért már nagyon nehéz prémium ügyfélnek hívni, így várható volt, hogy az elmúlt évek inflációja és béremelkedése miatt előbb utóbb emelni fogják a limiteket.

A díjakat keresd a lap alján, a díjjegyzék fülön: Prémium Banking számla, PB Plusz számla

A bank eddigi gyakorlata alapján a már meglévő prémium számlákat nem fogja érinteni a változás szerintem.

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram