Kártyás fizetés készpénz-felvételként elszámolva

2021-03-31
Oszd meg ismerőseiddel a cikket: 

Gábor vásárolt bankkártyával virágot egy virágboltban, ami lottózó is egyben és a havi záráskor arra lett figyelmes, hogy a vásárlás készpénz-felvételnek lett elkönyvelve. A bank a válaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a kártyaszerződés szerint a kártya használata előtt meg kellett volna győződnie, hogy a terminál használata minek minősül.

A kavarás valószínűleg a lottózó rész miatt volt, lottózókban általában nem is lehetett eddig kártyával fizetni (gondolom több lett volna a kártyaelfogadás díja, mint a lottószelvény jutaléka), idéntől viszont kötelező az elektronikus fizetés biztosítása.

Aki még emlékszik rá, a postákon is gyakran előfordult régebben, hogy a vásárlás készpénzfelvételnek minősült.

Sőt, az Államkincstárnál a mai napig az a rendkívül érdekes helyzet áll fenn, hogy ha online veszel állampapírt bankkártyával, az vásárlásnak minősül, így számodra ingyenes, ha ugyanezt személyesen teszed meg a pénztárban, ott már kőkeményen pénzfelvételnek fogják minősíteni ugyanazt a tranzakciót.

Ha hasonló helyen használod a kártyádat, érdemes rákérdezni, minek minősül a kártyahasználat.

Hozzászólások:

Cikkgyűjtemény
Új vagy az oldalon? A gombra kattintva találod az eddigi fontosabb cikkek gyűjteményét téma szerint.
Megnézem!
Keresés
Kövess minket
facebook
youtube
Hirdetés
Támogatás
Ha szeretnéd, van lehetőséged anyagilag is támogatni a munkánkat.

Átutalással a Raiffeisen Bank 12020407-01558219-00100002 számlaszámra a Kiszámoló Egyesület részére. A közlemény "Támogatás" (fontos!)
Bankkártyás támogatási lehetőség hamarosan. Köszönjük, ha érdemesnek tartasz bennünket a támogatásra.
Archívum

Archívum

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram