Jövőre kötelező online fizetési lehetőség minden kereskedőnek

Jövőre (vagyis bő egy hét múlva) minden online kasszával rendelkező kereskedőnek kötelező biztosítani az elektronikus helyszíni fizetés lehetőségét. Kaptam is az e-maileket, hogy mi lenne a legjobb megoldás meg van-e kedvem piaci körképet csinálni.

Ez utóbbival az a probléma, hogy nem publikusak a bankok árai, így mindenhol kamuból regisztrálnom kellene, hogy elárulja a bank, mennyiért hajlandó nekem POS terminált biztosítani.

Azonban van más megoldás is.

Nem véletlen a megfogalmazás, hogy elektronikus fizetést kell biztosítani. Bár a legtöbben kártyaelfogadásra asszociálnak, ennek egyáltalán nem kell így lennie.

Több bank is kínál másik megoldást. Például a Raiffeisen is kínál QR kódos fizetést, á lá Alipay. Ezzel is teljesíted a kereskedői kötelezettségedet. Hogy a vevő nem tud úgy fizetni, mert csak bankkártyája van és nem is hallott ilyen lehetőségről? Hát így járt, te teljesítetted, amit kellett.

“Természetesen” a költségekről itt sincs egy szó sem, regisztráljál, aztán majd felhív valaki és elárulja, mennyibe is kerülne ez neked. A biztos költség, hogy első lépésnél vállalkozói számlát kell nyitnod a banknál. A többiről egy szót sem említenek, csak annyit, hogy fizetni kell valamennyit a tranzakció után.

Ha van másodlagos azonosítód és a vevő tud a helyszínen utalni neked, az is megfelel az előírásoknak, hiszen öt másodperc alatt ma már ott van a kisösszegű utalás a számládon. Ez is megfelelő és itt a vásárlót terheli az utalás költsége. Persze ez kevés üzletben kivitelezhető zökkenőmentesen, ha van forgalom is az üzletben.

De van egy másik megoldás is, ha szeretnél kártyát elfogadni, de nem szeretnél csilliókat fizetni a POS terminálért és a kártyaelfogadásért még 2-2,5%-ot alkalmanként.

A titok nyitja a mobiltelefonod, amit át tudsz alakítani kártyaelfogadó-állomássá. Erre a linkre kattintva találsz további információkat. Egy legalább Android 8-as, NFC-képes mobiltelefonra van csak szükséged és egy letölthető szoftver kell hozzá (meg persze az online szerződéskötés).

Bár a díjakat itt sem verik nagydobra, állítólag 0,95% díjat számolnak csak fel vásárlásonként. Aki már használja a rendszert, árulja el, tényleg így van-e.

Ez egy relatív olcsó és egyszerűen kivitelezhető lehetőség. Ha futáraid vannak, akik kihordják az éttermedből az ételt vagy piacon árulsz esetleg ritkán kell kártyát elfogadnod, szerintem ennél jobb lehetőséget nem találsz. S mivel ha jól értem, online tudsz regisztrálni, arra is jó, hogy január elsejétől már tényleg tudjál kártyát elfogadni. Ha találsz közben jobbat, tudsz majd változtatni később. (Persze nyilván van másik hasonló szolgáltató is, várjuk a neveket a hozzászólásokban. 🙂 )

Én ezeket hallottam, mint lehetséges alternatívákat, de kíváncsiak vagyunk arra, te mit találtál vagy melyik banknál vagy és mennyit kell fizetned érte. Előre is köszönjük az infókat.

Share

95 hozzászólás

 • Solya
  A POS terminálban bíznak az emberek, a kereskedő mobiljához tartani a kártyát, ebben lehet bizalmatlanság.
  Egyszer már megírtam évekkel ezelőtt, akkor moderáltad a kommentemből a szolgáltató nevét. Talán most nem teszed.
  Borgun. SIM kártyás terminál havi díja 5.080 Ft, a fixen telepített talán egy ezressel olcsóbb, jutalék 1,6%, nincs semmi kötelezettség. Bármely banknál lehet a folyószámla, pár napon belül utalnak.
 • Voltdolgozó
  A Fizetési Pont-ot nem ajánlom. Mint volt kollega tudom mi folyik ott. Rettentő sz*r a háttere. Rendszeresek a rendszerösszeomlások… Nem megbízható!!
 • bicskanyitogato
  Na, ez egy jo tema, koszi! Itt eloszor azt is helyre kell tenni, hogy azoknak kotelezo ez, ahol penztargep uzemel! Mivel ilyen uzleteink is vannak es elegge fogtechnikus vagyok, mar egy ideje olvasgatok, hogy mi a “leg-ekonomikusabb” lehetoseg. Kettot talaltam:
  1. Masodlagos banki azonosito (email cim pl.) regisztralas utan lehet azonnali utalast inditani felenk/fogadni nekunk, annak megerkezeset pedig a banki okostelefon appon ingyen latjuk, kb azonnal.
  2. Van egy alkalmazas, ami ingyen keszit QR kodot a banki alapadatainkkal es az osszeggel (rovid reg utan mar csak az osszeget kell megadni 1-1fizetes elott), azt odatartva a K. vevo ele, mar varhatjuk is az osszeget szinten a banki appban…
  Nekunk ennyi, de kiv vagyok mas hogy gondolkozik!
  Jok legyetek!
 • esemve
  Vagy akar igy 2020 ban a xxi szazad kozel sem hajnalan eljuthatnank vegre oda, hogy mindenhol van egy nyomorult pos terminal es nem magyar modra gogyibol akarjuk kijatszani a rendszert szokas szerint…
 • Kiszamolo
  esemve, ha a haszonkulcsod 10%, amiből 2% a kártyaelfogadás meg másik 50 ezret elvisz a tranzakciós adó, akkor számít, mennyibe kerül is ez neked.

  Persze a vevő nem fogja fel, hogy a kártyaköltségeket beépítik az árba, ő csak azt látja, neki ingyen van kártyával fizetni. Dehogy van ingyen.

 • Kiszamolo
  Igen, pont ezért is kezdődik úgy a cikk, hogy asszongya: “minden online kasszával rendelkező kereskedőnek kötelező”

  🙂

 • Géza
  Solya. Az OTP sem drágább, szintén bárhol lehet a számlád. A hordozható POS terminálnál probléma lehet, hogy egyes típusok GPRS technológiát használnak még, amit a szolgáltatók már építenek le, vezetnek ki. Ergo rendszeres a kommunikációs hiba. Az újabb 3G, 4G képes eszközök stabilabbak.
 • Dani
  Külföldön sokat láttam, otthon még nem nagyon:

  sumup.hu

  Ez nem lehet alternatíva? Bár ez is sokat kér, 1,95%ot.

 • Tivadar
  Az milyen jó lenne, ha a bankok nem ennyit számolnának fel jutalékként és akkor nem kellene alternatívákat keresni! De ez csak álom marad!
 • TG
  sumup.hu/ -t is lesse meg, akinek aktuális! Ajánlom őket!
 • Zed
  Az az érdekes, hogy erről (se) nagyon lehet olvasni vállalkozók véleményét. Nem tudom, hogy ez titkosítva van-e, és a bank nem engedi, hogy elmondják. Mert itt látom kiszámoló írja, hogy a vevő nem fogja fel, hogy nincs ingyen.
  Én mondjuk felfognám, és gondolom is, hogy kerül valamennyibe, csak nem lehet tudni, hogy mennyibe. Most mikor érezzem magam kellemetlenül, ha egy 100 Ft-os dolgot akarok fizetni, vagy ha 1000 Ft-ost kártyával?

  Meg most mit csináljak, nem szokott nálam aprópénz lenni. Felveszek néha és akkor van pár 10 vagy 20 ezres, de igazából 99%-ban kártyával fizetek. De néha mikor veszek egy zsepit mondjuk, akkor látom a szemforgatásokat, hogy miért kártyával fizetek, de ha 20 ezressel fizetnék, akkor meg azért forgatná a szemét, hogy hogyan adjon vissza.

 • Zed
  Folyt.: Múltkor vettem pár csavarokat, dübelt ilyesmit, kifizettem kártyával, aztán beszéltünk eszébe jutott, hogy mégis van olyan amit keresek, de az már csak 40 Ft volt, mondta hogy inkább odaadja ingyen. Ilyenkor van valami fix díj? Nem lehet tudni, és talán amiatt nem éri meg? Majd, ha arra járok beviszem neki a 40 Ft-ot.

  Csak ez így nagyon kellemetlen az egész. Pedig azt mondják, hogy a készpénzes fizetés sokkal többe kerül. Talán lehetne államnak támogatnia, vagy nem tudom van-e ilyen támogatás, és akkor a vállalkozó se járna rosszul, össztársadalmilag is jobban járnánk.

  Meg ez olyan dolog, hogy volt, hogy mondta hogy nem vásárolhatok kártyával csak 1500 felett, de jó fizessek. Aztán utána vettünk ott 400 ezerért festéket. Most akkor összességében csak megérte gondolom. Azért hosszabb távon is érdemes gondolkozni, hogy akkor hátha visszajön később, ha most benyelem a veszteséget.

 • Áki
  hello!

  a Sumup.hu -ról van vélemény/tapasztalat?

 • Nemlopomapenzt
  Amíg ez költséget generál, és a szolgáltatást nyújtó kereskedő felé nem támogatások sora jelenik a rendszerben, addig ez sima állami agresszió, a választás hiánya jelenik meg… ( megterhelő, máshonnan kell elvenni)
  A kártya kibocsátó, a POS terminálos, a bank mind mind magáncég(!) Választhatsz? Fizetésedet KP-ban kérheted?
  Más hasonló: A pénztárgépek esetében is az állam akar azonnali infókat látni, de azért a felhasználókkal fizetteti a internetet, piti.
  Az állam által júniusban eladott éves autópálya matrica, csak 6 hónapig érvényes, miközben az ár teljes 12 hónapos időszakot fed le, szintén piti, a tisztességességét is kétségbe vonom.
  A pénzért az időddel fizetsz, az időd pedig véges…
  A pitinek tűnő költségek jelentős része, többnyire 12-vel (hónapok) szorzandó, úgy már nem vicces…
  Igényem van hogy eldönthessem mi jó nekem… boomer vagyok…nem zombi… 😉
 • naa
  Revolut Business a boltnak és küld egy payment requestet a Revolut felhasználó vevőnek, akinek csak le kell okezni…
  Ingyen van. Ha 1 százalék kedvezményt ad erre a boltos, még megérte neki is és a Revolutot használó vevőnek is, de akár 2 százalék kedvezmennyel is. Írtam ezt az ötletet itt a blogon már egy éve… 😉
 • Charlie
  Az elektronikus helyszíni fizetési lehetőséget jó ötletnek tartom, de azért érdemes lenne átgondolni, hogy vajon éppen az a kb. 60e kereskedőnél miért is nem volt eddig ez az opció. Egy érdekes felvetés, de sok példát lehetne hozni. Vajon az a kereskedő, akinél jellemzően 1000 Ft alatti összegekről beszélünk, hogyan fog megfelelni az elvárásoknak. Például egy pékségben vásárolnak 4 kiflit vagy egyéb kis összegű terméket és azt bankkártyával fizetnék, akkor pont a kereskedő kárára, hiszen ekkora összegnél nincs akkora haszon a termékeknél, mint a tranzakciós díj, hiszen van egy minimális összeg, de a végösszeg bizonyos %-a. Véleményem szerint egy bizonyos értékhatár felett lenne értelme elfogadni az elektronikus helyszíni fizetés lehetőséget a hasonló kis végösszegű tranzakcióknál, de a vásárló, aki “ingyen” fizet a bankkártyájával ezt a megközelítést úgy sem értené/nem érdekelné.
 • Solya
  Nem volt még ilyen gondom. Időnként eltart egy jódarabig amíg engedélyezi a tranzakciót, de kommunikációs hiba miatt nem volt gond. Két alkalommal fagyott le a kütyü 4 évvel ezelőtt, de akkor akku ki, akku be, újra bekapcsol és ment hibátlanul. Azt viszont nem tudom, hogy milyen hálózatot használ, őszintén eszembe sem jutott még megfigyelni.
 • PingvinBetyár
  Ha jól értem a Raiffeisenes QR kódos megoldás lényegét, akkor a Barion Tárca is ugyan ezt tudja. Ott legalább közlik mennyibe fog kerülni. Bár gondolom csak az tud majd fizetni akinek szintént van Barion Tárcája. (nem használtam csak tudom hogy létezik)

  Másik ötlet ami felmerült bennem, ha nem kötelező a POS, akkor ha van webshopod azon keresztül is tudsz adni egy linket amin fizethet. Készítesz neki egy rendelés, beírod az árat és a linket amit pl emailben kapna egy QR kódként adod oda. Ráadásul bankkártyával fizethet, és nem kell megbíznia a kereskedő telefonjában, mert úgyis valamilyen másik szolgáltatón keresztül fizet, SimplePay, Barion stb. Bár elég pepecselős, de a lehetőség itt is megvan.

 • Szabó Gábor
  A falusi piacon, ahol pénztárgép sincsen, ott továbbra sem lesz változás ugye, kizárólag készpénzt kell elfogadnia.
  Már többször is jártam úgy, hogy nem vásároltam, mert nem volt nálam készpénz, kényelmetlen.
 • Laikus
  Es ha csak a bankszamla szamot adom meg? Az is megfelelo? Miert jo/szukseges a masodlagos azonosito?
 • Nbazs
  “Egy legalább Android 8-as, NFC-képes mobiltelefonra van csak szükséged és egy letölthető szoftver kell hozzá (meg persze az online szerződéskötés).”

  Engem itt most kirázott a hideg. Nem egy cikknél volt már szó róla, hogy milyen problémákat okozhat a biztonságban a telefonon a nem megbízható alkalmazások használata. Nincs az a pénz, hogy én odatartsam a bankkártyámat egy ki tudja mit tartalmazó idegen mobil elé.

 • Zsolt
  Hat felhasznalokent en biztos nem fogok szamlarol utalgatni, plusz netem sincs. Vagy normalis kartya terminal vagy mashova megyek. Ertem en, hogy penzbe kerul, de ezert van piac, ki kell termelni ha nem mas fogja.
 • POS
  Ne ijesztgessünk szerintem 2-2.5%-al senkit. 8éve kértem ajánlatokat egy kis üzletre, sehonnan nem jött 2% feletti ajánlat.
  Kaptam 1.8%-ot, ingyen terminál, nincs vállalt havi minimum forgalom. Azóta ez 1.2%-ra csökkent ugyanilyen feltételekkel. Nagyobb forgalmú boltoknak nyílván kevesebb.
  Új belépőknek gyakran akciósan 1% 2évig, de sajnos mi már nem lehetünk új belépők.

  Ennyit pedig visszahoz a kártyás fizetés okozta forgalomnövekedés.
  Kereskedők akiket ismerek, mind a feketézés miatt kerülik a POS terminált évek óta, nem a költsége miatt.

  A vállalkozói számla meg a tranzakciós adó, na az tényleg lehúzás.

 • POS
  Pékségnek is megérheti egyébként kis összegnél, nem minden banknál van fix darabonkénti tranzakciós díj, van ahol csak % van.
  De a pékségek pont nem szeretnek blokkot adni…
 • Cman
  Végre, épp itt volt az ideje, hogy a sok adócsaló, eddig szándékosan csak kp-t elfogadó kereskedő is beálljon a sorba!
  Vásárlóként eleve igyekeztem kerülni ezeket a helyeket.
  És azért nem is sajnálom őket, mert egyrészt az elmúlt évek eltitkolt bevételei miatt megspórolt adók bőven fedezik azt az 1-1,5%-ot, amibe ez kerülhet! (a potenciális új vásárlókról nem is beszélve…)

  Arra is kéne szankció, hogy ne próbáljanak meg trükközni olyanokkal, mint pl.
  1.technikai hiba miatt épp nem működik a terminál
  2. Csak X Ft felett fogadja el a kártyát. (Ezt szerintem eddig sem tehette volna meg, a bankkal kötött szerződése alapján, dehát nyilván eddig is magasról tett erre…)

 • Interest
  Mi nagyker és webshop vagyunk, de néha betéved magán vevő. A pénztárgépet számla adással váltjuk ki. Most akkor nekünk kötelező ez vagy sem?
  Ha az lesz, nálunk lesz egy tablet, oda bepötyögjük a rendelést és paypallal online fizethet a vevő.
 • Bence
  SIX Payment Services, én őket ajánlom. Igaz itt sincs kiírva árlista, de olcsók. Kell tőlük árajánlatot kérni, mert függ a forgalomtól.
 • dnet
  Sumupot használunk már több mint egy éve, kell hozzá egy okostelefon is, ha az olcsóbbik modellt választod. Előnyös azoknak, akiknek nem feltétlenül van sok kártyás vásárlásuk egy hónapban (pl. akár csak alkalomszerűen viszik ki vásárra), mert nincs havidíj. Egyedül a hardvert kell kifizetni (az hamar ideért, egy héten belül), és utána a konkrét forgalom után 1.95%-ot. Bármilyen magyar (GIRO) bankszámlára utalnak, chippel és érintésmentes módon is minden fizetés sikeres volt nálunk. Utóbbiba beleértendők az Androidos banki appok és az Apple Pay is. A hardver 5000 Forinttal olcsóbb, ha linkkel regisztrálsz, itt van a miénk: http://r.sumup.com/referrals/lDR8X

  Egyébként idén bevezették azt is, hogy VPOS is jár hozzá, azaz ha neten keresztül adnál el valamit, akkor tudsz ad-hoc linket csinálni, ahol sima netes vásárlásként beírja az adatait, és a megadott összeggel terhelik a kártyáját.

 • dnet
  másodlagos azonosító akkor segíthet, ha amúgy is megvan a kereskedőnek. Például telefonszámot megadva foglalsz a fodrászhoz időpontot, és ő a végén arra tudja is indítani a fizetési kérelmet, nem kell külön adatot elkérni.
 • dnet
  itt a tévedés, jópár szolgátatónál nincs minimális tranzakciós költség, Sumup-nál ha 100 Forint a tranzakció, akkor is 1,95% a díj (azaz ~2 Ft, kerekítve)
 • Szegedi Dorina
  Mint vevő: egy zöldséges az egyetlen kivétel, ahol _néha_ vásárolok, bár nincs kártyás fizetés. /Meg egy fodrász, ott sincs kártyaleolvasó./ Nem vagyok hajlandó készpénzezni. Két olyan bolt van, ahol napokkal később, értesítő nélkül vonódik az összeg, régen még ott használtam kp-t, de TW-s appban rögtön látszik, így a rájuk szánt keret oda van feltöltve.
  Egy random telefonhoz a biztonsági kockázata miatt biztos nem tartanék kártyát, ott nem vásárolnék, ahol csak ilyen van. Az azonnali utalás annyira nem zavarna, bár nyilván csak kis forgalmú helyeken vagy házhozszállítóson működik. Olyanra már eddig is volt, hogy sikerült rábeszélnem az eladót most a tavaszi időszakban.
  Azokon a helyeken, ahol eddig 1500 minimálösszeghez kötötték a kártyás fizetést, ott csak ritkán vásárolok. Ha néha bukik is rajta valamennyit, de többnyire nyerne, ha benne lenne az “ott-még-megnézem” listámban.
 • combo
  Nagy naivan megkérdezem, hogy hol van itt a piaci verseny a bankok között POS terminál ügyben?
 • Trev

  Érdekes adat lenne az, hogy mennyibe kerül a készpénz kezelése. Átszámolni, átnézni (sérült, netán hamis bankjegy vagy érme), összerendezni egyaránt idő, a kisvállalkozók egy részének pedig még a bankba/postára is be kell vele slattyogni, hogy befizesse. Egyszóval ez sincs ingyen, legfeljebb csak annak, aki nagyon unatkozik vagy lubickol a szabadidőben.

  “Kereskedők akiket ismerek, mind a feketézés miatt kerülik a POS terminált évek óta, nem a költsége miatt.”

  Ismerek olyan, igencsak fancy és drága vietnámi éttermet BP belvárosában, ahol évek óta nem hajlandóak terminált betenni. A kínai kajáldákban sem jellemző. Vajon miért…

 • Trev

  Érdekes adat lenne az, hogy mennyibe kerül a készpénz kezelése. Átszámolni, átnézni (sérült, netán hamis bankjegy vagy érme), összerendezni egyaránt idő, a kisvállalkozók egy részének pedig még a bankba/postára is be kell vele slattyogni, hogy befizesse. Egyszóval ez sincs ingyen, legfeljebb csak annak, aki nagyon unatkozik vagy lubickol a szabadidőben.

  “Kereskedők akiket ismerek, mind a feketézés miatt kerülik a POS terminált évek óta, nem a költsége miatt.”

  Ismerek olyan, igencsak fancy és drága vietnámi éttermet BP belvárosában, ahol évek óta nem hajlandóak terminált betenni. A kínai kajáldákban sem jellemző. Vajon miért…

 • Nemmindaranyamifénylik
  “akciósan 1% 2évig”. Ja, 5 év hűséggel, melyet ha felmondasz pl. a 2. év után, akkor rádvernek napi 250.-Ft kötbért, azaz 270 ezer forintot a hátralévő időre hivatkozva. És igyekeznek ezt az infót elmaszálni szerződéskötéskor. Lásd fizetesipont.hu
 • Sixundred
  Megadhatod a bankszámlaszámod is, csak nehézkesebb és kényelmetlenebb 3×8 számot mobilbillentyűzeten begépelni, mint mondjuk egy rövid email címet vagy telefonszámot.
 • Bank király
  Sziasztok

  Szakmámból kifolyólag sok kis vállalkozóval találkozom nap mint nap:
  Legegyszerűbb módja ha a saját bankhoz bemegyünk: számlát ott kell fizetni (nem 100% infók lehet hogy ügyfeleként is változik a költség) két verzió van a POS ra:
  LAN: van vezetékes internet a boltban. (Olcsóbb verzió)
  Nincs LAN: GPRS SIM kártyás előfizetés 1000 Ft körül van a hívő díj többlet.
  -CIB nagyon sok ügyfelem mondta hogy 5000 Ft a havi díj és a bankos azt ajánlja hogy menjenek másik bankhoz terminál miatt;)
  – Erste 3800 Ft tol indul a havi díj. Global Payment a szolgáltató az olcsóbbik havidíja előfizetéssel a tranzakciós díja cirka 1,6-1,8 %
  Drágább havidíja verzióban (+675 Ft) 1.2% körül van a díja.
  BB: 1905 Ft a havi díj. Százalékokat nem tudok.
  Alternatív szolgáltatók. (Nem bankok)
  -mobil adat Kft. Pénztárgépet használok ismerhetik ;( 1905 Ft a havi díj. Százalékot nem tudok.
  -cmo Kft : 3175

 • Bankos
  Folytatom :
  Alternatív szolgáltatók. (Nem bankok)
  -mobil adat Kft. Pénztárgépet használok ismerhetik ;( 1905 Ft a havi díj. Százalékot nem tudok.
  -cmo Kft : 3175 Ft. Százalékot nem tudok.
  ATC Penzargep: ua mint az erste bank ajánlata. Az árusítják.
  Sokak által emlegetett Sumup szolgáltató. Sajnos a cég angliai. Nem tudom mi lesz jan 1-től. Sok vállalkozónak már van ilyen. A legegyszerűbb Készülékéhez csak egy okos telefon kell. Ami a netet adja. CSAK a készüléket kell egyszer megvenni. 12.700 Ft. A tranzakciós dij most még 2% jövőre nem tudom hogy fog alakulni a brexit miatt.
  Ennyi lenne.
  Szép napot, kellemes ünnepeket boldog új évet.

  Egyet kihagytam bocs. A bankos részhez illeszd be 🙂
  OTP: 30 milliós árbevétel alatt nem helyez ki POS terminált. Amit ad az a Simple Business alkalmazás. Ha jól tudom 1500 Ft körül lehet a havi díja.

 • Bankos
  Folyt: sumup t+5re fizet. Minden más szolgáltató t+2 re fizet.
  Fizetési pont.: nagyon sok ügyfélnek van. Sokan panaszkodnak hogy van egy fix 17-37 Ft( attól függ mikor kötöttek a szerződést.) fix dij +0,3 %
  A fizetési pont most hirdeti a telefonból POS t csinálunk nálunk először Magyarországon szlogent.
  Sok szerencsét.
 • laci.bp

  A feltételek mindig változnak, akár havonta is.Sok rejtett költség van amit kizárólag akkor tudsz meg ha már szerződtél.
  A Fizetési Pontot én sem javaslom, nagyon sok probléma van velük, nem korrektek, a rendszerük egy kalap …r, pl. ha a számlájukon van a pénzed horror összeg arról elutalni.

  Egyébként marketing duma, hogy a bankkártyás vásárlás lehetősége növeli a forgalmat, nagy élelmiszer multiknál lehet, de a sarki boltban, az újságosnál, a cipőboltban, stb. biztos nem számottevő.

 • Masszőr
  Én masszőr bérlek az Andrássyn szalont, és van heti ~20-25 vendégem. Nyáron döntöttem úgy hogy a higiénia miatt bevezetem a kártyás (+gpay es Apple pay) fizetést. Elmélyedtem a lehetőségekben, és a SumUp mellett döntöttem, itt egyszeri költség az olvasó, majd 1,95% / tranzakció. Azért is szimpatikus, mert szinte az összes többi cégnél rejtegetik a díjakat, ami már okot ad a gyanúra. A fizetési pontnál is el van dugva (Rólunk/letölthető dokumentumok/általános szerződési feltételek/hirdetmény), nevetséges. Majd ott is kiderül, hogy van készüléknek díja, majd alapdíj, forgalom arányos változó díj, tranzakciós díj, hálózati kapcsolat díja. Telefonon is beszéltem velük, vannak kedvezmények de ez nagyobb forgalomnál éri meg jobban, 500 000-1 000 000 felett, akkor is csak ha hűség van több évre..
 • Masszőr
  … Plusz náluk van külön bankszámla is. Túl lett bonyolítva. Viszont a “soft pos”, vagyis a nfc-s telefonos elfogadás nagyon szimpatikus, remélem elterjed. A lényeg, hogy szerintem a 2%-os díj az átlag már, amit le kell nyelni, vagy beépíteni az árakba. De kíváncsi lennék ki mit tapasztal, főleg kissebb halak, mint én. 🙂
 • jancsika
  Az otpnél nincsen forgalmi kikötés csak 5 eft/hó a terminál díja, plusz a tranzakciós 2 százalék körül. 1 évig volt ingyenes a bérleti díj.

  Van megoldás az ingyenessé tételre: Be kellene adni valami kérelmet az alkotmánybírósásgra hogyha az állam egy szolgáltatást elvár a cégtől pl nav online adat, vagy online pgépadat vagy kötelező elektonikus fizetés akkor annak a költségét miért nem ő viseli….

  Biztosan jobb árat ki tudna alkudni a bankokkal mint mi egyesével…..

  Egyébként 3 százalék kedvezmény, kps fizetéskor vagy saját utaláskor , és akkor érezni fogja a kedves vásárló hogy ki fizeti ezt tulajdonképpen…

 • Pistu
  Az elég, ha kiírom egy cetlire, hogy “Bitcoint elfogadunk”? Mondjuk a számlaadás és céges pénzzé konvertálás érdekes lehet ebben az esetben. Vagy “Revoluton is kiegyenlítheti számláját kérjük, küldje a +3630… számra az összeget” Ezek jogszabály/NAV kompatibilis megoldások?
 • Dév
  +1 szavazat a SumUp-ra. Én a 3G terminált választottam. Tökéletesen működik, 2-3 napra utaljak ki saját számlára a jutalékkal csökkentett összeget, ami fix 1,95% és tényleg nincs más költség mint máshol pl. a terminál bérlet, a SIM/mobilinternet díjja. Most csomagban kb. ajándék a blokknyomtató hozzá. Használd ezt az ajánlói linket és 5000 Ft lejön a terminál árából: r.sumup.com/referrals/p3fCB?share_id=4ez5bQkj2pr5gt
 • sanyi
  tobb even at ingyen lehetett post igenyelni 3 evre.
  szerintem oke, h most mar kotelezo, volt ido atallni
 • Belavoltam
  En preferaltan kartyat hasznalok a fizetesre. Tudnam azt is ertekelni, ha meg a piacon is azzal tudnek, de ne legyunk telhetetlenek. A fodraszoknal mar gaznak tartanam, ha nem lehetne kartyaval fizetni. Ha jarnek fodraszhoz, es nem magamnak vagnam geppel otthon 🙂 A peksegnel a 2 kifli 40 Ft-ert kartyaval dilemmara meg az lenne a megoldas, ha a szabalyozoi oldal azt mondana, hogy a bank tranzakcio jutalekaban nem lehet fix osszeg az X% mellett, hanem csak az X%. Es akkor maris nem buntetik a kis osszegu vasarlasokkal a kereskedoket. De, gondolom, annak az iparkamaras bohocnak ennyi esze mar nincs, hogy egy ilyen javaslatot bedobjon.
 • Lcy
  Augusztus óta a MyPos cég terminálja van az üzletünkben. Minden egyeztetés online ment. Fix 1,75 % a tranzakciók után és semmi más költség. A legolcsóbb terminált kértük ki ( 6800 Ft akkori áron ) ingyenes adatkártya 4G-vel, ingyenes számlavezetés több devizában, nagyon jól használható webes felület és applikáció mobilra. A beléptetés a számlára kettős védelemmel van ellátva. Európai, így Magyar banki licencük van már több éve.
  Érzékelhető volt a forgalomnövekedés a kártyaelfogadás bevezetését követően. A számlához kapott ingyenes Visa kártyával a befolyt összeg elkölthető, vagy felvehető a webes felületükön kiutalható bárhová. Nincs elvárt forgalom, nincs hűségidő, havi egyszer letöltöm a kimutatást és megy a könyvelőnek.
 • Lukács
  Nálunk a borgun van a webáruházban. Idén igen megugrottak az interchange díjak. Van amelyik fizetésre több ezer forint. Néha elgondolkozok van-e annyi árrésünk azon a rendelésen. Főleg, hogy nem is tudom ki milyen kártyával mit fog fizetni. Úgy nézem az üzleti kártyáknál van nagy lerántás.

  2021 – ben az fog komoly kedvezményt kapni aki közvetlenül nekünk fizet, szeretnénk minden sarcolót kikerülni.

 • Stone
  Bitcoin;)