Mi lesz ebből?

2020-03-21
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

A napokban írtam arról, hogy most olyan emberek akarnak fejest ugrani az elmúlt száz év talán legnagyobb tőzsdei viharába, akik azt sem tudják, mi fán terem a tőzsde.

Óvatosan a befektetésekkel

Következzen Zoltán levele arról, milyen emberek akarnak most meggazdagodni gyorsan a tőzsdén:

Nem hozzászólásban szeretném megosztani veled, hanem így, aztán vagy felhasználod, vagy nem. Tökéletes megerősítése ugyanis a lenti eset annak, amit leírtál pár napja.

Ugye én kint tőzsdézek az Interactive Brokers-el. Mivel szerettem volna bővíteni azokat a lehetőségeket, amiket egyáltalán csinálhatok (ugye írtam, nem értek semmihez), de szeretném kipróbálni pár dollárral éles környezetben. Kitöltöttem hát ismét az ügyfelekre vonatkozó adatlapot, vagyis módosítottam pár dolgot, megjelöltem mit szeretnék, anyagi helyzetem is változott felfelé nem is keveset. Nem volt 5 perc az egész. Csináltam már ilyet, akkor másnap jóváhagyták a kérelmem.

Vártam 8 napot, semmi reakció, továbbra is „pending” a státusza a kérésemnek.

Felhívtam hát őket telefonon. És a lényeg, amiről írtál pár napja: azért nem foglalkoztak eddig velem, mert priorizálnak: meglévő ügyfél hátrasorolva.

Megkérdeztem miért, és elmondta a supportos ember: pár hete, amikor megvolt az első 20% esés több helyen megjelentek cikkek, hogy na ez most jó beszálló lehet!

(Trumptól kezdve mindenki erre buzdította a népet). Ekkor úgy megugrottak az új számlanyitási igények, hogy nem bírják.

100-ból 1-et tudnak engedélyezni, a többit utasítják vissza, mert munkanélküli/munkája van, de akkora hitelekkel rendelkezik, hogy 3 év alatt sem fizeti vissza/összes megtakarítása 1000 dollár alatti, és mindet be szeretné utalni az értékpapír számlájára stb stb., és azonnal nem értékpapírokkal és ETF-ekkel szeretne kereskedni, hanem mindennel is.

Ráadásul ezek a kezdők el sem jutottak a weboldalon a feltételek menüpontig, holott le van minden írva, mihez milyen feltételek szükségesek. Vagy igen, de nem értették. Nem tudom melyik a rosszabb. És tőzsdézne. Most, azonnal!

Ezután jött ugye egy nap, amikor volt egy 10%-os felpattanás, na akkor tízszer annyian jelezték a nyitási igényt mit előtte!

Ahogy te fogalmaztál: úszni nem tudó, gyakorlatilag nincstelen tömegek akarnak azonnal a tomboló tornádók közepette az óceán közepébe beúszni.

Ebből még nagyobb baj lesz szerintem, olyan amit elképzelni sem tudunk! Ha a szegények mindenüket felrakják a tőzsdére tőkeáttéttel ahogy kell, majd jön egy újabb 30%-os esés, majd pár év oldalazás…

Türelmet kért hát tőlem a supportos ember (volt még technikai kérdésem a programmal kapcsolatban, olyan profin egyszerűen és érthetően válaszolt, hogy elszégyelltem magam a kérdésem miatt), mert mint fogalmazott, tízezrével vannak előttem elutasításra váró számlanyitási igények.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram