Jövőre is velünk marad a tranzakciós adó

2018-06-19
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Most jelent meg a hír, hogy a 20 ezer forintos összeg alatti elektronikus utalásokra január elsejétől eltörlik a 0,3%-os tranzakciós adót, így ösztönözve a nem készpénz alapú fizetéseket.

Ebben a hírben azonban az is benne van, hogy felette megmarad a tranzakciós adó, márpedig rengeteg utalás van, amelyik ennél nagyobb összegű.

Nem véletlen, hogy a tranzakciós adó bevezetése óta dinamikusan nő a készpénzállomány, jelenleg 5383 milliárd forintot tesz ki a forgalomban lévő készpénz állománya. Ez két és félszerese a tíz évvel ezelőtti mennyiségnek, ami mindenesetre elgondolkodtató méretű növekedés. Ebben szerepe van az alacsony kamatoknak is, de a tranzakciós adó miatti méregdrága utalásnak és készpénz-felvételnek is. (Jelenleg a vásárlások több mint négyötöde készpénzben történik idehaza, ami borzasztó rossz arány így 2018 közepén.)

Szóval az egyik szemünk sír, a másik nevet. A tranzakciós adó velünk marad, de legalább a mikróutalásokra nem fogják felszámolni.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram