Jaj ne már

Már megint egy csodalehetőség landolt a postaládámba, a Recyclix.

Már azt gondoltam, hogy minden létező hülyeséget kitaláltak a piramisjátékokban, a széndioxid kvótától a saját bitcoinig, az aranykereskedéstől a tárhelybérlésig, de újra és újra rá kell jönnöm, hogy az emberek fantáziája végtelen, ahogy a bepalizható balekok száma sem tűnik limitáltnak a jelek szerint.

Most éppen lengyel hulladék-felhasználásba fektethetsz, 1.700 euró befizetésével egy év alatt 233% profitot érhetsz el a kalkulátor szerint.

De ez nem piramisjáték, mert itt hulladékfelhasználásba fektetsz és másokat kell magad alá beszervezni, mert akkor négy szint mélységig kapsz a befizetéseik után akár 10%-ot is.

Én már nem is akarok erre semmit mondani, aki ezt elhiszi, talán meg is érdemli, hogy kifizessen pár ezer euró tanulópénzt. Hátha legközelebb legalább ennyire nem lesz balek.

(Csak egy kis segítség: vedd ki a humbugot az egészből és kapsz egy 100%-os piramisjátékot: fizess be sok pénzt évi 233% kamatra és szervezz be másokat is. Ha szerinted ekkora üzlet a hulladék, akkor tedd fel magadnak a kérdést, miért akarják neked adni ezt a pénzt, miért nem tartják meg maguknak? Miért nem vesznek fel bankhitelt évi 5% kamatra, hogy fejlesszék a céget? Ha nem kapnak ilyen nyereséges vállalkozásra hitelt egyetlen banktól sem, miért nem kapnak?)

Búcsúzóul egy kép a gyárról, nekem egyből szimpi lett ez a hatalmas, több hektáros gondozott gyáróriás. Az a sok zöld ruhás nem melós, hanem “befektető”, akik a busszal érkeztek üzemlátogatásra.

recyc

Share

120 hozzászólás

 • zupa
  Na igen, a Kairos mar recseg-ropog, kell valami uj. 🙂
  kairos-figyelo.blog.hu/
 • Lui
  Még! Még! Még! Még akarunk ilyen tuti bizniszeket! 😀
 • Kiszamolo
  Lui, én már unom őket…

  Leginkább csak azért írok róluk, hátha pár ezerrel kevesebb szerencsétlent tudnak megvezetni.

 • Lui
  A kapzsiság, mohóság és a butaság soha el nem tűnő tulajdonságok. Ráadásul különböző kombinációban képesek előfordulni, így aztán kijelenthető, hogy amíg szar van, légy is van.. 😀
 • NAR
  Engem a Beonpush-sal kerestek meg, most ha jól látom, a brit cégjegyzékből alig egy hónapja törölték őket:

  beta.companieshouse.gov.uk/company/09714406/filing-history

  A Facebookon is elmaradtak a profitról szóló hírek…

 • Baa
  Üdv. Én annak örülök, hogy annak idején nem engedtem apukámnak h vmi biztositásra fizessen a nevemben. Úgyanis vmi pannon életbiztositást kellett volna kötni egy munkatársnőjével. Az első szint 90e ft volt. Mondván tegyek félre (14 évesen) nyugdijra. Mint később kiderült beomlott az egész cég és az emlitett hölgy élete is. Ketten férjével nevelték az unókát. Mint kiderült a hölgy minden forintjukat erre a 2.szintre 150e ftot tette fel. Adóságuk lett. Útobb ezt az élet megbosszulta rajta mert kiderült, hogy halálos beteg.
  Lényegében örülök, hogy szekptikus voltam már akkor az ilyenekkel kapcs.ban. És az a pénz ment a takarékba amiből egy éve lakást vettünk(sok takarék+külföldi munka).

  Engem érdekelne a Kiszámoló véleménye a migránsokról. Mit gondol pénzügyileg a jelenlegi európa helyzetről? Illetve mit jósol emberileg és pénzügyileg mire számithattunk…szerinte.
  Hibákért bocsi.

 • AAA
  És kiraknak magukról egy ilyen képet? Nagyon komoly.:))))
 • Baa
  Egyetértek az előttem szólokkal.
 • Kiszamolo
  aaa, ezt nem ők rakták ki, valamelyik gyárlátogató csinálta.
 • Tibor
  Ahogy Einstein mondta: ket dolog vegtelen, a vilagegyetem es az emberi ostobasag, bar elobbiben nem vagyok teljesen biztos.
 • G.Bali
  Teljesen reális, hogy 8-14%-ot fizetnek ki a tagok részére HAVONTA, nem pedig maximum 5%-os éves kamatra vesznek fel lengyel beruházási hitelt 🙂

  Kik azok a szerencsétlenek, akiket még meg lehet vezetni? Mindig lesz 5-10 ezer ember, aki még nem sült fel? Vagy pedig léteznek olyanok, akik harmadjára-negyedjére is megbíznak az új csodarendszerekben?

  És ha valaki rávilágít a baromságokra (mint például Kiszámoló helyesen), akkor jön a heves visszatámadás – mindig ugyanazokkal a formulákkal. Tudjátok mit, nem sajnálom ezeket az embereket.

 • Stiel
  Apróság, de recyclix (x van a végén). Amúgy jó a cikk header-je. 🙂
 • Zoltán
  Az a legszomorúbb, hogy egy ilyen ajánlatnál lehet akár olyan is, aki még hitelt is képes felvenni arra, hogy beszálljon.

  Kellene egy cikk, hogy hogyan szelektáljon az ember a befektetési ajánlatok között. Ilyen pl., hogy reális üzleti ajánlatot nem spam-ben küldenek, vagy mire a kihagyhatatlan ajánlatok eljutnak az egyszerű emberekhez, a csúcson lévőknek már megvan az exit terv. Vagy ha valami több hozamot ígér, mint az állampapír hozamának tízszerese, akkor az legyen már gyanús.

 • The Dude
  de az MNB miért engedélyez ilyet?
 • d4n13l
  Ilyen is van, superb elemzokkel, meg kacsalabon forgo kastellyal:
  vipbetadvice.com/


  legalabb itt ne migransozzunk mar, komolyan nem tok nyilvanvalo, hogy ez csak egy ujabb ellensegkep, akit kozosen lehet utalni? Multik, Brusszel, USA, migransok.

  Hihetetlen, bmeg, hihetetlen…

 • Én is akarok kommentelni

  Az az oldal tuti átverés! Én írtam nekik, hogy érdekelne a VIP arany csomagjuk 365 napra.
  A papírmunkát és egyebeket egyszerűsítendő és az oda-vissza utalgatást is megspórolandó azt javasoltam nekik, hogy küldjék a cuccaikat, tippjeiket, a nyereményemből pedig részletekben kifizetem a díjukat. A 700%-os NAPI hozammal hamar megleszek, ha csak napi egy 1000-est kockáztatok, akkor is.

  Nem válaszoltak 😮

 • Alma
  “legalabb itt ne migransozzunk mar, komolyan nem tok nyilvanvalo, hogy ez csak egy ujabb ellensegkep, akit kozosen lehet utalni? Multik, Brusszel, USA, migransok.”

  Szerintem nem mindenkinek, épp tegnap hallottam erről a közértben két idősebb embert társalogni – hallgatni is rossz volt. Ha itt Kiszámoló állást foglalna, annak valószínűleg lenne hatása, mert egyszerű emberek is olvassák (szerintem). De nem biztos, hogy akar – az ő döntése, hogy mire “költi el” a tekintélyét. Szerintem magától is eszébe jutott.

 • Kiszamolo
  Alma, ilyenekre gondolsz, mint ez? //kiszamolo.hu/menekulthelyzet-segits-te-is/

  Az emberek olyan szinten lettek fanatizálva, hogy az valami rémisztő. Olyan emberek, akik még nem is láttak menekültet egész életükben.

  Pár hónapja értettem meg, hogy ezek az emberek ugyanúgy halomba lennének képesek ölni a menekülteket, ha még kapnak egy kis további agymosást, mint a harmincas-negyvenes években tették az elődeik a zsidókkal.

  Elég elnevezni az egyszerű zsidó kisembert kizsákmányoló karvalytőkének, a háborús menekültet meg illegális migránsnak és mindkettőt már lehet is démonizálni.

  Eddig voltak illúzióim, hogy a mai információs társadalomban az emberek tudnak több forrásból tájékozódni, ezért nehezebb megvezetni őket egy ennyire átlátszó uszítással. De rájöttem, hogy tévedtem. Az emberek nem akarnak tájékozódni, ellenben annál inkább akarnak valakit gyűlölni.

  S amikor kétdiplomás embereket hallok habzó szájjal tajtékozni a háborús menekültek ellen, akkor már tényleg nincs miről beszélni.

 • Vakmacsek
  , nem tudom jobban megfogalmazni magam sem.

  Plusz kedves,egyszerű, de alapjában véve jóindulatú emberek olyan zsigeri rettegéssel élnek valami soselátott dolog ellen (először “migránsnak” nézve a dűlőút másik oldaláról átimbolygó tajtrészeg vagy totáldrogos szerencsétlent is….aki közelebb jőve józanabbnak nem látszott, az viszont letagadhatatlan volt, hogy falubéli őslakó…jajjjjj) hogy egyszerűen nem találtam szavakat, amivel ezt leszereljem és józan észből beszélve tudjak mondani valami meggyőzőt a manipuláció hatalmáról. Félelmetes volt, komolyan.

  Miközben akinek netje vagy fb-ja van, simán láthatja a képeket Aleppóról, már ha tudja, hol fekszik a város…már ami megmaradt belőle.

  Egyébként nem is olyan “offtopic” ez: mindkét probléma gyökere a tájékozatlanság és lustaság, meg a csodavárás.

 • Lui
  Bocsánat, hogy kicsit off topic, penzcentrumon olvastam a cikket, de nem értem, nem valami szakszerű a leírás, mondjuk maga az egész site hatásvadász gagyi.

  penzcentrum.hu/megtakaritas/errol_az_ltp_trukkrol_sokan_nem_tudnak_pedig_szazezrek_mulnak_rajta.1051363.html

  Esetleg megtennéd, hogy szakszerűen, a szokásos színvonalon megfogalmazod?
  Köszi

 • Kiszamolo
  Lui, parancsolj:

  //kiszamolo.hu/lakastakarek-megosztasa/

 • Izolír doktor
  “Tisztában vagyunk vele, hogy a PayPal lenne a legkönnyebb fizetési mód sok ügyfelünk számára. Sajnos azonban nem fogadhatjuk el a PayPal-en és hasonló online pénzügyi intézeteken keresztüli fizetéseket jelenleg, mert nagyon könnyen visszavonhatók és megkérdőjelezhetők illetve vitathatók,”

  :D:D:D:D:D

 • Mikorka Kálmán okleveles duguláselhárító kisiparos
  “Pár hónapja értettem meg, hogy ezek az emberek ugyanúgy halomba lennének képesek ölni a menekülteket, ha még kapnak egy kis további agymosást, mint a harmincas-negyvenes években tették az elődeik a zsidókkal.”

  hu.wikipedia.org/wiki/Stanfordi_b%C3%B6rt%C3%B6nk%C3%ADs%C3%A9rlet

 • Tibor
  Ha mar “migranstema” ket kerdes:
  1. miert nem a kornyezo gazdag arab orszagok fogadjak be oket, miert annak az Europanak kell(ene) aki nem is hataros veluk? Ha mar annyira menekultezunk, itt van a szomszedos Ukrajna ahol polgarhaboru van Donbasszban, miert nem inkabb kozuluk fogadunk be?
  2. azert csak nem hamisak azok a felvetelek amik mutatjak ahogy agresszivan rendorokre tamadva koveteloznek, ami nem eppen egy tipikus “segitsegkero” viselkedes: ennek mi a magyarazata? hiszen ha valakihez segitseget kerni megyek akkor nem rugom ra az ajtot vagy torom be az ablakat, hanem bekopogok, kerek, amit adnak megkoszonom.

  Nekem ennyi a bajom ezzel a tortenettel.

  Ami Aleppot illeti: tudtommal van humanitarius folyoso ahol el lehet hagyni, mas kerdes hogy ezt a “mersekelt” felkelok nem szoktak szeretni (hogy mitol mersekeltek azt nem tudom, talan ok legalabb megelezik a kest lefejezes elott.)

 • Kiszamolo
  Tibor, hagyjuk már a sületlenségeket.

  Egyébként az ukránokat is be kellene fogadnunk, ha szükségük lenne rá, tehát fogalmam sincs, mit akarsz mondani.

  Ja és cirka 6-7 millió szír menekült él Irakban, Törökországban, Libanonban és még sok másik országban, tehát lécci tedd meg, hogy nem az idióta kormánypropagandát fújod, mert fárasztó.

  Gondolkodni és tájékozodni egyáltalán nem bűn.

  Egy kis segítség kezdetnek:

  – 2015-ben a “mindent elsöprő honfoglaló horda” 1,25 millió embert jelentett, ez Európa lakosságának kemény 0,26%-a, vagyis inkább kerekítési hiba, mint tényező.

  – Ezzel a muzulmán tömegek aránya, akik leigázzák Európa népeit és elveszik sz asszonyainkat, majdnem 2%-ra nőtt.

  – A “migráncsok” úgy jó 70%-a háborús övezetből érkezett, a parasztvakítással szemben általában családostól.

  – A nemi indítattású támadások 3.500-zal nőttek, ezek mind a bevándorlók számlájára írhatók. Nem úgy a többi 3,6 millió, amit őslakos európaiak követtek el.

  – Az átlagos európai arab család 2,25 gyereket szül, tehát nem valószínű, hogy a következő 300 évben teleszűlnék Európát.

  – Magyarországról 600 ezer ember migráncsozott a jobb élet reményében Europába, pedig itt még egy légpuska sem dörrent az elmúlt 60 évben, úgyhogy mind csak gazdasági bevándorló, akik elveszik az európai népektől a munkát.

  -Az iszlám terror áldozatainak száma az elmúlt 25 évben kb. 650 fő. Ennél többen haltak meg Európában zárlatos karácsonyfaizzók miatt, évente az európaiak 0,00006%-a lesz terrorcselekmény áldozata.

  Ezzel szemben a német másodpilóta, aki hegynek vezette a repülőt szándékosan, egymaga vagy 250 ember haláláért felelős, mert őrültek és bolondok mindenhol vannak.

 • Cse
  Off:
  Pénzcentrum nincs az ajánlott oldalak között? Ajánlanátok olyat, ahonnan kül és belpolitikáról, gazdaságról, stb. érdekes tájékozódni?
 • dreamer

  Egyrészt: ajánlom neked a House of Cards (Kártyavár) c. sorozatot. Bár nem valós sztori, de tökéletesen megmutatja, hogy csinálnak a hazugságból “igazságot” az állami propagandagépezettel.
  Másrészt: Igen, nem mindegyik szent, sőt. Vannak köztük bűnözők, erőszakosak, nemnormálisak. Arányaiban semmivel sem több, mint az európaiak között. A megoldás az, hogy ezeket kiszűrjük és börtönbe zárjuk, ugyanúgy, mint az európai bűnözőket, nem pedig az, hogy miattuk megpróbáljuk megakadályozni olyan emberek menekülésést a háborúból, akik csak biztonságos életet szeretnének maguknak és a családjuknak.

  (Arról meg csak így zárójelben, hogy 2016-ban, amikor szinte azt is tudják rólam, hogy mire gondolok – pl. google hirdetések – majd pont azt a néhány terroristát nem tudják beazanosítani és lekapcsolni, akiket – mint már többször kiderült – évek óta figyelnek. NYISD KI A SZEMED VÉGRE!)

 • d4n13l
  Tibor, azert az kemeny, hogy bevandorlokent ekezed a bevandorlokat. Azert ez pofatlan, nem gondolod?
 • mtoma73
  . Na ezt kellene plakátra tenni. Köszönöm, hogy összefoglaltad. Úgy látszik az általános iskolában nem csak a matematika, hanem a történelem oktatást is erősíteni kellene, mert ha így folytatódik minden tényleg ugyanoda fogunk kilyukadni, mint nem is olyan régen (világháborúk, holokauszt, stb.)
  Nem változnak az emberek semmit sajnos és még szomorúbb, hogy még a “tanultabbak” sem gondolkodnak, nem kérdőjelezik meg az agymosást. Bár nem tudom akik ebben részt vesznek (mármint az agymosásban), hogy tudnak a lelkiismeretükkel elszámolni. Na mindegy lelkük rajta.
 • gab
  Ez a fénykép kegyetlen. 😀 Lepukkant gyártelepen egy igénytelenül felb.ott molinó, igazán meggyőző. 😀 De mindenkin ott a láthatósági mellény, ez egy komoly cég!
 • Adócsaló vállalkozó

  Mások mondják meg neked, mit olvassál, mit tekintsél hiteles forrásnak?
  Inkább olvass el mindent, gondolkodj az olvasottakon és alakíts saját véleményt. Én (majdnem) ugyanúgy olvasom Kiszámolót és a Pénzcentrumot, sőt, néha még IFL-t is (bocs Miklós 🙂 ).
  Szoktam olvasni 444-t és 888-t is. Sőt, néha még Bayert is, bár őt fogyókúraként…
  Emellett gyakran Index és Hvg. Ezeket nem tudon még hova tenni: néha rettentő jók, máskor semmitmondó, sok cikken harsányan röhögök. Gyakoriak a szakmai hibáktól hemzsegő cikkek. Illetve kb. az összes netes uromány hemzseg a helyesírási hibáktól. (Kiszámolóban szerencsére nagyon kevés van).

 • Numida
  Még egy off, provokatív cikk a Velveten, Kiszámoló, írsz-e róla? 🙂
  velvet.hu/elet/2016/09/13/nevetseges_vagy_a_400_ezres_netto_fizetes_kezdokent/
 • Ordas
  Kedves Kiszámoló, ha már migránsozunk. Jó ez nekünk, Európaiaknak? Mi az előnye, ha migránsok jönnek? Mi hasznunk lesz belőle?

  100%-ban integrálódnak? Pl. tudunk a magyar hiányszakmákba átképezni őket? Pl.magyarul tudó klímaszerelőkre lenne szükség. Vannak? Vagy takarítókra. Ez gyorsan megoldható a migránsokkal? Nem fogja a nyugat lefölözni őket és nekünk csak a taigetosz szökevények maradnak?

  Mekkora a munkanélküliség pl. a párizsi arabok és a fehér franciák között? Mi lehet ennek az oka? A fejlett és liberális nugat mégis elnyomja őket, vagy ők nem hajlandóak integrálódni?

 • Kiszamolo
  ordas, mi van?

  Mit akarsz tulajdonképpen mondani? Bár öszintén annyira nem is érdekel.

  Ha nem fogod fel, mit jelent a háborús menekült meg a Genfi Egyezmény kifejezés, akkor asszem felesleges tovább csépelni a szót.

  Csak egy kérdés: a 200 ezer magyar menekült 1956-ban mennyire tudott angolul vagy németül?

  Meddig is lőttek itthon? 10 napig hébe-hóba? Azokat miért kellett befogadni? Zavarták volna haza mindet, nem igaz? A csürhe magyarokat.

  De nem kell válaszolnod, költői kérdés volt, ne erőltesd. Ezen a szinten nem fogunk itt vitatkozni.

 • andatti

  Bal, vagy jobb oldalit szeretnél? Mert függetlent nem fogsz találni…
  MInden politikai tábornak külön gazdasági elemzői vannak. Ha egy asztalhoz ülteted őket, amiről az egyik bebizonyítja, hogy jó, a másik azt bizonyítja be ugyan arról, hogy miért rossz. A piaci várakozások témaköre is lehet ilyen és még sorolhatnám…
 • Ordas
  Nagyon egyszerű. 56-ban a magyar menekültek hónapokig táborokban voltak, míg mindenkit lecsekkoltak. Na, ez manapság teljesen hiányzik.

  Szóval, OK, bejönnek. Átmenetileg, végleg? Mit kezdünk velük? Ezekről sosem beszél senki. Nincs terv.

  Szíriában háború van. De Pakisztánban, Iránban, Algériában, Eritreában, Banladesben, Koszovóban milyen háború van? Miről maradtam le? portfolio.hu/short/egy_terkep_arrol_honnan_erkeznek_hozzank_az_illegalis_bevandorlok.215719.html

  De nem válaszoltál: miért van több arab munkanélküli Párizsban, mint fehér?

 • Kiszamolo
  Nézd már, véletlenül kihagytad Szudánt, Irakot, Afganisztánt, ahol véletlenül szintén háború van és a legtöbben onnan érkeznek.

  Egyébként meg akik nem háború sújtotta helyről jönnek, azokat haza kell küldeni, tehát nem értem továbbra sem, mit akarsz mondani.

  Egyébként van valami statisztikád róla, hogy több arab munkanélküli van, mint hasonló társadalmi helyzetű francia, vagy ez csak olyan “hát mindenki tuggya” véleményed? Mint hogy a magyar csak lopni jár Bécsbe, azt is tudja minden osztrák.

  De nem is fogjuk megtudni, mert ez a cikk nem erről szól, idióta arabellenes szlogenekből éppen elég volt.

  Ha erről akarsz vitatkozni, keress másik fórumot hozzá. Mondjuk egy olyat, ahol a semmirekellő magyar bevándorlókat ekézik, akik csak mosogatni alkalmasak és elveszik a munkát a francia, angol német fiataloktól, már amikor éppen nem munka nélkül az állam csecsét szívják ingyenélőként.

  Mert rengeteg ilyen fórumot fogsz találni, remekelj ott. Hasonló stílus, hasonló felfogás, hasonló ordas eszmék.

  Sok sikert hozzá.

 • dreamer

  Vagy ne olvasd egyiket sem. Egy kísérletképpen 30 napig nem olvastam semmilyen híroldalt, nem néztem fb üzenőfalat, sem hírleveleket (tv-t amúgy em nézek). Bár addig is csak néha pár percet foglalkoztam ilyenekkel, kiderült, hogy ez a napi pár perc több mint 1,5 óra! (Találtam egy programot, ami folyamatosan monitorozza, hogy mennyi időt töltök milyen oldalon és kategorizálja azokat, tehát valós, percre pontos infot kaptam.)
  Helyette pl. olvastam könyveket, blogokat (kiszamolót és egy produktivitás blogot). A lényeg: 1 hónap után sem álltam vissza a netes híroldalakra, és kitaláltam, hogy 1 évig heti 1 könyvet elolvasok. Tavaly megcsináltam, 50 könyv 1 hét alatt: szakmai, személyiségfejlesztő, pénzkezelés, vezetés, emberi kapcsolatok, ilyesmi. Pedig 2 vállalkozásom van, 2 gyerekem, meg kertes házam sok melóval. Sokat számít ha leszoktok a híroldalakról.
 • dreamer

  Érdekes, hogy amikor a családtagod/barátod/ismerősöd kivándorolt Angliába vagy Németországba, akkor nem tetted fel a kérdést, hogy az jó-e az angoloknak vagy a németeknek. Pedig itt nem bombázzák az otthonainkat, nincs háború.
  Tudod, a kettős mérce és az általánosítás az egyszerű emberek “fegyvere”, de soha nem sül el jól.
 • Maxi
  Őszinte ajánlat 🙂 Szerintem kb. minden “befektető” érti hogy ez szélhámosság, és pilótajáték, inkább csak arra kíváncsi be tud-e szállni úgy, hogy a nagy lenyúlásból még neki is jusson. A pillanatnyi szegényes külsőségek viszont még nem jelentik hogy kamu egy projekt, pláne egy ipari projekt, sőt. Nyilván nem ezeknél a szélhámosoknál, de ha egyébként egy lepukkant csarnokban ott az ígért paramétereket hozó technika, aminek a minőségi/kapacitási stb céljaihoz a bevonandó tőke kellene, akkor nem gond ha nincsenen céglobogó, sziklakert, meg szökőkút.
 • Családfő
  A cikk címét idézem: Jaj, ne már!

  Nagy kérés lenne, Miklós, ha ezt a migránsos témát hanyagolnánk itt? Ez teljesen off, és parttalan. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások mehetnének a kukába, állásponttól függetlenül. Volt erre egy cikked, linkelted is. Bőven elegendő az ott leírt véleményeket olvasni, ahol természetesen az adott hozzászóló lát tisztán, bármi is a véleménye, a többi kommentelő zöme meg elvakult, analfabéta és egyébként is minimum négy generációra visszamenőleg hülye. 😀

  No, persze, ez a lengyel szemétgyár sem egy ideális téma, de legalább szerzel vele néhány mókás percet. A fénykép igazi gyöngyszem. Teljesen egyetértek, hogy aki ennek – és hasonlóknak – bedől, az vessen magára.

 • Kiszamolo
  “migráns” kérdés lezárva.
 • Teddy

  Ajánlanál nekem néhány jó könyvet? Főleg pénzkezelés, személyiségfejlesztés témakör érdekelne, de más is lehet.
  Kedvencem Braskó Csaba: “Múzsa” c. könyve. Szintén e blogon ajánlották. Annyira tetszett, hogy többször is elolvastam. Te olvastad már?
 • Rozi
  Hali. Minimum négy éve olvasom a blogot, első hozzaszolas.
  Mi volna ha akkor egyből belepnek egy ilyen nyilvánvaló atveresbe, amikor megjelenik? Az első hullam általában sztem jól is járhat, akkor van gond amikor a második nagyobb hullám is megérkezik, és aztán tartja a markát. A tőke tuti elveszik, de vajon így is megeri? Etikailag ez mennyire para?
 • Toxicwaltz
  Nagyon szomorú, hogy minden ilyen hülyeségre találnak balekot. Nekem az volt a meglepő, amikor arról olvastam, hogy volt aki a működő boltjait zárta be, hogy egy piramisjátékba tehessen pénzt, azaz az üzleti tapasztalattal bírók közül is vannak olyanok, akik ilyen dolgokkal megvezethetők. Sőt, ismerek olyat, aki úgy tett be pénzt valamibe, hogy tudta, hogy piramisjáték, de gondolta, hogy ő még az elején fizetett be, őt majd kifizetik. (Na őt tényleg nem kell sajnálni, hiszen tisztában volt a kockázatokkal.) Szóval hihetetlen, hogy a 100. ilyen is vonzó.
 • QTT
  Én akkor szomorodtam el, mikor pár napja itt a blog valamelyik piramisjáték bejegyzése alatti kommentben olvastam, hogy a nő a gyerekének 18 évig félretett pénzét dobta be a tuti bizniszbe és bukta el…

  Rossz látni, hogy a kapzsiság kéz a kézben a butasággal mire sarkall sok embert. Amúgy egy dolgot nagyon nem bírok azokban, akik beleugranak az ilyenekbe: Miután belevágott olyan mérhetetlen gőg, lenézés és okoskodás árad az adott egyénből azokkal szemben, akik nem vágnak bele/kritizálják, hogy hihetetlen.

 • Adócsaló vállalkozó

  Hát, tudod, tegnap, amikor a 80+ éves apukámat laborba vittem, és 1 órát vártam a vizsgálatkérőre, 2,5 órát a vérvételre, akkor jól jött egy kis olvasgatás. 🙂 Én azt vallom, hogy tájékozódni hasznos, főleg várakozás közben. A gond az, hogy objektív tájékoztatás nincs, így nekem kell kiszűrni a lényeget. A párom pl. egyáltalán nem olvas híreket, így állandóan rácsodálkozik dolgokra. 😀
  TV-t viszont nem nézünk, az teljesen felesleges időpazarlás. Egyedül a gyerekek néznek időnként mesét. 😀

 • Feri78
  Engem miért nem keresnek meg soha ilyesmivel?! Úgy várom már, hogy felhívkon valaki, hogy találkozzunk egy kávézóban mert szeretne megismertetni egy remek üzleti lehetőséggel. Mekkora poén lenne végigvinni és kiugrani a pénz becsengetés előtt, LOL 😉

  (Amúgy függetlenül attól mit gondolok a migráns témáról, ami nem egyezik a véleményeddel de amit már sokszor leírtam és többet nem fogok, de mégis hogyan jutottatok el két lépésben a piramisjátéktól a migránsokig, már megint? Piramisjáték > piramis > közel-kelet > migránsok? 🙂 Kezd unalmas lenni a téma… ez egy pénzügyi blog emberek… ne hozzuk már állandóan szóba…)

 • dreamer

  Kezdd itt: konyvprojekt.hu
  Pár hónapja indították a srácok az oldalt, üzleti, szem. fejlesztő könyveket olvasnak és írnak róluk egy 1 oldalas összefoglalót. Az 1 oldal alapján el tudod dönteni, hogy elolvasd-e az egész könyvet. 95%-ban én is olvastam ezeket, meg egy csomó olyat amit mások ajánlottak menet közben.
  Pénzkezelés: Gazdag papa, szegény papa volt a kezdet nekem is. Egyszer érdemes elolvasni, de ha utána elolvasol 1-2 komolyabb könyvet a témában rájössz, hogy amit Kyosaki ír nagyrészt bullshit. Arra viszont jó, hogy egy gondolkodásbeli alapot megadjon. Nekem sokat segített Bodo Schafer – Út az anyagi függetlenséghez c. könyve, gyakorlatilag ugyanazokat az alapelveket tanítja, mint Miklós itt a blogon.
  Párkapcsolatok: John Gray: A férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek
  Emberekkel való bánásmód: Dale Carnegie: Sikerkalauz ​1.
 • dreamer

  De ha megírod, hogy konkrétan milyen területen akarsz fejlődni, akkor megnézem, hogy tudok-e valamit ajánlani.